Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 28, 16:44)
Kas normalu Jums, gali būti visiškai nereikalinga kitiems. Negi manote, kad nenormalu yra neturėti paskolinio namo ir lizinginio auto ar telefono "ant išsimokėjimo"? biggrin.gif Kažkas gi pradžioj reiškėsi, kad po štuką kiekvienam būtina turėti be būsto ir auto išlaidų. O čia vien šitie beveik štukę išlaidų nuima rolleyes.gif

Asmeniškai aš nemanau, kad nuolat maitintis kavinėse yra gerai ar tuo labiau būtina smile.gif

Tai aš ir sakau, kad man normalios. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 01 28, 17:29)
Maistui, manau čia turėta omeny su kavinėmis, restoranais.

kur prasideda manymas, ten baigiasi zinios biggrin.gif
bet kuriuo atveju, tai nebuvo pamineta unsure.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 28, 17:44)
Kas normalu Jums, gali būti visiškai nereikalinga kitiems.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 28, 17:53)
kur prasideda manymas, ten baigiasi zinios biggrin.gif

tai patikslins dar gal mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 28, 16:44)
Jūsų postas tik patvirtina, kad kiekvieno poreikiai skirtingi. Aš asmeniškai nuo Jūsų išlaidų minimum 1000 € galiu iš karto nubraukt. O labiau paskaičiavus ir daugiau nukristų nieko neprarandant.

Labai įdomu ką brauktumėt mirksiukas.gif

QUOTE(milaaaa @ 2016 01 28, 17:16)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  thumbup.gif man panasu, kad cia pateiktos ''teorines'' o ne praktines islaidos g.gif
as net neisivaizduoju, kaip 1000eur maistui isleisti unsure.gif
ir dar... ivertinus islaidas, labai mazas atsidejimo/liekamu(?) pinigu procentas cool.gif ir rubams labai daug atrodo, jeigu taip kas menesi blink.gif tai 3600-4800eur per metus blink.gif
interneto/kabelines/telefono islaido labai dideles.
na, zodziu man tos islaidos neatrodo labai normalios, veikiau dideles, o dar atsizvelgiant, kad yra 2 nemenkos paskolos 4u.gif nera isskirta buitiniu prekiu, neperkama, ar priskaiciuota kitur g.gif
bet jeigu kazkam normalios ir tinka, tai valio 4u.gif

Ne, išlaidos nėra teorinės smile.gif Realios...
250 eur maistui per savaitę nėra labai daug. Į kavines ar restoranus einame retai. Kartą per mėnesį - du. keturių asmenų šeimai sekmadienio pietus restorane išeins apie 50 - 60 eur. mėgstame gaminti ir valgome tik kokybišką maistą. dazniausiai valgome zuvi, jautiena, vistiena, daug salotu, vaisiu, darzoviu. gera kava, arbata. Perkame gero ( tikrai nebrangaus) vyno. taip ir susidaro...
atidėjimas mazas, pritariu drinks_cheers.gif
drabuziams tai kartais ir daugiau iseina. namuose trys moteriskes, is kuriu dvi jntensyviai auga. batu dermantiniu neperkame, prabangiu drabuziu irgi.
telefono islaidos susidaro del pasoviu komandiruociu i uzsieni....
buitines prekes - stambi buitine technika is atidedamu perkama, o indu plovikli prie maisto skaiciuju, kiek ju ten...

QUOTE(Hmmm... @ 2016 01 28, 17:44)
Kas normalu Jums, gali būti visiškai nereikalinga kitiems. Negi manote, kad nenormalu yra neturėti paskolinio namo ir lizinginio auto ar telefono "ant išsimokėjimo"? biggrin.gif Kažkas gi pradžioj reiškėsi, kad po štuką kiekvienam būtina turėti be būsto ir auto išlaidų. O čia vien šitie beveik štukę išlaidų nuima rolleyes.gif

