Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 01 29, 17:37)
Visiškai ne tą norėjau pasakyti, bet matosi, kad žmogui ryškiai su teksto suvokimu ne kas. Pasirodo daiktų grožis tiesiogiai priklauso, nuo kainos biggrin.gif Visiškas naujųjų rusų mentalitetas. Nesistebėčiau, jei tokį gyvenimo stilių ir propoguojate biggrin.gif

Jums neatrodo, kad pritrukus argumentų, pulti įžeidinėti kitą yra daugiau negu nekultūringa unsure.gif Aš jūsų neįžeidinėju dėl kitokios nuomonės, tai praščiau to paties ir mano atžvilgiu mirksiukas.gif
Batų kaina susidaro ne už grožį, o už tai kur, iš kokios odos jie pagaminti, užpatogumą, dizainą ir kt.
Visame pasaulyje yra begalė batų, kurie kainuoja 200 - 300 eur ir daug daugiau. Negi jūs manote, kad žmohės, kurie perka šiuos batus yra totalūs kvailiai? g.gif
Pirma, reikia proto turėti, kad tokiems daiktams uždirbti mirksiukas.gif O jei neįperki, tai tie įperkanrys atrodo bepročiai veltui švaistantys pinigus biggrin.gif

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 29, 17:51)
Jei daikto reikia - tai reikia. Negyvensi su neveikiančiu šaldytuvu, kol akciją kas nors padarys. Bet jei nelabai reikia, o tiesiog norisi? Šios žiemos pradžioj pajutau norą nusipirkti naują pūkinį paltą. Spintoj - dar 5 žieminiai rūbai, bet būtent tokio striukės/palto tipo užsimaniau naujo, nes senasis jau pabodęs. Ar labai neoru tai, kad pirmą minutę šovus tai minčiai, kad "hmm, gal norėčiau" nepuoliau pirkti, vaikščiojau su kitais paltais, o nusipirkau sausio gale ir sumokėjau 40 proc mažiau? Ta prasme, man jau einant gatve raudonuoti ar dar galiu eiti oriai?

Na, o jei šalta ir noris jo lapkričio pradžioj ir aš jį nusiperku, tai jau labai kvaila ir pinigus veltui leidzianti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 29, 17:41)
Na, iš tikrųjų, dėl nusidėvėjimo perku labai retai - iki sudėvėjimo, kaip ir dauguma, ko gero, sunešioju tik tuos daiktus, kurie žiauriai "prilimpa".

Bet jei turiu 5 paltus, tai, kad prieš pirkdama 6, kuris nedega, pasižvalgysiu, kur geresnė kaina, jau orumo pažeminimas ar dar ne?

turėti 5 kokybiškus paltus jau yra oru, todėl 6tas orumo nei pridės, nei atims.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 29, 18:44)

Na, o jei šalta ir noris jo lapkričio pradžioj ir aš jį nusiperku, tai jau labai kvaila ir pinigus veltui leidzianti ?  g.gif

Kai cituojate, perskaitykite, ką cituojate, bent pirmą sakinį. O tai ir vėl apsijuoksite.
kaip jums pakartosiu antrąkart - "Jei daikto reikia, tai reikia".

Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 29, 17:44)
Jums neatrodo, kad pritrukus argumentų, pulti įžeidinėti kitą yra daugiau negu nekultūringa  unsure.gif  Aš jūsų neįžeidinėju dėl kitokios nuomonės, tai praščiau to paties ir mano atžvilgiu  mirksiukas.gif
Batų kaina susidaro ne už grožį, o už tai kur, iš kokios odos jie pagaminti, užpatogumą, dizainą ir kt.
Visame pasaulyje yra begalė batų, kurie kainuoja 200 - 300 eur ir daug daugiau. Negi jūs manote, kad žmohės, kurie perka šiuos batus yra totalūs kvailiai?  g.gif
Pirma, reikia proto turėti, kad tokiems daiktams uždirbti  mirksiukas.gif  O jei neįperki, tai tie įperkanrys atrodo bepročiai veltui švaistantys pinigus  biggrin.gif
Na, o jei šalta ir noris jo lapkričio pradžioj ir aš jį nusiperku, tai jau labai kvaila ir pinigus veltui leidzianti ?  g.gif

