Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 02 02, 12:14)
Ir vėl neskaitote.
Keista ne tai, kad žmonės naudojasi lizingu. Keista tai,  kad pasitaiko tokių, kurie naudodamiesi lizingu įsivaizduoja, kad čia - privilegija, garbė ir kad "gali sau leisti užsimanę nusipirkti namą". Esmė - jūs negalite nusipirkti namo, jūs tam turite skolintis. Ir čia joks "orumas" ar "aukštas lygis"  biggrin.gif

Esmė, kad namo reikia kada yra šeima, vaikai maži. Tada pasiskaičiuoji pajamas, pasiskaičiuoji įmokas ir žinai gali sau leisti ar ne. Užaugus vaikams, namą parduodi (kam bereikalingas plotas) ir turi apvalią sumelę pinigų. Perkiesi butą ar apartamentus šiltuose kraštuose - pagal poreikius.
Atvirkštiniu variantu iki 40 metų gyveni su tėvais, nuomojiesi arba perki 1 kambario butą ir taupai, taupai. Geriausiu atveju ant vaikų paauglystės nusiperki namą, po kelių metų lieki dviese (arba net vienas) ir šildai bereikalinga patalpas, nes gi gaila parduoti tiek metų siekus ir taupius gyvenimo pirkiniui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 02 02, 11:27)
Pakankamai uždirbate, kad jums skolintų, bet nesat toks turtingas, kad galėtumėt nusipirkti.

O turtingas nesate todėl, kad nesate protingas, nes leidžiate sau švaistyti savo sunkiai uždirbtus pinigus pirkdamas brangius pirkinius lizingu. Nes žiauriai permokate.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 01, 22:53)

gera komentara radau - "kvailiai gyvena iš darbo, protingi gyvena iš kvailių ....."
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 11:08)
Na jūs važinėsit mano nuvažinėtu ir remontuosit, o aš važinėsiu su nauju.
Logiška, kad nauja prekė kainuoja daugiau negu padėvėta.
Ir kas jus įgaliojo vertes nustatyti? Verta - neverta, tai labai subjektyvu, priklauso nuo žmogaus nuostatų, gyvenimo būdo, galimybių.
O jums niekada neatėjo į galvą mintis kas yra orus gyvenimas?
Man nereikia kitų nudėvėtų daiktų, savo vaikams aš galiu nupirkti naujus drabužius (o ne pastoviai brolio atmuštus) valgyti tai ką noriu, turėti  hobi, keliauti. Tik tiek.
Jei jums tai atrodo bereikalingas pinigų švaistymas, tai manykite taip  ax.gif

Sakot kad kitiem paranoja imti kažką lizingu, o jum paranoja dėl dėvėtų daiktų.
2-3 metų auto, po to kai kažkas jį grąžino po lizingo, iš salono išrieda už rinkos kainą, su visom garantijom ir remontais. Kaip naujas sakyčiau. Remontuosi jį ne daugiau nei naują perkant. Sakau iš patirties.
Ir vėl, arba viskas arba nieko doh.gif Tarpinio varianto pas jus tikrai nėra. Tai arba nauji už max kainą, arba nudėvėti drabužiai. Žinokit per išpardavimus galima nupirkti tokius pat naujus rūbus. Ir dar baisiau, tai nei kiek nežeidžia mano orumo. Vat kaip tik esu užsienyje, kur žadu nupirkti dukrai drabužių, pavasariui, vasarai, jei ką gražaus rasiu ir kitam rudeniui. Ar turėčiau nepirkt vien dėl to kad jie nukainoti? Nors žinau, kad jau pavasariui-vasarai reiks naujų rūbų.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 12:27)
Esmė, kad namo reikia kada yra šeima, vaikai maži. Tada pasiskaičiuoji pajamas, pasiskaičiuoji įmokas ir žinai gali sau leisti ar ne. Užaugus vaikams, namą parduodi (kam bereikalingas plotas) ir turi apvalią sumelę pinigų. Perkiesi butą ar apartamentus šiltuose kraštuose - pagal poreikius.
Atvirkštiniu variantu iki 40 metų gyveni su tėvais, nuomojiesi arba perki 1 kambario butą ir taupai, taupai. Geriausiu atveju ant vaikų paauglystės nusiperki namą, po kelių metų lieki dviese (arba net vienas) ir šildai bereikalinga patalpas, nes gi gaila parduoti tiek metų siekus ir taupius gyvenimo pirkiniui biggrin.gif

O argi aš kur sakiau, kad nereikia imti lizingų? viskas ką parašėte, yra labai protinga.
Neturi pinigų -> imi lizingą -> įsigyji reikiamus dalykus.

