Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
kazkas tiek gal ir uzdirba. Bet tie kazkas nesedi mamu forumuose. Aplamai neturi laiko forumuose sedet.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2017 03 18, 11:45)
kazkas tiek gal ir uzdirba. Bet tie kazkas nesedi mamu forumuose. Aplamai neturi laiko forumuose sedet.

Na mano (asmeninės, t.y. be vyro) pajamos gerokai virš 1000 (nematau reikalo nurodyti tiksliai), bet tai nereiškia, kad aš negaliu "sėdėt" sm.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2017 03 18, 15:13)
Na mano (asmeninės, t.y. be vyro) pajamos gerokai virš 1000 (nematau reikalo nurodyti tiksliai), bet tai nereiškia, kad aš negaliu "sėdėt" sm.

Mano irgi gerokai virš 1000 eur, darbas nuo 8 iki 17 val., atsakingas, bet tikrai ne vadovė esu. Išsilavinimas bakalauras ir magistras, dirbu beveik pagal specialybę. Forume, jei noriu, galiu rasti laiko pasėdėt biggrin.gif
Vyras irgi ne koks aukštas vadovas, atlyginimai mūsų panašūs, bet laikom save prie tokių, kur pataupom, ne viską, ką norim, sau leidžiam ir t.t.
Išlaidas detaliai vedu, pasitaupymui lieka, bet tikrai ne pusė atlyginimo.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2017 03 18, 17:55)
Mano irgi gerokai virš 1000 eur, darbas nuo 8 iki 17 val., atsakingas, bet tikrai ne vadovė esu. Išsilavinimas bakalauras ir magistras, dirbu beveik pagal specialybę. Forume, jei noriu, galiu rasti laiko pasėdėt biggrin.gif
Vyras irgi ne koks aukštas vadovas, atlyginimai mūsų panašūs, bet laikom save prie tokių, kur pataupom, ne viską, ką norim, sau leidžiam ir t.t.
Išlaidas detaliai vedu, pasitaupymui lieka, bet tikrai ne pusė atlyginimo.

va kad moteris tiek uzdirbtu, tai tikrai nepazystu. mirksiukas.gif na bet smagu girdeti, kad Lietuvoje vis del to kai kam nera vis delto taip blogai. 4u.gif
ps : galbut asmeniskai lendu, bet atleiskit- jei jums abiems virs 2000 euru gaunat kur turite taupyti? juk tai isties didele suma- bent jau maistas, busto paskolos, rubai, laisvalaikis tikrai uztikrintas gaunant tokia alga....nebent poreikiai daznai keliauti po svecias salis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele123 @ 2017 03 18, 17:30)
va kad moteris tiek uzdirbtu, tai tikrai nepazystu. mirksiukas.gif na bet smagu girdeti, kad Lietuvoje vis del to kai kam nera vis delto taip blogai. 4u.gif
ps : galbut asmeniskai lendu, bet atleiskit- jei jums abiems virs 2000 euru gaunat kur turite taupyti? juk tai isties didele suma- bent jau maistas, busto paskolos, rubai, laisvalaikis tikrai uztikrintas gaunant tokia alga....nebent poreikiai daznai keliauti po svecias salis 4u.gif

Mano draugės beveik visos 1000 eur ir daugiau uždirba - vadybininkės, žurnalistės, finansų sektoriuje ir pan.
Galėsiu vėliau parašyti, kur didžioji dalis pinigų išeina, bet taip, mes keliaujam, tai mūsų šeimos aistra, tiesa, ir keliaujam itin taupydami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2017 03 18, 18:55)
Mano draugės beveik visos 1000 eur ir daugiau uždirba - vadybininkės, žurnalistės, finansų sektoriuje ir pan.
Galėsiu vėliau parašyti, kur didžioji dalis pinigų išeina, bet taip, mes keliaujam, tai mūsų šeimos aistra, tiesa, ir keliaujam itin taupydami biggrin.gif