Na, jei įžeidžiau - atsiprašau 4u.gif
Aišku, kad yra normalu ir teisinga, jog kokybiški gaminiai kainuoja brangiai. Kitaip ir būti negali. Aš ir pati nestikėčiau D&G paltą nusipirkti už 100 eurų, tačiau yra viena, kai perki gerą, solidų drabužį/daiktą ir žinai, jog jo kaina yra adekvati kokybei ir visai kas kita pirkti prastą, apsivėlusį šlamtą ir už jį turi mokėti tiek, kiek jis toli gražus nevertas. Tai tik rodo žmogaus nesusigaudymą, kas yra kokybės-kainos santykis, ne jo "galėjimą/negalėjimą" įpirkti. Be to manau tikrai savo protu turtus susikrovę žmonės netgi labai gerai žino, kiek kas yra ko verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miškų avietė: 29 sausio 2016 - 18:06
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 01 29, 18:58)
Aš jūsų neįžideinėjau, tačiau jūs antrą kartą atsakydama į mano žinutę, parodėte, kad nesupratote, ką turėjau galvoje mirksiukas.gif
Aišku, kad yra normalu ir teisinga, jog kokybiški gaminiai kainuoja brangiai. Kitaip ir būti negali. Aš ir pati nestikėčiau  D&G paltą nusipirkti už 100 eurų, tačiau yra viena, kai perki gerą, solidų drabužį/daiktą ir žinai, jog jo kaina yra adekvati kokybei ir visai kas kita pirkti prastą, apsivėlusį šlamtą ir už jį turi mokėti tiek, kiek jis toli gražus nevertas. Tai tik rodo žmogaus nesusigaudymą, kas yra kokybės-kainos santykis, ne jo "galėjimą/negalėjimą" įpirkti. Be to manau tikrai savo protu turtus susikrovę žmonės netgi labai gerai žino, kiek kas yra ko verta.

Nemaciau, kad kas butu padisakes, kad perka slamsta uz fantastiska kaina mirksiukas.gif
Cia jus viska savaip interpretuojat unsure.gif

Na as D&G palto neiperku, tai ka man dabar pulti visus įtikinėti, kad tai visai bereikalingas pirkinys ir visi, kurie jį perka permoka (nėra gi jis super duper stebūklingas) ir švaisto pinigus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 29, 18:49)
Kai cituojate, perskaitykite, ką cituojate, bent pirmą sakinį. O tai ir vėl apsijuoksite.
kaip jums pakartosiu antrąkart - "Jei daikto reikia, tai reikia".

O kada aš jau apsijuokiau ir kas juokėsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 29, 14:54)
versle tikslas yra pelnas, gyvenime - patogumas, o  įmonės finansai ne visai tas pat, kaip tavo asmeniniai. Ir sumos ne tos. Aišku, yra įmonėlių ieškančių pigiausių printerio kasečių, pigiausio popieriaus ir savo darbuotojams siūlančių tik vandenį iš krano, bet dar nesutikau įmonės, kuri labai išloštų taupydama ant verslo administravimo. Ir kodėl tau atrodo, kad jei kelionė kainuoja 4000, aš už ją mokėčiau 10 000? Bet aš galvos nei kojų nelaužyčiau bandydama tą kelionę gauti už 3500, ar laukčiau kažkokių akcijų. Tas pats ir įmonėje, jei tu gali sau leisti EY, tu neieškai kažkokių UAB  "Pigūs buhalteriai".

drinks_cheers.gif

QUOTE(Ciccio @ 2016 01 29, 15:59)
pasirodė klaidingai. Ir ne pati akcija yra ne ori, jei tau to daikto reikia, o jam dar ir akcija - super, bet kai tau daikto reikia, bet tu neperki, nes be akcijos neįpirksi - apgailėtina. Jei mes kažką perkam, o mums pritaiko kokius nors bonusus, akcijas ir nuolaidas - puiku, bet kliančinti "gal kokią nuolaidėlę pritaikysit" - apgailėtina.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pritariu Cicio ir Eularijos mintims.
Gyvenimas yra vienas. aisku, 1000e maistui tai cia pasaka, bet...

beje ka jus galvojate apie kaupiamuosius gyvybes draudimus? unsure.gif
pasirasiau 20metu, noriu dabar po 7m iseit, (skaiciuoju neperskaiciuoju) zinau, jog prarasu kazkiek - idomu, ar sukandus dantis toliau moket buvusius 100lt kas menesi, ar nustot moket, ir paciai tuos 29e atsidet kas menes?
kaip manot, tokie gyvybes draudimai - pinigu nesimas daugiau imonei nei sau?
turit sau tokius?
cia prabanga ar butina minimali apsauga?
ziauriai bijau nuvertejimo.
tie laikai, kai mociute gavo palta vietoj buto ar masinos nuvertejus pinigams, iki siol pries akis. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 sausio 2016 - 18:40
QUOTE(given444 @ 2016 01 30, 19:40)
beje ka jus galvojate apie kaupiamuosius gyvybes draudimus?  unsure.gif
pasirasiau 20metu, noriu dabar po 7m iseit, (skaiciuoju neperskaiciuoju) zinau, jog prarasu kazkiek - idomu, ar sukandus dantis toliau moket buvusius 100lt kas menesi, ar nustot moket, ir paciai tuos 29e atsidet kas menes?
kaip manot, tokie gyvybes draudimai - pinigu nesimas daugiau imonei nei sau?
turit sau tokius?
cia prabanga ar butina minimali apsauga?
ziauriai bijau nuvertejimo.
tie laikai, kai mociute gavo palta vietoj buto ar masinos nuvertejus pinigams, iki siol pries akis. unsure.gif

