QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 15:15)
Reikia pripažinti, kad Lietuvoje reali oraus gyvenimo riba nėra 1000 žmogui, o greičiau 500. Ir kad tai labai individualu.
1000 žmogui tikrai gali būti siekiamybė, bet šiai dienai ne realybė.
Tai mes ne apie realybę LT ir prisitaikymą, o apie tai kiek reikia
QUOTE(pikkolo @ 2016 02 01, 15:42)
Manyčiau, kad kiekvienas skirtingai supranta normalingumą ir orumą. Ir dar tenka dažnai pastebėti (ir šioje temoje labai tai matosi), kad praturtėjus, labai norisi tai parodyti, o tai geriausiai parodoma per daiktus, įvairių paslaugų pirkimą ir kitiem priskiriant ubago sindromą, jei jie negyvena taip pat. Nors kaip tik sakyčiau, kad visko norėjimas ir būtinas turėjimas čia ir dabar, o ypač visiškas netaupymas ir yra ubago sindromas.
Kažkam normalios pajamos yra 1000, kitam 2000 ar 4000/žmogui, bet nereiktų painioti poreikių su norais. Poreikius pilnai patenkina 2000 šeimai. O vat kai norai didesni už galimybes tai ir tenka dirbti per kelis darbus, spausti iš savęs viską, kad tik galėtum viską ko nori pirkt čia ir dabar. Bet ar tai atneša nors kiek laimės?
Nematau kas čia turtingas temoj
Tokie piniginės skyrelyje tikrai nesėdi
O tai jus man paaiškinkit kam aš turėčiau taupyti? Įkapėms ar ateities kartoms?
Jus stebitės, kad netaupo, o aš nuoširdžiai stebiuosi, kad taupo vardan taupymo...
Labai gailit tų daugiau uždirbančių? Aš tai ne
Gal ir atneša laimės pirkti čia ir dabar, o ne kažkada neapibrėžtoje ateityje. Nejaugi manote, kad kiekvienas pirkinys turi ateiti per "vargą", "kantrų taupymą"
Pirkinys yra pirkinys - reikia perku dabar, nereikia - neperku...