Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 10:44)
o pačiai važinėti su prarudijusiu opeliu - savęs negaila?

as tiesiog nezinojau kad jam taip prastai unsure.gif bet dabar, kai jus savo branguji laika gaidama, turejot malone man tai pranest pioneers.gif - supratau savo sunkia padieti ir butinai pradesiu saves gailetis del prarudijusio opelio. Pasizymejau kalendoriuje data ir laika ir metines to gailescio butinai irgi minesiu. pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 01 vasario 2016 - 10:18
QUOTE(Mergiona @ 2016 02 01, 10:16)
as tiesiog nezinojau kad jam taip prastai  unsure.gif bet dabar, kai jus savo branguji laika gaidama, turejot malone man tai pranest- supratau savo sunkia padieti ir butinai pradesiu saves gailetis del prarudijusio opelio. Pasizymejau kalendoriuje data ir laika ir metines to gailescio butinai irgi minesiu.  blush2.gif

o jei taip besigailėdama su ištiesta ranka prie parduotuvės pastovėsi, tai bus ne veltui praleistas laikas.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 01 30, 20:36)
O kuom nenormalios?

Nastya, o jums apsižvalgius aplinkui ir pasižiūrėjus kaip ir iš kiek žmonės gyvena, jos atrodo normalios ar į aukštąją pusę? Nesakau gi, kad negalima tokių turėti biggrin.gif , sakau gi - kad kažkas svaigsta, jei laiko, kad 1000/=mogui tai normalios lietuviškos šeimos pajamos...

Net ir su vokeliais tūkstantis žmogui yra retas dalykas...
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 01 31, 21:46)
prie ko čia tas dabar šeštas paltas? Juokingi man žmonės, kurie sako, kad pinigai neatneša laimės. Taip, patys banknotukai laimės gal ir neatneša, bet tai ką gali už juos nusipirkti - tikrai. Gyvenime viskas kainuoja. Hobiai, pramogos, paslaugos, įvairūs daiktai.

O man ir banknotukai patys kaipo tokie atneša bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 11:19)
o jei taip besigailėdama su ištiesta ranka prie parduotuvės pastovėsi, tai bus ne veltui praleistas laikas.

aciu uz patarima, kaip tik norejau i parduotuve eit, tai suderinsiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2016 02 01, 10:19)
Nastya, o jums apsižvalgius aplinkui ir pasižiūrėjus kaip ir iš kiek žmonės gyvena, jos atrodo normalios ar į aukštąją pusę? Nesakau gi, kad negalima tokių turėti biggrin.gif , sakau gi - kad kažkas svaigsta, jei laiko, kad 1000/=mogui tai normalios lietuviškos šeimos pajamos...

Net ir su vokeliais tūkstantis žmogui yra retas dalykas...

o kam dairytis aplink? Pažvelk į dešinę - pamatysi bomžą, pažvelk į kairę - pamatysi pilną pirkinių vežimėlį priskrovusį žmogų. Toks jausmas, kad tau gėda net pagalvoti apie tai, kad 1000 eur žmogui yra ne superinės, o tik normalios pajamos. Šiukštu, juk va, kaimynas tinginys tik minimumą gauna, o aš gaunu šiek tiek daugiau, bet jei panorėsiu daugiau, tai mane nutrenks dievulis.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 31, 01:23)
Neuztenka fantazijos kur isleisti ?  nesinori geru atostogu su visa seima? Naujo automobilio? Geros kokybės darbužių?  Man tai norisi... doh.gif

biggrin.gif yra tos fantazijos, bet ir stabdžiai veikia.. smile.gif
atostogaujam, važinėju nauju automobiliu (ai, tiesa, jau nebenaujas, beveik 2 metai cervukui, reiks jau vyrui sakyt, kad gi nebenaujas, tegu galvoja ką nors, kaip aš čia dabar pasimiršau... rolleyes.gif )
pasakysiu taip - mūsų pajamos ir yra truputį didesnės vienam asmeniui nei čia minėtoji 1000/asmeniui. Bet tikrai mūsų gyvenimo būdas ir, oi, dargi Vilniuje, įpročiai leidžia didesnę pusę iš šios sumos sutaupyti - galbūt, net sakyčiau, būtų kur spaustis. Ir ką - gyvename, neturiu 5 ar 6 paltų, bet gi tikriausiai ne dėl to, kad įpirkt negalėčiau, man jų tiesiog nereikia. Neturiu [/I]fantazijos[I] - kam gi man tiek paltų.. smile.gif

Ką tik grįžau iš Prancūzijos - galiu pasakyt tik tiek, kad gyvenimas ten tikrai brangesnis už LT, bet net ir ten žmonės oi kaip taupo ir tikrai yra labai nemažai žmonių, kuriems 1000/mėn ten yra nemaži pinigai. Ai, na, bet jie šildymui sutaupo biggrin.gif Buvo +13 Pikardijoje, narcizai parke žydi smile.gif tad leidau sau nemokamą pramogą jais gėrėtis. Tai, kas Prancūzijoje yra norma, mums yra aukštesnės pajamos - ir tai yra tikrovė.

