Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 18, 11:48)
Tik nesuprantu kuom yra blogai pirkti kokybiškus batus, bet ne firminius, tarkim iš Deichmein, pirkti per akcijas, o ne kai pasirodo nauja kolekcija, lankytis valstybinėje poliklinikoje, jei ten turi gerą gydytoją ir tuo labiau pačiai tvarkytis namus.

nes iš ten labai nekokybiški biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 18, 11:48)
Pirmiausia reiktų susitarti dėl savokų. Elementarūs žmogaus poreikiai yra turėti ką pavalgyti/atsigerti, ką apsirengti/apsiauti ir kur gyventi. Visa kita jau yra kiekvienos šeimos ar žmogaus papildomi poreikiai. Be to, kas yra oriai gyventi? Ar taupyti ir gaudyti akcijas jau nebeoru? O kiek pinigėlių užtektų netaupant šeimai, galima lengvai paskaičiuoti: 200€ paskola už būstą + 200€ mokesčiams + 100€ kuras + 100€ mašinos amortizacija (vis viena kas mėnesį netaisysi) + 200€ visokie draudimai + 300€ maistui + 80€ sporto klubai + 100€ kitos išlaidos + 50€ vaistai, vitaminai, papildai + 200€ santaupom. Išeina 1550€. Dar pridėkim 500€ atostogom, nenumatytiem pirkiniam, kavinėm, dovanom (kurių taip pat kas mėnesį neperki) ir išeina per mėnesį ~2000€. Šeimai tiek tikrai yra per akis, o protingai leidžiant pinigus tai tikrai nemaža leidžianti oriai gyventi. Atsižvelgiant į Lietuvos ekonominę situaciją ir žinant plius minus algas, didžioji dalis šeimų disponuoja tokia (ar labai jau panašia) suma. O jeigu dar atmetus būsto paskolą ir automobilio išlaikymą, tai tikrai nemaža suma.
Tik nesuprantu kuom yra blogai pirkti kokybiškus batus, bet ne firminius, tarkim iš Deichmein, pirkti per akcijas, o ne kai pasirodo nauja kolekcija, lankytis valstybinėje poliklinikoje, jei ten turi gerą gydytoją ir tuo labiau pačiai tvarkytis namus.

tai jei tu taip gyvendama jauties oriai - viskas puiku, nei tave kas teisia, nei tave kas smerkia. Tau yra normalu tiek, tau patinka taupyti, tau patinka pirkti per akcijas, tau patinka tvarkytis - tu darai viską, kas tau patinka.
Man tai yra nenormalu, mano aplinkos žmonėms tai yra nenormalu, bet tu neprivalai lygiuotis nei į mane, nei į dar kažką. Vienok, mano nuomone, žmogus privalo stengtis, kad ne tik laikytų galvą virš vandens, bet patenkintas sėdėtų savo (bent jau) kateryje.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 13:02)
Man tai yra nenormalu, mano aplinkos žmonėms tai yra nenormalu, bet tu neprivalai lygiuotis nei į mane, nei į dar kažką. Vienok, mano nuomone, žmogus privalo stengtis, kad ne tik laikytų galvą virš vandens, bet patenkintas sėdėtų savo (bent jau) kateryje.

O kas konkrečiai nenormalu? Taupyti ar tvarkytis? biggrin.gif Tarp galvos laikymo virš vandens ir pasitenkinimo "bent jau" nuosavame kateryje yra didžiulė erdvė "oriam" gyvenimui irnesakyk.gif

Kad į temą, aš į 2 000 Eur laisvai sutilpčiau su savo ir šeimos normaliais poreikiais. Kadangi aš siaubingai nemėgstu shopingų, maisto išmetimo ir šiaip pasivaikščiojimas po parduotuves nėra būtina mano "oraus" gyvenimo dalis, tai jaučiu ir į mažiau sutilpčiau baisiai nesispausdama irnesakyk.gif Nu su 1500 paskaičiuot jau daugiau reiktų, bet 2 000 su mano poreikiais - jokių problemų. Aš ori ir be katerio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 18, 12:15)
O kas konkrečiai nenormalu? Taupyti ar tvarkytis? biggrin.gif Tarp galvos laikymo virš vandens ir pasitenkinimo "bent jau" nuosavame kateryje yra didžiulė erdvė "oriam" gyvenimui irnesakyk.gif

