Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 13:27)
o kas normalaus taupyme? Tipo, "aš noriu šito daikto, bet aš jo nepirksiu arba pirksiu pigų jo pakaitalą"? Mano šeima turi indėlių, bet ne todėl, kad taupo, o todėl, kad lieka. Tai yra normalu, kai lieka, o ne kai taupai.

Taupymas skiriasi nuo išgyvenimo. Iš esmės tai gebėjimas racionaliai leisti pinigus, įvertinant tiek dabartinius finansus ir norus, tiek ir ateities finansines perspektyvas ir planus/vizijas.
Ir apgalvojimas, ko tu nori, suvokimas, kad eini link savų norų, mažina stresą, kelia pasitikėjimą, ir didina malonumą išlaukus norėto daikto.

Taip kad taupymas, jeigu jis ne priverstinis, tam kad išgyventum, o pasirinktas laisva valia, iš esmės gerina žmogaus ne tik finansinę, bet ir emocinę būklę.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 13:00)
Matai, tu privalai nepirkti firminių batų, rankinių ir planuoti savo pirkinius į priekį, nes į tą sumą, kurią nurodei (berods 2000 eur?), tu tuomet netilpsi. Tu riboji save, ir aiškini, kad tai yra normalu.

Kodėl privalau nepirkti? g.gif Mano nei koja, nei kiti išmatavimai neauga kasmet. Nusipirkus vienus gerus kokybiškus firminius (pvz. Ecco) batus, nešiosiu juos kelis metus. Tas pats ir su rankine. Jei tik to noriu. Ar yra privaloma pirkti kas mėnesį vien firminius nereikalingus daiktus, tik tam, kad įrodyčiau kažkam jog savęs neriboju ir gyvenu oriai?
Papildyta:
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 18, 12:59)
Aisku, galit sakyt, kad jum normalu rankine uz 1000 euru, nes tai butinybe ir savaitgaliai Paryziui, bet.... sorry, nelabai itiketinai skamba, nes tuomet mamu forume nesedetut, nes laiko per darba tam neturetut. Gal greiciau tai tik noras bent jau forume susikurti sau toki super duper turtinguju ivaizdi  bigsmile.gif

Vat todėl kartais man ir atrodo, kad kai kurios čia linkę savo fantazijas ir norus pateikti kaip realų gyvenimą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 18 sausio 2016 - 13:06
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 13:03)
be abejo, daug normaliau, kai šeima tam, kad nusipirktų skalbimo mašiną, šaldytuvą ar televizorių ima lizingą.  doh.gif O tam, kad susitaisytų dantis - greitąjį kreditą.

o jus be krastutinumu gyvenimo neisivaizduojat? As tai skiriu normalu gyvenima nuo saves ribojimo ir pinigu svaistymo vien del igeidziu.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 18, 13:10)

Vat todėl kartais man ir atrodo, kad kai kurios čia linkę savo fantazijas ir norus pateikti kaip realų gyvenimą lotuliukas.gif

va va, seniai pastebejau, kad sitam forume gal puse milionieriu susirinke. Faina, net pavydziu jom, darbo diena, o sau forume sedi, dirbt nereikia, pinigai patys ant medziu auga. Nes realiai, kai zmogus uzdirba su laiku vis daugiau, tai jis vistiek masto kur ir kaip tikslingai isleisti savo sunkiai uzdirbtus pinigus, o ne svaicioja apie visu noru igyvendinima, nes jei ko uzsimanei negali nusipirkt, tai jau trageeeeeeeedija.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 18, 13:17)
o jus be krastutinumu gyvenimo neisivaizduojat? As tai skiriu normalu gyvenima nuo saves ribojimo ir pinigu svaistymo vien del igeidziu.
Papildyta:

va va, seniai pastebejau, kad sitam forume gal puse milionieriu susirinke. Faina, net pavydziu jom, darbo diena, o sau forume sedi, dirbt nereikia, pinigai patys ant medziu auga. Nes realiai, kai zmogus uzdirba su laiku vis daugiau, tai jis vistiek masto kur ir  kaip tikslingai isleisti savo sunkiai uzdirbtus pinigus, o ne svaicioja apie visu noru igyvendinima, nes jei ko uzsimanei negali nusipirkt, tai jau trageeeeeeeedija.

įdomios paralelės, o jūs savo sėdėjimą forume tokiu atveju "pateisinat" - ai, aš vistiek mažai uždirbu, tai galiu sėdėt forume? biggrin.gif Deja, kaip bebūtų gaila, bet labai didelė žmonių dalis, net ir uždirbdama minimumą, negali sau leisti prabangos darbo metu sėdėti forume smile.gif su pinigų kiekiais galimybė dalyvauti forume niekaip nekoreliuoja.
Atsakyti
įdomios paralelės, o jūs savo sėdėjimą forume tokiu atveju "pateisinat" - ai, aš vistiek mažai uždirbu, tai galiu sėdėt forume?  biggrin.gif Deja, kaip bebūtų gaila, bet labai didelė žmonių dalis, net ir uždirbdama minimumą, negali sau leisti prabangos darbo metu sėdėti forume smile.gif su pinigų kiekiais galimybė dalyvauti forume niekaip nekoreliuoja.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
įdomios paralelės, o jūs savo sėdėjimą forume tokiu atveju "pateisinat" - ai, aš vistiek mažai uždirbu, tai galiu sėdėt forume?  biggrin.gif Deja, kaip bebūtų gaila, bet labai didelė žmonių dalis, net ir uždirbdama minimumą, negali sau leisti prabangos darbo metu sėdėti forume smile.gif su pinigų kiekiais galimybė dalyvauti forume niekaip nekoreliuoja.