Ai, Mergiona, nešioja ir mano mažius brolio išaugtus batus - kol kas nematau, kad jam karūna dėl to smukčiotų.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 11:28)
o kam dairytis aplink? Pažvelk į dešinę - pamatysi bomžą, pažvelk į kairę - pamatysi pilną pirkinių vežimėlį priskrovusį žmogų. Toks jausmas, kad tau gėda net pagalvoti apie tai, kad 1000 eur žmogui yra ne superinės, o tik normalios pajamos. Šiukštu, juk va, kaimynas tinginys tik minimumą gauna, o aš gaunu šiek tiek daugiau, bet jei panorėsiu daugiau, tai mane nutrenks dievulis.

ar jūs naivi ar tik apsimetate? Jei jūs dėl visuotinės gerovės - tai jūs šventesnė už Motiną Teresę ir didi man jums pagarba.. Jūs geresnė ekonomistė už mane, tad nereikia čia.. Puikiai pati žinote žaidimo taisykles, bet ne apie tai jūs čia dabar, ar ne?
Tai kaip padaryti taip, kad mokytoja mokykloje uždirbtų bent kokį 1000 - 1200 į rankas, ką? Juk teoriškai taip turėtų būti? Būtų beveik normalios pajamos, jei ji neturi vaikų, ar ne? O jei turi vaikų, tai jau ir tas 1200 katino ašaros?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 01 vasario 2016 - 10:42
QUOTE(RitaRazi @ 2016 02 01, 10:48)
ar jūs naivi ar tik apsimetate? Jei jūs dėl visuotinės gerovės - tai jūs šventesnė už Motiną Teresę ir didi man jums pagarba.. Jūs geresnė ekonomistė už mane, tad nereikia čia.. Puikiai pati žinote žaidimo taisykles, bet ne apie tai jūs čia dabar, ar ne?
Tai kaip padaryti taip, kad mokytoja mokykloje uždirbtų bent kokį 1000 - 1200 į rankas, ką? Juk teoriškai taip turėtų būti? Būtų beveik normalios pajamos, jei ji neturi vaikų, ar ne? O jei turi vaikų, tai jau ir tas 1200 katino ašaros?

tai tu galvoji kažkuo kitu, o ne galva, jei didesnioji Lietuvos dalis gyvena ant skurdo ribos, tai visiškai nerodo jokio normalumo. Tai kodėl tu nori normalias pajamas taip desperatiškai rišti prie minimumo ar prie vidutinio atlyginimo. Tiesą sakant nežinau kaip Prancūzijoje, bet sesuo gyvena Vokietijoje ir jų šeimos pajamos didesnės nei 1500 eur ant galvos ir tai - nepasakyčiau, kad labai jau pinigų turi. Stabilūs vidutiniokai, ne daugiau.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2016 02 01, 07:55)
bet kad lietuviai gerau gyvena nei bet kada, tai pamirsta. ir kaune, vilniuje - spustys masinu (kad ir lizinginu), ir parduotuvese eiles didziausios... o akys galetu daugiau svyteti. (laime, jau daugelio ir ima....)

Savaime suprantama. Zmones tiesiog to nemato, nes jie prate paverkslenti, tokia ju prigimtis. Senu seniausiai aisku, kad dauguma Lietuvoje taip blogai kaip visur apverkiama negyvena.

QUOTE(RitaRazi @ 2016 02 01, 10:19)

O kodel as turiu lygiuotis i kitus? Man normalios, kazkam kosmosas tas 1000 euru. Tegul. As ta normaluma pagal save vertinu, o ne pagal Petra ar Stasyte.

QUOTE(Ciccio @ 2016 02 01, 10:28)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 02 01, 12:15)
O kodel as turiu lygiuotis i kitus? Man normalios, kazkam kosmosas tas 1000 euru. Tegul. As ta normaluma pagal save vertinu, o ne pagal Petra ar Stasyte.

Šiaip tai suprantama, kad kas "normalu" Petrui, gali būtų "mažai" Stasytei ir atvikščiai.

Tik visiškai neaišku, kodėl staiga prie "normalių pajamų" materialių poreikių tenkinimui atsirado kažkokios papildomos ribos, kurios jau "garantuoja" orumą ar laimę? Ir kodėl tie kuriems ir mažiau nei tas 1000 EUR "normalu" staiga kažkaip atsidūrė vienoje grupėje su laukiančiais paramos iš maisto bankų g.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 02 01, 11:44)
Tik visiškai neaišku, kodėl staiga prie "normalių pajamų" materialių poreikių tenkinimui atsirado kažkokios papildomos ribos, kurios jau "garantuoja" orumą ar laimę? Ir kodėl tie kuriems ir mažiau nei tas 1000 EUR "normalu" staiga kažkaip atsidūrė vienoje grupėje su laukiančiais paramos iš maisto bankų  g.gif

Niekur to nesakiau, adresuokite ne man si klausima.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 02 01, 11:44)
Šiaip tai suprantama, kad kas "normalu" Petrui, gali būtų "mažai" Stasytei ir atvikščiai.

Tik visiškai neaišku, kodėl staiga prie "normalių pajamų" materialių poreikių tenkinimui atsirado kažkokios papildomos ribos, kurios jau "garantuoja" orumą ar laimę? Ir kodėl tie kuriems ir mažiau nei tas 1000 EUR "normalu" staiga kažkaip atsidūrė vienoje grupėje su laukiančiais paramos iš maisto bankų  g.gif

nes apie tai kalbama pirmoje temops žinutėje:
"Sena tema pasibaigė, bet dar daug ką galima aptarti.
Taigi, kiek reikia uždirbti kiekvieną mėnesį, kad gyventumėte patogiai, be ypatingų taupymų, kaip kažkas minėjo - oriai? Ką jūsų šeimai reiškia normalių pajamų sąvoka?"
Atsakyti