Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 13:57)
Ne, chimičindamas verslininkas pavagia iš mokytojo.  biggrin.gif

Jis nepavagia, bet nesumoka. Juos turėtų atitinkamos tarnybos tvarkyti.
O šiaip, tai mūsų žmonės noriai sutinka juodas algas gauti, nesusimąstydami to pasekmių...
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 13:03)
Bet vagystės fakto jūs negalit nuneigti. Nusikaltimas yra nusikaltimas, galit aišku matuot kieno didesnis, jei taip norisi.  biggrin.gif

o kokius tu faktus pateikei? Pasakei, kad verslininkai vagia, na tai tokiu atveju - vagia visi, kaip tau toks faktas? O jei vagia visi, reiškia nevagia niekas - epatažas normaliai?
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2016 02 01, 14:02)
Tol kol, tas žmogus vienas, taip, uždirbti galima. Nėra čia daug. Bet jei yra šeima ir pav. 2 vaikai ( apie 3 jau nekalbu) tai vienam iš tėvų reikia uždirbti 2000 eurų. Kur čia LT tokios algos?  g.gif
Aišku, ateis Ciccio ir sakys, kad galima ne vienoje darbovietėje ir aš su tuo sutiksiu. Aišku, kad galima. Bet tuo ir pasibaigia žmogaus orus gyvenimas, pagal mane. Nes darbas keliose darbovietėse, turi savo kainą. Tai nuovargis, įtampa, tai atėmimas laiko iš vaikų, šeimos, tai laisvalaikio ,,palaidojimas'', tai savaitgalių praradimas, tai prarastas laikas kai gali tiesiog nieko neveikti, kai po darbo pasiimi knygą ir skaitai, kai tiesiog baigiasi darbo valandos ir tu laisvas ( čia kalbėjau apie įvairų darbą). Tai dažniausiai yra lėkimas. Todėl, kalbėti apie 1000 eurų  vienam žmogui, kaip normalias pajamas, pamiršus koks nenormalus gyvenimas dažniausiai laukia, kad juos uždirbtum, tiesiog kvaila. Nesakau, kad dirbti keliose darbovietėse yra blogai, pati kažkada dirbau, bet man asmeniškai tie papildomi pinigai būdavo daug brangesni, negu pagrindinės darbovietės, nes jiems gauti aš paaukodavau daugiau, todėl mėtyti jų nesinorėjo bet kam ir bet kaip. Todėl pasikartosiu, pagal mane orus gyvenimas  ne tik pinigų kiekiu matuojamas, o reikia žiūrėti visumą.

Aš kol buvau jauna, nepatyrusi, tai ir alga mažesnė buvo. Dirbau per kelis darbus. Dabar turiu aukštą kvalifikaciją, todėl dirbu tik normalias darbo valandas. Bet uždirbu todėl, kad jauna iš savęs daug reikalavau - negalvojau kaip nieko neveikti ar su knyga kur pasivartyti. Ir net minties nebuvo, kad laikas praleistas mokantis ar dirbant yra veltui praleistas. unsure.gif
Kažkas mane čia įtikinėjo, kad namų tvarkytoja yra bereikalingas pinigų švaistymas. O aš manau, kad tą laiką geriau praleisiu su šeima ar skirsiu sau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 12:53)
O kaip auklę samdot? Legaliai? Ar į kišenuką kas mėnesį?

Kaip reikia taip ir samdau. Mes su vyru per menesi tiek mokesciu sumokam kiek tu turbut per metus nesumoki, tai ko cia loji.

QUOTE(Eularija @ 2016 02 01, 13:20)
Kažkas mane čia įtikinėjo, kad namų tvarkytoja yra bereikalingas pinigų švaistymas. O aš manau, kad tą laiką geriau praleisiu su šeima ar skirsiu sau  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gaila, kad Lietuvoje jei žmogus turi smegenų, kad verslą užsuktų, tai dar labai retas turi socialinio atsakingumo jausmą. Suprantama, tik praturtėjus labai norisi tuo pasidžiaugti ir pasididžiuoti. Laimei, tikiuosi, iš to išaugama. Norėčiau to palinkėti.

