Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Mergiona @ 2016 02 01, 12:25)
o vaika kur?  unsure.gif

Na kadangi aukle yra super puper prabangos dalykas tai turbut isvis teks nedirbt. Vienas vargsas vyras tures paxalint uz minimuma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 13:27)
Nu jūs nesuprantat. Gi žmogus kurio pašaukimas būti mokytoju negali uždirbti daugiau, nes tai yra valstybinis darbas. Na yra kelios privačios mokyklos turčių vaikams kur mokytojų algis geros. Bet ten dirba tok keli procentai mokytojų. O ką daryti kitiems mokytojams???

Ką siūlot? Uždaryt mokyklss ir visiems verslauti? g.gif

Beje apie socialinę atskirtį Pagyvenus pastaba buvo labai gera. Pasaulis iš esmės dabar skambina pavojaus varpais, nes atskirtis tarp kelių proc turtingųjų ir likusiųjų pasaulyje didėja šuoliais, o tai tikrai yra blogai. Gali iš tiesų turčiams tekti gyventi getuose su apsauga. Nu bet jeigu jie to nori ir į kitus iš aukšto žiūrėdami lūzeriais juos vadina...  doh.gif

Suprantu. Viena alga yra pradedančio mokytojo, kita mokytojo metodininko, eksperto. Tai galima būti ir privačios mokyklos mokytoju. Vidutinybės visur gyvena vidutiniškai.
Jei netenkina, keisk pašaukimą biggrin.gif Aš būtent taip ir padariau mirksiukas.gif Mamačiau, kad sss... gaunasi, pagalvojau ką čia dar norėčiau dirbti ir, kad pragyventi iš to, baigiau kitas studijas ir gyvenu vacation1.gif Nelaukiau kada kepti karveliai patys pradės skristi į burną cool.gif
Naumavicius, Stonys, Mockus gal ir atskirtis socialinė, bet 1000 eur žmogui, tai nematau aš čia jokių turtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 01, 13:41)
Suprantu. Viena alga yra pradedančio mokytojo, kita mokytojo metodininko, eksperto.

nei metodininkas, nei ekspertas 2000 negauna schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 12:27)
Nu jūs nesuprantat. Gi žmogus kurio pašaukimas būti mokytoju negali uždirbti daugiau, nes tai yra valstybinis darbas. Na yra kelios privačios mokyklos turčių vaikams kur mokytojų algis geros. Bet ten dirba tok keli procentai mokytojų. O ką daryti kitiems mokytojams???

Ką siūlot? Uždaryt mokyklss ir visiems verslauti? g.gif

Beje apie socialinę atskirtį Pagyvenus pastaba buvo labai gera. Pasaulis iš esmės dabar skambina pavojaus varpais, nes atskirtis tarp kelių proc turtingųjų ir likusiųjų pasaulyje didėja šuoliais, o tai tikrai yra blogai. Gali iš tiesų turčiams tekti gyventi getuose su apsauga. Nu bet jeigu jie to nori ir į kitus iš aukšto žiūrėdami lūzeriais juos vadina...  doh.gif

čia ir atsiskleidžia paradoksas - mes negalėsim mokėti adekvačių atlyginimų mokytojams, policininkamsm , gaisrininkams, gydytojams (ir kitiems naudingiems biudžetininkams) tol, kol patys uždirbsim mažai. Bet tu vistiek įsikandusi, kad uždirbti daug yra blogai, gėda ir t.t. Mokytojas uždirba mažai todėl, kad tu uždirbi mažai, ar aišku? smile.gif Net ir chimičindamas verslininkas sumoka daugiau mokesčių nei mažai uždirbantis. Todėl nurimk, ir nenorėk ant svetimos kupros dangun nujoti.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 02 01, 12:28)
Na kadangi aukle yra super puper prabangos dalykas tai turbut isvis teks nedirbt. Vienas vargsas vyras tures paxalint uz minimuma  g.gif

O kaip auklę samdot? Legaliai? Ar į kišenuką kas mėnesį?
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 12:53)
O kaip auklę samdot? Legaliai? Ar į kišenuką kas mėnesį?

verslo liudijimas ne samdančiojo reikalas. Todėl tai auklės sąžiningumo klausimas, o ne samdančiojo.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 12:53)
čia ir atsiskleidžia paradoksas - mes negalėsim mokėti adekvačių atlyginimų mokytojams, policininkamsm , gaisrininkams, gydytojams (ir kitiems naudingiems biudžetininkams) tol, kol patys uždirbsim mažai. Bet tu vistiek įsikandusi, kad uždirbti daug yra blogai, gėda ir t.t. Mokytojas uždirba mažai todėl,  kad tu uždirbi mažai, ar aišku? smile.gif Net ir chimičindamas verslininkas sumoka daugiau mokesčių nei mažai uždirbantis. Todėl nurimk, ir nenorėk ant svetimos kupros dangun nujoti.

