Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

4u.gif visus tris ilgai maitinau,o mažiausiaji ir dabar dar tebemaitinu.kad prašosi naujagimis dažniau ,tiesiog valgydamas pavargsta ir net pamiršta ,kad valgo ax.gif
natūraliai maitinami tiesiog visapusiškai būna sveikesni,neauga jau kaip ant mielių.pagalvokit pačios-žindomas pasiima tiek ,kiek nori,kiek reikia,o iš buteliuko paprastai pagal lenteles be numanymo tik pripila [ripila i kūdykėlius tų mišinukų doh.gif kaip sunku tik gulėti ir sugebėti atsisakyti to gausybės rago??vat tokie ,,pripildyti ,, kūdykiai ir stori būna,ir muša visas svorio rekordų lenteles.dar vienas dalykas ,vaikiukas žindyti bandys ir tada ,kai per karšta,vat todėl liespini nutraukes po 5 min užmiega,juk žinote ,jog pienas teka nevienodo riebumo?juk iš pat pradžiu vaikas gauna ,,arbatos ,,po to maisto.na ir galų gale-jokio nutraukinėjimo.pieno penkis kart daugiau yra kai pats bėga, o nusitraukia jo nedidelė dalis.nusitraukinėjimas man panašus i vandens sėmimą iš šulinio- 10 kibirų pasėmiau ,o kodėl šulinys dar netuščias???????
meilė tik ir didžiulė aistra kūdykiui lemia gausia pieno gamybą,kitaip-latakumą.mamai pasigimdžiusiai leliuką tiesiog 6 mėnesiams patarčiau pamiršti visa pasaulį ,darbus ir mėgautis m o t i n y s t e wub.gif
Atsakyti
Kaip palengvėjo perskaičius pirmame psl. apie žindymą thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Daug skaičiu apie žindymą dar būdama nestuke.gif
Ir tiesiog labai tikėjau ir tebetikiu, kad dar ilgai turėsiu pienuko, nes žinau, kad tai pats geriausias ir vertingiausias maistas kūdikiui drinks_cheers.gif
Taip ir yra - pienuko turiu sočiai mirksiukas.gif
Mano dukrytė valgo tik mano pienukią ir aš net negalvoju apie primaitinimą thumbup.gif
Dukrytė per pirmą mėn. priaugo 1200g. o per antrą - 1500 g.
O sako, kad tik mišinukais maitinami kūdikiai priauga daug, manau, kad tai priklauso nuo kūdikio ir jo poreikių mirksiukas.gif
Mano dukrytė tikra "apžora" lotuliukas.gif
Linkiu visoms mamytėms pirmiausia tikėti, kad pienuko turi tiek, kiek jos kūdikiui reikia ir pamiršti apie visokius mišinukus, tada žindyti tikrai seksis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolityte: 29 gruodžio 2006 - 20:38
QUOTE(SUPER HERA @ 2006 12 29, 20:10)
mamai pasigimdžiusiai leliuką tiesiog 6 mėnesiams patarčiau pamiršti visa pasaulį ,darbus ir mėgautis m o t i n y s t e wub.gif

Labai malonūs žodžiai, ir tai daryti yra malonu - t.y. mėgautis motinyste. biggrin.gif
QUOTE(jolityte @ 2006 12 29, 20:35)
Mano dukrytė valgo tik mano pienukią ir aš net negalvoju apie primaitinimą  thumbup.gif
Dukrytė per pirmą mėn. priaugo 1200g. o per antrą - 1500 g.
O sako, kad tik mišinukais maitinami kūdikiai priauga daug, manau, kad tai priklauso nuo kūdikio ir jo poreikių  mirksiukas.gif

Labai smagu tai girdėti, kad turi pakankamai pienuko ir kad tavo dukrytė puikiai auga.
Mano sūnelis per pirmą mėnesį priaugo 450 g, o per antrą mėnesį - 1200 g. Ne už kalnų ir trečio mėnesio rezultatai - pirmą Naujųjų metų savaitę, pažiūrėsiu, kiek tada bus priaugęs. g.gif
Aš irgi rašiau į šią temą truputį ankstėliau, nes nerimavau, ar pakankamai turi pieno.
Linkiu mamytėms ramybės, pakankamai pienuko ir mėgavimosi motinyste smile.gif
Atsakyti
Labas mamos.
Smagu skaityti kaip jums sekasi maitinant savo maziukus. As noreciau gauti patarimu is patyrusiu mamyciu, nes jau pradejau nerimauti. Visa laika nesiojant isciose leliuka buvau isitikinusi kad pati maitinsiu, nes labai to norejau, o taip ir buvo pirmus tris men. Bet deje dabar krutys zymiai sumazejo ir man vis atrodydavo, kad jis neprivalgo, nors kartais nakti ismiegodavo ir 4-5 val. Taip ir buciau toliau maitinusi, bet po vizito pas daktare suzinojom, kad musu sunelis tepriaugo 450g. Daktare patare primaitinti misinuku, bet labai mums sunkiai sekasi. Kai pamaitinu is kruties tada jis to misinuko nei matyt nenori-ziaugcioja ir tiesiog nevalgo. Kelis kart bandziau duoti pirmiau misinuka-tada tai jau suvalgydavo, o to karto piena nusitraukiu. Bet vistiek mano nuojauta sako, kad tureciau tik pati maitinti, bet juk negaliu nekreipti demesio i fakta, kad jis per mazai svorio priaugo. Mums dabar 4men. o sveriam 7kg. Taigi net nezinau ka daryt, bijau kad jei dazniau duosiu misinuko, tai mano pienukass visai dings... Prasau patarkit!!!!!
Is anksto aciu!!!
Atsakyti
QUOTE(milkav @ 2007 01 04, 20:29)
Labas mamos.
Smagu skaityti kaip jums sekasi maitinant savo maziukus. As noreciau gauti patarimu is patyrusiu mamyciu, nes jau pradejau nerimauti. Visa laika nesiojant isciose leliuka buvau isitikinusi kad pati maitinsiu, nes labai to norejau, o taip ir buvo pirmus tris men. Bet deje dabar krutys zymiai sumazejo ir man vis atrodydavo, kad jis neprivalgo, nors kartais nakti ismiegodavo ir 4-5 val. Taip ir buciau toliau maitinusi, bet po vizito pas daktare suzinojom, kad musu sunelis tepriaugo 450g. Daktare patare primaitinti misinuku, bet labai mums sunkiai sekasi. Kai pamaitinu is kruties tada jis to misinuko nei matyt nenori-ziaugcioja ir tiesiog nevalgo. Kelis kart bandziau duoti pirmiau misinuka-tada tai jau suvalgydavo, o to karto piena nusitraukiu. Bet vistiek mano nuojauta sako, kad tureciau tik pati maitinti, bet juk negaliu nekreipti demesio i fakta, kad jis per mazai svorio priaugo. Mums dabar 4men. o sveriam 7kg. Taigi net nezinau ka daryt, bijau kad jei dazniau duosiu misinuko, tai mano pienukass visai dings... Prasau patarkit!!!!!
Is anksto aciu!!!

