Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Sindy @ 2005 04 20, 22:29)
Neskubek damaitinti, dar palukek. Paskui pati dziaugsies. thumbup.gif  Kad krutine minksta - dziaukis, nes jei butu kieta - skaudetu. Piena gamina laktacines pieno liaukos ir jos intensyviai ji gamina tada kai kudikis zinda, tad mazoji pienuka geria o jis tuo metu ir gaminasi. Krutine pritvinksta, kai jau buvo laikas zindyti, o kudikis tarkim dar pamiegot nusprende  mirksiukas.gif
Butinai nusipirk tos arbateles ir gerk kuo daugiau - ji skani, o pienuko tikrai atsiranda gerokai daugiau (ir koloriju nedaug  mirksiukas.gif )
Ir dar karta - neskubek damaitint! As kazkada  irgi meginau padaryti tapacia klaida ir aciu mamai, kad nupirko pati blogiausia is tada buvusiu misineliu - manoji juos isveme...
O paskui atsirado pienuko ir mudvi abi buvom laimingos  thumbup.gif

Labai pasistengsiu daugiau neprimaitinėt (na, nebent visai neaugtų svoris arba mažoji verktų nenustodama iš bado). Tikrai pasiryžus viską padaryti, kad tik pienuko būtų, bet kartais tokios liūdnos mintys užplaukia verysad.gif. Sindy, merepopins, ewa, labai ačiū jums už palaikymą, nes daugiau nė pasiguost neturiu kam. Mano vyrui neatrodo, kad tai didelė problema. Anot jo, pilnos parduotuvės mišinukų - taigi 2.gif badu nemirs.
Atsakyti
QUOTE(asMona @ 2005 04 20, 22:45)
Labai pasistengsiu daugiau neprimaitinėt (na, nebent visai neaugtų svoris arba mažoji verktų nenustodama iš bado). Tikrai pasiryžus viską padaryti, kad tik pienuko būtų, bet kartais tokios liūdnos mintys užplaukia  verysad.gif. Sindy, merepopins, ewa, labai  ačiū jums už palaikymą, nes daugiau nė pasiguost neturiu kam. Mano vyrui neatrodo, kad tai didelė problema. Anot jo, pilnos parduotuvės mišinukų - taigi 2.gif badu nemirs.

Zinoma badu nenumirs, tik tie kudikeliai kurie valgo mamos pieneli - daug maziau serga (maniskes isvis nesirgo, o ir kitos maciau kad gyresi jog nesirgo ir ju mazyliai).
As, o manau ir visos kitos tave tikrai palaikys. Tikek kad neilgai ta beda tesis - atsiras pienuko. Pamenu kiek pasakojo kad vargsta drauge, sumasciusi kad reikia maitinti misinukais. Nakti kelkis, eik sildyt misinuko, laikyk buteliuka... O as mazyle pasiimdavau i lova, papa i burnyte ir miegu sau (stengdavausi neuzmigt, ale miegas vis nulauzdavo blush2.gif ). Na kol visai mazyte dar baisu buvo kad neuzspaust, ale lova plati visiems vietos uzteko. O kai biski ugtelejo - nakti papa pati susirasdavo, tai as sykiais net nenubusdavau normaliai tongue.gif
Ir iki puses metu jokiu buteliuku, maisteliu, nieko. Tik rubeliai ir pampersai rupejo thumbup.gif
Atsakyti
.. smile.gif ir as tik uz tai, kad kiek galima ilgiau maitinti savo pienuku. smile.gif Mano mazoji nezino kas tai yra buteliukas. Svarbiausia tiketi savimi ir gerai pasiilseti. Miego susirankioti galima po truputi. Priprantama prie tokio rezimo. jei kokia nakti blogiau pamiegi, tai kita atsiimi. O pankolius geriau kazkaip intuityviai. Tik man vienai patio ta arbata. Kai paskui pamaciau HIP arbatike maitinanciom, tai jos sudetis buvo labai pansi.smile.gif Sekmes ir kantrybes!!! 4u.gif
Atsakyti
Taigi sita arbatele netik mane gelbejo biggrin.gif ax.gif
Kiek pamenu ir as HIPP gerdavau. Tad manau viskas tavo rankose mirksiukas.gif
O arbatele tikrai labai skani thumbup.gif
Atsakyti
Pritariu visoms mamytėms-žindyvėms drinks_cheers.gif Iš tiesų, maitinimas iš krūties be jokių nusitraukinejimų ir primaitinimų mišinėliais -- thumbup.gif . Tai ne tik sutaupytas laikas (buteliukų plovimai, maistelio šildymai), pinigai (mišinėlių kainos blink.gif ), geresnė kūdikio sveikata , bet ir LAISVĖ. Pavyzdžiui, mes su penkių mėnesių leliumi išvažiavom į gamtą, kelias dienas gyvenom palapinėje ir jokių problemų -- "virtuvėlė" buvo su manimi. ax.gif

