Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 08, 21:37)
Nu mano pažįstama Vilniuj savo vyrui mašinėle nemokamai "nukerpa", bet apie ką mes čia? Jei kam patinka eksperimentai, gali ir pas mokinius, ir pas kaimynę, kuri vaikystėje svajojo kirpėja dirbt, plaukus kirpt. Arba gali patys ant savęs eksperimentuot - iš viso nemokamai gausis. Bet jei žiūrime paslaugų kainų vidurkį, tai Vilniuje jis tikrai didesnis, nei mažesniuose miestuose.
Tai kas be ko. Sostinėse dažniausiai taip ir būna. Tiesiog žinau pensininkę kuri visada eina į tą kirpyklą kur mokinės kerpa tai ir paminėjau.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2016 08 08, 07:40)
Sąžiningai - nepažįstu pasiturinčios šeimos, kuri netaupytų ir pirktų viską, ko tik nori.. Vis tiek skaičiuoja, ieško akcijų, naršo internete - ir tai man asmeniškai atrodo išmintinga. Matyt, taupymas "įauga" į kraują..  biggrin30x30.png

tai todel ir pasiturintys, kad neshvaisto i kaire ir i deshine, o svarsto kas reikalinga, kas ne ir kokia kaina protinga moket smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2016 08 08, 22:38)
tai todel ir pasiturintys, kad neshvaisto i kaire ir i deshine, o svarsto kas reikalinga, kas ne ir kokia kaina protinga moket smile30x30.png

vat būtent.

Ir kartais pajamos dviejų šeimų A ir B gali labai nežymiai skirtis (gal kokiu 100 eur, kai pajamos apie 2000), o vat viena šeima, tarkim, A, sugebės susisukti, o kita -B- vis verkšlens, kad pajamos per mažos.. O kai paklausi - kiek būtų normalu, atsako - nu va, bent jau tiek, kiek uždirba A.. biggrin30x30.png truputį juokinga buvo, nes čia ne anekdotas, o pr giminių susiėjimą aną mėnesį nutikęs pokalbis..
Man ta šimtinė truputį juokingai nuskambėjo.. smile30x30.png aišku, kartais šimtinės net labai gali pritrūkti... bet vieni gyvena normaliai, o kiti nuolat "stokoja"
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 08 08, 09:29)
Visiška tiesa. Aš pati ne sostinėje gyvenu, tai daugybė dalykų yra n kartų pigesni (ypač pramogos ir grožio paslaugos, kaip aprašėte). Pvz manęs už vidutinio ilgio plaukų kirpimą kirpėja paprašė... 3 eurų! Tai aš jai 5 palieku, nes per daug save nuvertina už gerą darbą. Neįsivaizduoju kirpėjos Vilniuje kerpančios už tokią sumą ilgokų plaukų biggrin30x30.png

kerpuosi visada "Figaro" pas tą pačią kirpėją, 28 eur.
Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2016 08 08, 14:40)
esu iš patirties pastebėjusi - kiek šeima beuždirbtų daug, vis tiek taupo.. Sąžiningai - nepažįstu pasiturinčios šeimos, kuri netaupytų ir pirktų viską, ko tik nori.. Vis tiek skaičiuoja, ieško akcijų, naršo internete - ir tai man asmeniškai atrodo išmintinga. Matyt, taupymas "įauga" į kraują..  biggrin30x30.png

pilna vargšų taip elgiasi, ne tik pasiturintys.
Atsakyti
Vis tiek, jeigu imtumte Vilniaus grožio salonų ir pvz odontologijos kabinetų kainas ir mažo miesto, tai skirtumas būtų akivaizdus, bet, aišku... sostinėje brangesnės patalpų nuomos, todėl atitinkamai ir kainos pakilę. Taip yra visame pasaulyje, ir Paryžiuje daug brangiau gyventi nei kokioje nuošalioje Prancūzijos provincijoje.

Manau, Vilniuje gerai gyventi tiems, kurie gauna daugiau nei vidutinius atlyginimus. Kitu atveju, pastovus poreikių ribojimus ir žiūrėjimas ko atsisakyti, kad kažką kito sau galėtum leisti. Mes dabar gerai gyvenam, bet jei būtume vilniečiai tikrai reikėtų labiau diržus susiveržti, vargu, ar išlaikytume dabartinį gyvenimo būdą. Be to manau, jog sostinėje brangiau auginti vaikus. Gerokai brangesni visi būreliai.
Atsakyti
vienas dalykas, kokios pajamos uztenkamos, kai gyveni paveldetame, apstatytame buste, ir kai turi busto paskola, reikalingi remontai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(balta-lelija @ 2016 08 07, 21:46)
Vilniuj atrodo, kad kvėpuoti kainuoja smile.gif))
Ryte atsikėlus- prausiesi, varo skaitliukas, geri kavą-elektra, veži vaikus į daržą, mokyklą,-viskas kainuoja. Jau nekalbant, kad atsikeli tai bute su paskola, miegot jame irgi kainuoja smile.gif))))

vienintelis dalykas kas vln nekainuoja tai kevpuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 11 05, 18:39)
vienintelis dalykas kas vln nekainuoja tai kevpuoti  biggrin.gif

biggrin.gif galvojau ir apie tai. Bet jei kvėpuoji namie, tai oras-šildymas įjungtas, oi oi kiek kainuoja 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 11 05, 17:39)
vienintelis dalykas kas vln nekainuoja tai kevpuoti  biggrin.gif

Ir tai kainuoja, nes oras užterštesnis, reikia pirktis organizmo valymo papildus, antraip ligos gresia smile.gif
Atsakyti
Sakyciau 2 tukst. yra normalios seimos pajamos rolleyes.gif
Atsakyti

Sakyciau 2 tukst. yra normalios seimos pajamos rolleyes.gif

Sakyciau, jei be paskolu- taip. Jei su busto paskola- labai vidutines.

Atsakyti
QUOTE(Sėlija*** @ 2017 01 04, 09:26)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="ciupakabra" data-cid="71288271" data-time="1481490425"><div><p>Sakyciau 2 tukst. yra normalios seimos pajamos vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Sakyciau, jei be paskolu- taip. Jei su busto paskola- labai vidutines.</p>

as sakyciau, kad reiketu atsizvelgti i daug dalyku: kokiam mieste gyvena (ar kaime?), kiek vaiku. Juk yra skirtumas ar seimoj 1 vaikas, ar 3. Ar zmones gyvena Kedainiuose ar Vilniuj.
Atsakyti