Asmeniškai aš nemanau, kad nuolat maitintis kavinėse yra gerai ar tuo labiau būtina smile.gif

jei turi is ko moketi paskola su 1proc. palukanomis, tai kodel netureti namo, tada, kada jo reikia - auginami vaikai wink.gif neturiu ubago sindromo cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eularija: 28 sausio 2016 - 18:54
QUOTE(Eularija @ 2016 01 28, 19:50)
Ne, išlaidos nėra teorinės smile.gif Realios...
250 eur maistui per savaitę nėra labai daug. Į kavines ar restoranus einame retai. Kartą per mėnesį - du.  keturių asmenų šeimai sekmadienio pietus restorane išeins apie 50 - 60 eur. mėgstame gaminti ir valgome tik kokybišką maistą.  dazniausiai valgome zuvi, jautiena, vistiena, daug salotu, vaisiu, darzoviu. gera kava, arbata. Perkame gero ( tikrai nebrangaus) vyno. taip ir susidaro...
atidėjimas mazas, pritariu  drinks_cheers.gif
drabuziams tai kartais ir daugiau iseina. namuose trys moteriskes, is kuriu dvi jntensyviai auga. batu dermantiniu neperkame, prabangiu drabuziu irgi.
telefono islaidos susidaro del pasoviu komandiruociu i uzsieni....
buitines prekes - stambi buitine technika is atidedamu perkama, o indu plovikli prie maisto skaiciuju, kiek ju ten...

jei turi is ko moketi paskola su 1proc. palukanomis, tai kodel netureti namo, tada, kada jo reikia - auginami vaikai wink.gif neturiu ubago sindromo  cool.gif

mano realios islaidos niekaip nesibaigia apvaliais skaiciais, o dar ir identiskais kas menesi 4u.gif
man maistui 250eur yra labai daug, kaip sakiau neisivaizduoju kam tiek isleisti. mes taippat megstame gaminti, vaikai jau seniai skaiciuojami prie suaugusiuju, vienas is ju pakankamai sportuojantis ir priziurintis savo mityba rolleyes.gif taippat perkama vistiena(file pagrinde, kitka ypatingai retai), jautiena, bei zuvis, valgome ir kiauliena. darzoves perkame dazniau sezonines, tik siemet kazkaip nusizengiam, perkam ''sintetines'' salotas, agurkus ir pomidorus. perkam juros gerybes- midijas, krevetes, iv zuvi.
kava arbata irgi ne pigiausia. vyna irgi perkam, kitokiu gerimu irgi.
bet pas mus tiek niekaip nesusidaro schmoll.gif
si menesi jau uzdarau, isleidau daugiau nei norejau verysad.gif 350eur 4u.gif
na mes irgi perkame ne dermantininius batus ir kokybiskus rubus, tiesa ne lt dazniausiai unsure.gif tiek irgi neisleidziame.
na indu ploviklis prie maisto labai keista g.gif nebent juo gardinate maista bigsmile.gif bet yra ir daugiau dalyku- sampunai, duskes, dezikai, dantu pasta, wc popierius, skalbikliai, indaploves priemones ir dar daug prekiu... tai viskas pas jus prie valgio? ar nenaudojate?

as kitaip sakyciau, ubago sindromas ir yra gyvenimas is paskolu g.gif g.gif unsure.gif
na, nebent su pagalvem viskas labai gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaaa: 28 sausio 2016 - 19:12
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 28, 20:11)
mano realios islaidos niekaip nesibaigia apvaliais skaiciais, o dar ir identiskais kas menesi 4u.gif
man maistui 250eur yra labai daug, kaip sakiau neisivaizduoju kam tiek isleisti. mes taippat megstame gaminti, vaikai jau seniai skaiciuojami prie suaugusiuju, vienas is ju pakankamai sportuojantis ir priziurintis savo mityba rolleyes.gif taippat perkama vistiena(file pagrinde, kitka ypatingai retai), jautiena, bei zuvis, valgome ir kiauliena. darzoves perkame dazniau sezonines, tik siemet kazkaip nusizengiam, perkam ''sintetines'' salotas, agurkus ir pomidorus. perkam juros gerybes- midijas, krevetes, iv zuvi.
kava arbata irgi ne pigiausia. vyna irgi perkam, kitokiu gerimu irgi.
bet pas mus tiek niekaip nesusidaro schmoll.gif
si menesi jau uzdarau, isleidau daugiau nei norejau verysad.gif 350eur 4u.gif
na mes irgi perkame  ne dermantininius batus ir kokybiskus rubus, tiesa ne lt dazniausiai unsure.gif tiek irgi neisleidziame.
na indu ploviklis prie maisto labai keista g.gif nebent juo gardinate maista bigsmile.gif bet yra ir daugiau dalyku- sampunai, duskes, dezikai, dantu pasta, wc popierius, skalbikliai, indaploves priemones ir dar daug prekiu... tai viskas pas jus prie valgio? ar nenaudojate?

