Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės grindys

Apklausa: Kokios grindys virtuvėje geriausios? (528 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveikos,
Aš niekaip neapsisprendžiu dėl virtuvės grindų. Virtuvė 3.4x4.8m ir siejasi su svetaine 1.5m pločio anga. Svetainėje bus laminatas ir aš norėčiau, kad iš svetainės plytelių nesimatytų. Tad galvoju virtuvėje plyteles dėti tik prie virtuvinio - jis bus L formos, tai palei jį dėti plyteles, kurios bus išsikišusios ~40-60cm, o kitur laminatas. Tik kol kas neįsivaizduoju galutinio rezultato ir kokios spalvos imti plyteles - ar derinti, kad sutaptų kuo daugiau su laminato spalva ar nieko tokio ir šviesesnės. Laminatas bus ~ąžuolo spalvos lentų tipo, o virtuvinis planuojamas šviesus.
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2012 07 11, 09:57)
Sveikos,
Aš niekaip neapsisprendžiu dėl virtuvės grindų. Virtuvė 3.4x4.8m ir siejasi su svetaine 1.5m pločio anga. Svetainėje bus laminatas ir aš norėčiau, kad iš svetainės plytelių nesimatytų. Tad galvoju virtuvėje plyteles dėti tik prie virtuvinio - jis bus L formos, tai palei jį dėti plyteles, kurios bus išsikišusios ~40-60cm, o kitur laminatas. Tik kol kas neįsivaizduoju galutinio rezultato ir kokios spalvos imti plyteles - ar derinti, kad sutaptų kuo daugiau su laminato spalva ar nieko tokio ir šviesesnės. Laminatas bus ~ąžuolo spalvos lentų tipo, o virtuvinis planuojamas šviesus.

Man toks variantas nepasiteisino - linija,kuria laminatas jungesi su plytelemis,visa laika buvo kazkokia problemine zona - jungimas buvo pasleptas po metaline juostele,tai aplink ta juostele,tvarkantis,su dantu sepeteliu sveitinedavau.. Dabar visur medines parketlentes, nieko per 5 metus blogo joms neatsitiko toje spinteliu zonoje..
O del derinimo - mano manymu, grazu bus ir vienaip,ir kitaip, as daryciau,kad butu kuo panasesnes i grindu spalva, kad butu kuo mazesne grindu dangos ivairove spalvine..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 11 liepos 2012 - 09:33
Mes apsisprendėm ir virtuvėje taip pat dedam medines grindis kaip ir svetainėje. biggrin.gif
Bute irgi buvo parketas. Per 8 metus nenusinešiojo. ax.gif
O čia dar laką renkamės geresnį... Manau nesigailėsiu.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2012 07 11, 11:28)
Man toks variantas nepasiteisino - linija,kuria laminatas jungesi su plytelemis,visa laika buvo kazkokia problemine zona - jungimas buvo pasleptas po metaline juostele,tai aplink ta juostele,tvarkantis,su dantu sepeteliu sveitinedavau.. Dabar visur medines parketlentes, nieko per 5 metus blogo joms neatsitiko toje spinteliu zonoje..
O del derinimo - mano manymu, grazu bus ir vienaip,ir kitaip, as daryciau,kad butu kuo panasesnes i grindu spalva, kad butu kuo mazesne grindu dangos ivairove spalvine..

Aš kažkur skaičiau, kad galima jungti skirtingas dangas lyg kamščio juosta. Tai apie ją galvojau. O ankčiau buvau nusprendus laminatą dėti, tik vienas laminato pardavėjas subalamutino, kad geriau virtuvės zonoj nedėti laminato. Tai vėl iš naujo galvoju kaip čia padaryti, kad būtų ir gerai ir gražu...
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2012 07 11, 14:42)
Aš kažkur skaičiau, kad galima jungti skirtingas dangas lyg kamščio juosta. Tai apie ją galvojau. O ankčiau buvau nusprendus laminatą dėti, tik vienas laminato pardavėjas subalamutino, kad geriau virtuvės zonoj nedėti laminato. Tai vėl iš naujo galvoju kaip čia padaryti, kad būtų ir gerai ir gražu...

Laminatas nemegsta,kai ant jo kazkas krenta - jei kazkas duztancio ar astraus-laminatas,budavo,isskildavo gabaliukais tokiais-tas virsutinis sluoksnelis atsokdavo, ir tie atsokineje lopeliai krisdavo i akis. Nors-galima gi kilimuka koki pasitiest pavojingiausiose zonose-ir bus apsaugotos grindys..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2012 07 12, 13:22)
Laminatas nemegsta,kai ant jo kazkas krenta - jei kazkas duztancio ar astraus-laminatas,budavo,isskildavo gabaliukais tokiais-tas virsutinis sluoksnelis atsokdavo, ir tie atsokineje lopeliai krisdavo i akis.  Nors-galima gi kilimuka koki pasitiest pavojingiausiose zonose-ir bus apsaugotos grindys..

