Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(pagyvenus @ 2016 02 03, 23:51)
Vat ko tikrai nenorėčiau, tai pirkti prispirta būtinybės. Džiaugiuosi, kad užtenka lėšų ir gebėjimų planuoti pirkinius ir kai daiktu reikia naudotis, jis jau yra nupirktas, o ne puolama į parduotuvę pirkti. Ir tokių nenumatytų atvejų, kai reikia pirkti skubiai, būna tikrai retai.
biggrin.gif  Racionaliai naudotis nuolaidomis irgi reikia išmokti.

Prispirta būtinybės-ar sandėliuoti nuolaidinius pirkinius yra būtinybė? Kad ir tom pačiom 5 dydžio sauskelnėmis su nuolaida apsikrauti, nors vaikas dar tik su pirmo dydžio. Būtinybė ne prispiria pirkti striukę, o vaikas auga ir žiema ateina. O normalios šeimos pajamos leidžia ją nupirkti atėjus laikui, o ne kuistis tarp užpernai ir užužpernai nupirktų, dėžėse palubiuose sukrautų.
Papildyta:
Beje, sutinku su paskutiniu sakiniu, nes nuolaidų medžiojimas kaip hobis mano požiūriu jau yra grimasa.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 02 04, 00:51)
Vat ko tikrai nenorėčiau, tai pirkti prispirta būtinybės. Džiaugiuosi, kad užtenka lėšų ir gebėjimų planuoti pirkinius ir kai daiktu reikia naudotis, jis jau yra nupirktas, o ne puolama į parduotuvę pirkti. Ir tokių nenumatytų atvejų, kai reikia pirkti skubiai, būna tikrai retai.

O zinot, uzvakar gavU gera pasiulyma sportui, kuri buvau apleidusi. Uzsiregistravau ir supratau, kad neturiu sportiniu bateliu (vyresniai dukrai atidaviau). Vakar perkraciau namus - vieni koraliskai pasene ir labai nepatogus, kiti tokio tipo treniruotems idealus, ber surudijo (tikraja ta zodzio prasme per 20 metu biggrin.gif ). Iskalbiau, isdziuvo per nakti, beg vis tiek liko dėmės... doh.gif Nuėjau šiandien per pietų pertrauką ir nusipirkau kitus. Tokiu kokie man patogūs, gražūs, bet be nuolaidos. Ir nelaukiau kada nupigs, atvirksčiai, pasidžiaugiau, kad nereikia jaudintis ir su kojinėm spiortuoti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2016 02 04, 00:58)
Prispirta būtinybės-ar sandėliuoti nuolaidinius pirkinius yra būtinybė? Kad ir tom pačiom 5 dydžio sauskelnėmis su nuolaida apsikrauti, nors vaikas dar tik su pirmo dydžio. Būtinybė ne prispiria pirkti striukę, o vaikas auga ir žiema ateina. O normalios šeimos pajamos leidžia ją nupirkti atėjus laikui, o ne kuistis tarp užpernai ir užužpernai nupirktų, dėžėse palubiuose sukrautų.
Papildyta:
Beje, sutinku su paskutiniu sakiniu, nes nuolaidų medžiojimas kaip hobis mano požiūriu jau yra grimasa.

Mano minėtu atveju veikė taupumas. Butinybės ten net iš tolo nebuvo. žmonės namui taupė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 04, 00:58)

Aišku, galėčiau teigti, kad visi nurodyti trūkumai (sandėliavimas, pamiršimas, kad nupirkta, išaugimas ) neegzistuoja. Bet tai būtų netiesa. Pirkime iš anksto, nuolaidų ieškojime yra trūkumų. Bet yra ir privalumų. Jie nepriklauso nuo to, ar vertini tai kaip tau gyvenimo primestą būtinybę, ar kaip savo laisvą pasirinkimą. O štai savijauta priklauso nuo to, ar jautiesi aplinkybių auka, ar laisvu rinktis.
Aš taip elgtis renkuosi savo noru, džiaugiuosi privalumais, be didelio streso nurašau į nuostolius prašovimus. Jeigu kažkam yra priešingai, tai ksm tas nuolaidas medžioti - tikrai ne milijonai ten susitaupo, galima ieškoti ir mažiau nepriimtinų sprendimų.

