Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 01 15, 21:35)
Man užtektų uždarbio 1500 ir MB 1500, bet su salyga, kad nepasikeistų darbo krūvis nei dabar. To užtektų ir sau išlaikyt ir vaikams padėt. Bet paskaičiavus kiek nuo vaikystės buvo investuota į mūsų išsilavinimą, tai nė toks atlyginimas per daug metų neatsipirks. Ne rankinėse yra gyvenimo laimė, mielosios, o piniginėse   biggrin.gif

man gyvenant paciai vienai savo bute ir dirbant savo mieste, manau, kad ir 500 nemazai butu. Bet cia man. Ir GAL. Neskaiciavau.
O jei ziureti velgi as+vaikas, tai reiketu priskaiciuoti jo poreikius. Jei mano mieste, tai velgi mazesni, nei kur kitur gyvenant, nes net transportas nekainuoja. Jei butu koks gabus sokejas, tai nemazai atseitu sokiu pamokos, batai, rubai ir dar kazkas g.gif Dabar kai lanko tik nemokamai sachmatus, tai velgi maziau pinigu reikia ir tai nera SAVES RIBOJIMAS.
Jei ziuret as+vaikas+vyras, tai vel reikia ziuret kiek ko vyrui reikia. Net nezinau kaip reiketu paskaiciuot, bet lyginant su mano pacios poreikiais pvz. jam daugiau reiketu pinigu maistui (valgo tai daugiau ir brangesni maista, nes mesa 3 kart dienoj praktiskai turi but), bet maziau reikia rubams, ir siaip kaip vyrui ir darbe devi uniforma. Del pramogu ar hobiu, tai velgi, man tiek ir tokiu, kaip jiems nereikia.

O apie laime kalbant, ne apie pinigines sakoma. Sakoma, laime ne piniguose, o pirkiniuose bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 15 sausio 2016 - 21:56
QUOTE(Leksa @ 2016 01 15, 21:48)
man gyvenant paciai vienai savo bute ir dirbant savo mieste, manau, kad ir 500 nemazai butu. Bet cia man. Ir GAL. Neskaiciavau.

O apie laime kalbant, ne apie pinigines sakoma. Sakoma, laime ne piniguose, o pirkiniuose  bigsmile.gif  thumbup.gif

Nu nea, 500 mažoka schmoll.gif Net vidutinės nesiekia doh.gif O kitkam- drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sakoma, laime ne piniguose, o pirkiniuose  bigsmile.gif  thumbup.gif

o va sitam galiu pritart thumbup.gif
Atsakyti
man gyvenant paciai vienai savo bute ir dirbant savo mieste, manau, kad ir 500 nemazai butu.

Ai, ir dar protingi žmonės sako, kad uždirbti reikia tiek, kad pusę (!) galėtum atsidėti. Pensijai. Tuomet po 20 metų galėsi jau nieko nedirbt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 01 15, 21:50)
Nu nea, 500 mažoka  schmoll.gif Net vidutinės nesiekia  doh.gif O kitkam-  drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif

na, nezinau, bet 1 kambario buto islaikymas daug nekainuoja (tik siuo metu tai nezinau kiek). I darba ir visur pestute, tai transporto islaidos nulis. Pietu valgymas namuose, nes arti ir nemegstu kaviniu. Teatrai, baletai - ne man. Mano didzioji dalis laisvalaikio - knygu skaitymas, kurias galima nemokamai is bibliotekos pasiimt ar internetu parsisiust. Vasara visai nieko pries esu dviraciu vazinetis, o kadangi ji jau turiu, tai irgi tada tokio laisvalaikio islaidos nulis, nes siuo metu juk naujo dviracio pirkt nereikia. Firminiai rubai nedomina. Tai taip ir sakau, kad tikriausiai 500 turetu pakakt, kad patenkinti mano poreikius.
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 01 15, 22:00)
Ai, ir dar protingi žmonės sako, kad uždirbti reikia tiek, kad pusę (!)  galėtum atsidėti. Pensijai. Tuomet po 20 metų galėsi jau nieko nedirbt  biggrin.gif

