Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Limcamca @ 2007 01 19, 14:08)
Aš pirmą vaiką virš metų maitinau, ir niekada jokios krizės nebuvo. O su antruoju nuo pat pradžių su pienuku striuka verysad.gif
Vakar pasinaudojau patarimu gerti daug vandens, ir tikrai  bigsmile.gif vaikas papuko negavo nuo pietų, tik  mišinuką, o krūtinė apie 23 val tiesiog sprogo. Vaikas valgė tik antrą nakties, tai iki to laiko išvis OHO kas darėsi thumbup.gif naktį po jo pavalgymo, po trijų valandų vėl pieno marios. Taip, kad tas variantas, jog kuo dažniau dėti prie krūties šiuo atveju kaip ir netinka mirksiukas.gif

g.gif bet kuo rečiau maitinsi,tai po kelių dienų pienuko sumažės,pamatysi,gali išbandyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 19, 13:08)
Vakar pasinaudojau patarimu gerti daug vandens, ir tikrai  bigsmile.gif vaikas papuko negavo nuo pietų, tik  mišinuką, o krūtinė apie 23 val tiesiog sprogo. Vaikas valgė tik antrą nakties, tai iki to laiko išvis OHO kas darėsi thumbup.gif naktį po jo pavalgymo, po trijų valandų vėl pieno marios. Taip, kad tas variantas, jog kuo dažniau dėti prie krūties šiuo atveju kaip ir netinka mirksiukas.gif

Kai geri daug skysčių ir dažnai dedi vaikutį prie krūties, gaminasi daugiau pienuko - netgi tada, kai krūtys atrodo tau minkštos ir nesprogstančios nuo pieno. Čia buvo apie tai jau rašyta. O kad krūtinė tiesiog sprogo nereiškia, kad tik tada krūtyse yra daug pieno. Jis gaminasi tada, kai vaikas žinda.

Labai džiaugiuosi, kad atradau šią temelę, nes man daug padėjo šie patarimai.
Atsakyti
QUOTE(eglaitė @ 2007 01 19, 15:10)
g.gif bet kuo rečiau maitinsi,tai po kelių dienų pienuko sumažės,pamatysi,gali išbandyt bigsmile.gif

beje, pieno gamyba reguliuojasi iki ketvirto mėnesio,kiek man žinoma.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 19, 14:08)
Aš pirmą vaiką virš metų maitinau, ir niekada jokios krizės nebuvo. O su antruoju nuo pat pradžių su pienuku striuka verysad.gif

Tik nepamirškit, kad vanduo pienuko neprideda, o tik pagerina jo tekėjimą. Pienuko pas pačią yra pakankamai, bet sunkiai bėga, tai ir mažylis piktas buvo. Todėl "dažnas dėjimas prie krūties" galioja, nes pienuko gali sumažėti, jei kūdikis valgys rečiau nei kas 3-4 val. Pienuko gamyba reguliuojas ir nusistovi per pirmus tris mėnesius. Beje, trečiąjį mėnesį jo tikirai gali sumažėti-sako, kad tokia krizė būna. Tik nereikia nusiminti-viskas susitvarko mirksiukas.gif

Atsakyti
O ka man daryti,jei mano mazyle jau neima kruties,nors dabar labai noreciau g.gif Pirma menesi maitinau krutimi,bet kadangi nepriaugo svorio,nuo 1 men. duodu misini ir nusitraukiu pienuka,jo turiu nedaug,bet vistiek,bent kazkiek vaikas gauna.Noreciau,kd nedingtu pienas,bet jei vaikas nezindi,tai kaip islaikyti piena?Pati maitinti jau pries gimdyma svajojau ir vis sau kartojau,.kad pas mane pieno bus,nes pas mano mama jo isviso nebuvo.taiva,kai pagimdziau,to pieno praktiskai nebuvo,tik mano pastangu deka jo atsirado,bet kas is to,po 2 savaiciu taip jo sumazejo,kad mazute ne tik kad nepriaugo svorio,bet dar ir nukrito verysad.gif iNors pastoviai kabejo ant kruties.
Atsakyti
Sveikutes.Patikrintas dalykas yra:Raudonoji arbata.Kiek zinau ji parduodama sveriama maximoje.Mano kelios drauges isbande tai super kaip is krano bega thumbup.gif ,As dar nepagimdziau bet jau pradejau gert ta arbata,nepatikesit jau turiu pienelio.As tokia laiminga,kadangi su pirmu neturejau pieno,ir nezinojau sitos paslapties ax.gif .Sita arbatyte skatina pieno gamyba.ju yra visokiu ir su prieskoniu ir be.ir skani thumbup.gif pabandykit
Atsakyti
As maze dedu prie kruties kada ji nori, o nori ji daznai... diena valgo kas 1,5 valandos, tai tikrai vargina, taciau ka padarysi biggrin.gif o siaip geriu labai daug skysciu, dar ir uzsaldziusi keleta litru pienelio turiu biggrin.gif biggrin.gif ir gerai, nes dabar darys mazyte operacija tai kazkiek laiko maitinti negalesiu. tai nors mano pieneli is buteliuko gers. o siaip tai nemaitinu pati, tik tada kai bunu isvykusi is namu dazniausiai i mokslus. tikiuosi , kad turesiu pienelio dar ilgai bigsmile.gif
visoms to linkiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaitė @ 2007 01 19, 14:10)

