QUOTE(Okokionera @ 2016 01 19, 15:22)
Įdomumo dėlei ir aš pasiskaičiavau. Užbėgant už akių, mano nuomone orus gyvenimas yra savęs pajautimas, vertinimas visuomenėje. Kitaip tariant ar aš nesijaučiu morališkai blogai, kažkuo prastesnis, nuvertintas ir pan. Žinoma labai individualus dalykas, tas žmogaus orumas, tad ir diskutuoti čia nėra ką. Skaičiavau 2 žmonėms, vertindama ne tik orumą, o ir komfortą per daug dėl pinigų nesukti galvos.
Butas (su paskolos dengimu) - 400 eur, maistas - 200 eur, auto - 150 eur, laisvalaikis (teatrai, kavines, knygos, sporto klubai ir t.t.) - 130 eur, sveikata (vaistai, papildai ir pan.) - 120 eur, rūbai - 50 eur, atostogos(skaičiuoju vienas ilgesnes metines atostogas) -75 eur, dovanos - 20 eur, kita - 85 (nenumatytos išlaidos, buitine technika ir pan.), draudimai (gyvybės, kaupiamieji ir pan.) - 90 eur, taupymas - 150 eur. Viso: 1470 eur/mėn
Butas (su paskolos dengimu) - 400 eur, maistas - 200 eur, auto - 150 eur, laisvalaikis (teatrai, kavines, knygos, sporto klubai ir t.t.) - 130 eur, sveikata (vaistai, papildai ir pan.) - 120 eur, rūbai - 50 eur, atostogos(skaičiuoju vienas ilgesnes metines atostogas) -75 eur, dovanos - 20 eur, kita - 85 (nenumatytos išlaidos, buitine technika ir pan.), draudimai (gyvybės, kaupiamieji ir pan.) - 90 eur, taupymas - 150 eur. Viso: 1470 eur/mėn
Na šitas pvz kaip tik parodo, kad kiek žmonių, tiek ir nuomonių
Man pasirodė labai maži skaičiai:
butas 400 eur (tikriausiai mažas butukas 2 žmonėms )
rūbai 50 (ir čia 2 labai kukliai )
ir labai dideli:
laisvalaikis 130 (na, vaikų dar neturi, yra laiko ir noro pramogaut )
sveikata 120 (rimtai tiek išleidžiat? Na mes 4se, bet net neturim tokios skilties išlaidų lentelėje. Nes tikrai ne kas mėnesį perkam kokius nors vaistus... itin retai ir visai mažai tam išeina)
Ne kibt prie skaičiukų norėjau, o tik pastebėjau, kad visi gi skirtingi Kam rūbai, kam pramogos aktualu, kam neperšlampamos odinės tašės , kam kelionės..