Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Eularija @ 2016 01 29, 00:13)
Bet ar neužknisa jusų pastoviai skaičiuoti bei fiksuoti kiekvieną centą ar medžioti nuolaidas?
Tam ir kalba apie normalias pajamas, kad nereiktų pastoviai galvos dėl išlaidų sukti wink.gif

as neskaiciuoju tu pinigu del ju trukumo biggrin.gif 4u.gif tai savotiskas pries kuri laika atsirades hobis bigsmile.gif
o fiksuoju taip detaliai tik edala, nes man tai idomu 4u.gif
kodel tvyro kazkoks keistas isitikinimas, jei skaiciuoji ir/ar planuoji islaidas, tai tik is biednumo g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 28, 23:13)
Tai niekas ir nesako, kad ubagas. Bet ar neužknisa jusų pastoviai skaičiuoti bei fiksuoti kiekvieną centą ar medžioti nuolaidas?
Tam ir kalba apie normalias pajamas, kad nereiktų pastoviai galvos dėl išlaidų sukti wink.gif

Kodėl būtinai medžioti? Tiesiog tikslingai planuoti išlaidas. Kaip, kad man pasirodė labai didelė suma namo paskolai, ypač turint galvoj, kad dabar euriboras yra žemiau 0. Vadinasi pirkot namą, esant didžiausioms kainoms, net nepagalvojus, nepaplanavus į priekį, kad NT pigs. Jei taip viską pirkti tik esant aukščiausiom kainom, tai gaunasi, kad dirbi tik dėl daiktų. Ar taip neužknisa?
Na čia tik pasvarstymai, jūsų gyvenimas, jūsų poreikiai, jum gerai ir valio.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 29, 00:40)
Kodėl būtinai medžioti? Tiesiog tikslingai planuoti išlaidas. Kaip, kad man pasirodė labai didelė suma namo paskolai, ypač turint galvoj, kad dabar euriboras yra žemiau 0. Vadinasi pirkot namą, esant didžiausioms kainoms, net nepagalvojus, nepaplanavus į priekį, kad NT pigs. Jei taip viską pirkti tik esant aukščiausiom kainom, tai gaunasi, kad dirbi tik dėl daiktų. Ar taip neužknisa?
Na čia tik pasvarstymai, jūsų gyvenimas, jūsų poreikiai, jum gerai ir valio.

Nesivadovaukite prielaidomis mirksiukas.gif
Namas pirktas prieš 11 metų Vilniuje, geroje vietoje. Tada kainos nebuvo beprotiškos. tiesiog paskolos terminas ne 40 metų biggrin.gif kaip, kad kas cia mokė, kazkad, kad palukanu kuo maziau moketi wink.gif
O šiaip tai nesuprantu kam ši tema sukurta? Norincius laisviau gyveni ar gyvenancius i doros t. y. taupymo kelia atvesti ar diskutuoti?
Na as pavyzdziui batu nerandu sau nusipirkti pigiau kaip uz 100, saltesniau sezonui 200. ir niekas manes neitikins, kad reikia laukti iki pavasario nuolaidu, jei man siandien ju reikia, ar pirkti turguje be garantijos...
Siaip gyvenau visaip. jauni vos gala su galu durėm, niekas mums nieko nenupirko ir nereme. bet, kad smagiau gyventi neskaiciuojant kiekvieno centuko ir nesukant galvos, kur nupirkti dar pigiau, tikrai yra smagiau 4u.gif
As pritariu tiems, kurie sako, kad reikia ne daugiau sutaupyti, o daugiau uždirbti mirksiukas.gif
Ir ne apie švaistymą cia, o apie žmogaus poreikius.
Papildyta:
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 29, 00:17)
as neskaiciuoju tu pinigu del ju trukumo biggrin.gif  4u.gif tai savotiskas pries kuri laika atsirades hobis bigsmile.gif
o fiksuoju taip detaliai tik edala, nes man tai idomu 4u.gif
kodel tvyro kazkoks keistas isitikinimas, jei skaiciuoji ir/ar planuoji islaidas, tai tik is biednumo g.gif  unsure.gif