AsMona, dėl miego tu teisi -- maitinant krūtimi išties dažniau tenka keltis, nes pienelis greičiau suvirškinamas ir kūdikis vėl nori valgyti. Taip ir po kelis kartus per naktį tekdavo keltis. blink.gif Tačiau ir aš kaip Sindy -- papas į burnytę ir snūduriuoju blush2.gif O miego trūkumą stengdavausi kompensuoti ir numigdama bet kada, kai tik galėdavau. Vienas variantų -- vyrui įduodi pamaitintą vaiką, o pati -- į kitą kambarį nors valandėlei nusnausti. Aš, beje, kitame kambaryje nuo kūdikio ramiau nusnūsdavau, nes ypač pirmus mėnesius nuo kiekvieno mažylio krebžtelėjimo pabusdavau wub.gif Stiprybės tau ir kanrtybės 4u.gif Mes su tavimi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dėl miego naktį galiu pacituoti daktarę Eglę Markūnienę, kuri konsultuoja žindymo klausimais puslapyje www.gyvybe.lt
Ji sako, kad mamos, maitinančios naktį, visvien pailsi ir jų tas poilsis yra pilnavertis, nes maitinant natūraliai, išsiskiria raminantys ir atpalaiduojantys hormonai, ko nėra, kai tenka keltis šildyti mišinėlį. Todėl tikrai nereikia bijoti, kad "neišsimiegosiu, ir pienas pranyks..." Sakau iš savo patirties.
Atsakyti
Maniškis, atrodo, pradėjo jau kiek daugiau valgyti, bet čia aprašytų pirmųjų mėnesių svorio (kilogramų ir pan.) mes tikrai nepasieksime. Dabar sveriu prieš kiekvieną maitinimą ir po, tai vis teik per parą nesusidaro reikiama norma (per 600gramų).
Be to, iš krūtų (dabar per kiekvieną maitinimą duodu iš abiejų) tesuvalgo apie 60-70 gramų ir kadangi gydytoja liepė primaitinti, tai dar duodu savo nutraukto pienuko apie 20gramų.
Jeu duočiau tik iš vienos krūties (kaip mokino ligoninėj ir pirmas 1,5 savaitės darėm), tai tesuvalgytų po 30-40 gramų.
Pagal gydytojos skaičiavimu mes turėtumėm normaliai priauginėt svorio, jei valgytumėm 10kartų per parą, bet mums teišeina geriausiu atveju- maximum 8, kartais vos 6-7. Nors, atrodo, kad ir kaip stengiuosi dažninti. Be to pastebėjau, kad jei duodi dažniau, tai tesuvalgo 40-50gramų, o kai pamiega ilgiau-tai daugiau.

Dar gydytoja patarė papildomai duoti ne iš buteliuko, o i tokio prietaisėlio: plastmasinio, pakabinamo ant krūtinės, iš kurio išeina tarsi 2 šlangutės ir galima prisiklijuoti prie krūties ir duoti kartu su speneliu.
Man irgi toks prietaisas patiktų, kažkaip tiiu kad mano mažius išmoktų daugiau išžįsti, bet kiek Kaune klausinėjau vaistinėje, niekas tokių neturiu ir tipo net negirdėjo. g.gif
Gal kas žino iš kur gauti?
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 21, 19:29)
Maniškis, atrodo, pradėjo jau kiek daugiau valgyti, bet čia aprašytų pirmųjų mėnesių svorio  (kilogramų ir pan.) mes tikrai nepasieksime. Dabar sveriu prieš kiekvieną maitinimą ir po, tai vis teik per parą nesusidaro reikiama norma (per 600gramų).
Be to, iš krūtų (dabar per kiekvieną maitinimą duodu iš abiejų) tesuvalgo apie 60-70 gramų ir kadangi gydytoja liepė primaitinti, tai dar duodu savo nutraukto pienuko apie 20gramų.
Jeu duočiau tik iš vienos krūties (kaip mokino ligoninėj ir pirmas 1,5 savaitės darėm), tai tesuvalgytų po 30-40 gramų.
Pagal gydytojos skaičiavimu mes turėtumėm normaliai priauginėt svorio, jei valgytumėm 10kartų per parą, bet mums teišeina geriausiu atveju- maximum 8, kartais vos 6-7. Nors, atrodo, kad ir kaip stengiuosi dažninti. Be to pastebėjau, kad jei duodi dažniau, tai tesuvalgo 40-50gramų, o kai pamiega ilgiau-tai daugiau.