Kad į temą, aš į 2 000 Eur laisvai sutilpčiau su savo ir šeimos normaliais poreikiais. Kadangi aš siaubingai nemėgstu shopingų, maisto išmetimo ir šiaip pasivaikščiojimas po parduotuves nėra būtina mano "oraus" gyvenimo dalis, tai jaučiu ir į mažiau sutilpčiau baisiai nesispausdama irnesakyk.gif Nu su 1500 paskaičiuot jau daugiau reiktų, bet 2 000 su mano poreikiais - jokių problemų. Aš ori ir be katerio biggrin.gif

o kas normalaus taupyme? Tipo, "aš noriu šito daikto, bet aš jo nepirksiu arba pirksiu pigų jo pakaitalą"? Mano šeima turi indėlių, bet ne todėl, kad taupo, o todėl, kad lieka. Tai yra normalu, kai lieka, o ne kai taupai.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 13:27)
o kas normalaus taupyme? Tipo, "aš noriu šito daikto, bet aš jo nepirksiu arba pirksiu pigų jo pakaitalą"? Mano šeima turi indėlių, bet ne todėl, kad taupo, o todėl, kad lieka. Tai yra normalu, kai lieka, o ne kai taupai.

g.gif Tai jei dabar užsimanytumėte šiuo metu parduodamos Playboy vilos, taupyt nereiktų ir pigesnio jos pakaitalo pirkt nereiktų? Nedaug žmonių net labai labai gerai uždirbančių tiek pinigų tiesiog čia ir dabar galėtų atiduot.

Jums pasisekė, tačiau tai nereiškia, kad žmogus, kuriam norimam daiktui/paslaugai nusipirkt reikia šiek tiek pasitaupyt, gyvena neoriai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 18 sausio 2016 - 12:32
QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 18, 12:32)
g.gif Tai jei dabar užsimanytumėte šiuo metu parduodamos Playboy vilos, taupyt nereiktų ir pigesnio jos pakaitalo pirkt nereiktų? Nedaug žmonių net labai labai gerai uždirbančių tiek pinigų tiesiog čia ir dabar galėtų atiduot.
Jums pasisekė, tačiau tai nereiškia, kad žmogus, kuriam norimam daiktui/paslaugai nusipirkt reikia šiek tiek pasitaupyt, gyvena neoriai 4u.gif

Jei jau pasiruošei nusišnekėt, tai kodėl gi tik tokiais menkais mąstais? Kodėl gi tik playboy vilos? Kodėl ne tapimo pasaulio karaliene? smile.gif Ar taupai ir fantazijai? biggrin.gif
Gal pradėkim nuo paprastesnių dalykų - pvz.: batų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 18 sausio 2016 - 12:42
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 13:40)
Jei jau pasiruošei nusišnekėt, tai kodėl gi tik tokiais menkais mąstais? Kodėl gi tik playboy vilos? Kodėl ne tapimo pasaulio karaliene? smile.gif Ar taupai ir fantazijai?  biggrin.gif

Gal pradėkim nuo paprastesnių dalykų - pvz.: batų?

Kiek uždirbu, tokie ir mąstai smile.gif

Tai viloms ir karalienių titulams taupyti normalu, o žemiškesniems dalykams - jau ne? rolleyes.gif

O kas blogai su "nefirminiais" batais? Neoru? Aš vaikams batų nebeperku brangių tikrai ne todėl, kad neišgaliu. Jokia kokybė neatlaiko aktyvių bernų su fantazija (ant jos vaikai netaupo smile.gif) irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 18, 11:49)
nes iš ten labai nekokybiški biggrin.gif

Kiek teko pirkti, nei karto nenusivyliau kokybe, skirtingai nei kitose ale firminėse parduotuvėse.

QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 12:02)
tai jei tu taip gyvendama jauties oriai - viskas puiku, nei tave kas teisia, nei tave kas smerkia. Tau yra normalu tiek, tau patinka taupyti, tau patinka pirkti per akcijas, tau patinka tvarkytis - tu darai viską, kas tau patinka.

Tai, kad tamstai nepatinka nei tvarkytis, nei valgyt daryti, nei vaikus auginti, jau visi seniai žino. Tai ir išpučia tamstos poreikius, nes visa tai privalote pirkti, bet tai normalu tik jum.
Kas tie jūsų aplinkos žmonės, kad jiem taupymas yra kažkas baisaus? Prezidentai ir karaliai? g.gif Pirmą kartą girdžiu, kad taupyti yra gėdinga ir nenormalu.