Ir visa tai vyksta dėl to, kad jūs NETURITE pakankamai pinigų, o ne dėl to, kad esate turtinga ir galite įsigyti reikiamus daiktus nesukdama galvos.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 11:27)
Esmė, kad namo reikia kada yra šeima, vaikai maži. Tada pasiskaičiuoji pajamas, pasiskaičiuoji įmokas ir žinai gali sau leisti ar ne. Užaugus vaikams, namą parduodi (kam bereikalingas plotas)

O ar neatsitiks taip, kad vaikams užaugus įmokas dar vis mokėsi, o namo vertė jau bus mažesnė nei bus sumokėta visa suma bankui? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 11:27)

O aš matau ir kitą varijantą, ne tokį sarkastišką, kai jaunas ir nevedęs nusiperka pigų kambarį bendrabutyje (tą galima padaryti be paskolų ar su tėvų pagalba), po 5 metų atsidėjimo kas mėnesį po porą šimtų eu jis parduoda savo kambarį ir dadėjęs sutaupytą sumą perka mažą butą, tada jį keičia į dar didesnį pagal poreikius ir finale daug labiau išlošia nei tamsta, visą gyvenimą gyvendama skoloje už namą smarkiai permokėtą.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 12:27)
Atvirkštiniu variantu iki 40 metų gyveni su tėvais...

Jeigu jaunystėje visgi dėjote pastangas gauti ir gavote čia įvardinamą 1000 EUR ant žmogaus, bet nepuolėte nevaržomai tenkinti visų užgaidų čia ir dabar, tai visai galimas toks variantas.

Jums 40 metų ir auginate vaikus name ar didelio ploto bute be paskolos.
Turite sąskaitoje pinigų mažesnio buto bent jau 30 proc. pradinei įmokai.
Turite 5-10 metų laikotarpį iki kol vaikai išeis gyventi savarankiškai. Ir esate laisva per tą laiką pasirinkti palankiausią momentą naujo mažesnio būsto (jei norite jį keisti vaikams išėjus) įsigijimui. Galite jį nuomoti arba apgyvendini vyresnį vaiką, kad jam stojantis ant kojų nespaustų nuoma. O kai turite kitą būstą, eamą vėlgi galite palaikyti tol, kol gausite norimą kainą.
Papildyta:
QUOTE(Nastya @ 2016 02 02, 12:43)
gera komentara radau - "kvailiai gyvena iš darbo, protingi gyvena iš kvailių ....."

Ruošiantis prasigyventi iš "kvailių", reikėtų žinoti ir kitą posakį - "kvailystė yra begalinė, bet kvailių skaičius baigtinis".
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 02 02, 12:47)

Ir visa tai vyksta dėl to, kad jūs NETURITE pakankamai pinigų, o ne dėl to, kad esate turtinga ir galite įsigyti reikiamus daiktus nesukdama galvos.

O kur aš sakiau, kad esu turtinga??? g.gif Toli toli man kaip pėsčiomis iki Kinijos biggrin.gif
Aš tik pasidžiaugiau, kad uždirbame, kad pragyveni oriai. Tai visiškai skirtingi dalykai mirksiukas.gif

QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 02 02, 13:02)
O ar neatsitiks taip, kad vaikams užaugus įmokas dar vis mokėsi, o namo vertė jau bus mažesnė nei bus sumokėta visa suma bankui?  g.gif
Papildyta:

O aš matau ir kitą varijantą, ne tokį sarkastišką, kai jaunas ir nevedęs nusiperka pigų kambarį bendrabutyje (tą galima padaryti be paskolų ar su tėvų pagalba), po 5 metų atsidėjimo kas mėnesį po porą šimtų eu jis parduoda savo kambarį ir dadėjęs sutaupytą sumą perka mažą butą, tada jį keičia į dar didesnį pagal poreikius ir finale daug labiau išlošia nei tamsta, visą gyvenimą gyvendama skoloje už namą  smarkiai permokėtą.