Aš irgi ilgai svarsčiau dėl tų draudimų, ir pernai galų gale apsisprendžiau ir pasidariau- antros pakopos pensijinį ir trečios pakopos per gyvybės draudimą. Sužaidžiau va bank, taip sakant, kas iš to išeis- bus matyt, nes kita mano asmeninė patirtis šiais klausimais gana liūdna- būtent dėl nuvertėjimo. Bet kita vertus- ar dėsi pati į sąskaitą, ar per gyvybės draudimą- jie juk vis tiek nuvertės, jei jau nuvertės. bet gyvybės draudimas, atsitikus kokiam tai įvykiui, duoda išmokas+ kažkiek gydymo apmoka (lovadieniai), tai va aš taip pamąsčiau... bus matyt ateity, teisingai nusprendžiau, ar ne... g.gif
Atsakyti
Nesvarbu čia penktą ar šeštą paltą perkam, bet man, nepykit, tem1 paskaičius, vis tik keista pasirodė, kad kažkam atrodo, kad 1000 eur. vienam asmeniui Lietuvoje atrodo NORMALIOS pajamos...
Čia tikriausiai norimas dalykas priimamas už esamą... Mes esame 5 asmenys šeimoje - 3 mažamečiai vaikai ir mes su vyru. Tai 5000 eur. būtų kaip ir beveik normalu? blink.gif doh.gif arba, kaip čia pasisakyta buvo, jau beveik kaip ir galima būtų provincijoj gyventi itin neišlaidaujant.. doh.gif

Svaigulys kažkoks... smile.gif toks jausmas, kad kažkas saiko nebeturi arba sveiko proto..
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2016 01 30, 19:21)
Nesvarbu čia penktą ar šeštą paltą perkam, bet man, nepykit, tem1 paskaičius, vis tik keista pasirodė, kad kažkam  atrodo, kad 1000 eur. vienam asmeniui Lietuvoje atrodo NORMALIOS pajamos...

O kuom nenormalios?
Atsakyti
Įterpsiu ir aš savo trigrašį.

Lietuvoje pernai vidutinis atlyginimas buvo 554 EUR į rankas žmogui. Bet jį gavo toli gražu ne visi. 65% iš 1,2 mln. dirbančiųjų uždirbo mažiau nei šis vidutinis atlyginimas, daugiau 20% iš 1,2 mln. dirbančiųjų uždirbo 286 EUR į rankas ir mažiau.

Dėl daiktų kainų - visada prašau nuolaidos ir 8 atvejais iš 10 ją gaunu. Kam mokėti daugiau? Iki Euro įvedimo tai buvo 9 atvejai iš 10.

Natūralios odos žieminius batus nešioju ketvirta žiema. Kaip nauji. Kiekvieną pavasarį nunešu pakalti kulniukus. Viskas. Vasarinius nekilo ranka už 800-900 litų pirkti, bet dėl to ir pakeista jau n+1 pora per tą patį laiką.

Žieminius rūbus perku žiemos pabaigoje, vasarinius - vasaros. Stilius klasikinis. Tai pora savaitgalių per metus Berlyne ar Milane, kai nuskridus ir lagaminą nusiperki, ir rūbus idealiai tinkančius. Jei lieka vietos - kažką gražaus namams. Pas mus normalių išpardavimų nebūna. O ir kainos ir kokybės santykis tragiškas.

Laikausi filosofijos, kad pirmiausia susimoku sau - gavus pinigus pagal autorines ar atlyginimą, pusė sumos keliauja į santaupas. Taigi pirmiausiai sumoku sau, o ne Teo, Lesto ar Bitei. Dabar nebeveikia, bet pradžioje labai padėdavo sugalvoti, kaip uždirbti daugiau. Ir greitai.

Įmonės ir asmeniniai finansai niekuo nesiskiria. Ir vienur ir kitur mėnesio pabaigoje yra pajamos minus išlaidos. Ir arba pliusas, arba minusas.
Atsakyti
QUOTE(aeon @ 2016 01 30, 19:56)
Lietuvoje pernai vidutinis atlyginimas buvo 554 EUR į rankas žmogui. Bet jį gavo toli gražu ne visi. 65% iš 1,2 mln. dirbančiųjų uždirbo mažiau nei šis vidutinis atlyginimas, daugiau 20%  iš 1,2 mln. dirbančiųjų uždirbo 286 EUR į rankas ir mažiau.

Nepamirškim, kad tai tik oficialūs duomenys. O kur dar vokeliai, kyšiai ir t.t.?

Žinau aš tokių kurie oficialiai minimumą gauna, o gyvena milijono+ vertės name, važinėja su brangiom naujom mašinom ir t.t.
Arba oficialiai uždirba tiek mažai, kad neša prašymus dėl nemokamo maitinimo vaikams, o patys pastoviai keliauja, perka naujus brangius daiktus.

Nesakau, kad tokių daug, bet yra, tikrai yra.
Atsakyti