oj, zinokit apie atsidejima visai negalvoju (nors ir turiu santaupu).Tiesiog ne viena net ir giminej pavyzdi turiu, kad zmones atsidejo, o paskui prasidejo infliacija ir vietoj to, kad pvz. nama pasistatytu ar masina nusipirktu, tai sofa isigijo. Taip manau gali but ir su tom imokom bankams, dabar tipo duokit kas menesi mums po kelis simtus, o mes jums, kai pensijos sulauksit po kelis eurus duosim.
Atsakyti
Cia lyg buvo rasyta apie normalias seimos pajamas,o ne kiek vienai leksai uztenka g.gif ,jei as gerai supratau,siaip tai cicio ciniska bjaurybe daznai buna,va ir as paskaiciau ir is pradziu pasisiausiau,ka jinai nezino kokios musu algos,bet paskui pradejau galvot,zino,kodel turetu nezinot,bet va,esme tame ir yra,kad mes priversti is tiek gyventi,ir dar reikia visuomenej oru veida islaikyti,todel ir pykstam,o siaip cicio turbut teisi,normali europieciu seima,visa tai turetu turet ka ji aprase,mes turbut apgaudinejam save ,mazdaug ,o afrikoj kaip gyvena biggrin.gif,nes kitaip jausimes nevykeliais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 17 sausio 2016 - 08:38
QUOTE(Intemora @ 2016 01 17, 08:34)
Cia lyg buvo rasyta apie normalias seimos pajamas,o ne kiek vienai leksai uztenka g.gif ,jei as gerai supratau,siaip tai cicio ciniska bjaurybe daznai buna,va ir as paskaiciau ir is pradziu pasisiausiau,ka jinai nezino kokios musu algos,bet paskui pradejau galvot,zino,kodel turetu nezinot,bet va,esme tame ir yra,kad mes priversti is tiek gyventi,ir dar reikia visuomenej oru veida islaikyti,todel ir pykstam,o siaip cicio turbut teisi,normali europieciu seima,visa tai turetu turet ka ji aprase,mes turbut apgaudinejam save ,mazdaug ,o afrikoj kaip gyvena biggrin.gif,nes kitaip jausimes nevykeliais smile.gif

Tiesos yra. Dizainerių drabužiai, egzotiškos kelionės nėra tai, ką būtų galima vadinti "elementariais poreikiais", bet pvz kinas, kavinės, drabužiai iš masinių brandų parduotuvių, kelionės į Turkiją, Tenerefę ir t.t. - tikrai neturėtų būti prabanga, nes tai ir nėra prabanga, o visiškai paprasti dalykai. Deja, pas mus žmonės tikrai įpratę prie savęs spaudimo, ribojimo (dėl ekonominės padėties, aišku) ir dėl to tai, kas kokiam vokiečiui ar danui yra savaime suprantami, kasdieniniai dalykai, tai pas mus jau traktuojama, kaip prabanga, nors realiai pagalvojus... ar sporto klubas yra prabanga? ar valgymas savaitgaliais kavinėse prabanga? ar batai iš "Akropolio" parduotuvių yra prabanga? Ne, toli gražu.
Tiesa, suprantu, kad ne visi ir mėgsta tas kavines (aš ir paskutiniu metu nelabai), sporto klubus ir pan - tik pritariu tam, kad tai nėra prabangos prekės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2016 01 17, 08:34)

oj, atleiskit, kad as isdrisau apie save kazka pasakyt, atleiskit, dovanokit, nepykit... As gi zinau, kad kiti apie save gali kalbet, bet tik ne as, man gi negalima pasireikst, tema gi visiems ir apie visus, tik va Leksai ieit ir kazka apie save pasakotis tai draudziama, sorry, ar dovanosit, ka? notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 01 17, 12:22)
oj, atleiskit, kad as isdrisau apie save kazka pasakyt, atleiskit, dovanokit, nepykit... As gi zinau, kad kiti apie save gali kalbet, bet tik ne as, man gi negalima pasireikst, tema gi visiems ir apie visus, tik va Leksai ieit ir kazka apie save pasakotis tai draudziama, sorry, ar dovanosit, ka?  notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif

prie tavo siauro akiračio mes jau beveik pripratę.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 01 17, 12:00)
Deja, pas mus žmonės tikrai įpratę prie savęs spaudimo, ribojimo (dėl ekonominės padėties, aišku) ir dėl to tai, kas kokiam vokiečiui ar danui yra savaime suprantami, kasdieniniai dalykai, tai pas mus jau traktuojama, kaip prabanga, nors realiai pagalvojus... ar sporto klubas yra prabanga? ar valgymas savaitgaliais kavinėse prabanga? ar batai iš "Akropolio" parduotuvių yra prabanga? Ne, toli gražu.

