Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (262 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 19, 14:49)
Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis cool.gif tai tik parodo koks pas tave trumparegiškumas ir mažas žinojimas kokių darbų būna ax.gif dar kartą kartoju, aš ir nerašiau, kad ten alga pasakiška. Bet patikėk, ten algos pirmai gerai pradžiai tikrai užtenka. Kitose vietose už tokią algą aria viršvalandžius ir dar savaitgaliais cool.gif

Šiaip jau rašei, kad gauna normaliai. Tai kiek yra normaliai, ir kiek yra pasakiškai uždirbti g.gif
Bet tai ko taip bijai įvardinti sritį, kurioje direktoriai nieko nedirba bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 19, 14:49)
JO, žiūriu kokia žinovė tokio verslo, papasakok daugiau, plačiau, perduosim tave į stt lotuliukas.gif

Keliese jūs čia po vienu niku slepiatės? g.gif Ar tiesiog asmenybės susidvejinimas?
Atsakyti
O kas jums yra gerai uzdirbti, normaliai ir mazai? Mano siandienos supratimu mazai yra 500 eur, normaliai 750-1000, o gerai jau virs 1000. Cia be vaiku gyvenant. Tai jei dviese vilniuje pajamos 2000 eur tai mano manymu yra gana gerai. Aisku rankines sau uz 1000 eur negali leisti bet kolkas man rankine uz 200 eur yra brangu biggrin.gif batams, paltui galiu tiek moketi nes jie suteikia man komforta o ka ta rankine. Arba pvz hobiui norisi kuo geresniu daiktu nes jie man irgi asocijuojasi su sveikata, komfortu, saugumu. g.gif
O orus gyvenimas mano akimis kai uzdirbi tiek kad nuejes i parduotuve nesirenki pigiausiu produktu o renkiesi tai kas tau skanu, kai gali susimoketi uz paslaugas, be galvos skausmo, kad arteja sildymo sezonas, kai gali sau leisti atostogu kelione is einamuju pinigu, kai nuejus i parduotuve ir pamacius striuke uz 150 eur, imi ja ir perki nes tau jos reikia dbr o ne lauki ispardavimu. Ir dar zinoma kai gali kazkokia dali lesu skirti taupymui.
O siaip jau nusidiskutavot i lankas mielos moterys. Visgi cia supermamos, dauguma jusu augina vaikucius namuose ir turbut yra mamyciu atostogose, is ten matyt ir atsiranda laiko sedet forume. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 19 sausio 2016 - 15:37
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 19, 09:59)
Lietuvoj, ne Vilniuj. Kalbama apie visą šalį, o ne vieną miestą. O visa kita kaip visada - hiperbolizuojate.
Liūdniausia šioje diskusijoje, kad visos kalbančios apie dideles algas ir didelius poreikius, darbo metu sėdi SM'e.

Tiesa pasakius, aš tik darbo metu ir sėdžiu blush2.gif

QUOTE(guodzik @ 2016 01 19, 15:29)
O kas jums yra gerai uzdirbti, normaliai ir mazai? Mano siandienos supratimu mazai yra 500 eur, normaliai 750-1000, o gerai jau virs 1000. Cia be vaiku gyvenant.

drinks_cheers.gif panašus ir mano supratimas.

Be akcijų kažką man labai sunku psichologiškai pirkti -jau įpratus ir kai perku be nuolaidos, tai kažkoks kaltės jausmas būna. Jaučiu didesnė alga nelabai ką pakeistų -vis tiek ieškočiau galimybių pirkti tą patį daiktą pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2016 01 19, 16:15)
Tiesa pasakius, aš tik darbo metu ir sėdžiu blush2.gif
drinks_cheers.gif panašus ir mano supratimas.

Be akcijų kažką man labai sunku psichologiškai pirkti -jau įpratus ir kai perku be nuolaidos, tai kažkoks kaltės jausmas būna. Jaučiu didesnė alga nelabai ką pakeistų -vis tiek ieškočiau galimybių pirkti tą patį daiktą pigiau.

Mano su metais lb pasikeite mastymas. Jau geriau vienas daiktas bet geras. Akcijas irgi megstu bet buna atveju kai reikia kazkokio daikto. Tada ne laukiu ispardavimu o einu ir nusiperku. Sutaupyt megstu, jei uz daikta vietoj 150 eur, sumoku 120, esu gana laiminga smile.gif bet tai nereiskia kad as negaleciau uz ji moketi tu paciu 150. Tiesiog jei yra galimybe sutaupyti tai kodel gi ne. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2016 01 19, 16:27)
Mano su metais lb pasikeite mastymas. Jau geriau vienas daiktas bet geras. Akcijas irgi megstu bet buna atveju kai reikia kazkokio daikto. Tada ne laukiu ispardavimu o einu ir nusiperku. Sutaupyt megstu, jei uz daikta vietoj 150 eur, sumoku 120, esu gana laiminga  smile.gif bet tai nereiskia kad as negaleciau uz ji moketi tu paciu 150. Tiesiog jei yra galimybe sutaupyti tai kodel gi ne. blush2.gif