as kitaip sakyciau, ubago sindromas ir yra gyvenimas is paskolu g.gif  g.gif  unsure.gif
na, nebent su pagalvem viskas labai gerai smile.gif

na jus tai ne as mirksiukas.gif poreikiai matomai skirtingi... mirksiukas.gif
man badas butu 350 eur mėnesiui...
apvaliai surašiau, nes nevedu centu statistikos, tik primet is banku saskaitos israsu kiek kam ko. kuno prieziuros priemones gal prie maisto primetu, kosmetika prie drabuziu, bet sitos islaidos nera dideles.
neisivaizduoju kaip ir kam siais laikais taupyti namui ar automobiliui kol sukaupsi visa suma. pinigai juk nuvertėja unsure.gif o ir kam man namas ant pensijos. tada as bute kur nors siltuose krastuose gyvensiu wink.gif
o gal sakysit, kad seimai namo nereikia - prabanga unsure.gif
Atsakyti
Kurį laiką ir aš anksčiau visas tas buitines prekes priskirdavau prie maisto, nes tiesiog įsirašydavau čekio sumą į excelį ir tiek. Dabar patinka pamatyti kiek būtent ir kam išleidžiu tai pradėjau viską į skiltis priskirinėt (netaupau, tiesiog įdomu matyti ir žinoti).

1000€ vien maistui būtų daugokai, bet jei priskiriamos kavinės, buitinės prekės tai va ir susidaro g.gif tuo labiau jei vaikai didesni ir daugiau valgo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nastya: 28 sausio 2016 - 20:00
QUOTE(Nastya @ 2016 01 28, 20:56)
Kurį laiką ir aš anksčiau visas tas buitines prekes priskirdavau prie maisto, nes tiesiog įsirašydavau čekio sumą į excelį ir tiek. Dabar patinka pamatyti kiek būtent ir kam išleidžiu tai pradėjau viską į skiltis priskirinėt (netaupau, tiesiog įdomu matyti ir žinoti).

1000€ vien maistui būtų daugokai, bet jei priskiriamos kavinės, buitinės prekės tai va ir susidaro  g.gif tuo labiau jei vaikai didesni ir daugiau valgo.

kavinem iseina kokie 100 eur per menesi. visa kita namuosr valgom, nes man namuose skaniausia. gera mesyte, zuvis kainuoja. saldytu nevalgom... norint, aisku, butu galima sutaupyti, bet nera didelio poreikio, o ir nesinori pereit ant prasciau...
bet tema juk ne apie taupyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2016 01 28, 20:04)
kavinem iseina kokie 100 eur per menesi. visa kita namuosr valgom, nes man namuose skaniausia. gera mesyte, zuvis kainuoja. saldytu nevalgom... norint, aisku, butu galima sutaupyti, bet nera didelio poreikio, o ir nesinori pereit ant prasciau...
bet tema juk ne apie taupyma  ax.gif

