QUOTE(Denisa @ 2005 03 30, 18:20)
Niekaip nesuprantu kodėl man kartais pieno sumažėja.Va ir šiandien jaučiu kad pieno mažiau - labai bijau kad visai nenutrūktų
Pirmąjįsūnų maitinau tris su puse mėnesio, tai nejau ir antram tik tiek teužteksiu?
Tai normalu, visoms sumazeja pieno mazdaug karta kas 3 savaites ar menesi. Tokiu budu krutine pasitikrina kiek kudikiui reikia pieno. Siaip visada pienuko krutine stengiasi pagamint mazdaug 120% kudikio suvalgomos normos. O per tas 2-4 dienas kai pieno buna maziau, jo pagamina tik apie 80% ir butent pagal tai kaip stipriai ir kaip daznai kudikis zindzia, ji nustato norma sekanciam periodui.
Tai normalu ir sakyciau netgi labai protingas gamtos zingsnis.
Beda ta, kad gamtos gyvuneliai nesuka galvos: padaugejo ar pamazejo to pienuko.., o va mes, moterys protingos! Sukam galva kodel sumazejo, nervinames (nuo ko to pienuko tikrai nepadaugeja..).
As pati su pirmaja verkiau kruvinom asarom, kai gryzus is gimdymo namu, nepraejus menesiui, mano pieno "neliko", juk mazoji vis alkana, vis reke nesavu balsu..
Drauge vis kartojo (ji beje savus 4 vaikus turi, visus maitino ilgiau nei metus ar du...) : "Taip turi buti, tik jokiu budu nedamaitink misinukais, jokios arbatos neduok, taip reikia.." o va kodel taip reikia paaiskint nesugebejo...
O as nervinausi, vietos sau neradau... finale berods trecios dienos vakare nusiunciau mama pirkt misinuku - nutariau kad nedave man dievas laimes maitint paciai.. Visa laime kad mama nupirko "Bonos", nezinau kaip ji dabar, bet pries 7metus buvo zinoma kaip pats blogiausias misinukas. Taigi mano dukryte siaip netaip isgere 50 ml ir isveme tokia stipria srove kogero 150 ml..
As i asaras, juk isveme netik misinuka, bet ir ta pienuka kurio pasirodo dar is manes buvo gavusi..( nors kol nepamaciau kiek atpyle, maniau kad negauna nei laso, nes pientraukiui mano krutine pieno taip niekada ir nedave nutraukt nei 10ml).
Taigi issiverkiau... o kita ryta tiek pienuko atsirado, kad netik dukrai uzteko, bet dar ir salia gulinciam teciui i akis trykstelejo...
Visada ir visoms dabar as kartoju:
"Taip turi buti, tik jokiu budu nedamaitink misinukais, jokios arbatos neduok, taip reikia.."
Ir kiekviena, kuri mano deka gali maitint toliau savo kudiki, man kaip prizas