Ką gi, belieka tikėtis, kad po kokių 10 metų Lietuvoje bus geriau. g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 13:43)
Gaila, kad Lietuvoje jei žmogus turi smegenų, kad verslą užsuktų, tai dar labai retas turi socialinio atsakingumo jausmą. Suprantama, tik praturtėjus labai norisi tuo pasidžiaugti ir pasididžiuoti. Laimei, tikiuosi, iš to išaugama. Norėčiau to palinkėti.

Ką gi, belieka tikėtis, kad po kokių 10 metų Lietuvoje bus geriau.  g.gif  doh.gif

be abejo, daug smagiau yra gėdytis uždirbamų pinigų arba jaustis kaltu, kad kiti uždirba mažai.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 13:52)
be abejo, daug smagiau yra gėdytis uždirbamų pinigų arba jaustis kaltu, kad kiti uždirba mažai.

Nereikia nei gėdytis, nei jaustis kaltu. Reikia būti socialiai atsakingu.

Negalima mokytojo, kuris dėl ne nuo jo priklausančių aplinkybių teuždirba 600 (bet taip pripratęs, prisitaikęs, orus ir laimingas), laikyti lūzeriu.
Reikia pripažinti, kad Lietuvoje reali oraus gyvenimo riba nėra 1000 žmogui, o greičiau 500. Ir kad tai labai individualu.
1000 žmogui tikrai gali būti siekiamybė, bet šiai dienai ne realybė.

P.S. aš ne mokyoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 14:15)
Nereikia nei gėdytis, nei jaustis kaltu. Reikia būti socialiai atsakingu.

Negalima mokytojo, kuris dėl ne nuo jo priklausančių aplinkybių teuždirba 600 (bet taip pripratęs, prisitaikęs, orus ir laimingas), laikyti lūzeriu.
Reikia pripažinti, kad Lietuvoje reali oraus gyvenimo riba nėra 1000 žmogui, o greičiau 500. Ir kad tai labai individualu.

P.S. aš ne mokyoja  biggrin.gif

mokytojas teuždirba 600, nes tos aplinkybės yra surenkami mokesčiai - o nuo minimumo, ne kaži ką ir susimokėt gali į biudžetą. Tai iš ko tie mokytojai gyvens. Dirbti privačiame sketoriuje ir stengtis uždirbti - yra pati geriausia socialinė atsakomybė.
Atsakyti
Manyčiau, kad kiekvienas skirtingai supranta normalingumą ir orumą. Ir dar tenka dažnai pastebėti (ir šioje temoje labai tai matosi), kad praturtėjus, labai norisi tai parodyti, o tai geriausiai parodoma per daiktus, įvairių paslaugų pirkimą ir kitiem priskiriant ubago sindromą, jei jie negyvena taip pat. Nors kaip tik sakyčiau, kad visko norėjimas ir būtinas turėjimas čia ir dabar, o ypač visiškas netaupymas ir yra ubago sindromas.
Kažkam normalios pajamos yra 1000, kitam 2000 ar 4000€/žmogui, bet nereiktų painioti poreikių su norais. Poreikius pilnai patenkina 2000€ šeimai. O vat kai norai didesni už galimybes tai ir tenka dirbti per kelis darbus, spausti iš savęs viską, kad tik galėtum viską ko nori pirkt čia ir dabar. Bet ar tai atneša nors kiek laimės?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 02 01, 14:42)
Manyčiau, kad kiekvienas skirtingai supranta normalingumą ir orumą. Ir dar tenka dažnai pastebėti (ir šioje temoje labai tai matosi), kad praturtėjus, labai norisi tai parodyti, o tai geriausiai parodoma per daiktus, įvairių paslaugų pirkimą ir kitiem priskiriant ubago sindromą, jei jie negyvena taip pat. Nors kaip tik sakyčiau, kad visko norėjimas ir būtinas turėjimas čia ir dabar, o ypač visiškas netaupymas ir yra ubago sindromas.
Kažkam normalios pajamos yra 1000, kitam 2000 ar 4000€/žmogui, bet nereiktų painioti poreikių su norais. Poreikius pilnai patenkina 2000€ šeimai. O vat kai norai didesni už galimybes tai ir tenka dirbti per kelis darbus, spausti iš savęs viską, kad tik galėtum viską ko nori pirkt čia ir dabar. Bet ar tai atneša nors kiek laimės?

