Sveikos!
Mes grįžtam po 2 savaičių atostogų ir gyvenimo be interneto. Pusę Lietuvos apkeliavom, spėjom paatostogau Pervalkoj, Klaipėdoj, pas vienus senelius ir pas kitus.
Na, nepasakyčiau, kad bent kiek pailsėjau, bet motinystės patirties įgijau.
Nepasakyčiau, kad mažyliui patiko visos kelionės ir naujos vietos. Kaskart į normalų grįžta po persikraustymo tik po poros dienų, tad zirzaliojimo ir rėkimo gavau tiek, kiek per 1,5 mėn iki tol kartu sudėjus nebuvo. Atostogavom kartu su mama, tai dar ji vis pagrauždavo, kam vaikui čiulptuko neduodu, kaip aš jam gyvenimo malonumą atimu, ypač vakarais, kai vaikas irzaliojasi, mama apie čiulptuką vapa, o vyro ir jokio palaikymo šalia nėra (vyras atostugų negavo vasarą), tai galvojau protas nučiuoš. Duočiau aš jam tą čiulptuką, jei jis normaliai krūtį žįstų, bet kadangi vis dar naudojom antspenius plius jaučiau, kad vaikas net ir tą antspenį vis blogiau ima, tai bijojau aš to čiulptuko.
Žodžiu, pradėjo man vaidentis, kad pieno mažėja, nes krūtys jau labai retai kietos ir pilnos būna. Aišku, raminau save, kad turi gi kada nors pieno gamyba susireguliuot ir litrais - fontanais nebebėgt. Vis pakontempliuodavau apie Sumituką, kaip ji su naujagimiu ir dar dviem mažyliais keliavo ir net pailsėti sugebėjo ir supratau, kad aš taip nesugebu.
Žodžiu, išgąsdinta "pieno mažėjimo" ir vaiko vis blogėjančių žindymo įgūdžių, nusprendžiau trūks-plyš mesti antspenius. Siūlydavau krūtį prieš ir per maitinimą be antspenio, bet vaikas tik raukėsi ir protestavo. Tada jaučiausi atstumta savo pačios vaiko ir stresas tik augo. Galų gale prieš porą dienų nusprendžiau išbandyti iki tol man keistai atrodžiusį patarimą - prisileisti vonią vandens, užsidėti vaiką ant krūtinės ir atgaminti jam gimimo patirtį ir refleksus. Na, man atrodė, kad šurum-burum kvepia tokie patarimai, bet pagalvojau, kad blogiausiu atveju tiesiog išsimaudysim kartu su vaiku ir blogiau vis tiek nebus. Bet didelei mano nuostabai, mažiukas paguldytas vandeny man ant krūtinės susirado krūtį, spenelį ir ėmė žįsti.
Per pastarąsias dvi dienas antspenį panaudojom tik 2 kartus, kai buvo labai neramus ir nesugebėjo paimt krūties. Aš taip mumis abiem didžiuojuosi!!!
Ir pati jaučiuosi atsigaminusi po gimdymo patirtą džiaugsmą savo vaiku ir euforiją.
Skaičiau porą paskutinių puslapių apie sauskelnes, tai va - apie mėnesio amžiaus būnant pirmą kartą supratau, kad vaikas nerimsta dėl nešvarių sauskelnių ir dabar matau, kad apsidariusiam būti jam nepatinka.
Ėmiausi dabar bandyt natūralią kūdikių higieną ir po trijų dienų bandymų, kai vaikas vis apsidirbdavo ant vystymo stalo po mano bandymo jį nukakint į kriauklę, šiandien jis pirmą kartą "pataikė" ir pakakojo į kriauklę. Čia viena draugė mane paragino, kad bent kakot išmokyt vienu metu ir į kriauklę labai apsimoka ir nėra labai sudėtinga. Su sisiukais sudėtingiau, tad nežinau ar užsiimsiu, bet su kakučiais jaučiu gana didelę motyvaciją. Sako, kad taip auginami vaikai ir ant puodo daug anksčiau išmoksta. Žodžiu, nuo pabandymo neskaudės, manau.