Kokybei ir aš nuolaidų nedarau. Bet gerai paieškojus ir kokybiškus daiktus galima įsigyti su nuolaida. Pvz. Prekės ženklams, kuriems niekada nebūna nuolaidos - užbrauktos ir sumažintos kainos. Bet būna į metus kartą ar du kai parduotuvėje nuolaida viskam. Tada pritaiko ir prekės ženklams, kuriems neva niekada nebūna nuolaidos thumbup.gif
Atsakyti
O aš kartais iš principo neperku daiktų, kurių antkainis neadekvatus. Jei matau, kad kažkoks švarkas iš eilinės akropolio parduotuvės nevertas 150 eurų - tai specialiai ir nepirku. Ne todėl, kad negalėčiau, bet man tiesiog absurdiška mokėti už daiktą tiek, kiek jis toli gražu nevertas (atmetus parduotuvės išlaikymo kaštus ir kitus savaime suprantamus mokesčius). Turiu galvą, turiu akis - matau, kokia kokybė kai kurių daiktų ir kokia kaina. Jeigu santykis absurdiškas, tai neperku ne dėl to, kad gaila pinigų, o todėl, kad juos leidžiu protingai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 01 19, 15:19)
Šiaip jau rašei, kad gauna normaliai. Tai kiek yra normaliai, ir kiek yra pasakiškai uždirbti g.gif
Bet tai ko taip bijai įvardinti sritį, kurioje direktoriai nieko nedirba bigsmile.gif
Keliese jūs čia po vienu niku slepiatės? g.gif Ar tiesiog asmenybės susidvejinimas?

Normaliai kaip atsipūtęs direktorius, gyvenimo pradžiai kaip sakoma - apie 1000 eur. Taigi akivaizdu, kad piktoms žiežuloms gerų vietų neišdavinėju ir neišdavinėsiu. Susirask tokias vietas pati bigsmile.gif
Tai tu žinodama apie nusiklatimus kaip suprantu tylėtum ir klapsėtum? Supratau tada tave biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 01 19, 16:40)
O aš kartais iš principo neperku daiktų, kurių antkainis neadekvatus. Jei matau, kad kažkoks švarkas iš eilinės akropolio parduotuvės nevertas 150 eurų - tai specialiai ir nepirku. Ne todėl, kad negalėčiau, bet man tiesiog absurdiška mokėti už daiktą tiek, kiek jis toli gražu nevertas (atmetus parduotuvės išlaikymo kaštus ir kitus savaime suprantamus mokesčius). Turiu galvą, turiu akis - matau, kokia kokybė kai kurių daiktų ir kokia kaina. Jeigu santykis absurdiškas, tai neperku ne dėl to, kad gaila pinigų, o todėl, kad juos leidžiu protingai smile.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 01 19, 16:40)
tas irgi tiesa. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 19, 17:18)
Tai tu žinodama apie nusiklatimus kaip suprantu tylėtum ir klapsėtum? Supratau tada tave biggrin.gif

Apie kokius čia nusikaltimus šneki g.gif
Atsakyti
Mano nuomone, orių ar neorių pinigų nebūna. Tai vidinė būsena, kuri nuo pinigų nepriklauso. Koks inteligentas rašytojas ar muzikologas gal niekad didelių pinigų neuždirbs, bet jausis turintis kitokį orumą ir vertę nei piniginė išraiška. Gyvens nepritekliuje bet bus visas paskendęs kūryboje ir savirealizacijoje, ir dėl tūkstantinių rankinių verkšlent nė mintis nekils. O kiti ir milijonieriai savęs gerbt nesugeba ir jaustis oriai, nusinarkašina ir skęsta voniose.
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2016 01 19, 14:22)
Skaičiavau 2 žmonėms, vertindama ne tik orumą, o ir komfortą per daug dėl pinigų nesukti galvos.

Butas (su paskolos dengimu) - 400 eur, maistas - 200 eur, auto - 150 eur, laisvalaikis (teatrai, kavines, knygos, sporto klubai ir t.t.) - 130 eur, sveikata (vaistai, papildai ir pan.) - 120 eur, rūbai - 50 eur, atostogos(skaičiuoju vienas ilgesnes metines atostogas) -75 eur, dovanos - 20 eur, kita - 85 (nenumatytos išlaidos, buitine technika ir pan.), draudimai (gyvybės, kaupiamieji ir pan.) - 90 eur, taupymas - 150 eur. Viso: 1470 eur/mėn

na jeigu jau vertini oruma ir komforta, tai labai jau kukliai skaiciavai.
Kas mazai pasirode:
butas ( su paskolos dengimu) - 400 eur
atosotogos labai mizernai - 900 eur.
dovanos - labai mizernai (cia sutinku, jeigu kitiems, bet ka nesveikinant savo antros puses nei su gimtadieniu, nei su kaledomis, nei su metinemis - vestuviu, pazinties).
va kam gan didele suma pasirode, tai sveikata (vaistai ir papildai) ir kitos islaidos
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 01 19, 22:45)
na jeigu jau vertini oruma ir komforta, tai labai jau kukliai skaiciavai.
<..>
dovanos - labai mizernai (cia sutinku, jeigu kitiems, bet ka nesveikinant savo antros puses nei su gimtadieniu, nei su kaledomis, nei su metinemis - vestuviu, pazinties).

O jei dovanų nedovanoja vienas kitam. Tai jau neoru ir nekomfortiška?
Atsakyti