Dar gydytoja patarė papildomai duoti ne iš buteliuko, o i tokio prietaisėlio: plastmasinio, pakabinamo ant krūtinės, iš kurio išeina tarsi 2 šlangutės ir galima prisiklijuoti prie krūties ir duoti kartu su speneliu.
Man irgi toks prietaisas patiktų, kažkaip tiiu kad mano mažius išmoktų daugiau išžįsti, bet kiek Kaune klausinėjau vaistinėje, niekas tokių neturiu ir tipo net negirdėjo. g.gif 

Nu blyn kam tau tie zaidimai? Kam tas vargas? Jeiyra pieno krutineje nusitraukimui - vadinasi kudikis jo gali pats pasiimt. Vaikiukai irgi buna skirtingi, ir kvaila augint vien pagal gydytoju lenteles. Maniskes pametinukes, o tokios skirtingos buvo.. Viena va jau 7 metu o coliuke, antroji - burbuliukas ir beveik lygi su sese. Bet abi sveikos, per visa savo gyvenimeli beveik nera sirgusios (vejaraupiai tik is darzelio parsinesti buvo ax.gif ), o siaip nei jas gripas kada puole nei dar kas. Neturejau sverstykliu sverinet po ir pries maitinima - ir aciu dievui. Sitiek nervu susitaupiau pasirodo. Jei buciau sverinejusi, kogero ir maniskes butu ant misinuku uzaugusios vien del mano nervu..
Ir kas del gydytoju - nevisa ir jie 100% teisus. Pvz. Mano vyresniaja labai puole prakaitine (tokia lengva ligele, kai vaikui nors truputuka susilus tas plotas stipriai parausta ir isberia smulkiais spuogeliais). Vargom pirma menesi labai. Kotik nedariau ir tepaliukais tepliojau, ir rmunelem ploviau ir merliuka vyniojau (ypac maitinant kad neprisiliestu prie kruties).. Ir vistiek vis mano lelyte raudonai demeta buvo. Veliau tokia 80-mete senute man patare ja maudyti berzu nuovire (bet kuriuo metu laiku iseini i lauka, priskini berzu sakeliu, su lapais ar be ju ir isverdi dideliam puode). Ir nuo pirmojo maudymo bedos neliko. Buvau suzaveta, tad papasakojau savo gydytojai, kad ji galetu ir kitu kudikiu motinoms papasakoti kaip su sita beda kariaut. Man buvo atsakyta: "Negalvok kad jei padejo tavo vaikui, tai pades ir kitoms!" Ir leido suprast, kad tikrai niekam "tokiu nesamoniu" nepasakos. Per visa laika as esu ta patarima davusi 5 mamoms, kuriu vaikuciai kentejo nuo prakaitines. Rezultatas? Padejo visiems penkiems kudikiams!
Lygiai kaip ir del maitinomo krutimi is mano pazystamu jau ne viena man padekojo uz tai kad neperejo prie misinuku ir maitino krutimi kiek norejo. tai tikrai LABAI lengva patogu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 21, 19:29)
Maniškis, atrodo, pradėjo jau kiek daugiau valgyti, bet čia aprašytų pirmųjų mėnesių svorio  (kilogramų ir pan.) mes tikrai nepasieksime. Dabar sveriu prieš kiekvieną maitinimą ir po, tai vis teik per parą nesusidaro reikiama norma (per 600gramų).