Smagu, jei toks hobis mirksiukas.gif
Mano hobis sodo augalai, o jie brangiai kainuoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eularija: 29 sausio 2016 - 07:11
QUOTE(Eularija @ 2016 01 29, 08:12)
Ir ne apie švaistymą cia, o apie žmogaus poreikius.

o kaip atskirt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 28, 19:50)
Labai įdomu ką brauktumėt  mirksiukas.gif

Nu ok, iš pirmo žvilgsnio, ko šiuo metu neišleidžiu ir netrūksta:

Būstas, komunalinės paslaugos, internetai, telefonai, tv - pas Jus 900, pas mane - max 450. Atminusuokim 450

namu tvarkytojos neturiu, nes nenoriu net pagalvot apie svetimą žmogų mano namuose, o kadangi pas mus tvarkosi visi namų gyventojai, didelės bėdos nematau, o darbų asmeniškai man nelieka tiek daug, kad nesugebėčiau jų pasidaryt pati. Dar - 100 €

Darzeliai, būreliai Jūsų - 100, čia pas mus daugiau gaunasi g.gif Darželis - 60, būreliai - 80 - 90, tai apie 150 €
vaiku dienpinigiai: Jūsų - 80, aš darželinukui neduodu, o vyresniam gal kokie 50 gaunasi mastau.gif Nu bet čia neminusuosiu, nes gal ir daugiau karts nuo karto išeina.

auto lizingas. Pas mus tokio nėra, tai dar - 200
Kažkada turėjom auto lizingu, kai suskaičiavau kiek sumokėjom ir ką už tai gavom, pasakiau sau, kad daugiau - niekada - nebent maras, karas, ar force majore'as biggrin.gif

drabuziai (4 asmenys) Pas Jus - 300- 400, pas mus tikrai tikrai mažiau. Gal koks 100 per mėnesį ir susidarys išdalinus. Čia todėl, kad nekenčiu apsipirkinėjimų, perku tik tiek, kiek reikia ir tik tada, kada reikia, o vaikai - bernai, kuriems dzin ką, by tik ne mergaitiška biggrin.gif Tai dar -200

aukle (kai serga vaikas)_ Nenaudojam. Valgo ledus ir neserga beveik, o vieną kartą metuose jei susloguoja, tai tas kelias dienas vienas arba kitas pasiderinam darbus ir pasibūnam. Dar -50

sodas. Neturim, dar - 50 (pridėkim šituos prie būrelių)
maistas Jūsų - 1000, mūsų tikrai bent per pusę mažiau. Tikrai netaupom, akcijų nemedžioju, sugalvojam ko norim ir perkam. Bet nekenčiu išmetamo maisto, todėl perku dažnai ir tik tai, ko norisi. Taip pat vengiu užkandukus, saldumynus (išskyrus ledus ax.gif ), čipsus ir kitą š.. pirkt. Ne todėl, kad taupau, bet todėl, kad toks mano supratimas apie tinkamą mitybą. O kai auga du saldumynus ir šlamštą mėgstantys bahūrai, tai geriau kai pagundų namie mažiau cool.gif Vadinasi dar - 500

Realiai 1500 nusiima nieko neskaičiuojant ir netaupant. Nesu iš tų, kuri ieško akcijų ar jų laukia. Neturiu tam laiko. Bet parduotuvės nėra mano geriausios draugės, tai gal todėl man tiek daug nereikia. Nematau prasmės apsistatyti daiktais tik tam, kad juos turėt. Gal ir ubagė, ką aš žinau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 29 sausio 2016 - 09:06
QUOTE(Pupcis @ 2016 01 28, 21:55)
Kur cia tokios nuolaidos buna? Gal tie batai dar ir nuplysusiu padu buvo arba skirtingo dydzio uz 29,90 vietoje 129 ?

