Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Kenga, labai jau kategoriskai cia tu
zinoma, paziurejau i tavo vaiko augimo tempus, as irgi buciau rami, o jei dar ir vaikas ramutis miegutis... maitini ir vargo nematai

bet vat mano 2men priaugo tik 700g o pirma men virs kilo. tai nori nenori klausimas, ar jam pakanka? buna ir neramus ir 2k per 2men strigo pienas, maziau buvo, vaikas verke arba kabojo ant kruties visa diena. atstaciau siaip taip kieki
o kai vaikas neramus ir man nunesa stoga, tikra tiesa kad galvoj pienas gaminas, tik kaip buti ramiai???

ir su isitikinimais pas man tvarkoj pirmas vaikas ramus buvo, miegojo ir valge kaip laikrodukas kas 4val, priauginejo gerai ir maitinau sau liuksiskai
ir su antruoju buvau tokia tikra kad bus gerai ir sklandziai... bet... zmogus planuoja, o Dievas sypsosi...
Atsakyti
As pima vaika maitinau vos 3 men. ir tai tekdavo daznai primaitynti. Tai buvo musu pirmas vaikas ir pirmas anukas. Tai kaip dabar prisimenu, as maitinu, o aplink mociutes ( mano mama, anyta ir vyro mociute). Oi, kazkaip mazai pavalge, turbut pienas neskanue, o gal mazai turi. tokios mazos krutines, reiskia mazai ir pieno. Reikia damaitynti. Tik oiijj ir aijajai. Na, ir aisku pradejau duoti tik misinukus. Su antra vaika as tvirtai nusprendziau, kad daugiau " bobuciu"' neklausysiu ir maitinsiu ilgai, ilgai 4u.gif ( kaip dievas duos), maitynu iki siol. biggrin.gif
Atsakyti
Dabar jau susiveliau verysad.gif savaite kaip pradejau duoti misinuka,nes pasirode kad jai pradejo trukti mano pienelio,naktim dar duodu savo ir dar kai pradejau duoti misinuka,nustojo mano panelei pusti pilvuka,ar galejo pusti pilva nuo mano pieno?o atrode taip ziurejau ka valgau schmoll.gif . bet paskaiciau ir susimasciau g.gif
patarkit mamos!! ar galeciau ir vel maitinti vien savo pienu,ar uztektu mazei.
Atsakyti
QUOTE(Girzona @ 2005 03 07, 20:50)
Dabar jau susiveliau verysad.gif savaite kaip pradejau duoti misinuka,nes pasirode kad jai pradejo trukti mano pienelio,naktim dar duodu savo ir dar kai pradejau duoti misinuka,nustojo mano panelei pusti pilvuka,ar galejo pusti pilva nuo mano pieno?o atrode taip ziurejau ka valgau schmoll.gif . bet paskaiciau ir susimasciau g.gif
patarkit mamos!! ar galeciau ir vel maitinti vien savo pienu,ar uztektu mazei.

Zinai, kaip bebutu keista, mano pirmai dukrytei misinukas irgi labiau tiko, nei mano pienas g.gif . Kai maitindauvau is kruties, jai pusdavo pilvuka, todel mazoji riesdavosi ir verkdavo, o kai paduodavom misinuko - miegodavo, kaip uzmusta smile.gif . Tada, pamenu, labai pergyvenau, nes buvau pasiryzus maitinti pati, o pienelio po to kai susirgau ir pakilo auksta temperatura, buvo labai mazai verysad.gif . Beje, kai pradejau primaitinti misinuku, labai greitai mano maze nebenorejo imti kruties. Vaikiukai buna labai gudrus: is buteliuko zymiai lengviau valgyti, nei kruti zysti.
Va tai ir itakojo, kad uzsidare mano pieno fabrikelis cry.gif . Pieno buvo mazai, dukryte kruties nezindo... Geriau jau nepradet maitintinti is buteliuko, o bandyt kuo dazniau duoti savo kruti, nes tai skatina pieno gamyba. Aisku, cia postringauju tik teoriskai, nes paciai taip neisejo padaryt.
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2004 08 19, 08:16)

Mažyliui labai svarbu ilgas ir artimas kontaktas su motina (kūnas prie kūno), akių ryšys ir neišblaškytas motinos dėmesys. Taip ugdomas saugus mažojo žmogaus prieraišumas.

