Įkraunama...
Įkraunama...

Maudymosi baimė

QUOTE(pavasarinė @ 2007 03 29, 13:12)
Mūsų analogiška situacija doh.gif Žaidžiam gal valandą, kol pripratinam, kad bent kojas vandenukas apsemtų. Visos maudynės užtrunka gal 3 minutes. Viską išbandėm, o varianto, kaip išmaudyti be riksmų iki šiol neatradom.
Suprantam, kad jis bijo ir jaučiasi nesaugus, o prievarta nieko nepasieksim, bet kaip toj dainoj "ką daryt"  unsure.gif

savotiškai guodžia, kai žinai, kad ne viena, bet iš tiesų, tai niekam nelinkėčiau..
laukiu vasaros su viltimi, kad pavyks įsivilioti į mini-baseiniuką lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano dukrytei 2men.ir maudynes mums didziausia problema verysad.gif Ji taip saukia,klykia,kad net langai barska doh.gif Zodziu mes ja ismaudom per 5min,nes vaikas pradeda springti nuo verksmo.Jau nebezinau ka daryti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 04 03, 20:42)
Mano dukrytei 2men.ir maudynes mums didziausia problema verysad.gif Ji taip saukia,klykia,kad net langai barska doh.gif Zodziu mes ja ismaudom per 5min,nes vaikas pradeda springti nuo verksmo.Jau nebezinau ka daryti unsure.gif

Aš tai patarčiau kelis kartus neplauti galvos, tik išmaudyti, nes vaikai bijo maudytis nes bijo plauti galvą, o jei per prievartą kiši į vonią, jam ta baimė nepraeis, tik dar labiau stiprės.
Atsakyti
kaip keista kad vaikučiai bijo, maniškei dar tik 10 mėn bet čia jos mėgstamiausias užsiėmimas. Aš nuo 1mėn su ja pradėjau baseiną lankyti ir ten ji nardyti išmoko, tai dabar pati kiša galvą po kranu mirksiukas.gif
Atsakyti
aš atsimenu kai manoji bijojo maudytis, nežinau kas jai užplaukė (nebepamenu). ji jau vaikščiojo ir tada aš į vonią įstačiau plastmasinę vonelę, indą (jame plaudavau rūbus) ir pripildavau vandens. tada ji ten turkšdavosi, aišku vos tilpdavo, bet labai jai patiko. po kelių taip kartų. tą indą įstatydavau į vandenį. ir ji laipiodavo. kol galiausiai visai atsisakė to indo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2007 04 10, 20:42)
Aš tai patarčiau kelis kartus neplauti galvos, tik išmaudyti, nes vaikai bijo maudytis nes bijo plauti galvą,  o jei per prievartą kiši į vonią, jam ta baimė nepraeis, tik dar labiau stiprės.

Bandziau ir ta varianta verysad.gif Pasidziaugsiu: jau 2kartus mazyle ismaudem be verkimo thumbup.gif
Atsakyti
Taip, čia mamos kalba apie tikrai turbūt dažną reiškinį. Mūsiškis metinukas irgi - spėju, bet negarantuoju - išsigando galvos plovimo, ir dar gal to, kad vienąkart slystelėjęs vonioj yra, nors neužsigavo, nes jį pagavau...
Anksčiau į vonią norėdavo tiek, kad rėkdavo net drebėdamas, kad tik greičiau ten jį kišt. Nesuprasdavau, kaip ten kažkieno vaikas bijo maudytis (kaip ir kai kurios čia rašančios mamos). Po pirmo gimtadienio lyg vaiką būtų kas pamainęs - nebepasodinsi, leidžiasi tik stovintį apiplaut. Tai paskutinį kartą jau priviliojau, prikroviau naujų vonios žaislų, kamuoliukų, nu ir šiaip taip pasodinau... galvos tada rimtai neplovėm, tik vien vandenuku. Tai va, galva jau neplauta šampūnu nežinia kiek laiko (na, gal trys savaitės) - bijau doh.gif bijau kad vėl nebeįkišiu vaiko visai. Bet man svarbiau, kad jis neįsivarytų paranojos, nagi neliksim gal metus galvos neplovę...
Atsakyti
mano vaikis vakar į vonią net neįlipo, per prievartą įdėjau, nuprausiau ir viskas doh.gif klykimas buvo nerealus, nebežinau, ką daryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 04 23, 18:45)
mano vaikis vakar į vonią net neįlipo, per prievartą įdėjau, nuprausiau ir viskas  doh.gif klykimas buvo nerealus, nebežinau, ką daryt  verysad.gif

Isila, na matai, kaip yra, kas čia jiems užplaukia? Taviškis dar vyresnis net. Ir ne pirmą atvejį girdžiu apie tokių jau ūgtelejusių mazgių ne(be)norą... As kai palyginu, kaip jis norėdavo anksčiau ir kaip sunku dabar, tai šakės šakiausios... asmenybė mat kokia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2007 04 11, 07:32)
kaip keista kad vaikučiai bijo, maniškei dar tik 10 mėn bet čia jos mėgstamiausias užsiėmimas. Aš nuo 1mėn su ja pradėjau baseiną lankyti ir ten ji nardyti išmoko, tai dabar pati kiša galvą po kranu mirksiukas.gif

Kai dukrytei buvo tiek laiko, ji su mielu noru tiurkšdavosi vonioje, o nuo kokių 14 mėn. dejuoja ir su pilnomis baimės akimis žiūri kaip vanduo teka į vonią, apie sėdėjimą vonioje net nekalbu doh.gif Jei bandau pasodinti, ji verkia isteriškai, nenoriu gąsdinti, todėl maudau stovinčią.
Atsakyti
[quote=Keiti,2007 04 24, 22:30]
Kai dukrytei buvo tiek laiko, ji su mielu noru tiurkšdavosi vonioje, o nuo kokių 14 mėn. dejuoja ir su pilnomis baimės akimis žiūri kaip vanduo teka į vonią
Gal bandyt pripilti is anksto vonia? Na ir gal tai kam nors atrodys nekaip bet pabandykit kartu maudytis kai mama salia(katu vonioj) gal vaikas nebijos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 24 balandžio 2007 - 22:18
QUOTE(eris @ 2007 04 24, 22:17)
QUOTE(Keiti @ 2007 04 24, 22:30)

Kai dukrytei buvo tiek laiko, ji su mielu noru tiurkšdavosi vonioje, o nuo kokių 14 mėn. dejuoja ir su pilnomis baimės akimis žiūri kaip vanduo teka į vonią

Gal bandyt pripilti is anksto vonia? Na ir gal tai kam nors atrodys nekaip bet pabandykit kartu maudytis kai mama salia(katu vonioj) gal vaikas nebijos smile.gif

Bandžiau pripilti vonią ir tik paskui ją kelti - vis tiek labai bijojo. Paskui bandžiau vėl gi pripilti vonią ir tada pasiimti ją ant rankų ir kartu apsikabinus sėstis į vonią su vandeniu, bet vos tik vanduo ją paliečia ji verkia, o apie atsikabinimą nuo manęs nė nekalbu unsure.gif Maudosi mažoji tik stovėdama vonioje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keiti: 24 balandžio 2007 - 22:38