Taip, taip thumbup.gif batai buvo suplyšę, ne tik padas, visi, ne tik dydis skirtingas, bet ir spalva skyrėsi. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O jei rimtai, tai Danija, eilinė parduotuvė. Pernai pavasarį. Batai buvo tokie, su kuriais į darbą neičiau, bet kas dienai tiktų. thumbup.gif Pernai ir kainos buvo mažesnės.

Na va pav. šiais metais kitoks pavyzdys, kai gali sutaupyti apie 100 eurų.
http://www.danija.lt...Y-HILFIGER.html

Už tokius nemokėčiau 199 eurų, per prasti už tokią kainą. Dabar akcija tokia, net neabejoju kad vasario pabaigoje bus 89,00-99,00 eurų, tai jei tinka ir patinka, kodėl nenusipirkus? Orumas sumažės. biggrin.gif
Aš gal blogai galvoju blush2.gif , bet geriau jau oriai sau 100 eurų pasiliksiu biggrin.gif , negu oriai įdėsiu juos į parduotuvės savininko kišenę, puikiai žinodama, kad nuo antkainio dydžio batų kokybė nei pagėrėja, nei pablogėja. smile.gif
Ir niekas nesako, kad neturint batų, reikia laukti akcijų, nes nemanau, kad pas žmogų, ypač moterį smile.gif yra viena pora batų ir viskas. smile.gif

Hmmm... tu labai teisingai rašai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 29 sausio 2016 - 10:22
Man iškilo klausimas, tos, kurios čia didžiosios verslininkės ir kurioms ne oru, žema ir "ubago mentalitetas" skaičiuoti savo pinigus - taip ir versle daro? Irgi neskaičiuoja, nes derybos ir ieškojimas ekonomiškai pagrįstų sprendimų žemina savivertę, neseka savo įmonių finansinės eigos, nes juk "ne lygis"?
Ar visgi versle pingus skaičuojate, paskaičiuojate vienos ar kitos investicijos atsiperkamumą, duodamą grąžą?

Tai va, žinokite, kiti panašiu modeliu vadovaujasi ir asmeniniame gyvenime. Ir savo piniginės turinį planuoja, kaip verslininkas kad planuoja savo įmonės biudžetą.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2016 01 29, 11:17)
geriau jau oriai sau 100 eurų pasiliksiu  biggrin.gif , negu oriai įdėsiu juos į parduotuvės savininko kišenę, puikiai žinodama, kad nuo antkainio dydžio batų kokybė nei pagėrėja, nei pablogėja.  smile.gif

Tikrai pritariu. Dažnai daikto neperku vien todėl, kad jo kaina visiškai neatitinka kokybės. Ir jei tai neoru, tebūnie, bet jau geriau aš tuos pinigus išleisiu ten, kur matysiu daugiau prasmės, nei kad oriai brangų š.. nešiosiu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 29 sausio 2016 - 10:40
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 29, 11:33)
Man iškilo klausimas, tos, kurios čia didžiosios verslininkės ir kurioms ne oru, žema ir "ubago mentalitetas" skaičiuoti savo pinigus - taip ir versle daro? Irgi neskaičiuoja, nes derybos ir ieškojimas ekonomiškai pagrįstų sprendimų žemina savivertę, neseka savo įmonių finansinės eigos, nes juk "ne lygis"?
Ar visgi versle pingus skaičuojate, paskaičiuojate vienos ar kitos investicijos atsiperkamumą, duodamą grąžą?

