Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(balta-lelija @ 2016 08 04, 01:06)
Įdomi tema 4u.gif
Labai svarbu kur gyvena ta šeima. Vienaip reikia vertinti jei provincijoje, tarkim Radviliškyje ir kitaip, jei didmiestyje. Vilniuje gyvenant, dirbant centre, - yra labai brangu pragyventi. Brangu viskas. Kainos skiriasi iki kelių kartų, netgi to pačio tinklo, kaip tarkim IKI parduotuvėse.
Tad kalbant apie šeimos pajamas, visų pirma, reiktų apibrėžti KOKIOS šeimos smile.gif

Patiko neseniai išgirsta mintis:
"Vienintelis būdas turėti pinigų - jų neišleisti".

Pritariu , ne viską apibrėžia pajamos. Negalima lyginti 2 asmenų dirbančią šeimą ir turinčią nuosavą būstą su šeima , kuri augina kelis vaikus ir dar turi paskolą būstui.Sakysite nereikėjo paskolos , o kaip jiem kitaip turėti savo...
Atsakyti
QUOTE(vigai @ 2016 08 04, 10:28)
Pritariu , ne viską apibrėžia pajamos. Negalima lyginti 2 asmenų dirbančią šeimą ir turinčią nuosavą būstą su šeima , kuri augina kelis vaikus ir dar turi paskolą būstui.Sakysite nereikėjo paskolos , o kaip jiem kitaip turėti savo...

drinks_cheers.gif
Na pvz.aš atsakau į temą, kas mėnesinės pajamos: mano 750, vyro 900eur. Ir kas toliau? smile.gif kokios išvados, čia dug ar mažai? Skuode gyvenant tai daug, Vilniuje-mažai.
Iš principo man rodo, žmogui niekada nebus gana... O jei turi vaikų, tai dar nori, kad ir jie turėtų ir tt.
Ko vaikšto susirūpinęs milijonierius,.. g.gif mąsto, kaip čia antrą milijoną uždirbt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta-lelija: 04 rugpjūčio 2016 - 20:44
Čia rimtai skiriasi kainos to paties tinklo parduotuvėse? Niekad nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2016 08 06, 20:11)
Na aš tų kainų labai gal neįsidėmiu, bet skirtumo irgi nemačius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2016 08 06, 20:11)

O Jūs manot, kad maistas sudaro pagrindinę šeimos išlaidų dalį? mastau.png

Iš mano pažįstamų, gyvenančių mažesniuose miestuose/miesteliuose, tai absoliuti dauguma gyvena nuosavuose namuose, prie kurių turi darželį ar tai šiltnamį, dėl ko daržovės, konservai, uogienės pas juos savi. Taip pat ir komunaliniai mokesčiai gerokai mažesni gaunasi. Ten taip pat daug mažesni atstumai iki darbo, todėl susitaupo ant kasdienio kuro. Vaikams būreliai ten pigesni (galbūt ir įvairovė mažesnė, bet yra kiek yra ir dauguami užtenka). Kiek esu kalbėjusi, tai ir rinkliavos darželiuose ar mokyklose ten gerokai mažesnės. Einamos paslaugos (kirpykla, manikiūrai ir pan.) mažesniuose miestuose taip pat pigesnės (pvz. geriausia vieno iš 10-ties didžiausių LT miestų kirpėja už paslaugas ima maždaug tiek, kiek eilinė Vilniaus kirpėja PC patalpose). Dar daugiau - ten gerokai mažiau mokamų pramogų. Ir nors galima sakyti, kad dėl to jie turėtų išleisti daugiau (kelionė iki artimiausio didelio miesto kainuoja), realiai niekas nevažinėja kiekvieną savaitgalį į kinus, teatrus, žaidimų kambarius, dinozaurų parkus, koncertus, parodas ir t.t. Tuo tarpu kai vietoje esi, tai fantazijai išsijungus taip ir nepajunti kaip atsiduri vienoje iš tų vietų ir išleidi ten eilinį 50-100 € :oh
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 07 rugpjūčio 2016 - 18:26
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 07, 18:25)
Absoliuti dauguma gyvena nuosavuose namuose, prie kurių turi darželį ar tai šiltnamį, dėl ko daržovės, konservai, uogienės pas juos savi. Taip pat ir komunaliniai mokesčiai gerokai mažesni gaunasi. Ten taip pat daug mažesni atstumai iki darbo, todėl susitaupo ant kasdienio kuro. Vaikams būreliai ten pigesni (galbūt ir įvairovė mažesnė, bet yra kiek yra ir dauguami užtenka). Kiek esu kalbėjusi, tai ir rinkliavos darželiuose ar mokyklose ten gerokai mažesnės. Einamos paslaugos (kirpykla, manikiūrai ir pan.) mažesniuose miestuose taip pat pigesnės (pvz. geriausia vieno iš 10-ties didžiausių LT miestų kirpėja už paslaugas ima maždaug tiek, kiek eilinė Vilniaus kirpėja PC patalpose). Dar daugiau - ten gerokai mažiau mokamų pramogų. Ir nors galima sakyti, kad dėl to jie turėtų išleisti daugiau (kelionė iki artimiausio didelio miesto kainuoja), realiai niekas nevažinėja kiekvieną savaitgalį į kinus, teatrus, žaidimų kambarius, dinozaurų parkus, koncertus, parodas ir t.t. Tuo tarpu kai vietoje esi, tai fantazijai išsijungus taip ir nepajunti kaip atsiduri vienoje iš tų vietų ir išleidi ten eilinį 50-100 € :oh

