QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 29, 11:39)
Akivaizdu, kad kalbat, nors nieko nežinot Kam man vargintis ir aiškinti, jei Jūs žinote, kaip ten su tais dideliais šunimis yra Ir kada ir dėl ko jie miega, Jūs taip pat žinot. Nu ir gerai, žinokit sau O aš jau kaip nors savo šunimi pasirūpinsiu Gal tik paminėsiu, kad dresūra ir "mokėjimas visur elgtis" nėra tas pats.
Kokią mano teoriją? Kur aš ir ką rašiau apie mažus šunis? Aš niekada tokio neturėjau, todėl tikrai nesiimsiu spręsti, nuo ko ir kada jie pavargsta. Kiek teko iš šono stebėt, tai maži šunys paprastai sėdi šeimininkų rankose ir gražiai atrodo, nemačiau niekur normaliai dresuoto mažo šuns. Dauguma (tikrai ne visi) elgiasi kaip bepročiai ir paleisti ramiai nenusėdi arba dar blogiau - loja kaip išprotėję. Atitinkamai dauguma mano matytų mažų šunų "dresuoti" yra tol, kol šeimininko glėbyje arba šeimininko akiratyje. Mano asmenine nuomone, daug proto glėbyje sėdėti nereikia šiaip jau
Kokią mano teoriją? Kur aš ir ką rašiau apie mažus šunis? Aš niekada tokio neturėjau, todėl tikrai nesiimsiu spręsti, nuo ko ir kada jie pavargsta. Kiek teko iš šono stebėt, tai maži šunys paprastai sėdi šeimininkų rankose ir gražiai atrodo, nemačiau niekur normaliai dresuoto mažo šuns. Dauguma (tikrai ne visi) elgiasi kaip bepročiai ir paleisti ramiai nenusėdi arba dar blogiau - loja kaip išprotėję. Atitinkamai dauguma mano matytų mažų šunų "dresuoti" yra tol, kol šeimininko glėbyje arba šeimininko akiratyje. Mano asmenine nuomone, daug proto glėbyje sėdėti nereikia šiaip jau
Dresūra sakote? Tai tų pačių komandų vis kartojimas ir kartojimas? Ufff, žinoma, kadf tai labai nuobodu, mane irgi miegas imtų. Kalimas gali patikti tik tiems, kam sunku šiaio suprasti ir įsisavinti. Mano šuniui įdomu ruoštis kur nors važiuoti, skubinti mane greičiau susiruošti, spėlioti į kurią pusę eisime, važiuosime. Įdomu mašinoje dairytis ir mėginti nuspėti ar važiuojame į miestą ir būsime civilizuotai, ant pavadėlio ar važiuojame į užmiestį ir lakstysime visur visaip. Mano šuo skrido lėktuvu, važiavo traukiniu, plaukė laivu, baidare, vandens dviračiu, valtimi, irklente, bandė net banglentę, važiavo tanku, leidosi rogėmis nuo kalno, supėsi sūpynėse, važiavo dviračiu, motoroleriu, buvo bunkeriuose, kalnuose, kėlėsi/leidosi atvirais/uždarais funikulieriais, prie jūros, ežero upės net neminiu. Buvo poros valandų paskaitoje ala kino teatre, kur užtamsina ir rodo per ekraną; kavinėse, parduotuvėse, įstaigose, net žmonių ligoninių, poliklinikų pastatuose, vidaus ir lauko muziejuose, pilyse, lauko šventėse, mugėse, viešbučiuose, apžvalgos bokštuose, judančiuose tiltuose.
Niekada iš niekur mūsų neišvarė, visur tik girdavo ir kviesdavo dar užeiti
Taip gyvena šiuolaikiški šunys ir visko išmoksta, prisitaiko bei nekrenta miegoti po valandukės O kad niekšai žmonės net ir mažiukus prisipirkę uždaro, neišvedžioja, nieko neišmoko arba vien tik ant rankų nešioja būna, tai žinau, na ką padarysi. Tokiems tik kuolą ant galvos tašyk