Tai va, žinokite, kiti panašiu modeliu vadovaujasi ir asmeniniame gyvenime. Ir savo piniginės turinį planuoja, kaip verslininkas kad planuoja savo įmonės biudžetą.

manau, kad tai ne verslininkė rašė. Kilo tokia mintis būtent dėl to, kad beveik viską išleidžia, pasirodė netoliaregiška.
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 28, 16:16)
as net neisivaizduoju, kaip 1000eur maistui isleisti unsure.gif

paprastai, jei perki kokybišką, geriausią. Kas neišleis maistui, tas išleis daktarui, anksčiau ar vėliau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 29, 11:45)
paprastai, jei perki kokybišką, geriausią. Kas neišleis maistui, tas išleis daktarui, anksčiau ar vėliau ax.gif

mano akim lb diskutuotina mintis... kaimo bobulkos po 90 metu traukia ne del to, kad po 1000 LITU zmogui i klozeta isleidzia, o del to, kad valgo sveikai- sava bulvyte, obuoliukas, morkiukas, kiausiukas, visciukas, plius kaimyno teliukas- parsiukas- kainuoja tai kelis centus palyginus. O vat tiketi kad kazkur "brangiai ir kokybiskai"- tai tik tikejimo klausimas unsure.gif Man sunku patiket kad brangiausios juros gerybes kazkokios ten kokybiskos- nes ne diena praejo nuo juros iki stalo, darzoves-vaisiai- jo labiau, mesa- analogiskai. Kokia nors ispjova brangiausia tas pacias medziagas "sugerus" kaip tos karvytes-kiaulytes kulnine ar dar kokia pigi vieta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 sausio 2016 - 12:17
QUOTE(Mergiona @ 2016 01 29, 08:30)
o kaip atskirt?  g.gif

Čia individualu. Žmonių poreikiai juk skirtingi smile.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 29, 09:47)
Nu ok, iš pirmo žvilgsnio, ko šiuo metu neišleidžiu ir netrūksta:

Realiai 1500 nusiima nieko neskaičiuojant ir netaupant. Nesu iš tų, kuri ieško akcijų ar jų laukia. Neturiu tam laiko. Bet parduotuvės nėra mano geriausios draugės, tai gal todėl man tiek daug nereikia. Nematau prasmės apsistatyti daiktais tik tam, kad juos turėt. Gal ir ubagė, ką aš žinau biggrin.gif

Kodėl jūs savo šeimos gyvenimą maunat ant kito žmogaus kurpaliaus?
Jūsų poreikiai vieni - kitų kiti, ir nebūtinai vienų blogi, o kitų geri.
Neverta kitų vertinti tik per savo prizmę wink.gif

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 29, 11:33)

Oi, aš tikrai nesu verslininkė. Galima ir be verslo gyventi neblogai smile.gif
Skaičiuoti gerai, tik kam sau gailėti, jei gali leisti. Aš geriau išleisiu pinigus savo malonumui, o ne, kad juos infliacija surytų ar koks snoras nuneštų biggrin.gif
Kas kita, jei nėra iš ko...

QUOTE(Mergiona @ 2016 01 29, 13:17)
mano akim lb diskutuotina mintis... kaimo bobulkos po 90 metu traukia ne del to, kad po 1000 LITU zmogui i klozeta isleidzia, o del to, kad valgo sveikai- sava bulvyte, obuoliukas, morkiukas, kiausiukas, visciukas, plius kaimyno teliukas- parsiukas- kainuoja tai kelis centus palyginus. O vat tiketi kad kazkur "brangiai ir kokybiskai"- tai tik tikejimo klausimas  unsure.gif Man sunku patiket kad brangiausios juros gerybes kazkokios ten kokybiskos- nes ne diena praejo nuo juros iki stalo, darzoves-vaisiai- jo labiau, mesa- analogiskai. Kokia nors ispjova brangiausia tas pacias medziagas "sugerus" kaip tos karvytes-kiaulytes kulnine ar dar kokia pigi vieta.

Tai sakot reikia darbus mest ir važiuoti į kaimą natūrinio ūkio vystyt g.gif
Gal kada pensijoje. Bet kažin ar verta, nes parduotuviniai produktai vis tiek jau bus organizmą suardę... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2016 01 29, 11:44)
manau, kad tai ne verslininkė rašė. Kilo tokia mintis būtent dėl to, kad beveik viską išleidžia, pasirodė netoliaregiška.

O kas jums sakė, kad viską išleidžiu?
Neparašysiu gi sąskaitos likučio unsure.gif
Atsakyti