Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

As nesuprantu kiap gali trukti MP? Zindant yra viena pagrindine tasykle,deti kudiki prie kruties kuo dazniau.As pirmus keturis menesius beveik istisas dienas matindavau,nevalgydavo daugiausia 1,5-2valandas.Krutine nebuvo pilna,nes nespedavo prisigamint,bet jai uztekdavo.Pirma menesi priaugo 900g,o paskui po 400 - 500g per menesi.nuo 5,5 men pradejau duot koses.Dabar budama 9 men sveria 7,5kg.,pagal kitus vaikus mazai,bet nei kiek nepergyvenu,sveika,judi,o ko daugiau reikia?Mano manymu,maitinant misinukais,vaikai issipucia kaip balionai,nenaturaliai.Reikia turet kantrybes,nes pieno neturi tik labai mazas procentas moteru,o kitos del nezinojimo negali maitint.Nevisada reikia klausyt gydytoju.Pvz. Airijoj jei nusprendi pati matint (nes ten tik 30%moteru pacios maitina) medikai net neleidzia duot vaikui misinuko.Taigi turekit kantrybes ir galesit maitint tiek kiek pacios noresit smile.gif
Atsakyti
Mes irgi pastaraji menesi priaugom tik 300g.Mano maziuke buvo intensyviai masazuojama, sesute minejo, kad gali daug nepriaugti.Svarbu, kad priauga.
Mama mano sako, o, mazai priaugo, reikia papildomo maistelio(tarybiniu laiku taisykles).Jokiu budu neduosiu kito maistelio,juk mamytes pienelis pats maistingiausias bei zindymas skatina pieno gamyba! Tad, reikia padirbeti daugiau, duoti dazniau valgyti , tada zindymas bus sekmingas smile.gif
Atsakyti
Mes turim problemele. Maitinu vaika krutimi, bet jis nepasisotina sad.gif jei jai leisciau, tai jinai visa laika ciulptu, be pertrauku. Jinai ir uzmiega su krutim. Nakti miega dazniausiai gerai, atsibunda kas 2-3 val. pavalgyti, o ryte jau reikalauja kas valanda. o nuo kokiu 10 ryto istisai. Jei be kruties burnyteje, tai tada visa laika verkia, taip jau beveik dvi savaites. Buna ciulpiant pradeda muistytis, "sako" kad pieno niera, bet as matau kad jinai nelabai stengiasi traukti, kas savaime nubega, ta isvalgo, o po to pazaizdama laiko kruti. Bandau patikrinti ar yra pieno, tai kartais net fontanu isbega paspaudus. Taip jinai diena nepasisotina visai. Nezinau ka daryti, nes nepasisotinus nemiega ir vis verkia. Karta i trys paras, dazniausiai pries miega, duodam misinuka jei jau niekaip neina nuraminti. Tai suvalgo savo doze ir dar praso. Ka daryti? Pienora, o vaikasalkanas?
Atsakyti
QUOTE(Yanke @ 2007 01 14, 15:55)
Ka daryti? Pienora, o vaikasalkanas?

Vargti, kol susitvarkys... Nežinia, kokio amžiaus mažylė? Gal dar labai mažutė, dar neįgudus, gal ir bėga sunkokai ir jai kol kas sunku ištraukt? Jei taip nėra, gal bandykit žinduką pasiūlyt kartais, kai jau visai nebesistengia pienuko ištraukt... Dabar, aišku, sunku, bet tokios krizės laikinos, dauguma mamų galėtų patvirtint, kad anksčiau ar vėliau viskas įsivažiuoja. Turėkit kantrybės, nors ir vargstat, bet juk dėl savo kūdikio, ir tikėkit, kad tai neilgai truks.
4u.gif Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Yanke @ 2007 01 14, 14:55)
Mes turim problemele. Maitinu vaika krutimi, bet jis nepasisotina sad.gif jei jai leisciau, tai jinai visa laika ciulptu, be pertrauku. Jinai ir uzmiega su krutim. Nakti miega dazniausiai gerai, atsibunda kas 2-3 val. pavalgyti, o ryte jau reikalauja kas valanda. o nuo kokiu 10 ryto istisai. Jei be kruties burnyteje, tai tada visa laika verkia, taip jau beveik dvi savaites. Buna ciulpiant pradeda muistytis, "sako" kad pieno niera, bet as matau kad jinai nelabai stengiasi traukti, kas savaime nubega, ta isvalgo, o po to pazaizdama laiko kruti. Bandau patikrinti ar yra pieno, tai kartais net fontanu isbega paspaudus. Taip jinai diena nepasisotina visai. Nezinau ka daryti, nes nepasisotinus nemiega ir vis verkia. Karta i trys paras, dazniausiai pries miega, duodam misinuka jei jau niekaip neina nuraminti. Tai suvalgo savo doze ir dar praso.  Ka daryti? Pienora, o vaikasalkanas?

