Įkraunama...
Įkraunama...

Maudymosi baimė

[quote=Keiti,2007 04 24, 23:37]
Gal bandyt pripilti is anksto vonia? Na ir gal tai kam nors atrodys nekaip bet pabandykit kartu maudytis kai mama salia(katu vonioj) gal vaikas nebijos smile.gif
[/quote]
Bandžiau pripilti vonią ir tik paskui ją kelti - vis tiek labai bijojo. Paskui bandžiau vėl gi pripilti vonią ir tada pasiimti ją ant rankų ir kartu apsikabinus sėstis į vonią su vandeniu, bet vos tik vanduo ją paliečia ji verkia, o apie atsikabinimą nuo manęs nė nekalbu unsure.gif Maudosi mažoji tik stovėdama vonioje.
[/quote]
Tai gal paprasciausiai palaukti paciai nesinervinti ir maudyti stovincia. praeis laikas praeis ir baime 4u.gif stiprybes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 25 balandžio 2007 - 10:07
Mano mazasis visiskai nebijojo maudyniu ir su dusu draugaudavo, plaukucius be problemu issiplaudavome. Pries pora menesiu uzplauke kazkas, saukia, cypia ir turiu skubiai traukti is vandens. Visada maudesi su vonios ziedu, kai i ji nebetilpo ir prasidejo bedos, manau jis jauciasi nesaugus dideleje vonioje g.gif
Atsakyti
mano dukryte jau puse metu su asarom maudosi, net neisivaizduoju ka daryti. jauciu tuoj pati verkti pradesiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 04 25, 10:07)
Tai gal paprasciausiai palaukti paciai nesinervinti ir maudyti stovincia. praeis laikas praeis ir baime 4u.gif stiprybes biggrin.gif

Būtent taip jau kelis mėnesius ir elgiuosi, nes nenoriu traumuoti vaiko ir gąsdinti. Geriau palaukti kol nebebijos. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2007 04 25, 14:44)
Mano mazasis visiskai nebijojo maudyniu ir su dusu draugaudavo, plaukucius be problemu issiplaudavome. Pries pora menesiu uzplauke kazkas, saukia, cypia ir turiu skubiai traukti is vandens. Visada maudesi su vonios ziedu, kai i ji nebetilpo ir prasidejo bedos, manau jis jauciasi nesaugus dideleje vonioje g.gif

Čia gal visų vaikų periodinis pasiožiavimas smile.gif Mano vyresnysis dar ir dabar eina maudytis tik su žaislų krūva biggrin.gif Jam taip įdomiau.
Buvo momentas, kai nenorėjo plautis galvos, ieškojom įvairių būdų - ir su laistytuvu vaikišku, ir "nardyt" mokėmės, ir dar visaip, kad tik būtų įdomu.
Atsakyti
Su mažąja gal kokius 2 mėn. kankinomės. Tik dedam į vonelę ir prasideda baisiausi riksmai, Ir rėkdavo kol neišindavom doh.gif
Bet pastebėjau,kad prausiant užpakaliuką panelė būna labai patenkinta. Tai dabar iš pradžių po kranu kišam užpakaliuką, o po to atsargiai į vonelę, ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
Paskutiniu metu mano princese visai nebenori maudytis voniojem, klykiai sikabinusi i mane ir ropsciasi is vonios...
Mes tada ja greit po dusu nuprausiam, bet vis tiek asarom apsipila...
Atsakyti
mano dukrytei nelabai patikdavo maudytis, tai aš pradėjau maudytis kartu biggrin.gif pirmiausia aš palysdavau po dušu, tada, kai nusiprausdavau išplaudavau vonią ir paruošdavau maudynėms, kartu maudytis mažei labai patiko, jautėsi saugiai, o dar galėdavo pliuškentis kiek tik nori ir kaip tik nori, nes sedėdavo man ant pilvo, arba kitaip prisigalvodavom thumbup.gif ir dabar jau kai maudau ją vieną, jai labai patinka, baimė dingo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2007 05 04, 18:38)
Paskutiniu metu mano princese visai nebenori maudytis voniojem, klykiai sikabinusi i mane ir ropsciasi is vonios...
Mes tada ja greit po dusu nuprausiam, bet vis tiek asarom apsipila...

Va mums tas pats g.gif ,tai nesuprantu iš kur čia šita fobija,bet kas keisčiausia jei ne vonioje įkelta su vandeniu žaidžia,rankytes kaišo po vandeniu mėgsta stebėti,kai aš skalbiu,merkia visokius daiktus blink.gif 4u.gif
Atsakyti
pabandysiu papasakoti savo patirti, gal kam pades ax.gif
kaip ir daugumos maniskiai irgi bijojo maudytis, o apie galvyte ne kalbos negali buti, tai visai neseniai prasikankinusi nuo puses metu iki triju (dickiui) - atradome buda galvyte isplauti. Istrinu sampunu sakydama,kad cia zele plaukams ir kad jis labai graziai atrodys, o nuskalavimui duodu sanksluosti ant akyciu uzsideti ir su dusu nuskalauju, ranksluostis slapias buna, bet rezultatas stulbinantis thumbup.gif kol kas tai plaunames,bet ateityje gal nebebijos tikiuosi....
Atsakyti
QUOTE(Gabi Meda @ 2006 07 14, 14:47)
Dabar tik  pasakom eisim maudytis ji iškart į ašaras ir prašo ,kad tik galvytės neplautumėm

QUOTE(dzhina @ 2007 05 04, 18:38)
Mes tada ja greit po dusu nuprausiam;

Mes labai panašiai maudomės. Tiesa, kai maudome vonelėje, tai lipti lauk užsimano tik tuomet, kai ateina laikas plauti galvą, bet neklykia, tik niurzga. Kažkodėl nemėgsta galvos plauti. MB sako, kad šampūno į akis papuola, nors saugome? Bet juk ant vaikiško šampūno etikečių , visur parašyta "jokių ašarų"?
Pastebėjau, kad kleckutė mėgsta drungnesnį vandenį, tai jei per karštas vanduo- jau nepatenkinta.
Jei ne galvos plovimas-maudynės labai patiktų.
Dar pastebėjau, jei būna nenuotaikoj, pervargus, išsidūkus, nori miego, tai maudynės jokio malonumo nesuteiks, tada iš vis geriau vaiko nekišt į vandenį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 07 gegužės 2007 - 12:31
moji dukruze tai nuo pat gimimo nemego maudytis, buvo per metus gal tik pora kartu kai neverke, o taip tai pastoviai su asarom ir klykimu. ir nesvarbu ar siltesnis ar saltesnis vanduo, ar tik po dusiuku, ar voneleje, ar mama, ar teciu, jokio skirtumo asaru kalnas ir viskas. bet kai as plaunu kambarius tai kibire mirksta, tuskenasi, o kriaukleje jai leidziu su savo indukais zaisti buna laimes, bet maudytis niekaip.... doh.gif schmoll.gif schmoll.gif
ka daryti? laukiu kol uzaugs..... ax.gif
Atsakyti