Būtent tai ir norėjau parašyt. Turim analogišką giminaičių šeimą Anykščių rajone. Jie nesupranta kur mes pinigus dedam (tokias algas gaunam!) o aš stebiuosi kaip jiems taip išlaidų nėra.
Vilniuj atrodo, kad kvėpuoti kainuoja smile30x30.png))
Ryte atsikėlus- prausiesi, varo skaitliukas, geri kavą-elektra, veži vaikus į daržą, mokyklą,-viskas kainuoja. Jau nekalbant, kad atsikeli tai bute su paskola, miegot jame irgi kainuoja smile30x30.png))))
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 07, 19:25)
O Jūs manot, kad maistas sudaro pagrindinę šeimos išlaidų dalį? mastau.png

Iš mano pažįstamų, gyvenančių mažesniuose miestuose/miesteliuose, tai absoliuti dauguma gyvena nuosavuose namuose, prie kurių turi darželį ar tai šiltnamį, dėl ko daržovės, konservai, uogienės pas juos savi. Taip pat ir komunaliniai mokesčiai gerokai mažesni gaunasi. Ten taip pat daug mažesni atstumai iki darbo, todėl susitaupo ant kasdienio kuro. Vaikams būreliai ten pigesni (galbūt ir įvairovė mažesnė, bet yra kiek yra ir dauguami užtenka). Kiek esu kalbėjusi, tai ir rinkliavos darželiuose ar mokyklose ten gerokai mažesnės. Einamos paslaugos (kirpykla, manikiūrai ir pan.) mažesniuose miestuose taip pat pigesnės (pvz. geriausia vieno iš 10-ties didžiausių LT miestų kirpėja už paslaugas ima maždaug tiek, kiek eilinė Vilniaus kirpėja PC patalpose). Dar daugiau - ten gerokai mažiau mokamų pramogų. Ir nors galima sakyti, kad dėl to jie turėtų išleisti daugiau (kelionė iki artimiausio didelio miesto kainuoja), realiai niekas nevažinėja kiekvieną savaitgalį į kinus, teatrus, žaidimų kambarius, dinozaurų parkus, koncertus, parodas ir t.t. Tuo tarpu kai vietoje esi, tai fantazijai išsijungus taip ir nepajunti kaip atsiduri vienoje iš tų vietų ir išleidi ten eilinį 50-100 € :oh

Visiška tiesa. Aš pati ne sostinėje gyvenu, tai daugybė dalykų yra n kartų pigesni (ypač pramogos ir grožio paslaugos, kaip aprašėte). Pvz manęs už vidutinio ilgio plaukų kirpimą kirpėja paprašė... 3 eurų! Tai aš jai 5 palieku, nes per daug save nuvertina už gerą darbą. Neįsivaizduoju kirpėjos Vilniuje kerpančios už tokią sumą ilgokų plaukų biggrin30x30.png
Atsakyti
Nezinau ar blogai kerpa ar gerai,bet pilna vilniuj kirpyklu,kur visi kirpimai 3,50.
Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2016 08 08, 14:28)
Nezinau ar blogai kerpa ar gerai,bet pilna vilniuj kirpyklu,kur visi kirpimai 3,50.

agree.png
pas mus Vilniuje Balsiuose - kerpa moteris (ir gerai kerpa!!) už 3 Eur. Tad savo berniukus ten ir vedu.. broliui irgi "tašką" parodžiau biggrin30x30.png

nuolaidomis naudojuosi, kai tik jas pagaunu geras ir tuomet, kai man reikia daikto, kartais, jei kaina tikrai gera - "pasandėliuoju" porą butelių aliejaus ar tuno konservus biggrin30x30.png
Drabužius ir ypač avalynę vaikams ir sau apmąstau į priekį - ir jei pataikau gerą, bet tikrai gerą kainą reikiamam daiktui - perku į priekį kitam sezonui. Galiu sau leisti, nes kol kas vaikai nereiškia pretenzijų dėl spavų ir fasonų, bet spėju, greit pradės biggrin30x30.png

esu iš patirties pastebėjusi - kiek šeima beuždirbtų daug, vis tiek taupo.. Sąžiningai - nepažįstu pasiturinčios šeimos, kuri netaupytų ir pirktų viską, ko tik nori.. Vis tiek skaičiuoja, ieško akcijų, naršo internete - ir tai man asmeniškai atrodo išmintinga. Matyt, taupymas "įauga" į kraują.. biggrin30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 08 rugpjūčio 2016 - 14:42
QUOTE(Intemora @ 2016 08 08, 13:28)

Oho..mane kampinej kirpyklelej Klaipedoj uz 9 eu apkerpa...jau pigiau nebuna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sėlija***: 08 rugpjūčio 2016 - 17:48
Tai Vilniuje dar yra ir kirpykla kur mokinės kerpa. Kaina simbolinė 1€, o jos tuo mokinasi ir įgauna praktikos.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 08 08, 20:53)
Tai Vilniuje dar yra ir kirpykla kur mokinės kerpa. Kaina simbolinė 1€, o jos tuo mokinasi ir įgauna praktikos.

Nu mano pažįstama Vilniuj savo vyrui mašinėle nemokamai "nukerpa", bet apie ką mes čia? Jei kam patinka eksperimentai, gali ir pas mokinius, ir pas kaimynę, kuri vaikystėje svajojo kirpėja dirbt, plaukus kirpt. Arba gali patys ant savęs eksperimentuot - iš viso nemokamai gausis. Bet jei žiūrime paslaugų kainų vidurkį, tai Vilniuje jis tikrai didesnis, nei mažesniuose miestuose.
Atsakyti