supratau. 4u.gif vadinasi cia privatus sektorius toks dosnus-na taip zurnalistai, teisininkai, chirurgai uzdirba gerai-tik tiek kad ne visi mes galime buti tokios srties.ir labai gaila kai pavyzdziui auklytes vaiku dazeliuose, kur priziuri 20 vaiku, juos rengia, maitina,glosto, augina musu vaikus ir pan..gauna tik 380 ant popieriaus- 300 i rankas.va taLietuvoje didziule nelygybe yra labai blogai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele123 @ 2017 03 18, 18:25)
supratau. 4u.gif vadinasi cia privatus sektorius toks dosnus-na taip zurnalistai, teisininkai, chirurgai uzdirba gerai-tik tiek kad ne visi mes galime buti tokios srties.ir labai gaila kai pavyzdziui auklytes vaiku dazeliuose, kur priziuri 20 vaiku, juos rengia, maitina,glosto, augina musu vaikus ir pan..gauna tik 380 ant popieriaus- 300 i rankas.va taLietuvoje didziule nelygybe yra labai blogai. unsure.gif

Na, kai pažiūri, kokias profesijas dauguma baigia, tai arba teisė, arba ekonomika, tai ko gero ne viską vien profesija lemia, o ir žmogaus gebėjimas save realizuoti.
Sutinku, kad auklėtojoms, sesutėms ligoninėse, o ir tiems patiems daktarams ir mokytojams turėtų būti didesni atlyginimai, vienareikšmiškai, bet turim, ką turim verysad.gif
O privačiam sektoriuje visada algos kiek didesnės, valstybės tarnyboje virš 1000 eur tik valstybinių įmonių skyrių vadovai gauna, bet ten irgi atitinkama sistema, per priedus pasidaro vis ne po antrą atlyginimą biggrin.gif

Ką gi, apie išlaidas smile.gif Tarkime šeima su vienu mažu vaiku Vilniuje, išlaidos mėnesiui:
Būsto paskola - 450 eur
Komunalinės (nuo elektros iki interneto) - 100-200 eur (priklausomai nuo šildymo sezono)
Maistas (su vaiko maistu, sauskelnėm, buitine chemija) - 400-500 eur
Išlaidos vaikui (rūbai, daiktai, pramogos, med. paslaugos ir t.t.) - 100-200 eur
Rūbai ir avalynė tėvams - 100 eur (vidutiniškai, per metus dviems išleidžiant iki 1200 eur)
Įvairūs draudimai (būsto, vaiko, investicinis, automobilių ir t.t.) - iki 150 eur
Automobilių išlaidos (jei du auto asmeniniai, kuras, padangos, eksploatacija) - iki 150 eur

Jau turime išlaidų apie 1450 - 1750 eur.
O kur dar pramogos, tokios kaip kinas, teatras, kavinė, renginiai, sportas tėvams, sveikatos paslaugos (jei mokamos, o dažnai būna mokamos), vaiko darželis/auklė, o dar atostogoms pasitaupyti, o kur dar kokios šventės kaip gimtadieniai (savi ir svetimi)... Kai pradedi realiai skaičiuoti, išlaidos tikrai didelės, tik dažnai žmonės skaičiuodami neįsivertina visko, kam išleidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 19 kovo 2017 - 12:02
QUOTE(Terroriste @ 2017 03 17, 17:16)

nesutinku. Zinokit ne visi vaziuoju I PL apsipirkti, nes jei pirktusi LT, tai badu mirtu. Tikrai ne. As apsipirkineju PL, nes man tiesiog sirdis neleidzia moketi uz prekes tokias nenormalias kainas. Ir net jei mano alga padvigubetu, zinokit, visiek LT pirkciausi tik ko pritruktu. Ir ne viena as tokia.