QUOTE(Eularija @ 2016 02 04, 01:05)
O zinot, uzvakar gavU gera pasiulyma sportui, kuri buvau apleidusi. Uzsiregistravau ir supratau, kad neturiu sportiniu bateliu (vyresniai dukrai atidaviau). Vakar perkraciau namus - vieni koraliskai pasene ir labai nepatogus, kiti tokio tipo treniruotems idealus, ber surudijo (tikraja ta zodzio prasme per 20 metu  biggrin.gif ). Iskalbiau, isdziuvo per nakti, beg vis tiek liko dėmės... doh.gif  Nuėjau šiandien per pietų pertrauką ir nusipirkau kitus. Tokiu kokie man patogūs, gražūs, bet be nuolaidos. Ir nelaukiau kada nupigs, atvirksčiai, pasidžiaugiau, kad nereikia jaudintis ir su kojinėm spiortuoti  mirksiukas.gif

Nu ir ką? Jus džiugina faktas, kad taip susidėliojote prioritetus ir tiek uždirbate, kad prireikus nuėjote ir nusipirkote. Mane džiugina faktas, kad taip susiplanuoju savo laiką, pirkinius ir lėšas, kad tokių "prireikus" beveik nebūna. Svarbu, kad abi esam savimi patenkintos mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 03, 05:41)
Ne visai taip. Kai perki taip tai domiesi pacia imone, jos ivykdytais projektais, kas finansuoja, sutarti derini su teisininkais.

drinks_cheers.gif
mes pirkome kotedza, tik "ish zemelapio" 4u.gif toje vietoje buvo kukuruzu laukai, kai mokejom pradini inasha biggrin.gif kovo men. bus 10 metu kaip jame sekmingai gyvename thumbup.gif 4u.gif (veiksmas ne LT 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 03, 22:09)
Bet labai norėčiau, kad visada galėčiau sau leisti pirkti tada, kai reikia be jokių nuolaidų.

Pastebėjau, jog kai pradėjau vadovautis požiūriu, kad perku tai, ką reikia ir tada, kada to reikia net išleidžiu mažiau pinigų, nor ir perku be akcijų dažniausiai.

Kalbant apie maistą, buitines išlaidas, kosmetiką, higienos priemones - pirkimas to, ko tau tuo metu reikia, be išankstinių užsipirkimų "o, akcija, gal pravers" arba "o, skaniai atrodo, gal užsimanysiu" davė dvigubą naudą - nebekaupiamos atsargos, neužimama veltui vieta namuose ir nebeleidžiami pinigai vėjams, kai nusiperki, nes šovė galvon, ir išmeti nepanaudojęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 04 vasario 2016 - 09:40
QUOTE(Eularija @ 2016 02 01, 14:20)
uždirbu todėl, kad jauna iš savęs daug reikalavau - negalvojau kaip nieko neveikti ar su knyga kur pasivartyti. Ir net minties nebuvo, kad laikas praleistas mokantis ar dirbant yra veltui praleistas.  unsure.gif 

labai geras pastebejimas.
kaip tik neseniai stebejau situacija - darbo uzmokescio dalis priklauso nuo islaikytu sertifikatu, o yra kas aiskina, kad visu pirma jiems turi moketi atlyginima uz ta laika, kai jie mokosi (kad kodel jie turi savo laiko po darbo tam skirti) ir tada jau kai jie issilaiko sertifikatus, tai dar atlyginima pakelti.
Buvau apstulbusi nuo tokio issidirbinejimo.

QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 02 03, 23:18)
Aš patarimų daviau jau pakankamai. Kas kvaišom nesuvokiama, tai ir nematau reikalo keliadešimt kartų aiškint.

kaip grazu plautis ir kvaisom kitus isvadinti, kai neina savo patarimu pakomentuoti realiais skaiciavimais, o ne svaiciojimais tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 02 04, 09:40)
Pastebėjau, jog kai pradėjau vadovautis požiūriu, kad perku tai, ką reikia ir tada, kada to reikia net išleidžiu mažiau pinigų, nor ir perku be akcijų dažniausiai.

Kalbant apie maistą, buitines išlaidas, kosmetiką, higienos priemones - pirkimas to, ko tau tuo metu reikia, be išankstinių užsipirkimų "o, akcija, gal pravers" arba "o, skaniai atrodo, gal užsimanysiu" davė dvigubą naudą - nebekaupiamos atsargos, neužimama veltui vieta namuose ir nebeleidžiami pinigai vėjams, kai nusiperki, nes šovė galvon, ir išmeti nepanaudojęs.