Pirmiausia kantrybės ir optimizmo 4u.gif Mamos noras žindyti ilgiau labai svarbu. Pirmus mėnesius kol vaikutis mažas, tas dažnai pasitaiko, bet tikrai laikinai. Duok krūtį, kiek vaikutis prašo, bet neleisk ilgai ant jos kabėti, geriau jau čiulptuką pasiūlyk nusiraminimui. Taip pat svarbu, kad teisingai apžiotų, kitaip nukramtys spenelius. Ir dar, tavo vietoj neduočiau mišinuko schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Ji pripras gerti iš buteliuko, pajaus, kad žymiai lengviau ir mažiau pastangų reikia, atsisakys krūties. Pagal Tavo aprašymą ir panašu, kad leliukas tinginukas. Pirmus mėnesius tas dažnai nutinka, kol mažiukai neįgudę. Nemanau, kad nepasisotina, tiesiog taip lengviau nusiraminti ir jausti mamos artumą.
Atsakyti
Mielosios,apie tuos svorių normas ,kuo mažiau kreipkit dėmesio,nes ypatingai paskutiniu metu kai tiek daug informacijos,tai taip skirtinga.Vieną mėnesį mažiau,tai kitą daugiau.Svarbiausia,kad sulaukęs metų mažylio svoris būtų dvigubas,nuo gimimo.
O gydytojų nuomonės apie maitinimą irgi visų l.skirtingos.Pvz.,aš jei būčiau klausius gydytojos,tai jau pirmą savaitę,būčiau turėjus maitinti mišinukais.O REZULTATAS(kada galvojau savo galva)-maitinu dar ir dabar(10mėn.) ir dar ir košytes darau su savo pienuku.Maistelį įvedžiau tik 6,5 mėn(nors gyd. jau 4mėn.liepė įvesti,čia tipo irgi šiuolaikiškai jau būtina)Mažoji iki 8mėn priaugdavo vid.1kg-1,3kg.Ir iki šiol-tfu tfu tfu,neturėjo net slogos thumbup.gif

YANKE,gal ir pasisotina mažylis,bet gal jam šiuo metu papraščiausiai trūksta artumo.Pamaitinus,pasistenk iškarto neatitraukt krūties,ar šiaip prisiglaudus panešiok apie 5 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglaitė: 16 sausio 2007 - 14:28
Man rodos, cia viskas labai individualu. Nes as kankinausi visa pirma menesi duodama tik MP, vaikas valge ir valge ir valge...nekakojo po 5 dienas, o mes su daktare vis manem, kad taip puikiai ji viska isisavina. tik verke daznai, bet tai nurasinejome pilvukui...ale kaip pasverem vaika 1 men....tai oi-oi-oi.skubiai skubiai pradejau po kiekvieno maitinimo MP siulyt misini. reikejo to misinuko kartais po 30, kartais po 80ml. susitvarke svoris ir dukros nuotaika per menesi. kai kuriom dienom misinuko is viso nebereikejo. primaitinima (vaisiu,darzoviu tyrelem) pradejau nuo 5 men. dabar valgom jau viska kas priklauso pagal amziu. o MP maitinu iki siol (9 men ir 1 sav).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 16 sausio 2007 - 14:52
oi...kad veikia tas kuo dažniau deti prie kruties tai faktas. tik to deka iki dabar dar mp maitinu, nors jau antrame menesi atrode kad viskas. bet zinokit nuo to antro menesio taaaip jau pavargau, kad stogas vaziuoja: nes vaikas nuo pat pirmu dienu buvo sudares savo grafika - f\daug miegojo valge reguliarei kas 2, po to kas 3 ir net 4val. nakti ismiegodavom ramiausiai. taciau kai antrame mensi mazai tepriaugom pradejau as savo klecka terorizuot valgyk valgyk valgyk, nakti pakeldavau. ir nezinau ar nuo to bet jau trecias menuo kaip mes su ritmu taip grybaujam...naktimis nemiegam:tai pilva skauda, tai susimaisem, tai pieno krize mp truksta net neuzmiegam. tad aie 4,5 dvaiau pagaliau misinuko....ne visada kai neuzmiega, bet daar atrodo kad vakare visai ten mp pas mane nebera. o lelius irgi gudras tik apziojus jei nebega, tai tuoj riksmai - jam staigiai turi buti, pasidarbuot nenori. dar koses pradejom, nes gelezies pradejo trukt - tai visai bijau kad mp pasibaigs.
Atsakyti
QUOTE(eglaitė @ 2007 01 16, 14:22)
Mielosios,apie tuos svorių normas ,kuo mažiau kreipkit dėmesio,nes ypatingai paskutiniu metu kai tiek daug informacijos,tai taip skirtinga.Vieną mėnesį mažiau,tai kitą daugiau.Svarbiausia,kad sulaukęs metų mažylio svoris būtų dvigubas,nuo gimimo.O gydytojų nuomonės apie maitinimą irgi visų l.skirtingos.Pvz.,aš jei būčiau klausius gydytojos,tai jau pirmą savaitę,būčiau turėjus maitinti mišinukais.O REZULTATAS(kada galvojau savo galva)-maitinu dar ir dabar(10mėn.) ir dar ir košytes darau su savo pienuku.Maistelį įvedžiau tik 6,5 mėn(nors gyd.  jau 4mėn.liepė įvesti,čia tipo irgi šiuolaikiškai jau būtina)Mažoji iki 8mėn priaugdavo vid.1kg-1,3kg.Ir iki šiol-tfu tfu tfu,neturėjo net slogos  thumbup.gif

