QUOTE(Monteverte @ 2016 08 29, 11:23)
Negali būti jie tokio siauro proto. Na kas gi tos komandos? Kelias jie ten atlieka? Nemoka juk tūkstančių, vis tas pačias ir tas pačias. Man regis, kad jie ne nuo nuovargio miega, o iš nuobodulio ir depresijos, kad vėl šeimininkas išeina ir juos paliko, atlikęs tas pačias kelias vienodas komandas su jais
kalbant apie protiškus dalykus, tai kiek proto reikia išsilavinti šuniui, kuris nuolat su šeimininku? Mano mažas šuo visur moka elgtis. Aš nesibaimindama galiu vestis, neštis visur. Tai kiek jis išprotauja? Nepamenu, kad kur gėdą būtų padaręs, o kur tik nebuvęs. Įmanomose ir neįmanomose vietose. Daug žmonių tiek nemato ir nėra buvę kiek mano šuo ir tikiu, kad ir kiti maži šunys, nes su jais visur patogu.
Tai pagal jūsų teoriją, maži šunys jau po valandytės paprotavę su šeimininku turėtų kristi kaip lapai ir miegoti. Bet nieko panašaus. Išbūna iki vakaro, naktį miegą, ryte vėl nori ką nors veikti.
Akivaizdu, kad kalbat, nors nieko nežinot
Kam man vargintis ir aiškinti, jei Jūs žinote, kaip ten su tais dideliais šunimis yra
Ir kada ir dėl ko jie miega, Jūs taip pat žinot. Nu ir gerai, žinokit sau
O aš jau kaip nors savo šunimi pasirūpinsiu
Gal tik paminėsiu, kad dresūra ir "mokėjimas visur elgtis" nėra tas pats.
Kokią mano teoriją? Kur aš ir ką rašiau apie mažus šunis? Aš niekada tokio neturėjau, todėl tikrai nesiimsiu spręsti, nuo ko ir kada jie pavargsta. Kiek teko iš šono stebėt, tai maži šunys paprastai sėdi šeimininkų rankose ir gražiai atrodo, nemačiau niekur normaliai dresuoto mažo šuns. Dauguma (tikrai ne visi) elgiasi kaip bepročiai ir paleisti ramiai nenusėdi arba dar blogiau - loja kaip išprotėję. Atitinkamai dauguma mano matytų mažų šunų "dresuoti" yra tol, kol šeimininko glėbyje arba šeimininko akiratyje. Mano asmenine nuomone, daug proto glėbyje sėdėti nereikia šiaip jau