Aš tai manau, kad apsipirkimas Lenkijoje priklauso ne tik nuo pajamų šeimos, bet ir nuo valgymo įpročių. Pav. man netiktų tokie dideli kiekiai maisto. Nes net jei ir tinkamumo naudoti teminas nepasibaigęs, tai produktas šaldytuve pastovėjęs mėnesį ar du, man jau psichologiškai atrodo pasenęs. Šaldytų nemėgstu nei mėsos, nei varškės, dešrelių ir t.t., praranda skonį. Taip pat labai daug prekių yra perkamos be reikalo, maždaug akcija, gal kažkas norės, nes pažiūrėjus nuotraukas tų apsipirkimų, tai 70 proc. prekių mes iš vis nenaudojam arba naudojam retai. Sūriai didžiuliais gabalais, dešros dideliais kiekiais, pakuotės tų dešrelių, kada jas suvalgyti, per kiek laiko, atsibos. Žalia mėsa (faršas, filė, sprandinė, vištiena ir t.t. )vakuuminėse pakuotėse man neskani, o dar jei šaldytą laikyti nemažai, tai iš vis nevalgoma. Mėsą perku turguje pas vieną žmogų, pasako kada lietuviška būna arba Norfoje, man ten mėsa geriausia, o ir akcijų bet kuriai rūšiai jei jau labai norisi pigiau, tikrai visada yra-savaitgalio prekė, praktiškos valandos. Tai dėl mėsos į Lenkiją neapsimokėtų mums. Lieka buitinės prekės, gal ir pigiau, bet ir čia tikrai būna akcijų, neperkam gi kasdien jų. Galima prisitaikyti.
Specialiai nevažiuojam, bet kai grįždavom iš kelionių automobiliu, tai esam pirkę, bet nepasiteisino, prisiperki nesąmonių biggrin.gif , ai va šitam akcija, va šitas pigiau, paskui išmetėm jogurtus, varškes, dešreles, niekas nevalgė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2017 03 29, 10:25)
Aš tai manau, kad apsipirkimas  Lenkijoje priklauso ne tik nuo pajamų šeimos, bet ir nuo valgymo įpročių.

Pritariu visam postui smile.gif
Manau, jei turėčiau 3 sūnus, tada tikrai praverstų Lenkijos prekybcentriai su dideliais sūriais, dešrom ir t.t. O kai šeima nedidelė, tada tikrai nėra ko. Vyrui pasakiau, kad gal kada įdomumo dėlei važiuokim, tai akis išpūtė, sako - tu ką, nori savaitgalį aukoti trankymuisi po parduotuves ir sėdėjimui mašinoje? Ir jis teisus, jau geriau turiningai laisvą laiką praleisti, kurio taip mažai tėra...
Atsakyti
Normalios pajamos dar nuo gyvenamosios vietos priklauso, tai yra kiek tenka išleisti už tą pačią gyvenimo kokybę.

Kauno Medžiotojų užeigoje meniu atsivertus kainos su Vilniaus Rotušės aikštės kavinukių kainomis lyginant juokingai mažos atrodo. Bet žmogui iš provincijos jos ir ten, ir ten kosminės atrodytų.
Atsakyti
Geras Užkalnio straipsnis į temą apie Vilniaus kainas smile.gif
Atsakyti
Buvau šiandien užsukusi į kavinę Jogailos gatvėje (Vilnius), neatsimenu kaip vadinasi, bet ši kavinukė dar nuo sovietmečio laikų, ten būdavo pigiausi pyragėliai ir sultiniai, tai vat nusipirkau 4 pyragėlius su kopūstais, kumščio dydžio, sumokėjau 2,8, t.y. vienas pyragėlis kainavo 0,70 ct,

mokėjau ir galvojau, nesamonė kažkokia už 4 nedidelius pyragėlius moku beveik 10 litų, bet vis tiek nusipirkau. Na bet kainos NEREALIOS, mažas pyragėlis (net ne su mėsa) kainuoja 2,40 litų, anksčiau litais maksimum kainavo 1 litą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olajju: 06 balandžio 2017 - 16:05