Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Mergiona @ 2016 01 29, 12:17)
mano akim lb diskutuotina mintis... kaimo bobulkos po 90 metu traukia ne del to, kad po 1000 LITU zmogui i klozeta isleidzia, o del to, kad valgo sveikai- sava bulvyte, obuoliukas, morkiukas, kiausiukas, visciukas, plius kaimyno teliukas- parsiukas- kainuoja tai kelis centus palyginus. O vat tiketi kad kazkur "brangiai ir kokybiskai"- tai tik tikejimo klausimas  unsure.gif Man sunku patiket kad brangiausios juros gerybes kazkokios ten kokybiskos- nes ne diena praejo nuo juros iki stalo, darzoves-vaisiai- jo labiau, mesa- analogiskai. Kokia nors ispjova brangiausia tas pacias medziagas "sugerus" kaip tos karvytes-kiaulytes kulnine ar dar kokia pigi vieta.

o tai kaip tai gauti dabar, jei nesi ta bobulka? Elementaru, mokėti tiems, kas tai tau išaugins. O mokėti jiems reikia daug.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 29, 13:56)
Kodėl jūs savo šeimos gyvenimą maunat ant kito žmogaus kurpaliaus?
Jūsų poreikiai vieni - kitų kiti, ir nebūtinai vienų blogi, o kitų geri.

Nu Jūs paklausėt, ką nuo Jūsų išlaidų nubraukčiau (pacituota), aš parašiau.
Nieko aš nemaunu, mano pirmas komentaras ir buvo apie tai, kad Jūsų postas - tik puiki iliustracija to, kad kiekvieno poreikia skirtingi. Niekur nesakiau, kad Jūsų poreikiai blogi. Tiesiog man jie neaktualūs.

Tik tiek, kad aš nemanau, jog namo nepirkimas, nes palūkanos mažos, signalizuoja ubago sindromą cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 29 sausio 2016 - 13:26
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 29, 11:45)
paprastai, jei perki kokybišką, geriausią. Kas neišleis maistui, tas išleis daktarui, anksčiau ar vėliau ax.gif

Puikiai prisimenu, kad išlaidų maistui temoje rašei, kad jūsų beveik veganų šeima maistui išleidžia 700-800 lt. Bet ne 1000 eur. Ir valgai gi tu super, visur tą akcentuoji, na išvis mums čia daugumai sektinas pėvėzė esi bigsmile.gif . Tai ko bandai apgaule iškilti iš ubagų luomo biggrin.gif ? Ar euras taip subrangino tavo kruopas?
Atsakyti
Tai sakot reikia darbus mest ir važiuoti į kaimą natūrinio ūkio vystyt  g.gif
Gal kada pensijoje. Bet kažin ar verta, nes parduotuviniai produktai vis tiek jau bus organizmą suardę...  verysad.gif

as? taip sakiau? as sakiau kad nors ir po 1000 zmogui maistui isleisk- tai jokio rysio su "sveika" neturi (neimant bado/ vien bulviu krastutinumo). Kokybes prasme ar 400 ar 1400 seimai- skirtumas jau minimalus ir neaisku kurio naudai. As suprantu, kad SKANU- leidi sau visokiu egzotiku, nesigavo- be gailescio i siuksledeze, bet kalbet apie sveikata ir "isleisi gydytojam"- absurdas.
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2016 01 29, 13:24)
Puikiai prisimenu, kad išlaidų maistui temoje rašei, kad jūsų beveik veganų šeima maistui išleidžia 700-800 lt. Bet ne 1000 eur. Ir valgai gi tu super, visur tą akcentuoji, na išvis mums čia daugumai sektinas pėvėzė esi bigsmile.gif . Tai ko bandai apgaule iškilti iš ubagų luomo  biggrin.gif ? Ar euras taip subrangino tavo kruopas?

Visų pirma, aš niekada neskaičiavau, vyras irgi. Tai aš tik primetusi tai parašiau pagal paskutinį mėnesį tikriausiai. Nelaikau tokių dalykų galvoje. Taip pat turėjau omenyje maisto produktus, o jei pridėti visus maisto priedus tai reiktų manau perskaičiuoti.
Ir dar, šeimų dydis skirtingas, nepagalvojai? Ir produktai skirtingi. Mes nevalgom to, ką jie. Bet jei valgytume, tai manau, kad išlaidos tikrai padidėtų. Ir taip, euras tikrai padidino, faktas.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 29, 14:06)
o tai kaip tai gauti dabar, jei nesi ta bobulka? Elementaru, mokėti tiems, kas tai tau išaugins. O mokėti jiems reikia daug.

briedas unsure.gif pakelt popika (uzpakali) ir masiniuku iki kaimo trobos nusitarabachkint. Gerai, aisku, jei kas "navodke" duos, bet galima tiesiog bandymo keliu, kur matai nepramoninis ukis, seima sau kasa- ten ir kalbet/ tartis.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2016 01 29, 13:50)
briedas  unsure.gif pakelt popika (uzpakali) ir masiniuku iki kaimo trobos nusitarabachkint. Gerai, aisku, jei kas "navodke" duos, bet galima tiesiog bandymo keliu, kur matai nepramoninis ukis, seima sau kasa- ten ir kalbet/ tartis.

