Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Eularija @ 2016 01 31, 16:40)
O man užtenka fantazijos  doh.gif
Nejuokinkik, kad Prancūzija viena iš brangiausių EU šalių  biggrin.gif Ten minimali alga yra 1300 eur , o vidutinė 2500 eur, bedarbio pašalpa 1100 eur wink.gif Tai  taip išeina, kad ten net nedirbanciam zmogui išgyventi reikia 1100 eur, o pas mus tiek isleisti dirbanciam zmogui ispindėjimas  cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 31, 16:40)
Nejuokinkik, kad Prancūzija viena iš brangiausių EU šalių  biggrin.gif Ten minimali alga yra 1300 eur , o vidutinė 2500 eur, bedarbio pašalpa 1100 eur wink.gif Tai  taip išeina, kad ten net nedirbanciam zmogui išgyventi reikia 1100 eur, o pas mus tiek isleisti dirbanciam zmogui ispindėjimas  cool.gif

Na jei as jus juokinu, tai jus tada nusisnekat. Pasidomekite, kodel yra ne tik bedarbio pasalpa, bet ir vadinamasis RSA, skirtas zmonems, negaunantiems bedarbio pasalpos. Kuri, jusu ziniai, yra skaiciuojama pagal praeityje gauta atlyginima. Minimali bedarbio pasalpa neegzistuoja. Net tokios savokos nera. O jei dar norisi pasilyginti, tai palyginkite, kiek NT mokesciu sumoka minimalu atlyginima gaunantis lietuvis, ir kiek - prancuzas, net jei jis ta buta nuomojasi. Dar palyginkite TV mokesti, privaloma visiems, turintiems TV namie. Nepamirskite nemokamos medicinos, kurios FR absulociai nera. Paskaiciuokite, kiek kainuoja trimeti leisti i mokykla, kuri baigiasi 15h45-16h30, kai dauguma zmoniu baigia darba 17-18h. Ir finale palyginkite, kiek lietuviui kainuoja vaziavimas autostrada iki bobutes kaimo, ir kiek prancuzui.
Kai surinksite visa ta info, galesime toliau skaiciuodami viena kitos nejuokindama. Nes jums, panasu, labai sunku argumentuotai diskutuoti. O gal pripazinti realybe cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2016 01 31, 18:12)
galesime toliau skaiciuodami

tema apie LT, prie ko cia Prancuzija ar Papua Naujoji Gvineja? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 31 sausio 2016 - 17:41
QUOTE(Pireja @ 2016 01 31, 18:12)
Na jei as jus juokinu, tai jus tada nusisnekat. Pasidomekite, kodel yra ne tik bedarbio pasalpa, bet ir vadinamasis RSA, skirtas zmonems, negaunantiems bedarbio pasalpos. Kuri, jusu ziniai, yra skaiciuojama pagal praeityje gauta atlyginima. Minimali bedarbio pasalpa neegzistuoja. Net tokios savokos nera. O jei dar norisi pasilyginti, tai palyginkite, kiek NT mokesciu sumoka minimalu atlyginima gaunantis lietuvis, ir kiek - prancuzas, net jei jis ta buta nuomojasi. Dar palyginkite TV mokesti, privaloma visiems, turintiems TV namie. Nepamirskite nemokamos medicinos, kurios FR absulociai nera. Paskaiciuokite, kiek kainuoja trimeti leisti i mokykla, kuri baigiasi 15h45-16h30, kai dauguma zmoniu baigia darba 17-18h. Ir finale palyginkite, kiek lietuviui kainuoja vaziavimas autostrada iki bobutes kaimo, ir kiek prancuzui.
Kai surinksite visa ta info, galesime toliau skaiciuodami viena kitos nejuokindama. Nes jums, panasu, labai sunku argumentuotai diskutuoti. O gal pripazinti realybe cool.gif

Vargšai prancūzai biggrin.gif Kaži ko į turtingąją Lt neemigruoja cool.gif
Yra ir minimali ir jai uztenka 4 men darbo stazo wink.gif
Nemanau, kad nuomojantis buta, moki neklinojamo turto mokesti rolleyes.gif Bet tikrai zinau, kad Lt Nt mokestis tikrai ne nuo zmogaus pajamu priklauso, o nuo Nt vertes wink.gif Beje, psidomekite, kiek Vilniaus senamiestyje gyvenantiems auto parkavimas prie namu kainuoja wink.gif Ko gero, tikrai ne maziau ne fr keliu mokestis wink.gif
O, jei rimtai, tai gyvenkit nors ir is 100 eur menesiui, jei jums uztenka.
Man minimaliai reikia 1000 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eularija: 31 sausio 2016 - 17:56
QUOTE(Eularija @ 2016 01 31, 17:40)

Kaip suprantu čia nurodoma suma, kurios šeimai reikia gyvenant pagal nusistovėjusius poreikius ir įpročius. Na, arba įsivaizduojamus įpročius, jei esamas varisntas visgi netenkinantis. Bet suma turėtų būti būtent tokia, su kuria nereikėtų fantazijos įjunginėti, nei iš kur gauti juntamai trūkstamą sumą, nei kur išleisti ženklų likutį.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 01 31, 19:21)
Kaip suprantu čia nurodoma suma, kurios šeimai reikia gyvenant pagal nusistovėjusius poreikius ir įpročius. Na, arba įsivaizduojamus įpročius, jei esamas varisntas visgi netenkinantis. Bet suma turėtų būti būtent tokia, su kuria nereikėtų fantazijos įjunginėti, nei iš kur gauti juntamai trūkstamą sumą, nei kur išleisti ženklų likutį.

