QUOTE(tulžė @ 2016 03 11, 12:27)
Labas visoms. Paskaitau temutę karts nuo karto ir kadangi matau nemazai pesimizmo, pagerinsiu statistiką trumpai papasakodama savo istoriją.
Man ir vyrui >30 m. Pas abu yra bėdelių. Latvijoje darėme 3IUI. Nesėkmingai. Be jokio kibimo. Nusprendėm, kad nėra laiko žaisti su IUI, nes tikimybė pastoti labai maža. Nutarėm vykt į Bocian. Rašiau į klininką meilu, bet neatsakė nei į vieną laišką, nepriklausomai kokia kalba jis buvo parašytas. Tada skambinau ir kažkaip paskambinau ne į registratūrą, o tiesiai gyd. Mrugacz. Kadangi sakiau konkrečiai, kad noriu IVF, tai sakė skambint pirmą ciklo dieną. Kai paskambinau pirmą c.d., gyd.buvo užsienyje, bet atsiliepė ir sakė važiuot - kas nors priims. Taip praktiškai be registracijos, nes apie mus klinikoje niekas nieko nežinojo, patekom pas gyd. Grygoruk. Kelių mėn.senumo hormonų tyr.turėjau, padarė UG, sudarė stimuliacijos schemutę. Iš viso teko važiuoti 6 k., iš jų du k.savaitgalį. vieną šeštadienį dirbo Grygoruk, sekmadienį - Mrugacz. Kai nelabai gerai augo folikulai, Grygoruk tarėsi su Mrugacz. Punkciją ir perkėlimą darė Mrugacz, nors aš skaičiausi Grygoruk pacientė ir neprašiau, kad darytų vienas ar kitas. Išpunktavo apie 10 folikulų, apie pusę iš karto buvo nekokybiški, apsivaisino neatsimenu kiek, bet kai reikėjo perkelt, buvo likę du - geros, bet ne puikios būklės. Perkėlė trijų parų. Užkibo vienas. Ir jis jau bando pirmus žingsnius ir guzus ant kaktos:)
Mano išvados: jei pas mane iš 10 folikulų tik du buvo normaliai besivystantys, tai ačiū Dievui, kad nežaidžiau daugiau su IUI. Ką jau bekalbėti apie naturalų ciklą, kai būna tik vienas folikulas.
Abu gydytojai labai patiko - nors ir nedaugžodžiavo.
Kitas personalas mažiau patiko dėl jokios užsienio kalbos nemokėjimo. Tik dvi ar trys moka rusiškai (viena iš jų labai maloni ir paslaugi, kita nelabai). Net keista, kad jaunos akušerės nei žodžio angliškai nemoka...
Patirtis jų tikrai nemaža, nes tą sekmadienį, kai man darė perkėlimą, tą patį darė dar devynioms.
Sėkmės visoms.
Tulze, sekmingai pasibaigusios patirtys mums tikrai labai reikalingas. Tai suteikia vilties
aciu jums ir aukit sveiki
Papildyta:
QUOTE(Pandorra @ 2016 03 11, 15:34)
Kaip liūdna
Bet svarbu neprarast vilties. Nors aš ir pati jau pasimetus. Kažkaip nujaučiu, kad ir man nepavyko. Atsakymą žinosiu tik antradienį. Jau pradedu galvot, kad gal tikrai verta IVF bandyt
Pandorra, labai jums linkiu ramiai I viska ziureti. Zinau, kad lengviau pasakyti nei padaryti. As pati tikrai I viska labai smarkiai reagavau. Jau treciadieni (10 dienu po) pasidariau CHF, kadangi pakitima rode 1.8, tai dar ketvirtadieni ryte pasidariau testa ir dar pas gydytoja nulekiau. Nes labai buvau isisvajojus kad pavyks. Nesakau kad nereikia tiketi, reikia ir butinai. Bet kazkaip reikia labai ramiai laukti tos dienos, kada testa darysit. Pati sau sakau,kad kita karta reaguosiu kitaip, nors nezinau ar pavyks.
Vakar puse dienos praverkiau pasikukciodama, bet ne del to kad nepavyko, o del to, kad jau tiek itampos buvo susikaupe, kad tiesiog viskas po testo ir gydytojos patvirtinimo,kad nepavyko, issiliejo asaru upeliais. Siandien atsikeliau puikios nuotaikos ir tikrai suvokiu kad jokios pasaulio pavaigos nera, mes dar tik pradejom ir tikrai nepasiduosim taip lengvai
Sekmes jums ir visom mums