Ne visai sutikciau. As pvz zinau kad baiginejasi indaploves tabletes tai nelaukiu kol jos pasibaigs ir perku pirmas pasitaikiusias o pasiziurineju tame laikotarpy akciju. Nuperku 40 proc pigiau ir pastatau. Pasibaigia vienos, pradarau kitas. Taip darau su kruopom, higienos priemonem. Juk zinau kad naudoju dantu pasta ir ji baigiasi tai jei uzmatau akcija, nuperku, juk vis tiek jos reikes g.gif. Yra dalyku kuriuos vis tiek pirksi tai kam nepasinaudot ispardavimais. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 04, 10:26)
Ne visai sutikciau. As pvz zinau kad baiginejasi indaploves tabletes tai nelaukiu kol jos pasibaigs ir perku pirmas pasitaikiusias o pasiziurineju tame laikotarpy akciju. Nuperku 40 proc pigiau ir pastatau. Pasibaigia vienos, pradarau kitas. Taip darau su kruopom, higienos priemonem. Juk zinau kad naudoju dantu pasta ir ji baigiasi tai jei uzmatau akcija, nuperku, juk vis tiek jos reikes  g.gif. Yra dalyku kuriuos vis tiek pirksi tai kam nepasinaudot ispardavimais. g.gif

man atrodo, kad Bitė ir nekalbėjo apie tą ekstremalų būtinumą, kai atsikeli ryte ir nebėra dantų pastos. O apie tą normalū būtinumą, kai perki tuomet, kai eina į pabaigą ir ne sandėlio lygio kiekį.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 04, 00:05)
O zinot, uzvakar gavU gera pasiulyma sportui, kuri buvau apleidusi. Uzsiregistravau ir supratau, kad neturiu sportiniu bateliu (vyresniai dukrai atidaviau). Vakar perkraciau namus - vieni koraliskai pasene ir labai nepatogus, kiti tokio tipo treniruotems idealus, ber surudijo (tikraja ta zodzio prasme per 20 metu  biggrin.gif ). Iskalbiau, isdziuvo per nakti, beg vis tiek liko dėmės... doh.gif  Nuėjau šiandien per pietų pertrauką ir nusipirkau kitus. Tokiu kokie man patogūs, gražūs, bet be nuolaidos. Ir nelaukiau kada nupigs, atvirksčiai, pasidžiaugiau, kad nereikia jaudintis ir su kojinėm spiortuoti  mirksiukas.gif

O as sporto prekes perku tik per ispardavimus(isimtis buvo slidinejimui nes visko reikejo iskart). Kadangi sportuoju visus metus tai visada atsinaujinu rudenio sezonui per ispardavimus ir pavasario. smile.gif aisku faina kad galite sau leisti bet man fainiau nusipirkti kelnes uz 30 eur kai jos kainavo 60. Ir perku ne todel kad neturiu kelniu o todel kad smagu atsinaujinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 04 vasario 2016 - 10:36
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 04, 11:26)
Ne visai sutikciau. As pvz zinau kad baiginejasi indaploves tabletes tai nelaukiu kol jos pasibaigs ir perku pirmas pasitaikiusias o pasiziurineju tame laikotarpy akciju. Nuperku 40 proc pigiau ir pastatau. Pasibaigia vienos, pradarau kitas. Taip darau su kruopom, higienos priemonem. Juk zinau kad naudoju dantu pasta ir ji baigiasi tai jei uzmatau akcija, nuperku, juk vis tiek jos reikes  g.gif. Yra dalyku kuriuos vis tiek pirksi tai kam nepasinaudot ispardavimais. g.gif

drinks_cheers.gif Kasdienės buities prekes beveik visada taip perku.

QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 04, 11:32)
O as sporto prekes perku tik per ispardavimus(isimtis buvo slidinejimui nes visko reikejo iskart). Kadangi sportuoju visus metus tai visada atsinaujinu rudenio sezonui per ispardavimus ir pavasario. smile.gif aisku faina kad galite sau leisti bet man fainiau nusipirkti kelnes uz 30 eur kai jos kainavo 60. Ir perku ne todel kad neturiu kelniu o todel kad smagu atsinaujinti  smile.gif

Aišku, kad smagu būtų pirkti už pusę kainos. Bet kai bac ir reikia...
Čia buvo kartu ir motyvacija sportuoti:
1. Ai, gal neisiu, nes neturiu dar batelių cool.gif
2. Nusipirkau gerus batelius, dabar turiu atidirbti. t.y. atsportuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 04, 11:21)
drinks_cheers.gif  Kasdienės buities prekes beveik visada taip perku.
Aišku, kad smagu būtų pirkti už pusę kainos. Bet kai bac ir reikia...
Čia buvo kartu ir motyvacija sportuoti:
1. Ai, gal neisiu, nes neturiu dar batelių  cool.gif
2. Nusipirkau gerus batelius, dabar turiu atidirbti. t.y. atsportuoti  biggrin.gif

Nauja apranga, batai man asmeniskai tikrai yra motyvacija smile.gif todel ir atsinaujinu periodiskai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 04, 12:46)
Nauja apranga, batai man asmeniskai tikrai yra motyvacija smile.gif todel ir atsinaujinu periodiskai biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti