Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 02 02, 16:17)
Nežinau kaip jūs čia skaičiuojat, bet pagal savo NT praktiką tai pirmą NT įsigijau dar būdama studentė. Ir gyvendama mano išvardintu principu sulaukus 40 turiu ir butą kurį nuomoju, ir sodybą kurioje gyvenu, ir niekada neturėjau skolų bankams. Taigi kiekvienas mąsto ir elgiasi skirtingai- vieni turi poreikį visą laiką kažkam priklausyti, o kiti laikinai tenkinasi kad ir mažiau nei gali sau leisti, bet iš esmės laisvi ir nevaržomi.
Papildyta:

Įvertinti reikia perkant įvairiais būdais. Bet kiek pastebėjau, už paskolas perkantys vertina mažiau blaiviai, nes nuperka NT už daug brangiau nei jis vertas  ax.gif

norėčiau pamatyt tą studentą, kuris iš savų pinigų nusipirktų butuką Vilniuje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 02 02, 16:17)
Nežinau kaip jūs čia skaičiuojat, bet pagal savo NT praktiką tai pirmą NT įsigijau dar būdama studentė. Ir gyvendama mano išvardintu principu sulaukus 40 turiu ir butą kurį nuomoju, ir sodybą kurioje gyvenu, ir niekada neturėjau skolų bankams. Taigi kiekvienas mąsto ir elgiasi skirtingai- vieni turi poreikį visą laiką kažkam priklausyti, o kiti laikinai tenkinasi kad ir mažiau nei gali sau leisti, bet iš esmės laisvi ir nevaržomi.

kiek idomu kainavo jusu pirmas butas pries 20 metu? Kaip susitaupyti butui (kad ir pirmam) tuos 30 000 eur pvz biggrin.gif tiek dbr kainuoja geresnis vieno kambario butas. Ir dar tuo paciu aisku moketi nuoma kuri kas menesi yra apie 150 eur (cia dar paieskoti vln reikia). Tai gerai, pirmas darbas po mokslu geriausiu atveju bus uz 600 eur. 150 eur nuoma, 200 atsidejimui, nu ir tai taupysi 12.5 metu biggrin.gif nezinau is ko gyvensi. ir o taip, 36 metu pajegsi isigyti vieno kambario buta lotuliukas.gif
Be paskolu ar be tevu pagalbos ar be paveldeto turto, siais laikais turto nenusipirksi, taupyk kiek nori biggrin.gif aisku jei pajamos yra vidutines.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 02, 16:38)
norėčiau pamatyt tą studentą, kuris iš savų pinigų nusipirktų butuką Vilniuje smile.gif

Lb gerai atsimenu kaip mano tevai pries 20 metu Klaipedoje nusipirko dvieju kambariu buta (apie 45 kw) miesto centre uz 10000 doleriu. 2006 ar 2007 metais ji pardave uz 300 000 lt biggrin.gif aisku ir pries 20 metu 10000 doleriu buvo dideli pinigai, ne studentui sutaupyt. Bet kaip sutaupyt siais laikais dar idomiau biggrin.gif ypac studentui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 02 vasario 2016 - 16:55
Dar pastebėjau, kad pasisakančios prieš būsto paskolą, vertina tik pinigus -t.y. kiek permokėsi. Tačiau neįvertina tokio dalyko kaip šeimos komfortiškas gyvenimas - vaikų sava erdvė, savas kiemas ir kt. Nors jei užaugi penkiese 1ar 2 kambarių bute, gal ir nesusimąstai apie tai...
Pvz. mano namo vertė šiai dienai, nuo pirkimo dienos išaugo 4 kartus. Palūkanų tikrai tiek nesumokėjau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eularija: 02 vasario 2016 - 18:11
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 18:06)
Dar pastebėjau, kad pasisakančios prieš būsto paskolą, vertina tik pinigus -t.y. kiek permokėsi. Tačiau neįvertina tokio dalyko kaip šeimos komfortiškas gyvenimas - vaikų sava erdvė, savas kiemas ir kt.  Nors jei užaugi penkiese 1ar 2 kambarių bute, gal ir nesusimąstai apie tai...
Pvz. mano namo vertė šiai dienai, nuo pirkimo dienos išaugo 4  kartus. Palūkanų tikrai tiek nesumokėjau  biggrin.gif

O kiek kartu permoki mokedamas nuoma? smile.gif gerai kai turi mama teti tam paciam mieste, gal ir prestizas tada iki 30 metu glaustis pas juos ir taupyti savam butui. O jei ne? As pvz buta nuomoju 10 metu, tai per tuos 10 metu jau buciau ismokejusi dali savo perkamo busto. Apie sutaupyma net kalbos nera. Man buvo laikai kad ir maistui truko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 02, 16:38)

O tai visa Lietuva tik Vilniuje gyvena? Kalba eina apie orias pajamas, o jos yra tokios, kad galėtum atsidėti. Tai liečia ir tėvus. Ir jeigu jie galėjo sau leisti atsidėti savo sūnaus studento gyvenimo pradžiai, tai patikėkit bendrabučio tipo kambarį dasimetęs dirbantis net studentas gali nusipirkt.
Papildyta:
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 02, 16:59)
Be paskolu ar be tevu pagalbos ar be paveldeto turto, siais laikais turto nenusipirksi, taupyk kiek nori  biggrin.gif aisku jei pajamos yra vidutines.

Turėčiau paneigti.
Papildyta:
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 02, 18:13)
O kiek kartu permoki mokedamas nuoma? smile.gif gerai kai turi mama teti tam paciam mieste, gal ir prestizas tada iki 30 metu glaustis pas juos ir taupyti savam butui. O jei ne? As pvz buta nuomoju 10 metu, tai per tuos 10 metu jau buciau ismokejusi dali savo perkamo busto. Apie sutaupyma net kalbos nera. Man buvo laikai kad ir maistui truko  doh.gif

Ne visi iš minimumų gyvena ar gyveno anksčiau. Aš jauna turėjau labai gerą darbą ir taupyti galėjau, be to vasarom dirbau Vokietijoje (kaip ir dabar daug studentų važiuoja uždarbiaut) Kaip tvarkytis su NT -ne kiekvienam tiesiog duota. Nuomotis 10 m būstą man protu nesuvokiama...Bet čia tema apie padorias pajamas, o man jos būtent su tuom ir susiję- kiek gali leisti sau atsidėti, o ne kiek šiandien gali sau leisti išleisti- pagrindinis kriterijus.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 02 03, 11:01)

Ne visi iš minimumų gyvena ar gyveno anksčiau. Aš jauna turėjau labai gerą darbą ir taupyti galėjau, be to vasarom dirbau Vokietijoje (kaip ir dabar daug studentų važiuoja uždarbiaut)  Kaip tvarkytis su NT -ne kiekvienam tiesiog duota. Nuomotis 10 m būstą man protu nesuvokiama...Bet čia tema apie padorias pajamas, o man jos būtent su tuom ir susiję- kiek gali leisti sau atsidėti, o ne kiek šiandien gali sau leisti išleisti- pagrindinis kriterijus.

