Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės grindys

Apklausa: Kokios grindys virtuvėje geriausios? (528 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Pagalvojus, tai ne jau mes tokios nesgrabios, kad kiekviena diena indus metome ant grindu... Mano sodyboje pirmajam aukste visos grindys iskolotos molinem plytelemis, patogu valyti, o ir stilius vidurziemio. Kita vertus, lygiai taip pat grindu dangos pagalba galima zonuoti patalpa. Na jei jums taip jau baisiai atrodo tos plyteles, nors karsta vasara jos mano kojom teikia didziule palaima, kaip minejo rim dekite trisluoksni parketa, bet ir jis padarytas is medzio, todel turi varza, pliusas tik vienas, kad tie trys sluoksniai labai mazai deformuojasi itakoti silumo, ne taip kaip tikras parketas. Mes trisluoksni dejom miegamuosiuose, ten irgi grindys sildomos.

Yra dar vienas variantas. Nesu tikra, bet dar pasiteiraukite bambukine danga, kokia jos silumine varza.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 30 gruodžio 2010 - 12:57
QUOTE(balla @ 2010 12 30, 11:14)
O šildymas koks? Grindininis?

Aš iš pradžių norėjau kamštinės dangos, bet jos labai gerai sulaiko šilumą, tad šildomoms grindims netinkamas variantas. Paskui norėjau parketo, ir vis dar noriu, bet daug kas sako, kad nepraktiška virtuvėje, ir vėlgi šilumos nuostoliai. Lieka plytelės, bet o tačiau man jos nepatika  doh.gif Nepatinka, nes nukritus ant jų viskas dūžta, ne šildymo metu - šaltos. Kadangi virtuvė kartu su gyvenamuoju kambariu tai noriu vientisų grindų.  Noriu jaukios, praktiškos dangos ant šildomų grindų  bigsmile.gif  Kas iš savo patirties galit patarti???

Klijuojama kamštinė danga tinka ant šildomų grindų. Pas mus visas II a., išskyrus vonią, šildomos grindys ir klijuota kamštinė danga. Dėl šilimo tikrai viskas gerai. O visa kita jau nuo kiekvieno asmeninio skonio priklauso. Man kamščio vaizdas ir spalva (pas mus paprastas, be spalvos, tikras kamštis) iš pradžių buvo šiaip sau, bet pripratau. Dabar visai nieko, ypač kai dėl jo margumo netvarka labai puikiai slepiasi biggrin.gif
Atsakyti
mes plyteles iskeitem i laminata. pagrindinis plyteliu minusas musu atveju buvo labai didelis valymo poreiikis. kadangi geltonos ir dar gruobletos, tai nafik nafik, ciut lasas ir jau matosi. be to, issidauze. aisku, gal yra gero, kokybisku ir pan plyteliu, bet mes kazkaip nebenorejom. o kadangi virtuve is dalies su kambariu siejasi, suklojom visur vienoda danga ir ramu dabar. ir ziurisi geriau ir visgi valymo prasme patogesnis daiktas gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2010 12 31, 18:24)
mes plyteles iskeitem i laminata. pagrindinis plyteliu minusas musu atveju buvo  labai didelis valymo poreiikis. kadangi geltonos ir dar gruobletos, tai nafik nafik, ciut lasas ir jau matosi. be to, issidauze. aisku, gal yra gero, kokybisku ir pan plyteliu, bet mes kazkaip nebenorejom. o kadangi virtuve is dalies  su kambariu siejasi, suklojom visur vienoda danga ir ramu dabar. ir ziurisi geriau ir visgi  valymo prasme patogesnis daiktas gavosi.

ant laminato irgi viskas matosi
Atsakyti
Matyt, buvo prasto plytelės. Gi dbr yra gerų, akmens masė bei kt. plytelių, neblizgių, neslidžių, ant kurių tikrai nesimato skysčių lašai. O laminatas, mano nuomone, labai nepraktiška-drėgmės bijo, nešvarumai matosi, šaltas kaip ir plytelės, išsidėvi žymiai greičiau ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2011 01 01, 13:06)
Matyt, buvo prasto plytelės. Gi dbr yra gerų, akmens masė bei kt. plytelių, neblizgių, neslidžių, ant kurių tikrai nesimato skysčių lašai. O laminatas, mano nuomone, labai nepraktiška-drėgmės bijo, nešvarumai matosi, šaltas kaip ir plytelės, išsidėvi žymiai greičiau ir t.t.