sveika, Janike smile.gif ,
pasiskaiciau, ka parasei: labai tave palaikau rolleyes.gif ir suprantu. mano Matukas ketvirta menesi priaugo tik 400 gr., kruties neimdavo, spjaudavo ir rekdavo, gydytoja ir "supratingi" artimieji patarinejo primaitint. sverimas pries ir po kiekvieno maitinimo ivaro i dar didesne nevilti, vaikas, aisku, viska jaucia ir dar labiau rekia. tiesa, pieno nuo kokio 2 men as is viso nieko nenusitraukdavau ir laikiau tai pieno mazejimo irodymu. Isvada - buvau kvaila.
patariu mest ta nesamone su sverimu, nervai tikrai pasitaupys. del pieno - maniskis ciulpia ir kai krutine ir visai minksta, o kai pradeda rekt, pazaidziam, pasikalbam ir toliau "i trasa". jokio grafiko nesilaikom. tai zinai, rezultatas super, vaikas auga ir dar miegot nakti ilgiau pradejo. aciu mamoms is supermamos, kad paprotino ir jokiu misiniu vaikas negauna (nupirkta ismeciau, kad nekiltu noras sumaitint).
as laktacjai skatint geriu "Apilak" - tabletes is naturaliu prod. - biciu pikio, parduoda vaistinese be recepto. nezinau, ar is isitikinimo, bet padeda. tiesa, man pieno visada maziau,jei neissimiegu ar nervinuosi.
Atsakyti
Mano vaikai jau dideli,bet galiu ir aš čia savo trigrašį įkišti:maitinti yra nuostabu thumbup.gif Manau tik reikia mokėti išlaukti jaunas mamas apninkančias abejones ir problemas,kai pieno būna mažiau,dažniau tenka primaitinti,taip pasikankinus kelias dienas ,atsiradus didesnei "paklausai",per kelias dienas padidėja ir "pasiūla".Man geriau sekėsi maitinti antrąjį vaiką,gal kad buvau jau išmintingesnė ir ramesnė.
thumbup.gif Keliauti,pramogauti,lankytis pas draugus-tokie dalykai ne kliūtis maitinančiai mamai.
Ir dar iš patirties- mažasis 8 mėnesių papuolė į reanimacinę,ten tėvų neįleidžia,sakau o kuo jūs mano vaiką maitinsit? Pasigyrė,kad naudoja itin gerus ir kokybiškus mišinukus...Mano triumfui ir džiaugsmui nebuvo galo,kai reanimacijoje pasakė,kad galiu ateiti ir būti su vaiku kiek noriu ir reikia,nes jų mišinuko vaikas nevalgė. rolleyes.gif Tai štai,maitinimas ne tik begalinis malonumas ,bet ir praktiškumas.Verta dėl jo pasistengti.
Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus.
Jo, svertis po kiekvieno maitinimo ir net kai keičiu krūtis, tikrai užima ir laiko, ir nervų. O juk viską darau, kad vaikeliui būtų geriau.
Nusprendžiau kol as svertis tik ryte ir vakare (taip pamažu mažinant svėrimus).
Šiandien pabandžiau duoti krūtį tol, kol jis nori ir ieško ir rezultatas, labai daug atpylė. Įtariu, kad mano mažiukui kol kas per didelis tas gydytojų rekomenduojamas kiekis.
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 22, 19:27)
Ačiū visoms už patarimus.
Jo, svertis po kiekvieno maitinimo ir net kai keičiu krūtis, tikrai užima ir laiko, ir nervų. O juk viską darau, kad vaikeliui būtų geriau.
Nusprendžiau kol as svertis tik ryte ir vakare (taip pamažu mažinant svėrimus).
Šiandien pabandžiau duoti krūtį tol, kol jis nori ir ieško ir rezultatas, labai daug atpylė. Įtariu, kad mano mažiukui kol kas per didelis tas gydytojų rekomenduojamas kiekis.

Kruti tegu ima tiek, kiek pats mazylis nori. Tik misinuku nedamaitink. O kad netpiltu - pavalgiusi iskart palaikyk stacia, priglaudusi prie krutines (ranksluostuka pasiklot per peti verta mirksiukas.gif ). Jei vistiek atpyle - vadinasi mazasis persivalge (kaip drakoniukas saldainiu fabrike biggrin.gif )
Atsakyti