Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Eularija @ 2016 02 01, 22:26)
O kodėl jus taip paniškai bijote lizingo  g.gif

2- 3 metų "senienai" reikia taupyti 5-6, o gal ir 10 metų (žiūrint koks auto), o čia važiuoji su nauju, kurį, po kokių 4-5 metų pakeiti į kitą naują wink.gif

jei klausimas konkreciai man o ne "bendrai visiems" tai as bijau lizingu ir kitu skolu nes esu viena, ir jei man nutiks kas nors ir negalesiu dirbt- nebus kam uz mane moket, o savo yra savo- neturi babkiu islaikymui- parduodi arba pigiai kur i garaziuka pastatai "iki geresniu laiku".

na gal, nzn unsure.gif truputi keistai skaiciavimai skamba, jei "senienai" 10 metu taupai tai paciai "naujenai" sunku patiket kad lizinga "pavesi".
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2016 02 01, 22:45)
jei klausimas konkreciai man o ne "bendrai visiems" tai as bijau lizingu ir kitu skolu nes esu viena, ir jei man nutiks kas nors ir negalesiu dirbt- nebus kam uz mane moket, o savo yra savo- neturi babkiu islaikymui- parduodi arba pigiai kur i garaziuka pastatai "iki geresniu laiku".

na gal, nzn  unsure.gif truputi keistai skaiciavimai skamba, jei "senienai" 10 metu taupai tai paciai "naujenai" sunku patiket kad lizinga "pavesi".

Bet ne visi gyvena po vieną. o juk ir santaupų yra. galu gale auto gali grazinti.
lizingas 200-300 eur. o kas mėnesį po tiek atidedant skaičiuokit kiek metų išeina taupyti - 5-8 nenaujam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eularija: 01 vasario 2016 - 22:05
10 finansinių klaidų, kurių nedaro turtingi.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 01, 22:53)

visiška nesamonė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 01, 23:05)
Bet ne visi gyvena po vieną. o juk ir santaupų yra. galu gale auto gali grazinti.
lizingas 200-300 eur. o kas mėnesį po tiek atidedant skaičiuokit kiek metų išeina taupyti - 5-8 nenaujam.

pazaidziau su sauliu banko lizingo skaiciuokle. Su tokia imoka 287.43 per 60 men iseina bazines komplektacijos opeliukas (ir tai ne visi modeliai net opelio (autodina ziurejau) uz 20 000, pradine imoka 4 000. Per 5 metus permokat 5 500 blink.gif Po 5 metu kaina to opelio apie 3-4 000. Kur to veiksmo nauda jus izvelgiat? g.gif taupai virs metu pradiniam inasui, permoki 25% masinos kainos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 02 vasario 2016 - 07:47
QUOTE(Mergiona @ 2016 02 02, 08:46)
pazaidziau su sauliu banko lizingo skaiciuokle. Su tokia imoka 287.43 per 60 men iseina bazines komplektacijos opeliukas (ir tai ne visi modeliai net opelio (autodina ziurejau) uz 20 000, pradine imoka 4 000. Per 5 metus permokat 5 500  blink.gif Po 5 metu kaina to opelio apie 3-4 000. Kur to veiksmo nauda jus izvelgiat?  g.gif taupai virs metu pradiniam inasui, permoki 25% masinos kainos  unsure.gif

Būtent. Kažkada buvau jauna ir durna, reikėjo mašinos "čia ir dabar" ir "būtinai tokios" biggrin.gif Kai susiskaičiavau, kiek sumokėjau ir ką turėjau po to, kai sumokėjau (likutinę vertę), tai.. supratau, kad gyveni ir mokaisi. Užsienyje yra lizingo įvairesnių pasiūlymų, skirtingų sąlygų, tai gal ten ir išeina kažkas logiško, nu bet pas mus tai susitaupyt labiau apsimoka.

Nu bet turtingi, kurie netaupo, sako, kad neoru taupyt biggrin.gif Tai nežinau, gal čia tik tokie kaip aš, ubago sindromo kamuojami, perka auto be lizingo cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 01, 23:53)

QUOTE(Nastya @ 2016 02 02, 00:01)
visiška nesamonė  schmoll.gif

Man visai geri tie patarimai. Pavyzdžiui kad ir nesiskolinti įgeidžių tenkinimui. Įgeidis yra silpnumas, su kuriuo reikėtų išmokti susitvarkyti, o ne nuolaidžiauti jam. O kai tą silpnumą dar paverti finansiniu jungu - apsunkini save dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 01, 21:04)
Man geriau naujas automobilis negu senesnis jei as galiu sau tai leisti  rolleyes.gif
Ir daiktą perku tada kada reikia...
Suprantu kas neturi iš ko, taj nieko nepadarysi, bet moralizuoti kitiems, kad perka naują automobilį, namą su paskola ar šmutkes ne per išpardavimus, tai...

