Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Kai man pritvinksta krutys, darosi guziukai ash darau taip: Palendu po karstu dusu ir stoviu tol kol pienas pats pradeda teketi. tada pasilenkusi lengvai masazuoju nuo guziuko spenelio link ir bandau isvaryti ta susitovejusi pieneli. Jei pienas lengvai bega galima taip spausti krutis is sonu, pasilenkus, ir taip palingvinti jas.

Beje, kai zindau man labai smarkiai bega pienas, taciau nusitraukti (uzsisaldymui pvz.) visai nesugebedavau, gal tik koki 20 ml blush-anim-cl.gif . Tai pabandziau pasildyti krutis stovint netoli virykles, kad butu silta patalpa, tai ZYMIAI lengviau ir dabar primelziu iki soties. thumbup.gif Tikiuosi kamnors sis mano patarimas pades newyear.gif
Atsakyti
O del sekmingo zindymo, tai svarbiausia neklausyti mamu ir anytu patarimu. Jos patars visiskai priesingai nei kad dabar rekomenduojama. doh.gif
Jau ziurek kokia bobute porina: tu taip daznai neduok papo, o tai ipras zisti, reikia skrandukui pailseti... arba... reikia vaikuciui arbateles, nes pienas tai maistas... arba... duok vaikeliui zinduka, nes jam reikia pazisti, nusiraminti..
Zodziu, nespeji apsidairyti.. o pieno ir nebera sad.gif

Skaiciau, kad maitinanciom motinom reikia daug ilsetis, tinginiauti, daznai valgyti ir daug gerti. nepervargti, daznai atsipalaiduoti karstoj vonioj ir zindant su meile ziureti i kudiki.

Praktiskai vienas malonumas thumbup.gif
Atsakyti
Pirmaji maitinau iki metu, antrajam dabar 1m 3 men. ir jis net nezada atsisakyt to pienuko. O ir man negaila - tegul valgo.
Maitindama niekada nesilaikiau spec dienotvarkiu ar dar kokiu ypatingu patarimu - mano nuomone tokia, kad pieno gamyba lemia daznas zindymas ir noras tai daryt. Bent jau man toks variantas tiko.
O maistas itakos tikrai neturi. Va jau antra diena sergu angina - per dvi dienas suvalgiau tik indeli jogurto ir puse obuolio, akys net idubo, nes tikrai jauciuosi baisiai, vaikai isvezti pas mociute, o mano krutys pilnos pieno - jau tuoj suakmenes - laukiu mazulio, nieko as nenutraukineju.
Atsakyti
va tik 5dienį nutraukiau maitinimą savo mergytės,tiesiog pavargau naktim keltis dėl jos noro pakabot man ant papo
o visą laiką kol maitinau pieno netrūko,nors nieko specialaus nedariau-tik tai,kad duodavau būten tada kai norėdavo ji ir tiek kiek ji norėdavo,pieną pradžioj net nusitraukinėjau nes buvo nerealiai daug,paskui susireguliavo gamyba ir viskas ėjosi gerai.nors mane ir buvo prigąsdinę kad aš išvis negalėsiu maitint,nes iškart po gimdymo man buvo sesija,egzai,po to diplominį rašiau-bet va išmaitinau iki metų ir jei norėčiau maitinčiau ir toliau,tiesiog manau,kad jau užtenka
taigi patarimas yra tik vienas-duoti vaikučiui krūtį tada kai jis nori (kuo dažniau vaikas valgys,tuo daugiau ir pieno gaminsis)
Atsakyti
Savo dukrą maitinau ilgiausiai- iki 1m 7 mėn. Pajutau, kad jai reikia nebe pienuko, o tik ritualo. Tada ir atjunkiau.
Manau, kad yra tik viena sėkmingo žindymo paslaptis- reikia labai norėti žindyti... Mano nei močiutė, nei mama neturėjo pieno, o aš labai labai norėjau duoti savo vaikams tai, kas geriausia, ir pienuko visuomet buvo tiek, kiek reikėjo...
Atsakyti
Mano receptas toks.Kad pieno būtų pakankamai reik vieno paprasčiausio dalyko-ŽINDYTI.Ne bijoti,kad jo per mažai, kad kažkas ne taip,nekvaršint galvos visokiais spėliojimais, o tiesiog maitinti,maitinti,maitinti...Abi dukrytes pramaitinau iki 10 mėnesių.Nei jokių kmynų arbatų gėriau,nei chalvų kramčiau...
Atsakyti
Va va, tokie protingi pasakymai, kad reikia zindyti daug, mane ir pribaige. Diena nakti zindziau, o pieno nuo to ne vienu lasu nepadaugejo.
Atsakyti
Atskleisiu paslapti - MP gaminasi mamos galvoje smile.gif Rimtai. Viskas priklauso nuo mamos nusiteikimo. na, gal ne visai viskas, juk pasitaiko anatominiu kliuciu maitinimui. ir dar viena LABAI svarbi sekmingo zindymo prielaida - kuo maziau klausykit visokiu babu ir kaimynku vaiku maitinimo klausimais. Vienas dalykas, jos savo vaikus maitino pagal superines tarybines rekomendacijas, o antra - taip sumarudina galva, kad pienas nustoja gamintis smile.gif Ir pradedi vaikui kaisioti buteliukus su arbatytem, vandenukus, ciulptukus etc.....
Savo vyresnele "autoritetingu patareju" deka maitinau MP tik 2 menesius, dar pora menesiu bandydavau kruti igrusti naktimis. Bet dukrytei, paragavusiai buteliniu malonumu, kruties nebesinorejo traukti. O mazaja kengurike vis dar maitinu. Aciu dievui. arba aciu man paciai mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Kenga,2005 02 06, 22:59]
Atskleisiu paslapti - MP gaminasi mamos galvoje smile.gif Rimtai.