vel krastutinumai. As sakau, kad tie, kurie cia svaicioja, kad tiek sau viska leidzia pirkinet, tai greiciausiai fantaziju pasaulyje lankosi. Nes jei tiek uzdirbtu, tai tiesiog LAIKO neturetu kazkokiuose forumuose sedet, nes dirbti tektu daug daug, ir ne po 8 valandas. O ne, kad mazai uzdirbu, tai sedziu forume, o kai daug uzdirbu, tai nesedziu.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 18, 13:17)
va va, seniai pastebejau, kad sitam forume gal puse milionieriu susirinke.

O gal tiesiog ne taip visi blogai gyvena, kaip visur snekama ir verkslenama?

QUOTE(Terroriste @ 2016 01 18, 13:44)
vel krastutinumai. As sakau, kad tie, kurie cia svaicioja, kad tiek sau viska leidzia pirkinet, tai greiciausiai fantaziju pasaulyje lankosi. Nes jei tiek uzdirbtu, tai tiesiog LAIKO neturetu kazkokiuose forumuose sedet, nes dirbti tektu daug daug, ir ne po 8 valandas. O ne, kad mazai uzdirbu, tai sedziu forume, o kai daug uzdirbu, tai nesedziu.

Niekas cia niekur ir nesake, kad leidzia sau pirkti VISKA g.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 18, 12:58)
Kiek teko pirkti, nei karto nenusivyliau kokybe, skirtingai nei kitose ale firminėse parduotuvėse.
Tai, kad tamstai nepatinka nei tvarkytis, nei valgyt daryti, nei vaikus auginti, jau visi seniai žino. Tai ir išpučia tamstos poreikius, nes visa tai privalote pirkti, bet tai normalu tik jum.

Gal kitoks batų tipas buvo. Aš sportiniais labai nusivyliau, kai tuo tarpu kitų firmų - ne.
Kodėl tik jai? Daug tokių žmonių atrastum, kurie aišku geba prisipažinti, o ne meluoti sau ar kitiems. Man pvz. iš išvardytų tik valgyt gaminti nesunku, nes tai sveikata, tai savęs pamylėjimas kokybiškai sau pasigaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 01 18, 13:46)
O gal tiesiog ne taip visi blogai gyvena, kaip visur snekama ir verkslenama?
Niekas cia niekur ir nesake, kad leidzia sau pirkti VISKA  g.gif

faktas, kad musu salyje labai megstama paverkslenti, net be priezasties. Bet is dalies tai net pateisinu, nes jei sakysi visiems, kad viskas super, tai pavyduoliai tuoj sugalvos kaip gyvenima apkartint.
Gal ir niekas nepasake "as viska sau perku", bet isisreikse, kad NORINT ORIAI GYVENTI, tai reikia galet tenkint savo uzgaidas. Kur jau cia taip zmones gali savo uzgaidas visas tenkit? Kurioj valstybej? Ir tai tipo normalu turi but. Fantazijos ir tiek. Kiek pasauly tokiu zmoniu, kad galetu savo uzgaidas tenkint saves neribojant? Nes labai gi akcentuojamas saves ribojimas.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 18, 13:51)
Gal kitoks batų tipas buvo. Aš sportiniais labai nusivyliau, kai tuo tarpu kitų firmų - ne.
Kodėl tik jai? Daug tokių žmonių atrastum, kurie aišku geba prisipažinti, o ne meluoti sau ar kitiems. Man pvz. iš išvardytų tik valgyt gaminti nesunku, nes tai sveikata, tai savęs pamylėjimas kokybiškai sau pasigaminti ax.gif

doh.gif Tai ten tiek batų, ir už įvairią kainą, jei vieni neatlaikė, tai nereiškia, kad ir visi, juk net firmos skirtingos.
Nes kiti čia forume nesireiškia ir apie tai netauškia visose temose.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 18, 13:44)
Nes jei tiek uzdirbtu, tai tiesiog LAIKO neturetu kazkokiuose forumuose sedet, nes dirbti tektu daug daug, ir ne po 8 valandas.

o tu įsivaizduoji, kad geri pinigai uždirbami tik daug ir sunkiai dirbant? smile.gif nustebsi, bet pasaulis toli gražu nėra teisingas, daug ir sunkiai dirbdamas užsidirbsi greičiau kuprą, nei pinigų. Taip, gali ir pinigų, bet kuprą - realiau.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 15:02)
o tu įsivaizduoji, kad geri pinigai uždirbami tik daug ir sunkiai dirbant? smile.gif nustebsi, bet pasaulis toli gražu nėra teisingas, daug ir sunkiai dirbdamas užsidirbsi greičiau kuprą, nei pinigų. Taip, gali ir pinigų, bet kuprą - realiau.

Geri pinigai uždirbami dirbant atsakingai, pareigingai, rimtai. Netikiu, kad už pastovų sėdėjimą SM, kažkas gautų tuos tavo minimus 2000 eurų. Suprantu, kad kiekvienam darbe yra laisvų minučių, pati parašau kartais, bet pav. manęs niekas neįtikins, kad Montevertės darbas yra atsakingas. biggrin.gif
Čia kaip pavyzdys. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 18 sausio 2016 - 14:30