Minimalius poreikius patenkinsi ir is minimumo tai ka dabar? bigsmile.gif Laikas suprasti, kad visu poreikiai skiriasi. Jeigu kazkam reikia namu tvarkytojos ir sugeba uz ja susimoketi - saunu. Jeigu kazkam nereikia irgi saunu, bet nereikia cia pasakoti kaip svaistomi pinigai ir, kad tai nebutina. Kazkam nebutina, kazkam butina.

Beto, nesupratau, kaip cia sitame forume parodyti, kad praturtejai? Tavo ivardinti daiktai, paslaugu pirkimai ir panasiai cia netinka. Nes nei kazkas zino ka perku as, nei kazkas zino ka perki tu. Realiai nemaciau nei vieno pasisakymo kur kazkas pasirode gerai gyvenanti? Kad turi aukle? Namu tvarkytoja? Nauja automobili? Nu taip, neblogai, bet visi pasakoja tai ko jiems ir reikia ir kiek uz tai moka, kokios jiems yra normalios pajamos.
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 15:15)

Tai mes ne apie realybę LT ir prisitaikymą, o apie tai kiek reikia mirksiukas.gif

QUOTE(pikkolo @ 2016 02 01, 15:42)

Nematau kas čia turtingas temoj unsure.gif Tokie piniginės skyrelyje tikrai nesėdi biggrin.gif
O tai jus man paaiškinkit kam aš turėčiau taupyti? Įkapėms ar ateities kartoms? g.gif
Jus stebitės, kad netaupo, o aš nuoširdžiai stebiuosi, kad taupo vardan taupymo...
Labai gailit tų daugiau uždirbančių? Aš tai ne cool.gif
Gal ir atneša laimės pirkti čia ir dabar, o ne kažkada neapibrėžtoje ateityje. Nejaugi manote, kad kiekvienas pirkinys turi ateiti per "vargą", "kantrų taupymą" cool.gif Pirkinys yra pirkinys - reikia perku dabar, nereikia - neperku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eularija: 01 vasario 2016 - 15:12
QUOTE(given444 @ 2016 01 30, 20:40)
Pritariu Cicio ir Eularijos mintims.
Gyvenimas yra vienas. aisku, 1000e maistui tai cia pasaka, bet...

beje ka jus galvojate apie kaupiamuosius gyvybes draudimus?  unsure.gif
pasirasiau 20metu, noriu dabar po 7m iseit, (skaiciuoju neperskaiciuoju) zinau, jog prarasu kazkiek - idomu, ar sukandus dantis toliau moket buvusius 100lt kas menesi, ar nustot moket, ir paciai tuos 29e atsidet kas menes?
kaip manot, tokie gyvybes draudimai - pinigu nesimas daugiau imonei nei sau?
turit sau tokius?
cia prabanga ar butina minimali apsauga?
ziauriai bijau nuvertejimo.
tie laikai, kai mociute gavo palta vietoj buto ar masinos nuvertejus pinigams, iki siol pries akis. unsure.gif

Del draudimu - esam abu su vyru apsidraude atskirai 10 metu su menesine 30 EUR imoka. As apsidraudziau 2005 m. vyras 2010m. ; t.y. su penkiu metu skirtumu. Tai 2015m. as gavau ismoka 3000 EUR, vyras gaus 2020 m. 3000 EUR, paskui vel as 2025 m. ir t.t. smile.gif draudimas vurui atsipirko, nes pas ji del darbo pobudzio nuolat smulkiu traumu - raisciu trukimai, kaulu skilimai ir t.t. plius taip nesusitaupytume, o isleistume sutaupytus pinigus anksciau.
Atsakyti