QUOTE(muminukas @ 2016 02 04, 00:58)
Prispirta būtinybės-ar sandėliuoti nuolaidinius pirkinius yra būtinybė? Kad ir tom pačiom 5 dydžio sauskelnėmis su nuolaida apsikrauti, nors vaikas dar tik su pirmo dydžio. Būtinybė ne prispiria pirkti striukę, o vaikas auga ir žiema ateina. O normalios šeimos pajamos leidžia ją nupirkti atėjus laikui, o ne kuistis tarp užpernai ir užužpernai nupirktų, dėžėse palubiuose sukrautų.
Aišku, galėčiau teigti, kad visi nurodyti trūkumai (sandėliavimas, pamiršimas, kad nupirkta, išaugimas ) neegzistuoja. Bet tai būtų netiesa. Pirkime iš anksto, nuolaidų ieškojime yra trūkumų. Bet yra ir privalumų. Jie nepriklauso nuo to, ar vertini tai kaip tau gyvenimo primestą būtinybę, ar kaip savo laisvą pasirinkimą. O štai savijauta priklauso nuo to, ar jautiesi aplinkybių auka, ar laisvu rinktis.
Aš taip elgtis renkuosi savo noru, džiaugiuosi privalumais, be didelio streso nurašau į nuostolius prašovimus. Jeigu kažkam yra priešingai, tai ksm tas nuolaidas medžioti - tikrai ne milijonai ten susitaupo, galima ieškoti ir mažiau nepriimtinų sprendimų.
QUOTE(Eularija @ 2016 02 04, 01:05)
O zinot, uzvakar gavU gera pasiulyma sportui, kuri buvau apleidusi. Uzsiregistravau ir supratau, kad neturiu sportiniu bateliu (vyresniai dukrai atidaviau). Vakar perkraciau namus - vieni koraliskai pasene ir labai nepatogus, kiti tokio tipo treniruotems idealus, ber surudijo (tikraja ta zodzio prasme per 20 metu
). Iskalbiau, isdziuvo per nakti, beg vis tiek liko dėmės...
Nuėjau šiandien per pietų pertrauką ir nusipirkau kitus. Tokiu kokie man patogūs, gražūs, bet be nuolaidos. Ir nelaukiau kada nupigs, atvirksčiai, pasidžiaugiau, kad nereikia jaudintis ir su kojinėm spiortuoti
Nu ir ką? Jus džiugina faktas, kad taip susidėliojote prioritetus ir tiek uždirbate, kad prireikus nuėjote ir nusipirkote. Mane džiugina faktas, kad taip susiplanuoju savo laiką, pirkinius ir lėšas, kad tokių "prireikus" beveik nebūna. Svarbu, kad abi esam savimi patenkintos
Look beyond what you see