QUOTE(milkav @ 2007 01 04, 20:29)
Labas mamos.
Smagu skaityti kaip jums sekasi maitinant savo maziukus. As noreciau gauti patarimu is patyrusiu mamyciu, nes jau pradejau nerimauti. Visa laika nesiojant isciose leliuka buvau isitikinusi kad pati maitinsiu, nes labai to norejau, o taip ir buvo pirmus tris men. Bet deje dabar krutys zymiai sumazejo ir man vis atrodydavo, kad jis neprivalgo, nors kartais nakti ismiegodavo ir 4-5 val. Taip ir buciau toliau maitinusi, bet po vizito pas daktare suzinojom, kad musu sunelis tepriaugo 450g. Daktare patare primaitinti misinuku, bet labai mums sunkiai sekasi. Kai pamaitinu is kruties tada jis to misinuko nei matyt nenori-ziaugcioja ir tiesiog nevalgo. Kelis kart bandziau duoti pirmiau misinuka-tada tai jau suvalgydavo, o to karto piena nusitraukiu. Bet vistiek mano nuojauta sako, kad tureciau tik pati maitinti, bet juk negaliu nekreipti demesio i fakta, kad jis per mazai svorio priaugo. Mums dabar 4men. o sveriam 7kg. Taigi net nezinau ka daryt, bijau kad jei dazniau duosiu misinuko, tai mano pienukass visai dings... Prasau patarkit!!!!!
Is anksto aciu!!!
Visada duokit pirma krūtį, jei jau ruošiatės po to duoti mišinuką.
O jei Jūs gyventumėt margaritos saloje be svarstyklių, ar Jums atrodytų, kad vaikeliui kas negerai, ar jis neramus, ar verkia, ar ieško krūties, ar blogai miega, ar mažai šlapinasi (svarbiausia)? tai gal pamirškit tą svorį, daktarė turi lentelę, jūs už lentelės ribų (truputį), bet juk jūsų leliukas ne sūrio gabalėlis, o žmogelis, tai ne pagal svorį ir žiūrėkit, na stačiai kaskart pikta dėl paprastų bukų (atleiskit) daktarų pasakymų, svoris toks - mišinėlis

, jei jaučiat, kad Jums viskas gerai, tai irgi svarbu, nenurašykit ir mamos intuicijos, nepasiduokit skaičiams, jie beveidžiai, ir maitinkit maitinkit, tik nedarykit ilgesnių negu 3-4 val pertaukų, ir nežiūrėkit, ar didelės krūtis, tai "kranelis", o ne cisterna, pienas gaminasi ir žindant!!! (man regis jau kokį 5 kartą tai rašau

) ir jos jau nebebus tokios išpampusios kaip kadaise, bet ne pagal jų didumą spręskit apie pieno kiekį, ir net nebandykit nusitraukt ir matuot, nieko nepaskaičiuosit, žodžiu kantrybės ir Jūs šaunuolė, kad norit maitinti pati ir ieškot atsakymų