QUOTE(pikkolo @ 2016 02 02, 10:59)
Ir vel.... Jei neturi naujo lizinginio, tai negali sau leist? Jums niekad i galva neatejo mintis, kad naujas is salono nera vertas tos lizingines sumos? Kam permoket? Beje senesnis, tai nebutinai 10 metu. Jus grazinsit po 2-3 metu, o as ji nupirksiu, su garantija, ir nebus niekuo prastesnis nei kad buvo jum vazinejant, tik gerokai pigiau, nes jus per lizingo laikotarpi busit padengusi jo kaina.
Keistas kai kuriu mastymas, jei perki per ispardavimus, ne lizingu nauja auto, tai negali sau leist pirkt nauju, lizinginiu daiktu.
Na jūs važinėsit mano nuvažinėtu ir remontuosit, o aš važinėsiu su nauju.
Logiška, kad nauja prekė kainuoja daugiau negu padėvėta.
Ir kas jus įgaliojo vertes nustatyti? Verta - neverta, tai labai subjektyvu, priklauso nuo žmogaus nuostatų, gyvenimo būdo, galimybių.
O jums niekada neatėjo į galvą mintis kas yra orus gyvenimas?
Man nereikia kitų nudėvėtų daiktų, savo vaikams aš galiu nupirkti naujus drabužius (o ne pastoviai brolio atmuštus) valgyti tai ką noriu, turėti hobi, keliauti. Tik tiek.
Jei jums tai atrodo bereikalingas pinigų švaistymas, tai manykite taip
Turiu draugę, kuri turi sąskaitoje "per negaliu" pritaupiusi 10 000 ir vis vardina kaip ji už tuos pinigus visą pasaulį nupirkti galėtų - ir tą, ir aną, tik nesuvokia, kad tik kažką vieną už tuos pinigus gali įvaldyti. Bet tai suteikia žmogui laimės ir valio. Man nesuteikia laimės pinigai sąskaitoje. Turim santaupų, turim investicijų ir gana. Gyvenu kaip man reikia, keista jums ar ne. Man keistas jūsų gyvenimas, bet aš jums primygtinai nesiūlau pirkti automobilio lizingu, važinėkit senu į sveikatą
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 02 02, 12:01)
Dar keistesnis mąstymas, kad jei perki lizinginius daiktus, reiškia, gali sau juos leisti.
Atvirkščiai - perki lizingu, nes neišgali sau leisti jų nusipirkti, todėl tenka skolintis. Neturi pakankamai pinigų, todėl skoliniesi ir tada perki.
Ir nelabai yra čia kuo didžiuotis
Ale visas pasaulis keistai mąsto - naujus auto perka lizingu (vienetai nuperkami sumokant visą sumą), gyvenamą būstą su paskola.
Perka todėl, kad gali sau leisti tada, kada reikia, o ne kada pritaupys. Ypač namui