taip ir yra. mamos, sia tema yra l. daug literaturos - ir l. moksliskos ir visiems suprantamos smile.gif tiesiog reikia noreti pasidometi ir viska issiaiskinti, kad neliktu prietaru, nesusipratimu ir pan. dabar knygynai luzta nuo pasirinkimo.
Atsakyti
Lengva patarinet ir kaisiot po nosim visokias teorijas ir patirti. Maitinau abu tik iki 4 menesiu. Na nedaugejo pieno nei nuo noro, nei nuo dazno maitinimo. Sesuo tuo pat metu maitino savo berniuka, geras ir tinkamas pavyzdys buvo, juolab, kad maitino iki 1.8 m. Gal vistik ne visom tai yra skirta? Aisku, ta kuri maitina be problemu ir pienas upemis teka, taip nemano.
Atsakyti
QUOTE(Vijula @ 2005 02 08, 09:52)
Gal vistik ne visom tai yra skirta?

Neskirta dazniausiai toms, kurios turi RIMTU anatominiu ar sveikatos problemu. O visos kitos maitinima krutimi gali pratesti kiek ilgiau, nei 4 menesiai. Su salyga - jei nori mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenga @ 2005 02 11, 21:32)
Neskirta dazniausiai toms, kurios turi RIMTU anatominiu ar sveikatos problemu. O visos kitos maitinima krutimi gali pratesti kiek ilgiau, nei 4 menesiai. Su salyga - jei nori  mirksiukas.gif

Aš sutinku iš dalies, nors ir neturiu rimtų sveikatos problemų ( o gal nežinau??), bet savo pieno neturiu tiek, kad mažylei užtektų. Man vien noro nepakanka, padariau jau viską, ką sugebėjau, maitinu dabar su pagalbine maitinimo sistema, kuri negimdžiusioms moterims pieno gamybą skatina. Man net tai nepadeda schmoll.gif . Bet, iš tiesų, vistiek galiu patirti tą maitinimo krūtimi džiaugsmą, ir kiekviena gali, nes taip, kad pieno visai nebūtų, tai jau išties vienetiniai atvejai.
Atsakyti