QUOTE(Ciccio @ 2016 01 18, 12:27)

Taupymas tai nėra pirkimas norimo daikto pakaitalo. Tai yra skūpumas. Taupymas yra kai vietoj 6 nereikalingų rankinių, nusiperki vieną, kai perki maisto tiek kiek suvartoji, o ne kiek akys nori, kai planuoji pirkinius į priekį, ir gali daug ką nusipirkti pigiau (netgi firminės parduotuvės nukainuoja daugelį prekių), o ne perki čia ir dabar, nes noriu, nors man visai nereikia.
Reikėjo dukrai žieminių batų, nuvažiavom į pardę, ir o siaube blink.gif jos norimi batai buvo su nuolaida, vietoj 34€ kainavo 13€. Turbūt reikėjo nepirkti ir laukti kol pabrangs arba iš principo pirkti brangiausius, nes vat pirkti per akcijas taip neoru lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 18, 12:32)

Retas kuris pirktų už savus pinigus, net jei tai ir galėtų sau leisti, imtų paskolą ir tada pirktų. Neveltui dauguma milijonierių turi ne tik milijonines pajamas/sąskaitas banke, bet ir milijonines paskolas. Ir tai daro dėl taupymo, nes pinigai įdėti į NT neatneša jokios naudos, o laisvais savo pinigais gali disponuoti ir uždirbti dar daugiau, tarkim investuoti, žaisti akcijų biržoje ir pan. Beje indėliai dabar visai nenaudingi, nes už juos mizernai duoda procentų (arba visai neduoda, žiūrint kur padėti), o ir pinigai nuvertėja.
Atsakyti
zinot, visiems norams turi buti ribos. Ir finansines galimybes. Manau, kad neraealu (ne tik LT) tiketis, kad jei kazko noriu, tai privalau isgalet tai nusipirkt, mat kitaip taupau ir neoriai gyvenu. Na, kas cia per nesamone? Kiek Lietuvoj ir kitose valstybese tokiu zmoniu, kurie gali sau leist visu noru pildyma? Ir cia tipo priskiriama prie NORMALIU pajamu g.gif Niekas tiek neuzdirba, o kur tie mazuliukai vienetai uzdirba, tai irgi neleidzia sau visko, ko uzsimano.

O jei jau griztant prie temos, apie normalias pajamas, tai manau, jog turi buti tokios, kad seima gyventu normalu gyvenima. I tai as neiskaiciuoju kelioniu i uzsieni 2 kartus, nes ir brangu ir.... o is kur tiek laiko? Tiek atostogu? Viena kelione per metus man atrodo normalu. Kas liecia namu tvarkytojas ir aukles, tai cia visad buvo prabangos dalykas, vadinasi, neieina i eilines vidurines seimos normalias pajamas (noreti, aisku, visko galima, bet butki realistai). Normalu rubai visai seimai nauji, ne is skuduryno, bet ir ne brangiausi, nes brangiausi, tai jau prabanga, kas pasiekima gan mazai visuomenes daliai (ir LT ir ne LT), o ir nera butinybe, greiciau noras pasipuikuoti. Toliau normalu maistas, ne per akcijas pirktas, bet ir toks kiekis, kad nebutu ismetama kibirais. Normalu isgalet karta per savaite su seima nueiti kur nors - i kina, kavine ar dar kazkur. Bet jau kazin ar i normalias pajamas ieitu kasdieninis seimos vakarieniavimas restorane. Manau, kad ne. Kad ir noretusi, bet cia jau pprie prabangos, o ne normalaus gyvenimo.
Aisku, galit sakyt, kad jum normalu rankine uz 1000 euru, nes tai butinybe ir savaitgaliai Paryziui, bet.... sorry, nelabai itiketinai skamba, nes tuomet mamu forume nesedetut, nes laiko per darba tam neturetut. Gal greiciau tai tik noras bent jau forume susikurti sau toki super duper turtinguju ivaizdi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 18, 12:55)
Kiek teko pirkti, nei karto nenusivyliau kokybe, skirtingai nei kitose ale firminėse parduotuvėse.
Tai, kad tamstai nepatinka nei tvarkytis, nei valgyt daryti, nei vaikus auginti, jau visi seniai žino. Tai ir išpučia tamstos poreikius, nes visa tai privalote pirkti, bet tai normalu tik jum.
Kas tie jūsų aplinkos žmonės, kad jiem taupymas yra kažkas baisaus? Prezidentai ir karaliai?  g.gif Pirmą kartą girdžiu, kad taupyti yra gėdinga ir nenormalu.
Taupymas tai nėra pirkimas norimo daikto pakaitalo. Tai yra skūpumas. Taupymas yra kai vietoj 6 nereikalingų rankinių, nusiperki vieną, kai perki maisto tiek kiek suvartoji, o ne kiek akys nori, kai planuoji pirkinius į priekį, ir gali daug ką nusipirkti pigiau (netgi firminės parduotuvės nukainuoja daugelį prekių), o ne perki čia ir dabar, nes noriu, nors man visai nereikia.
Reikėjo dukrai žieminių batų, nuvažiavom į pardę, ir o siaube blink.gif jos norimi batai buvo su nuolaida, vietoj 34€ kainavo 13€. Turbūt reikėjo nepirkti ir laukti kol pabrangs arba iš principo pirkti brangiausius, nes vat pirkti per akcijas taip neoru lotuliukas.gif