Mes virtuveje (+ valgomajame, svetaineje, hole) turim laminata,grindys sildomos, laminato krastai nuo dregmes impregnuoti, nesvarumai matosi kaip ir ant bet kuriu grindu, plauti vis tiek reikia.Jei nesildom namu - tikrai zymiai silciau nei plyteles.Del iissidevejimo- plyteles, aisku, ilgaamziskesnes, bet del visu kitu savybiu mes rinkomes laminata.
Atsakyti
Virtuvej jau pakeiciau laminata i plyteles. Plyteles buvo italiskos, nors aukstos kokybes, bet kazkodel nesvarumai geresi i jas.. Pakeiciau kitom plytelem - jau kokie 3-4 metai, kai joms niekas nesidaro - nei geriasi purvas, nei skylineja :0 valymas - pats paprasciausias - partinu sluoste ir viskas smile.gif
Atsakyti
Na nezinau, laminato visai i namus neisileisciau, dirbtina medziaga, saltos, isielektrinancios. Atsirado trisluoksnis parketas uz protinga kaina, tik ji rinkciausi. Juk kai su ranka pravedi per laminata jauciasi sintetika, kai trisluoksnio faktura yra tikro medzio, kaip siltas aksomas. Yra keli budai impregnuoti spec. alyva, ar tradicinis parketo lakas.

Atleiskite, bet tokia priezasti, kad grindys nesvarios, plyteles renka purva ir t.t. laikau nelabai rimtu argumentu, kad butu keiciamos plyteles i laminata, nes nesvarbu kokios grindys jos purvinsis visada. Skirtumas tik toks, kaip mes tai sugebam padaryti, kokias medziagas pasirinkome, o ju pasiula laaaabai didele.
Atsakyti
Aš irgi laminato neįsileisčiau, l.daug prieš argumentų turiu, BET jau daugelis iš jų jau buvo paminėti. Tiesa, dar jis ir barška, kai eini su kietesniais padais. TIK PLYTELĖS-virtuvėj, koridoriuj
Atsakyti
Negaliu sakyt, kad plytelės prastos visiškai buvo. turim tos pačios serijos susikloję vonioje, jokių problemų, nieko nesimato. Neatsimenu, kada sienas valiau ir pan. Virtuvėj purvas kitoks, dėl to.
o dėl laminato šaltumo, tai dabar irgi yra visokių. o išsidėvėjimo prasme tikrai nenusileidžia kitiems paviršiams. patys, kai rinkomės, išbandėm krūvą mums pagal technines galimybes (žemokos lubos ir būtinybė taikytis prie jau suklotų paviršių) tinkamų grindų dangų, su mūsų bernais karžygiais tik laminatas atlaiko. parketlentės net daužyt nereikėjo, užteko nagu prabraukt, jau parėjo. ir nekaukši laminatas pas mus. jei patį lieviausia klot, gal ir dunda. kai vaikai užaugs, gal ir leisim sau parketlentę, bet dabar susiklot ir po kelių dienų matyt, kad viskam šakės, nu ne mano nervams.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2010 12 30, 18:59)
Klijuojama kamštinė danga tinka ant šildomų grindų. Pas mus visas II a., išskyrus vonią, šildomos grindys ir klijuota kamštinė danga. Dėl šilimo tikrai viskas gerai. O visa kita jau nuo kiekvieno asmeninio skonio priklauso. Man kamščio vaizdas ir spalva (pas mus paprastas, be spalvos, tikras kamštis) iš pradžių buvo šiaip sau, bet pripratau. Dabar visai nieko, ypač kai dėl jo margumo netvarka labai puikiai slepiasi biggrin.gif

Mums, vienos grindim prekiaujančios firmos konsultantas nepatarė dėt kamščio, dėl šilumos nuostolių. Tiesa ar ne, šito nesiaiškinau. Nes kai pradėjom skaičiuoti kiek visa tai kainuos, o dar ir papildomai. Tai atsisakėme ir kamščio ir parketo. Perkant šiuos dalykus, norisi kokybiško, o kokybė kainuoja smile.gif Antram aukšte kamščio tai norėsiu thumbup.gif
P.S. O ką apie kamštį galit blogo pasakyti? Kiek laiko jis pas jus jau dėvimas? smile.gif

Radom labai gražias plyteles medžio imitacija, ale parketlentės, už protingą kainą. Su šiokia tokia faktūra. Vat ar tas praktiška ar ne nežinau g.gif Gal kas gali pasidalinti patirtimi? Kaži ar normaliai ta faktūra išsivalo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 27 sausio 2011 - 11:13
QUOTE(balla @ 2011 01 27, 12:10)
Radom labai gražias plyteles medžio imitacija, ale parketlentės, už protingą kainą.

Aš irgi virtuvėje norėčiau plytelių su medžio imitacija, gal pasidalintumėte paslaptimi kur radote? 4u.gif
Atsakyti