Tai reikia įvertinti ką perki, už kiek ir kur ax.gif
Ar jūs įsivaizduojate, kad gaudami paskolą žmonės perka bet kur ir bet ką, o tik pritaupiusieji protingai apgalvoja biggrin.gif
Tėvų pagalba biggrin.gif O jei nėra pagalbos?
Gerai - studijas baigi 24, po penkių tetų nusiperki kambarį barake (tau 29), tada 5 metus taupai mažam butui (tau 34), o tada dar 5 kokiam nori (tau 39). Dabar jau galiu pradėti gimdyti vaikus biggrin.gif
Mano akimis tai pralošia, nes visą gyvenimą taupo, gyvena skylėj ir neturi kur šeimynos padėti...
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 13:19)

Aš tik pasidžiaugiau, kad uždirbame, kad pragyveni oriai. Tai visiškai skirtingi dalykai  mirksiukas.gif

Mat orumą suprantame skirtingai - mano orumą žemintų prasiskolinimas, kai net, pvz., telefono neišgali pats nusipirkti, nepasiskolinęs.
Jūsų - ne.
Tuo pasaulis ir gražus, kad esam visi skirtingi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 02 02, 13:18)
Jeigu jaunystėje visgi dėjote pastangas gauti ir gavote čia įvardinamą 1000 EUR ant žmogaus, bet nepuolėte nevaržomai tenkinti visų užgaidų čia ir dabar, tai visai galimas toks variantas.
Jums 40 metų ir auginate vaikus name ar didelio ploto bute be paskolos.
Turite sąskaitoje pinigų mažesnio buto bent jau 30 proc. pradinei įmokai.
Turite 5-10 metų laikotarpį iki kol vaikai išeis gyventi savarankiškai. Ir esate laisva per tą laiką pasirinkti palankiausią momentą naujo mažesnio būsto (jei norite jį keisti vaikams išėjus) įsigijimui. Galite jį nuomoti arba apgyvendini vyresnį vaiką, kad jam stojantis ant kojų nespaustų nuoma. O kai turite kitą būstą, eamą vėlgi galite palaikyti tol, kol gausite norimą kainą.
Papildyta:

Ruošiantis prasigyventi iš "kvailių", reikėtų žinoti ir kitą posakį - "kvailystė yra begalinė, bet kvailių skaičius baigtinis".

Tai aišku, kad jaunystėje daug mokėmės, daug dirbome ir vienus batus sezonui turėjome. visko buvo.
Pritariu jūsų mintims dėl investicijų, bet va kiek tetučių rėkia, kad paskola tai blogis biggrin.gif Nors daugybe mano pažįstamų, išsimokėję savus būstus, vėl ėmė paskolas, pirko naujus butus ir tokiu būdu kaupia pinigus. Ale gi kvaili gal jie biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 02 02, 13:23)
Mat orumą suprantame skirtingai - mano orumą žemintų prasiskolinimas, kai net, pvz., telefono neišgali pats nusipirkti, nepasiskolinęs.
Jūsų - ne.
Tuo pasaulis ir gražus, kad esam visi skirtingi  4u.gif

Ne, mano orumo nežemina tai, nes aš už viską sąžiningai sumoku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 13:25)
paskola tai blogis 

Paskola nėra nei blogis, nei gėris. Tai yra finansinis instrumentas ir ar jis duos naudą, ar taps jungu prilauso nuo to, kaip mokama juo naudotis.

Visi tie, kurie griebė paskolas pilnomis rankomis NT burbulo metu prasuko po kelis ciklus bei pardavė paskolines būstų rezervacijas kelis kartus brangiau ir laiku dingo iš ten - išloše. Tos šeimos, kurios pirko "burbulinius" būstus už paskolas ir po to išvaržius liko dar skolingi, arba po šiai dienai moka paskolą didesnę, nei turto rinkos vertė - praloše.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 12:19)
Gerai - studijas baigi 24, po penkių tetų nusiperki kambarį barake (tau 29), tada 5 metus taupai mažam butui (tau 34), o tada dar 5 kokiam nori (tau 39). Dabar jau galiu pradėti gimdyti vaikus biggrin.gif
Mano akimis tai pralošia, nes visą gyvenimą taupo, gyvena skylėj ir neturi kur šeimynos padėti...

Nežinau kaip jūs čia skaičiuojat, bet pagal savo NT praktiką tai pirmą NT įsigijau dar būdama studentė. Ir gyvendama mano išvardintu principu sulaukus 40 turiu ir butą kurį nuomoju, ir sodybą kurioje gyvenu, ir niekada neturėjau skolų bankams. Taigi kiekvienas mąsto ir elgiasi skirtingai- vieni turi poreikį visą laiką kažkam priklausyti, o kiti laikinai tenkinasi kad ir mažiau nei gali sau leisti, bet iš esmės laisvi ir nevaržomi.
Papildyta:
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 12:19)
Tai reikia įvertinti ką perki, už kiek ir kur  ax.gif 

Įvertinti reikia perkant įvairiais būdais. Bet kiek pastebėjau, už paskolas perkantys vertina mažiau blaiviai, nes nuperka NT už daug brangiau nei jis vertas ax.gif
Atsakyti