Ir vel.... Jei neturi naujo lizinginio, tai negali sau leist? Jums niekad i galva neatejo mintis, kad naujas is salono nera vertas tos lizingines sumos? Kam permoket? Beje senesnis, tai nebutinai 10 metu. Jus grazinsit po 2-3 metu, o as ji nupirksiu, su garantija, ir nebus niekuo prastesnis nei kad buvo jum vazinejant, tik gerokai pigiau, nes jus per lizingo laikotarpi busit padengusi jo kaina.
Keistas kai kuriu mastymas, jei perki per ispardavimus, ne lizingu nauja auto, tai negali sau leist pirkt nauju, lizinginiu daiktu.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 02 02, 10:59)

Keistas kai kuriu mastymas, jei perki per ispardavimus, ne lizingu nauja auto, tai negali sau leist pirkt nauju, lizinginiu daiktu.

Dar keistesnis mąstymas, kad jei perki lizinginius daiktus, reiškia, gali sau juos leisti.
Atvirkščiai - perki lizingu, nes neišgali sau leisti jų nusipirkti, todėl tenka skolintis. Neturi pakankamai pinigų, todėl skoliniesi ir tada perki.
Ir nelabai yra čia kuo didžiuotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 02 02, 10:59)
Ir vel.... Jei neturi naujo lizinginio, tai negali sau leist? Jums niekad i galva neatejo mintis, kad naujas is salono nera vertas tos lizingines sumos? Kam permoket? Beje senesnis, tai nebutinai 10 metu. Jus grazinsit po 2-3 metu, o as ji nupirksiu, su garantija, ir nebus niekuo prastesnis nei kad buvo jum vazinejant, tik gerokai pigiau, nes jus per lizingo laikotarpi busit padengusi jo kaina.

Na jūs važinėsit mano nuvažinėtu ir remontuosit, o aš važinėsiu su nauju.
Logiška, kad nauja prekė kainuoja daugiau negu padėvėta.
Ir kas jus įgaliojo vertes nustatyti? Verta - neverta, tai labai subjektyvu, priklauso nuo žmogaus nuostatų, gyvenimo būdo, galimybių.
O jums niekada neatėjo į galvą mintis kas yra orus gyvenimas?
Man nereikia kitų nudėvėtų daiktų, savo vaikams aš galiu nupirkti naujus drabužius (o ne pastoviai brolio atmuštus) valgyti tai ką noriu, turėti hobi, keliauti. Tik tiek.
Jei jums tai atrodo bereikalingas pinigų švaistymas, tai manykite taip ax.gif

Turiu draugę, kuri turi sąskaitoje "per negaliu" pritaupiusi 10 000 ir vis vardina kaip ji už tuos pinigus visą pasaulį nupirkti galėtų - ir tą, ir aną, tik nesuvokia, kad tik kažką vieną už tuos pinigus gali įvaldyti. Bet tai suteikia žmogui laimės ir valio. Man nesuteikia laimės pinigai sąskaitoje. Turim santaupų, turim investicijų ir gana. Gyvenu kaip man reikia, keista jums ar ne. Man keistas jūsų gyvenimas, bet aš jums primygtinai nesiūlau pirkti automobilio lizingu, važinėkit senu į sveikatą 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 02 02, 12:01)
Dar keistesnis mąstymas, kad jei perki lizinginius daiktus, reiškia, gali sau juos leisti.
Atvirkščiai - perki lizingu, nes neišgali sau leisti jų nusipirkti, todėl tenka skolintis. Neturi pakankamai pinigų, todėl skoliniesi ir tada perki.
Ir nelabai yra čia kuo didžiuotis  biggrin.gif

Ale visas pasaulis keistai mąsto - naujus auto perka lizingu (vienetai nuperkami sumokant visą sumą), gyvenamą būstą su paskola.
Perka todėl, kad gali sau leisti tada, kada reikia, o ne kada pritaupys. Ypač namui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 02, 12:08)

Ale visas pasaulis keistai mąsto - naujus auto perka lizingu (vienetai nuperkami sumokant visą sumą), gyvenamą būstą su paskola.
Perka todėl, kad gali sau leisti tada, kada reikia, o ne kada pritaupys. Ypač namui  biggrin.gif

Ir vėl neskaitote.
Keista ne tai, kad žmonės naudojasi lizingu. Keista tai, kad pasitaiko tokių, kurie naudodamiesi lizingu įsivaizduoja, kad čia - privilegija, garbė ir kad "gali sau leisti užsimanę nusipirkti namą". Esmė - jūs negalite nusipirkti namo, jūs tam turite skolintis. Ir čia joks "orumas" ar "aukštas lygis" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 02 vasario 2016 - 11:15
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 02 02, 12:14)
Esmė - jūs negalite nusipirkti namo, jūs tam turite skolintis. Ir čia joks "orumas" ar "aukštas lygis"  biggrin.gif

iš visos tos diskusijos teisingiausia mintis būtent ši.

Pakankamai uždirbate, kad jums skolintų, bet nesat toks turtingas, kad galėtumėt nusipirkti.
Atsakyti