Tiek gaunasi isleisti per menesi. Viena gal kiek maziau, kita daugiau -pagal poreiki.
Kur isleisti daugiau, tai tikrai žinau biggrin.gif
Atsakyti
aš čia buvau viena iš tų pasisakiusių, kad normalios šeimos pajamos būtų 1000 eurų žmogui mėnesiui. Na tikrai jos būtų NORMALIOS. Būtų biggrin.gif Ir vyras mano pritaria. Mes po tiek neuždirbam. Ir savo būsto neturim. Ir vaikų. Moku pigiai gyventi. Net ir pasitaupau. Ir nesijaučiu nusiskriaudus. Ir apsirengiu, ir atostogauju, ir į kirpyklą nueinu. Bet su 1000 eurų per mėnesį tikrai gyvenčiau normaliai. Jausčiausi gerai. Nėra, kad tai mano svajonių viršūnė ir gyvenimo tikslas. Aš ir dabar gerai jaučiuosi. Nesiskundžiu, bet žinau, kad galiu ir geriau. Kitas klausimas, ar nuo to mūsų laimingumas padidėtų. Turbūt ne. Bet šiuometiniam gerbūvy mes, norėdami įsigyti savą būstą ar turėti vaiką, turėtume ženkliai perskaičiuoti prioritetus ir peržiūrėti išlaidas. Jei turėtume po 1000, taip nebūtų. Taip mes manom, kiekvienam skirtingai.
Atsakyti
Mergiona, tu viena su 3 vaikais????? wub.gif wub.gif wub.gif po europa trankeis. as viena su dviem sia vasara variau i indija dviems menesiams - maniau, cia as tokia nuo proto nukvakus.... pasidalink i AZ ...tu viena su TRIM??? ir VIENA vairavai???

pritariu Eularijos skaiciavimams...ir deraramos....
Atsakyti
QUOTE(deraramos @ 2016 01 31, 21:24)
aš čia buvau viena iš tų pasisakiusių, kad normalios šeimos pajamos būtų 1000 eurų žmogui mėnesiui. Na tikrai jos būtų NORMALIOS. Būtų biggrin.gif Ir vyras mano pritaria. Mes po tiek neuždirbam. Ir savo būsto neturim. Ir vaikų. Moku pigiai gyventi. Net ir pasitaupau. Ir nesijaučiu nusiskriaudus. Ir apsirengiu, ir atostogauju, ir į kirpyklą nueinu. Bet su 1000 eurų per mėnesį tikrai gyvenčiau normaliai. Jausčiausi gerai. Nėra, kad tai mano svajonių viršūnė ir gyvenimo tikslas. Aš ir dabar gerai jaučiuosi. Nesiskundžiu, bet žinau, kad galiu ir geriau. Kitas klausimas, ar nuo to mūsų laimingumas padidėtų. Turbūt ne. Bet šiuometiniam gerbūvy mes, norėdami įsigyti savą būstą ar turėti vaiką, turėtume ženkliai perskaičiuoti prioritetus ir peržiūrėti išlaidas. Jei turėtume po 1000, taip nebūtų. Taip mes manom, kiekvienam skirtingai.

Tai jus dar jauni -viskas dar priesaky mirksiukas.gif
Noresit, stengsites ir turesit 4u.gif
Mes irgi jauni buvom biedni kaip baznycios peles biggrin.gif Bet turejom siekius, netingejom ir gyvename geriau. Bet, turint gerai, noris dar geriau cool.gif Ir tai yra zogiska smile.gif
Pinigai laimes neatnesa, tik konforta mirksiukas.gif
Atsakyti
Pinigai laimės neatneša, tačiau pirkiniai taip! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2016 01 31, 22:05)
Mergiona, tu viena su 3 vaikais?????  wub.gif  wub.gif  wub.gif po europa trankeis. as viena su dviem sia vasara variau i indija dviems menesiams - maniau, cia as tokia nuo proto nukvakus.... pasidalink i AZ ...tu viena su TRIM??? ir VIENA vairavai???

aga blush2.gif na bet tu irgi gera lotuliukas.gif abi kvankt-kvankt doh.gif Parasysiu nakti i AZ savo nuotykius, o tu man parasyk, su skaiciais, please.
Papildyta:
QUOTE(Nastya @ 2016 01 31, 22:10)
Pinigai laimės neatneša, tačiau pirkiniai taip!  biggrin.gif

sakai? 6tas paltas? "su 5kiais buvau depresuota ir nelaiminga, nusipirkau 6ta ir gyvenimas nusvyto naujom spalvom"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 31 sausio 2016 - 21:35
QUOTE(Mergiona @ 2016 01 31, 21:34)
sakai? 6tas paltas? "su 5kiais buvau depresuota ir nelaiminga, nusipirkau 6ta ir gyvenimas nusvyto naujom spalvom"?

prie ko čia tas dabar šeštas paltas? Juokingi man žmonės, kurie sako, kad pinigai neatneša laimės. Taip, patys banknotukai laimės gal ir neatneša, bet tai ką gali už juos nusipirkti - tikrai. Gyvenime viskas kainuoja. Hobiai, pramogos, paslaugos, įvairūs daiktai.
Atsakyti