Tikroji prabanga yra gyventi kaip tau norisi. Deja, tik retas tai sau leidžia ir ne tik dėl ekonominės padėties. Dauguma renkasi geriau jau gyventi "kaip visi", nes labai svarbu ką žmonės pasakys.

Ir jei turi supratimo ko tau tikrai reikia ir drąsos gyventi pagal savo norus, tai tokiam gyvenimui reikalingos pajamos ir yra normalios. Ir nereikia tada pergyventi, kad esi labai menkas nes nori mažiau už daną ar vokietį, ar savo kaimyną.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 01 17, 13:55)
Tikroji prabanga yra gyventi kaip tau norisi. Deja, tik retas tai sau leidžia ir ne tik dėl ekonominės padėties. Dauguma renkasi geriau jau gyventi "kaip visi", nes labai svarbu ką žmonės pasakys.

drinks_cheers.gif Ech... manau, kad tikroji prabanga ir yra tada, kai gali sau leisti gyventi taip, kaip norisi... jei aš būčiau labai labai turtinga... na, turėčiau tiek, kad nereikėtų dirbti, pvz., loterijoj kokius 40 milijonų laimėčiau... rolleyes.gif Nusipirkčiau nuliovą kemperį ir visą likusį gyvenimą keliaučiau- visur, kur tik "ant seilės" užplauktų rolleyes.gif man tai būtų prabangus gyvenimas- daryti ką nori, kada nori ir kaip nori... ax.gif Taigi, turiu gyvenimo svajonę tam atvejui, jei netyčia prabagotėčiau rolleyes.gif O ką žmonės pasakys- nusispjaut man, giliai, jau seniai nebegyvenu ir nebesielgiu pagal šitą standartą ax.gif
Atsakyti
Pirmiausia reiktų susitarti dėl savokų. Elementarūs žmogaus poreikiai yra turėti ką pavalgyti/atsigerti, ką apsirengti/apsiauti ir kur gyventi. Visa kita jau yra kiekvienos šeimos ar žmogaus papildomi poreikiai. Be to, kas yra oriai gyventi? Ar taupyti ir gaudyti akcijas jau nebeoru? O kiek pinigėlių užtektų netaupant šeimai, galima lengvai paskaičiuoti: 200€ paskola už būstą + 200€ mokesčiams + 100€ kuras + 100€ mašinos amortizacija (vis viena kas mėnesį netaisysi) + 200€ visokie draudimai + 300€ maistui + 80€ sporto klubai + 100€ kitos išlaidos + 50€ vaistai, vitaminai, papildai + 200€ santaupom. Išeina 1550€. Dar pridėkim 500€ atostogom, nenumatytiem pirkiniam, kavinėm, dovanom (kurių taip pat kas mėnesį neperki) ir išeina per mėnesį ~2000€. Šeimai tiek tikrai yra per akis, o protingai leidžiant pinigus tai tikrai nemaža leidžianti oriai gyventi. Atsižvelgiant į Lietuvos ekonominę situaciją ir žinant plius minus algas, didžioji dalis šeimų disponuoja tokia (ar labai jau panašia) suma. O jeigu dar atmetus būsto paskolą ir automobilio išlaikymą, tai tikrai nemaža suma.
Tik nesuprantu kuom yra blogai pirkti kokybiškus batus, bet ne firminius, tarkim iš Deichmein, pirkti per akcijas, o ne kai pasirodo nauja kolekcija, lankytis valstybinėje poliklinikoje, jei ten turi gerą gydytoją ir tuo labiau pačiai tvarkytis namus.
Atsakyti