Gal turite patarimu, kaip elgtis situacijoje su kaimynais?
Iš tiesu tai jau įsisenėjusios bėdos, bet dažnai keliaudavau, nebūdavau namie. Tiesa, buvau palikusi rašteliu, kad šuo kaukia ir loja nuolat ir turėtu išspręsti ta problema.
Dabar būnu namuose ir nuo to nuolatinio šuns keliamo triukšmo nuo ryto skauda galva ir negaliu dirbti. Paskambinau pagalbos telefonu dėl šios situacijos. Įvykis buvo registruotas ir su manimi susisiekė policijos tyrėja dėl duomenu patikslinimo. Paaiškinau situacija ir klausiau, kaip siūlytu spręsti šia bėda. Ji sakė, kad susisieks su kaimynais ir paaiškins gyvūnu laikymo butuose salygas.
Šiandien pribloškė, kai suskambus duru skambučiui, atidariau duris ir persikreipusi moteriškė su piktu, lojančiu šuniu rankose, agresyviai paklausė, ar aš parašiau šmeižiantį pareiškima policijai. Atsakiau, kad pareiškimo nerašiau, bet kreipiausi dėl nuolat girdimo šuns lojimo, nes perspėjimai raštu nepadėjo. Ji buvo labai pikta, bendravo nemandagiai. Sakė, kad jos šuo ligonis, nevaikšto ir į lauka neina. Paprastai su tokiais agresyviais, nestabiliais net nebendrauju, bet tiesiog norėjau aiškiai ir trumpai pasakyti savo pozicija.
Dar bėda yra, kad kažkas naudojasi mano duru kodu tam, kad patektu į nama. Kiekviena diena po n kartu girdžiu pypsėjima domofone. Ir tada girdisi kylantis liftas, vėliau aukšte virš mūsu atsidarančios durys ir didelis lojimo triukšmas (tas pats šuo). Tai tuo pačiu paprašiau tos kaimynės, kad jos vaikai nesinaudotu mano duru kodu (pamenu, kažkada stebėjo, kai vedžiau jį, bet nepagalvojau, kad žiūrėjo į telefonspynę šiuo tikslu). Kaimynė garsiai pradėjo šaukti, kad man vaidenasi, nes jie turi savo koda ir vaiku turi tik viena, kuriam 20 m. 😀
Bet ir supratau, kodėl tas šuo isteriškas ir nenutylantis, kai tokia šeimininkė
Gaila, kad nenufilmavau - gal būtu taip nesiplaiksčiusi. Dar Iki šiol neteko taip matyti.