dėl šito paprieštaraučiau, parketlentės kaip tik lengviau pasižeidžia nei lamintas, aišku nuo kokybės priklauso, kiek esu tinktelėjus ar ką aštresnio numetus ant laminato nelyko nė žymelės.. schmoll.gif gal tie pigūs variantai ir nėra atsparūs tokiems dalykams, bet aš geram ir kokybiškam daiktui negailiu finansų..
O virtuvėje aš tik už plyteles dėl atskyrimo nuo laminato tik reikėtų kažką protingesnio ir praktiškesnio paieškoti, bet riebalai pvz ar vanduo nuo plytelių tikrai geriau nuvalyt nei nuo laminato ar parketo.. Be to, pagavokit apie tokį dalyką, jei įvyktų kokia vandens avarija, kas liks iš parketlenčių ar laminato? Aišku kiekvienam savaip, bet aš tik už tokį sprendimą ir pati virtuvėje dėsiu tik plyteles. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoduke`: 12 liepos 2012 - 12:51
As kaip isbandziusi pigu laminata ir medini trisluoksni parketa virtuveje, koridoriuje ir kt patalpose, irgi nesutinku su nuomone, kad laminatas neatsparus. Pigus laminatas neatrode tiek pazeistas ir isdauzytas po 6 m. naudojimo, kaip atrodo 4 kartus brangesnis trisluoksnis po 3 m. Kai krisdavo daiktai ant laminato, man niekas neissidauze, o va kai krenta ant parketo, tai nesvarbu kas nukrito, duobele garantuota, kuri po neilgo laiko dar ir tamseja (ko gero nuo grindu plovimo).
Taip pet nepasakyciau, kad dangos labiau devetusi virtuveje nei kitose patalpose, man vienodai pasidauzo ir pasibraizo tiek svetaineje, tiek virtuveje, tiek prieskambaryje (jame gal net maziausiai). O ir plaunasi man vienodai gerai visose zonose.
As pries zonu jungima is skirtingu dangu, na nebent meistrai jau tikrai dideli auksarankiai ir sugebetu idealiai sujungt. Bet kai dedasi visokios juosteles, slenksciukai ar pan. man negrazu ir nepatogu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoduke` @ 2012 07 12, 12:49)
... bet riebalai pvz ar vanduo nuo plytelių tikrai geriau nuvalyt nei nuo laminato ar parketo.. ...

Nuo parketo tikrai labai lengvai nusivalo. Jau virs dvidesimt metu parketas ir atrodo puikiai. Aisku, reikia kas keli metai palakuoti bigsmile.gif Gal musu parketas labai geros kobybes - nezinau...
Atsakyti
Laba,

mes dvejojam tarp plytelių ir "plaukiojančių" grindų.
vyras kaip ir labiau už plyteles, o aš sakau, jog šalta ir viskas dūšta, tai jau man minusas.
bet visgi, kas yra praktiškiau virtuvėje, ar plaukiojančios (noriu tokių, kurios atrodo kaip plytelės, gal kas žinot kainas ir kur didesnis jų pasirinkimas , pvz kaune ar alytuje?)
Atsakyti
Mes vienareikšmiškai dėsim visur laminatą be jokių sujungimų rolleyes.gif man tie visi jungimai ir slenksčiukai tai pati didžiausia nesąmonė, brrr kaip nemėgstu aš jų doh.gif ir vaizdo tada nėra ir labai nepraktiška, kaip viena mamytė minėjo, belieka tik su dantų šepetuku šliaužiot aplinkui, kai ten visko prisivelia biggrin.gif taip kad ne ne ir dar kartą ne sujungimams schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(IeNeI @ 2012 08 31, 11:54)
Laba,

mes dvejojam tarp plytelių ir "plaukiojančių" grindų.
vyras kaip ir labiau už plyteles, o aš sakau, jog šalta ir viskas dūšta, tai jau man minusas.
bet visgi, kas yra praktiškiau virtuvėje, ar plaukiojančios (noriu tokių, kurios atrodo kaip plytelės, gal kas žinot kainas ir kur didesnis jų pasirinkimas , pvz kaune ar alytuje?)

Atrodo, kad mano rašyta thumbup.gif Lyygiai taip pat ir pas mus, vyras už plyteles, o man šalta ir ne taip jauku biggrin.gif Ir priedo - mes irgi iš ALytaus thumbup.gif
Atsakyti
Dabar virtuves zonoje turim plyteles, taciau naujam bute to nebedarysiu. Svetaine taip pat kartu su virtuve. Plyteles atrode patogu, nieko nesakau. Taciau,dabar nebeskaidysim grindu dangos, desim visur parketa. Gal net ir koridoriaus zonoje. Tiesiog dirbti virtuveje ant grindu, didesnis malonumas,nei ant plyteliu. Juk cia ne valgykla, neprisitaskom nezinia kiek. As tikrai nedesiu dabar plyteliu, nors jos buvo gana gerai. MAnau, kad parketas ar laminatas bus dar geriau;)
Atsakyti