deja, jau išbandyta, ačiū unsure.gif

QUOTE(Biufka @ 2007 01 19, 21:25)
Kai geri daug skysčių ir dažnai dedi vaikutį prie krūties, gaminasi daugiau pienuko - netgi tada, kai krūtys atrodo tau minkštos ir nesprogstančios nuo pieno. Čia buvo apie tai jau rašyta. O kad krūtinė tiesiog sprogo nereiškia, kad tik tada krūtyse yra daug pieno. Jis gaminasi tada, kai vaikas žinda.

QUOTE(egidan @ 2007 01 20, 09:35)
Tik nepamirškit, kad vanduo pienuko neprideda, o tik pagerina jo tekėjimą. Pienuko pas pačią yra pakankamai, bet sunkiai bėga, tai ir mažylis piktas buvo. Todėl "dažnas dėjimas prie krūties" galioja, nes pienuko gali sumažėti, jei kūdikis valgys rečiau nei kas 3-4 val. Pienuko gamyba reguliuojas ir nusistovi per pirmus tris mėnesius. Beje, trečiąjį mėnesį jo tikirai gali sumažėti-sako, kad tokia krizė būna. Tik nereikia nusiminti-viskas susitvarko  mirksiukas.gif

Nu būkit geros, pasakykit man tą stebukliną receptą: kaip man jį pridėti prie krūties, jei jis jos išvis neima.. verysad.gif verysad.gif verysad.gif išbandžiau visokias maitinimo pozas, nepadeda schmoll.gif porą kartų pabando tik tada, jeigu nebent nešiojantį pridedu, bet ir tai tik porai kartų.
Jis ima krūtį, tik tada, jeigu ji labai išsipūtusi nuo pieno, jei ji minkšta jis neima niekaip.

QUOTE(bygerda @ 2007 01 22, 15:21)
Sveikutes.Patikrintas dalykas yra:Raudonoji arbata.Kiek zinau ji parduodama sveriama maximoje.Mano kelios drauges isbande tai super kaip is krano bega thumbup.gif ,As dar nepagimdziau bet jau pradejau gert ta arbata,nepatikesit jau turiu pienelio.As tokia laiminga,kadangi su pirmu neturejau pieno,ir nezinojau sitos paslapties ax.gif .Sita arbatyte skatina pieno gamyba.ju yra visokiu ir su prieskoniu ir be.ir skani thumbup.gif pabandykit

O kokios reikia su prieskoniais ar be?
Atsakyti
Sveikutės, reikia jūsų nuomonės. 4u.gif Buvom šiandien pas pediatrę, paisvėrėm. Vaikas per trečią mėn priaugo 1 kg. Tai lyg ir rodiklis kad mamos pienelio užtenka. Bet jaučiu kad vakarais jis norėtų daugiau. Pamaitinu iš abiejų krūtų, bet jis vis tiek naktį keliasi kas 1,5 val. Tik vieną kartelį per naktį išmiega 3 val. Kaip trijų mėn. kūdikis manau dažnokai keliasi. Ir aš neišsimiegu. Pediatrė siūlo vakare pamaitinti mišinuku. Atseit tada aš pailsėsiu ir atsiras daugiau pieno. Antrą mėnesi, kai vaikas miegodavo pietų nutraukdavau pieno, ir vakare sumaitindavau iš buteliuko. Naktį jis miegodavo geriau, bet visą vakarą zirzdavo verysad.gif .
Bet visur čia skaitau, kad mišinukas tik pamažint gali mamos pieno. Šiaip mano vaikas kūdutis, palyginus su bendraamžiais, sveria 6 kg.
Ką daryti, duoti mišinuko ar ne??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(june1 @ 2007 01 20, 16:51)
O ka man daryti,jei mano mazyle jau neima kruties,nors dabar labai noreciau g.gif Pirma menesi maitinau krutimi,bet kadangi nepriaugo svorio,nuo 1 men. duodu misini ir nusitraukiu pienuka,jo turiu nedaug,bet vistiek,bent kazkiek vaikas gauna.Noreciau,kd nedingtu pienas,bet jei vaikas nezindi,tai kaip islaikyti piena?Pati maitinti jau pries gimdyma svajojau ir vis sau kartojau,.kad pas mane pieno bus,nes pas mano mama jo isviso nebuvo.taiva,kai pagimdziau,to pieno praktiskai nebuvo,tik mano pastangu deka jo atsirado,bet kas is to,po 2 savaiciu taip jo sumazejo,kad mazute ne tik kad nepriaugo svorio,bet dar ir nukrito verysad.gif iNors pastoviai kabejo ant kruties.