OMG doh.gif lotuliukas.gif Čia tas racionalumas ir taupumas po ūkius duotis ir prašinėti: viename kilogramą bulvyčių, kitame žiū reik morkyčių, nes aname nebuvo. O tai tarkime ekol. bolivinę balandą kuriame ūkyje čia rasti ar ekol. laikinių ar juodų ryžių? bigsmile.gif
Atsakyti

Oi, aš tikrai nesu verslininkė. Galima ir be verslo gyventi neblogai smile.gif
Skaičiuoti gerai, tik kam sau gailėti, jei gali leisti. Aš geriau išleisiu pinigus savo malonumui, o ne, kad juos infliacija surytų ar koks snoras nuneštų  biggrin.gif

Na, apie verslininkes nevisai jums taikiau smile.gif buvo temoj čia pora tokių verslinyyykių, kurios, jei taiko panašius finansų valdymo metodus versle, kaip deklaruoja taikančios nuosavoje piniginėje, turėjo būti n kartų bankrutavusios.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 29, 00:13)
Tai niekas ir nesako, kad ubagas. Bet ar neužknisa jusų pastoviai skaičiuoti bei fiksuoti kiekvieną centą ar medžioti nuolaidas?
Tam ir kalba apie normalias pajamas, kad nereiktų pastoviai galvos dėl išlaidų sukti wink.gif

galvą sukti dėl išlaidų reikia visada - kaip ir dėl pajamų.. Nepriklausomai, kokios yra šeimos pajamos, dėl išlaidų sukti galvą reikia.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 29, 14:16)
Na, apie verslininkes nevisai jums taikiau  smile.gif  buvo temoj čia pora tokių verslinyyykių, kurios, jei taiko panašius finansų valdymo metodus versle, kaip deklaruoja taikančios nuosavoje piniginėje, turėjo būti n kartų bankrutavusios.

versle tikslas yra pelnas, gyvenime - patogumas, o įmonės finansai ne visai tas pat, kaip tavo asmeniniai. Ir sumos ne tos. Aišku, yra įmonėlių ieškančių pigiausių printerio kasečių, pigiausio popieriaus ir savo darbuotojams siūlančių tik vandenį iš krano, bet dar nesutikau įmonės, kuri labai išloštų taupydama ant verslo administravimo. Ir kodėl tau atrodo, kad jei kelionė kainuoja 4000, aš už ją mokėčiau 10 000? Bet aš galvos nei kojų nelaužyčiau bandydama tą kelionę gauti už 3500, ar laukčiau kažkokių akcijų. Tas pats ir įmonėje, jei tu gali sau leisti EY, tu neieškai kažkokių UAB "Pigūs buhalteriai".
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2016 01 29, 14:50)
briedas  unsure.gif pakelt popika (uzpakali) ir masiniuku iki kaimo trobos nusitarabachkint. Gerai, aisku, jei kas "navodke" duos, bet galima tiesiog bandymo keliu, kur matai nepramoninis ukis, seima sau kasa- ten ir kalbet/ tartis.

Prajuokinot lotuliukas.gif
Kaime jūsų tik ir telaukia visi, kad kelis kg bulvių parduotų ar veršiuko išpjovą biggrin.gif
Apskritai buvot kaime? Ne pas gimines?

QUOTE(RitaRazi @ 2016 01 29, 15:44)
galvą sukti dėl išlaidų reikia visada - kaip ir dėl pajamų.. Nepriklausomai, kokios yra šeimos pajamos, dėl išlaidų sukti galvą reikia.

Pritariu, bet sau gailėti negaliu. Nes dirbu tam, kad sukurčiau tokią gerovę kokios norisi man ir mano šeimai.
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 29, 15:58)
?
Pritariu, bet sau gailėti negaliu. Nes dirbu tam, kad sukurčiau tokią gerovę kokios norisi man ir mano šeimai.

ką reiškia sau gailėt negaliu? Gal greičiau - nenoriu. Jei sunkiai dirbat, kuriat gerovę, negi neskaičiuojat išlaidų? Vien tik didžiuliu darbu ir negailėjimu, mano supratimu, tik iliuziją sukurt galima g.gif
Žinoma, viskas priklauso nuo to, kaip žmogus įsivaizduoja tą gerovę, bet čia juk ne ta tema jau tikriausiai.. smile.gif
Atsakyti