Ne, chimičindamas verslininkas pavagia iš mokytojo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 12:57)
Ne, chimičindamas verslininkas pavagia iš mokytojo.  biggrin.gif

ne ką daugiau, nei auklės dirbdamos be verslo liudijimų, ar žmonės pirkdami kontrabandines cigaretes ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 12:57)
verslo liudijimas ne samdančiojo reikalas. Todėl tai auklės sąžiningumo klausimas, o ne samdančiojo.

Ne visai taip. Jeigu jūs iš jos pareikalausite verslo liudijimo, ji jums jį turės atnešti. Gali reikėti kompromiso - jūs sumokėsit dalį to liudijimo kainos ar pan. Bet čia atsakingumas turi būti iš abiejų pusių. Nenorėčiau kad neatsakinga bile kokia auklė mano vaikus žiūrėtų.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 02 01, 13:41)
bet 1000 eur žmogui, tai nematau aš čia jokių turtų  unsure.gif

Tol kol, tas žmogus vienas, taip, uždirbti galima. Nėra čia daug. Bet jei yra šeima ir pav. 2 vaikai ( apie 3 jau nekalbu) tai vienam iš tėvų reikia uždirbti 2000 eurų. Kur čia LT tokios algos? g.gif
Aišku, ateis Ciccio ir sakys, kad galima ne vienoje darbovietėje ir aš su tuo sutiksiu. Aišku, kad galima. Bet tuo ir pasibaigia žmogaus orus gyvenimas, pagal mane. Nes darbas keliose darbovietėse, turi savo kainą. Tai nuovargis, įtampa, tai atėmimas laiko iš vaikų, šeimos, tai laisvalaikio ,,palaidojimas'', tai savaitgalių praradimas, tai prarastas laikas kai gali tiesiog nieko neveikti, kai po darbo pasiimi knygą ir skaitai, kai tiesiog baigiasi darbo valandos ir tu laisvas ( čia kalbėjau apie įvairų darbą). Tai dažniausiai yra lėkimas. Todėl, kalbėti apie 1000 eurų vienam žmogui, kaip normalias pajamas, pamiršus koks nenormalus gyvenimas dažniausiai laukia, kad juos uždirbtum, tiesiog kvaila. Nesakau, kad dirbti keliose darbovietėse yra blogai, pati kažkada dirbau, bet man asmeniškai tie papildomi pinigai būdavo daug brangesni, negu pagrindinės darbovietės, nes jiems gauti aš paaukodavau daugiau, todėl mėtyti jų nesinorėjo bet kam ir bet kaip. Todėl pasikartosiu, pagal mane orus gyvenimas ne tik pinigų kiekiu matuojamas, o reikia žiūrėti visumą.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 12:59)
ne ką daugiau, nei auklės dirbdamos be verslo liudijimų, ar žmonės pirkdami kontrabandines cigaretes ir t.t.

Bet vagystės fakto jūs negalit nuneigti. Nusikaltimas yra nusikaltimas, galit aišku matuot kieno didesnis, jei taip norisi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 02 01, 13:00)
Ne visai taip. Jeigu jūs iš jos pareikalausite verslo liudijimo, ji jums jį turės atnešti. Gali reikėti kompromiso - jūs sumokėsit dalį to liudijimo kainos ar pan. Bet čia atsakingumas turi būti iš abiejų pusių. Nenorėčiau kad neatsakinga bile kokia auklė mano vaikus žiūrėtų.

kas dar per kompromisas? Tai gal Maxima iš manęs gali reikalauti, kad apmokėčiau jai tabako ir alkoholio pardavimų licenciją? Arba gydytojas už gydymą dar paprašo, kad sumokėčiau už jo stažuotes? Kas per ****? Teiki paslaugas, aš už jas moku, tavo sąžinės reikalas moki tu mokesčius ar ne.
Atsakyti