verysad.gif jeigu jau ilgai maitini buteliuku gal jau ir priprato prie jo,nes iš jolengviau bėga(giminaitė neturėdama kantrybės jau mėnesio laiko taip ir susigadino maitinimą,užteko dviejų dienų buteliukui ir po to krūties niekaip neįkišo)
Gal dar pabandyk su pačia mažiausia skylute,kad kuo sunkiau bėgtų,o gal savo pienuką duok gert,o ne mišinuką(gal prie jo priprato) g.gif
Papildyta:
QUOTE(bygerda @ 2007 01 22, 16:21)

bigsmile.gif Raudona arbata labai mažina spaudimą,aš pati dabar kasdieną geriu,nes pas mane padidėjęs.Tad pas kurias mažas,atsargiai nepiknaudžiaukit.Aš perku PRESTO ''ATSIPALAIDAVIMAS'' - labai skani thumbup.gif
Atsakyti
[quote=eglaitė,2007 01 23, 13:47]
verysad.gif jeigu jau ilgai maitini buteliuku gal jau ir priprato prie jo,nes iš jolengviau bėga(giminaitė neturėdama kantrybės jau mėnesio laiko taip ir susigadino maitinimą,užteko dviejų dienų buteliukui ir po to krūties niekaip neįkišo)
Gal dar pabandyk su pačia mažiausia skylute,kad kuo sunkiau bėgtų,o gal savo pienuką duok gert,o ne mišinuką(gal prie jo priprato) g.gif
Papildyta:

Man dabar labai gerai būtų, jei mažylė iš buteliuko gertų-bet kad iš buteliuko gerti sveikatos reik turėti-iš krūties tikrai lengviau bėga doh.gif Esant būtinybei, mano mažylę pamaitinti galima tik šaukšteliu arba iš puodelio sugirdyti...
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 23, 13:27)
deja, jau išbandyta, ačiū unsure.gif
Nu būkit geros, pasakykit man tą stebukliną receptą: kaip  man jį pridėti prie krūties, jei jis jos išvis neima..  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  išbandžiau visokias maitinimo pozas, nepadeda schmoll.gif porą kartų pabando tik tada, jeigu nebent nešiojantį pridedu, bet ir tai tik porai kartų.
Jis ima krūtį, tik tada, jeigu ji labai išsipūtusi nuo pieno, jei ji minkšta jis neima niekaip.
O kokios reikia su prieskoniais ar be?

Gal pabandyk: kai krūtis išsipūtusi-truputuką nutrauk pieno ir tada duok žįsti. Su laiku nutrauk po daugiau. Gal taip pavyks pripratinti g.gif . Maniškė labai nerami būdavo, panašu, kad tingėdavo traukti. Nenorėjau tikėti, bet išbandžiau-prieš maitindama šiek tiek nutraukiau-patikėk, kilo nepasitenkinimas (gal pirmam kartui ir per daug nutraukiau... blush2.gif ). Nutrauktą pienuką sumaitindavau šaukšteliu po matinimo. O prie krūties dėdavau kas 1,5-2val, užtat ir dabar taip reikalauja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bygerda @ 2007 01 22, 16:21)
Sveikutes.Patikrintas dalykas yra:Raudonoji arbata

QUOTE(eglaitė @ 2007 01 23, 13:47)
Aš perku PRESTO ''ATSIPALAIDAVIMAS'' - labai skani thumbup.gif

O toj arbatu parduotuvej Skonis ir kvapas pardaveja rekomendavo Lapacio apelsino arbata. Bandysiu ax.gif
Atsakyti