...akių ryšys ir neišblaškytas motinos dėmesys... man patinka šita frazė - ypač apie akių ryšį g.gif ... vat ir norėjau paklausti, nes per paskaitėlę apie sėkmingą žindyma "visažinė" akušerė taip ir nesugebėjo atsakyti g.gif blink.gif schmoll.gif , - vienu metu maitinant dvynius, kaip sutelkti dėmesį ir akių žvilgsnį kiekvienam g.gif ?
Atsakyti
Mano istorija tokia:
Maziui jau trys savaites, o jis dar iki siol niekaip neismoksta apimti spenelio ir pastoviai ji man nugrauzia. Aisku, keiciu maitinimo padetis, bet kaip skauda krutine tai tebeskauda. Pradejau su elektriniu pientrauku nutraukinet, is buteliuko girdyt, tai kiek pagijo speneliai. Buvau pasikvietusi akusere, kuri kazkaip praziode vaikuciui burnyte ir jis labai graziai ir neskausmingai man leido megautis maitinimo malonumais. Taciau kai tik ji isejo, tai visaip bandziau vaikiuka ziodyt, bet jis tik spenelio virsunele paima ir ne daugiau. Kas blogiausia - taip jis ir nepasisotina ir man verianciai skauda cry.gif Pradejau davinet papildomai misineli, nes pientraukiu eme maziau pieno issitraukti.
Dabar toks maitinimas: 3 kartus misinelis, 2 kartus MP is buteliuko, 1 karta tiesiai is krutines.
AR CIA NORMALU? Aisku, kad ne, bet tik taip jauciames sotus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilara @ 2005 03 29, 11:21)

AR CIA NORMALU? Aisku, kad ne, bet tik taip jauciames sotus  unsure.gif

.. ir kodėl gi tai nenormalu? g.gif Ar tai, kad tavo vaikas jaučiasi sotus? Jeigu taip,- tai kuo skubiau mesk visus mišinėlius ir buteliukus į šoną!:angry: Kišk į dantis krūtį, marink badu vaiką, kentėk, kai sukandžios krūtis! :angry:Juk niekas daugiau nesvarbu - svarbu, kad tu galėsi visiem girtis - AŠ PATI MAITINU VAIKĄ! (ir nesvarbu kokia kaina) Tikrai nuo to pasijusi geriau????
Nepropoguoju dirbtino maitinimo, bet merginos, nustokit būti fanatikėmis! Metas jau ir apie vaikus pagalvoti! Jeigu jau nesigauna pačiom maitinti (nesakau, kad neverta dar dar ir dar kartą pabandyti duoti vaikui krūtį, pasitarti su tą išmanančiomis), tai bent reikia pasidžiaugti kad bent kiek yra pieno, kad gali duoti ne vien tik mišinėlių. Nes, jeigu nervuosiesi, to pieno tikrai nepadaugės. O tos, kurios visai neturi pieno, galėtų džiaugtis, kad turi kūdikius, ir turi mišinėlių jiems maitinti.
Ne vien pieno kiekis apsprendžia - ar tu gera mama.wink.gif Čia mano nuomonė wink.gif
Atsakyti
schmoll.gif
QUOTE(sirse @ 2005 03 29, 13:47)
Ne vien pieno kiekis apsprendžia - ar tu gera mama.wink.gif Čia mano nuomonė wink.gif