pusmečio dvigubas, metų - trigubas nuo gimimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaitė @ 2007 01 16, 15:22)
O gydytojų nuomonės apie maitinimą irgi visų l.skirtingos.Pvz.,aš jei būčiau klausius gydytojos,tai jau pirmą savaitę,būčiau turėjus maitinti mišinukais.O REZULTATAS(kada galvojau savo galva)-maitinu dar ir dabar(10mėn.) ir dar ir košytes darau su savo pienuku.Maistelį įvedžiau tik 6,5 mėn(nors gyd.  jau 4mėn.liepė įvesti,čia tipo irgi šiuolaikiškai jau būtina)Mažoji iki 8mėn priaugdavo vid.1kg-1,3kg.Ir iki šiol-tfu tfu tfu,neturėjo net slogos  thumbup.gif

O kaip kosytems pienuka nusitraukineji su rankom? g.gif
Ir koki maisteli pradejot pirma ragaut ir po kiek? nes tos daktares, tai....
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2007 01 16, 16:33)
pusmečio dvigubas, metų - trigubas nuo gimimo 4u.gif

bigsmile.gif g.gif Kad aš ir kiek skaičius,ir gydytojos(kmuk,santariškėse...) irgi sakė,kad dvigubas.Šiaip tai ir priklauso kokio svorio gimstama turbūt g.gif
Papildyta:
QUOTE(ciotki @ 2007 01 16, 20:16)
O kaip kosytems pienuka nusitraukineji su rankom?  g.gif
Ir koki maisteli pradejot pirma ragaut ir po kiek? nes tos daktares, tai....

Su rankom,nors ir turiu aventis pientraukį,bet man niekaip su juo nebėga.Kiek aš bandžiau nuo pirmų dienų(nes daug pienuko turiu),gal dėl to ,kad oro patenka,nes maža krūtinė g.gif Šiaip tai labai gerai ir greitai nusitraukinėja,iš pradžių pasimasažuoji šiek tiek ir pasipila fontanai.
Mano vienintelis ir patikimiausias patarėjas-internetas,tai atsirenku iš daugelio man geriausią nuomonę(mama.lt;sm;tindirindi...).Tai apsvarščius visus už ir prieš-patį pirmą daviau pirktinę Ankstivųjų morkų tyrelę,gal ketvirtadalį induko,po to kokias tris dienas jau po pusę.Paskui pirkau a.m.+bulvių ir nuo tada jau viską verdu tik pati.
Atsakyti
Oi, kaip reikia rimto patarimo ką daryti?? Mažiukui dar tik du mėnesiai, o pienuko nėra... Patarimas kad dėti dažniau prie krūties netinka, nes neįmanoma, jo pridėti prie tos krūties. Pridedi, jis patraukia, jaučia, kad tuščia, o tada klykia nesavu balsu, nuraminti net per pusvalandį nepavyksta. Neįsivaizduoju ką daryti. Nuo chalvos ir kmynų arbatos su pienu jau net bloga darosi verysad.gif
Atsakyti