keistai tu mane įsivaizduoji, prilygini karaliams ir prezidentams. Na dėkui, bet neuždirbu tiek, kiek prezidentė.
Matai, tu privalai nepirkti firminių batų, rankinių ir planuoti savo pirkinius į priekį, nes į tą sumą, kurią nurodei (berods 2000 eur?), tu tuomet netilpsi. Tu riboji save, ir aiškini, kad tai yra normalu.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 18, 12:50)
O kas blogai su "nefirminiais" batais? Neoru? Aš vaikams batų nebeperku brangių tikrai ne todėl, kad neišgaliu. Jokia kokybė neatlaiko aktyvių bernų su fantazija (ant jos vaikai netaupo smile.gif) irnesakyk.gif

Augančiai kojai neverta mėtyti pinigų firminiams batams, geriau pigesnių įvairesnių (ypač vasarai) nupirkti. Vis viena tai tik vienam sezonui, geriausiu atveju dar kito pradžiai. O tie firminiai niekuom negeresni už eilinius batus, o jei kojytė deformuojasi, vis viena reik ortopedinių padukų ar spec batų, o jų firminių nebūna.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 18, 12:59)
zinot, visiems norams turi buti ribos. Ir finansines galimybes. Manau, kad neraealu (ne tik LT) tiketis, kad jei kazko noriu, tai privalau isgalet tai nusipirkt, mat kitaip taupau ir neoriai gyvenu. Na, kas cia per nesamone? Kiek Lietuvoj ir kitose valstybese tokiu zmoniu, kurie gali sau leist visu noru pildyma? Ir cia tipo priskiriama prie NORMALIU pajamu  g.gif Niekas tiek neuzdirba, o kur tie mazuliukai vienetai uzdirba, tai irgi neleidzia sau visko, ko uzsimano.

O jei jau griztant prie temos, apie normalias pajamas, tai manau, jog turi buti tokios, kad seima gyventu normalu gyvenima. I tai as neiskaiciuoju kelioniu i uzsieni 2 kartus, nes ir brangu ir.... o is kur tiek laiko? Tiek atostogu? Viena kelione per metus man atrodo normalu. Kas liecia namu tvarkytojas ir aukles, tai cia visad buvo prabangos dalykas, vadinasi, neieina i eilines vidurines seimos normalias pajamas (noreti, aisku, visko galima, bet butki realistai). Normalu rubai visai seimai nauji, ne is skuduryno, bet ir ne brangiausi, nes brangiausi, tai jau prabanga, kas pasiekima gan mazai visuomenes daliai (ir LT ir ne LT), o ir nera butinybe, greiciau noras pasipuikuoti. Toliau normalu maistas, ne per akcijas pirktas, bet ir toks kiekis, kad nebutu ismetama kibirais. Normalu isgalet karta per savaite su seima nueiti kur nors - i kina, kavine ar dar kazkur. Bet jau kazin ar i normalias pajamas ieitu kasdieninis seimos vakarieniavimas restorane. Manau, kad ne. Kad ir noretusi, bet cia jau pprie prabangos, o ne normalaus gyvenimo.
Aisku, galit sakyt, kad jum normalu rankine uz 1000 euru, nes tai butinybe ir savaitgaliai Paryziui, bet.... sorry, nelabai itiketinai skamba, nes tuomet mamu forume nesedetut, nes laiko per darba tam neturetut. Gal greiciau tai tik noras bent jau forume susikurti sau toki super duper turtinguju ivaizdi  bigsmile.gif

be abejo, daug normaliau, kai šeima tam, kad nusipirktų skalbimo mašiną, šaldytuvą ar televizorių ima lizingą. doh.gif O tam, kad susitaisytų dantis - greitąjį kreditą.
Atsakyti