Tai jau tikrai. Bet va, ka as pastebejau: kai pirmos dukrytes nepavyko ilgai maitinti (maitinau iki 3 menesiu), tai buvau gatava visiems akis iskabint bash.gif , kas tik drisdavo uzsimint, kad gal ne viska padariau, jog sitaip atsitiko. Ir jau aisku, kaip diena, kad anei kiek nesijauciau tapus blogesne mama. O va dabar, kai antra dukryte sekasi maitinti (pfu, pfu, pfu...), kazkodel irgi nepatikliai ziuriu i visas mamas, kurios sako, kad neturi pieno arba nutraukia maitinima, nes speneliai sukandzioti ir pan. Matyt tas fanatiskumas ateina tada, kai viskas sekasi mirksiukas.gif .
Tiesiog viena karta ramiai viska apmasciau ir man pasidare geda, prisiminus, kad ir mane kazkada kiti kaltino blush2.gif . Manau, kad jei mamyte jaucia, jog padare viska, kas tik buvo imanoma (nekalbu apie tai, kad reikia marinti vaika badu ar imtis kitokiu drastisku priemoniu), bet vis tiek maitinti paciai nepavyko, tai jau tikrai nereikia saves grauzti ar jaustis antraruse maitinanciu mamu atzvilgiu schmoll.gif .
Atsakyti
smile.gif Na, gal nereikia kaltinti fanatiskumu. Matyt vienom duota ilgai ir graziai maitinti, o kitom ir prie dideliu noru nesigauna... schmoll.gif Svarbu, kad nors kiek vaikutis gavo ir norai patys geriausi... Va, mano drauge menesi vaikuti maitino maitino krutitmi... Vargo tikrai... o abu atsidure ligoninej... nepriaugo svorio, dehidratacija... O norai buvo patys geriausi... Reikia tikrai ziureti i situacija... Svarbu, kad vaikutis turi isviso valgyti... smile.gif Man pasiseke, maitinu jau 2 metus ir 3 men. smile.gif Bet jau jauciu, kad reikia baigti. Dabar kitas vargas. kaip graziai ir neskausmingai nutraukti maitinima... g.gif O pirmaji maitinau tik pusantro menesio.... Svarbiausia rupestis ir demesys!!!... smile.gif
Atsakyti
Tikrai teko susidurti su maitinimo (bent jau propogavimo maitinti natūraliai ) fanatikėmis. Tiksliau tai buvo ligoninėje. Per paskaitą apie kūdikių maitinimą, akušerė netgi užsipuolė vieną būsimą mamą, kad ta, maitindama pirmąjį vaiką sugebėjo susirgti (!?). Sakė: kokia tu mama, jeigu susirgai !?
O šiaip mano draugė -ji tokia natūralistė. Pasigimdžiusi vaiką ji buvo nutarusi, kad maitins TIK savo pienu. Netgi supyko ant draugės, kuri atėjusi aplankyti kūdikio padovanojo buteliuką (!) mad.gif . Deje, pieno ji beveik neturėjo cry.gif . Kad ir ką bedarė- pieno nedaugėjo, kūdikis krūties nenorėjo imti. Taip prasikankinusi (ir prakankinusi vaiką) keletą mėnesiu, pradėjo maitinti mišinėliais. Dabar, kai vaikas jau paaugęs, ji pati sako : kur buvo mano protas- taip kankinti vaiką! (maitindama vaiką ji pyko ant visų, kurie prašė jos nesikankinti). Kai sužinojo, kad aš pastojau -ji man visada aiskino, kad tik nemarinčiau vaikų badu, kad ir ką besakytų kiti žmonės- vaikai visų svarbiausia.
Man pasisekė- aš savo kūdikius dar maitinu pati, bet nuo pirmos pastojimo dienos žinojau, - kad jeigu nebus pieno- maitinsiu mišinėliais ir nesijausiu prastesnė mama 4u.gif wink.gif
Atsakyti
Tai mano mama tikriausiai irgi butu galima prie fanatikiu priskirti smile.gif . Ji maitino mus (mane ir mano seseri) beveik iki pusantru metu, o kai man maitinant pirma dukryte iskilo maitinimo sunkumu (mazoji niekaip nepaimdavo mano ganetinai ploksciu speneliu, todel teko piena nutraukinet, ko pasekoje pieno eme mazeti), tai kartodavo man per dienas, kaip sugedus plokstele, kad PRIVALAU maitinti pati - netgi gasdino, kad nepades mam dukrytes priziuret ir visaip kitaip terorizavo blink.gif . O kai finale persalau, pakilo labai auksta temperatura ir pienelis dingo, tai verte mane gerti litrais kmynu arbata, kakava, nuo kuriu turejo vel prisigamint pienelio, ale kad jo neatsirado ir baigta cry.gif . Tai va, po siai dienai, jei tik uzvedam apie tai kalba, vel eilini karta bunu apkaltinta - kaip as galejau susirgti!!! Ir jau, aisku kaip diena, kad siuo metu baisiai dziaugiasi, kad antra dukryte maitinu pati thumbup.gif .
Atsakyti
Niekaip nesuprantu kodėl man kartais pieno sumažėja.Va ir šiandien jaučiu kad pieno mažiau - labai bijau kad visai nenutrūktų verysad.gif
Pirmąjįsūnų maitinau tris su puse mėnesio, tai nejau ir antram tik tiek teužteksiu? g.gif
Atsakyti