Na taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2016 01 15, 14:38)
Nusižiūrėjau batus, paprastus kas dienai, į darbą su tokiais neinu  schmoll.gif ,  parduotuvėje, buvo kaina 129 eurų, nepirkau, palaukiau akcijų, nusipirkau už 29,90 eurų. Čia blogai? Ubagė aš?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Kur cia tokios nuolaidos buna? Gal tie batai dar ir nuplysusiu padu buvo arba skirtingo dydzio uz 29,90 vietoje 129 ?
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 01 28, 21:55)
Kur cia tokios nuolaidos buna? Gal tie batai dar ir nuplysusiu padu buvo arba skirtingo dydzio uz 29,90 vietoje 129 ?

tikrai labai net imanoma 4u.gif
reikia tik noro, siek tiek laiko ir info smile.gif
as taip neretai nusiperku. ecco batus, kainavusius 170eur, pirkau uz 50. dar kitus, hispanitas, irgi uz 50, kainavo 150eur 4u.gif dabar kiek sunkiau, anksciau buvo toks www.javari tai prekes siunte uz dyka, dabar tapo amazonu, tai siuntimas kastuoja, bet vistiek pigiau nei lt. jau nekalbu apie tai, kad galima pirktis jav, per ispardavimus, su papildomais kodais, ir t.t. man tai labai sunkus darbas, tai daznai nedarau schmoll.gif bet pasirinkta/norima preke visada kuri laika stebiu ir perku tik pamacius max nuolaidas. ir man tai patinka, tapo tokia savotiska pramoga doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Eularija @ 2016 01 28, 20:44)
na jus tai ne as  mirksiukas.gif  poreikiai matomai skirtingi...  mirksiukas.gif
man badas butu 350 eur mėnesiui...
apvaliai surašiau, nes nevedu centu statistikos, tik primet is banku saskaitos israsu kiek kam ko. kuno prieziuros priemones gal prie maisto primetu, kosmetika prie drabuziu, bet sitos islaidos nera dideles.
neisivaizduoju kaip ir kam siais laikais taupyti namui ar automobiliui kol sukaupsi visa suma. pinigai juk nuvertėja  unsure.gif  o ir kam man namas ant pensijos. tada as bute kur nors siltuose krastuose gyvensiu wink.gif
o gal sakysit, kad seimai namo nereikia - prabanga  unsure.gif

tai skirtingi, niekas tuo neabejoja 4u.gif
bado net kvapo nebuvo 4u.gif kaip ir maitinimosi kruopom, ar kuo panasiu biggrin.gif
mes vedam tiksliai, bent maisto ir dar pagal grupes, ar atskirus produktus, nes man idomu, kiek ir ko suvartojam, kiek tas ar anas kainavo ir kiek kazko mums reikia menesiui 4u.gif
pinigai nuverteja, tas tiesa, bet automobilis taippat nuverteja, nt neretai irgi.
nesakysiu, kad seimai namo nereikia schmoll.gif pati savo laiku, visai samoningai, pasirinkau buta ir ilgai mb atkalbinejau nuo namo biggrin.gif mums jis netiko, esam prie tinginio, darbas specifinis, bet norim grazios aplinkos, o ja lengviau palaikyti bute 4u.gif nenoriu nei raveti gelynu, nei pjauti zoles, nei kasti sniego, ir samdyti nenoriu, nes nemegstu svetimu zmoniu prie savo trusiku.
kiekvienas renkasi kas jam priimtiniau 4u.gif
bet tai visai nereiskia, kad jei neturi namo, ar namu tvarkytojo, tai esi ubagas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 28, 23:18)
tikrai labai net imanoma 4u.gif
reikia tik noro, siek tiek laiko ir info smile.gif
bet tai visai nereiskia, kad jei neturi namo, ar namu tvarkytojo, tai esi ubagas  cool.gif

Tai niekas ir nesako, kad ubagas. Bet ar neužknisa jusų pastoviai skaičiuoti bei fiksuoti kiekvieną centą ar medžioti nuolaidas?
Tam ir kalba apie normalias pajamas, kad nereiktų pastoviai galvos dėl išlaidų sukti wink.gif
Atsakyti