Prieš 12 metų pirkdama namą negyvenau iš minimumo. Geriausiu atveju galėjom atsidėti kas mėnesį 2000 Lt - tiems laikams solidi sumelė. Santaupų turėjau apie 20 000 Lt (joks butas nebūtų išėjęs). Bet tada jau būtų reikėję gyventi susispaudus ir 3 asmenų šeimai nuomotis 1 kambario butuką blokiniame kokių 40 metų senumo daugiabutyje. Namas kainavo tuo metu apie 200 000 Lt. Tai taupyti būtų reikėję apie 10 metų. Praėjus dešimčiai metų tas pats namas kainuoja 200 000 eur biggrin.gif Būstas žymiai pagerintas, o ir paskola beveik išmokėta ax.gif Tai būčiau tikrai sėkmingai pritaupius ir patogiai gyvenus bei rezultate daugiau vaikų negimdžius, nes nėra kur auginti. Ir nieks manęs neįtikins, kad keisti gyvenamą būstą kas 5 metai į vis didesnį yra ekonomiška (remontas, baldai, vaikų ugdymo įstaigos ir pan.)
Atsakyti
Raseleuogele, butu idomu kazkokius skaicius pamatyt, nes tikrai nesuvokiama kaip galima "pritaupyt" vln su net lb padoriom pajamom PIRMAM bustui... dar "ploto didinimui" turint kazka normalaus, o ne "bendrabucio kambariuka"- taip, suprantu, na bet tikrai kraustytis kaskeli metai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 02 03, 10:01)
O tai visa Lietuva tik Vilniuje gyvena? Kalba eina apie orias pajamas, o jos yra tokios, kad galėtum atsidėti. Tai liečia ir tėvus. Ir jeigu jie galėjo sau leisti atsidėti savo sūnaus studento gyvenimo pradžiai, tai patikėkit bendrabučio tipo kambarį dasimetęs dirbantis net studentas gali nusipirkt.
Papildyta:
Turėčiau paneigti.
Papildyta:
Ne visi iš minimumų gyvena ar gyveno anksčiau. Aš jauna turėjau labai gerą darbą ir taupyti galėjau, be to vasarom dirbau Vokietijoje (kaip ir dabar daug studentų važiuoja uždarbiaut)  Kaip tvarkytis su NT -ne kiekvienam tiesiog duota. Nuomotis 10 m būstą man protu nesuvokiama...Bet čia tema apie padorias pajamas, o man jos būtent su tuom ir susiję- kiek gali leisti sau atsidėti, o ne kiek šiandien gali sau leisti išleisti- pagrindinis kriterijus.

pati painiojies savo fantazijose biggrin.gif
Jei tu studentė būdama turėjai labai gerą darbą ir galėjai taupyt, ir dar važinėdavai vasaromis į Vokietiją, tai a) tu arba nebuvai studentė arba cool.gif nedirbai c) nusipirkai butą tikrai nebūdama studentė (na, nebent studentavai 10 metų). Neįsivaizduoju darbdavio, kuris išleistų darbuotojui vykti į Vokietiją visąi vasarai. Kaip ir neįsivaizduoju gero darbo, kai neturi nei patirties, nei žinių smile.gif
Posto pradžioje teigi, kad vistik, tėvai turi prisidėti, po to tą paneigi. Neišsiblaivei iš po vakar?
Atsakyti
10 metu nuomotis nesuvokiamas dalykas? Nuomojies kol mokais (4metai) na ir kazinau, pas jus gal ori alga atejo iskart o man priteike 6 metu nuo nulio, kad pajamos jau dbr gerokai virsytu ta ivardinta oria 1000 eur suma. Dabar jauciuosi komfortabliai imdama paskola ir pirkdama buta, kuri dar tiesa stato.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 03, 11:42)
pajamos jau dbr gerokai virsytu ta ivardinta oria 1000 eur suma.

pajamos jusu asmeniskai ar "ant galvos" seimoje turint 2-3 vaikus?
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 03, 11:42)
10 metu nuomotis nesuvokiamas dalykas? Nuomojies kol mokais (4metai) na ir kazinau, pas jus gal ori alga atejo iskart o man priteike 6 metu nuo nulio, kad pajamos jau dbr gerokai virsytu ta ivardinta oria 1000 eur suma. Dabar jauciuosi komfortabliai imdama paskola ir pirkdama buta, kuri dar tiesa stato.

doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2016 02 03, 10:45)
pajamos jusu asmeniskai ar "ant galvos" seimoje turint 2-3 vaikus?

O ka, galvojate nera tokiu seimu Lietuvoje, pas ka 1000 ar daugiau ant galvos iseina? bigsmile.gif
Atsakyti