Visada duokit pirma krūtį, jei jau ruošiatės po to duoti mišinuką.
O jei Jūs gyventumėt margaritos saloje be svarstyklių, ar Jums atrodytų, kad vaikeliui kas negerai, ar jis neramus, ar verkia, ar ieško krūties, ar blogai miega, ar mažai šlapinasi (svarbiausia)? tai gal pamirškit tą svorį, daktarė turi lentelę, jūs už lentelės ribų (truputį), bet juk jūsų leliukas ne sūrio gabalėlis, o žmogelis, tai ne pagal svorį ir žiūrėkit, na stačiai kaskart pikta dėl paprastų bukų (atleiskit) daktarų pasakymų, svoris toks - mišinėlis doh.gif , jei jaučiat, kad Jums viskas gerai, tai irgi svarbu, nenurašykit ir mamos intuicijos, nepasiduokit skaičiams, jie beveidžiai, ir maitinkit maitinkit, tik nedarykit ilgesnių negu 3-4 val pertaukų, ir nežiūrėkit, ar didelės krūtis, tai "kranelis", o ne cisterna, pienas gaminasi ir žindant!!! (man regis jau kokį 5 kartą tai rašau ax.gif ) ir jos jau nebebus tokios išpampusios kaip kadaise, bet ne pagal jų didumą spręskit apie pieno kiekį, ir net nebandykit nusitraukt ir matuot, nieko nepaskaičiuosit, žodžiu kantrybės ir Jūs šaunuolė, kad norit maitinti pati ir ieškot atsakymų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milkav @ 2007 01 04, 19:29)
Bet vistiek mano nuojauta sako, kad tureciau tik pati maitinti, bet juk negaliu nekreipti demesio i fakta, kad jis per mazai svorio priaugo. Mums dabar 4men. o sveriam 7kg. Taigi net nezinau ka daryt, bijau kad jei dazniau duosiu misinuko, tai mano pienukass visai dings... Prasau patarkit!!!!!
Is anksto aciu!!!

nieko nesuprantu blink.gif kodėl 4 mėn. vaikui 7 kg yra per mažai? g.gif juk yra taisyklė, kad per iki sukaks 6 mėn. svoris turi padvigubėti nuo gimimo - tai net jei jūs gimėt dičkiai, tarkim 4 kg, tai 6 mėn. turėtumėt sverti 8 kg. Tai dar liko net 2 mėn. tam vienam kilogramui priaugti blush2.gif O 500 g per ketvirtą mėnesį yra normalu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 01 04, 19:50)
Visada duokit pirma krūtį, jei jau ruošiatės po to duoti mišinuką.
O jei Jūs gyventumėt margaritos saloje be svarstyklių, ar Jums atrodytų, kad vaikeliui kas negerai, ar jis neramus, ar verkia, ar ieško krūties, ar blogai miega, ar mažai šlapinasi (svarbiausia)?

drinks_cheers.gif svarbiausia žiūrėti, kaip jaučiasi vaikelis. Milkav, stebėk savo mažiuką ir pasikliauk savo nuojautą.
Mano pačios mažius, kai jam buvo 6 mėn., per mėnesį buvo tepriaugęs 100 g. , tada gydytoja siūlė net gultis į ligoninę. Niekur nesigulėm, jokių mišinių negėrėm, o mano pienuku tebemėgaujasi iki šiol ax.gif .
Atsakyti
Ir aš tą patį pasakysiu - vaikiukas ne robotukas ir tų lentelių nežiūri... Vieną mėnesį priauga daugiau, kitą mažiau, ir nieko čia baisaus... Bandykit maitint dažniau, nors ir kas valandą, jei atrodo, kad mažylis alkanas. O jei gerai jaučiasi, tai, matyt, jam visko užtenka, juk jo savijauta svarbiausia, o ne tos lentelės... Mano mažoji kažkurį iš pirmųjų mėnesių irgi buvo priaugusi tik apie 300 g, o paskui vėl po daugiau... ir išmaitinau iki pusantrų metų, nė buteliukų, nė mišinukų nereikėjo.
Sėkmės, nesinervinkit ir tikėkit, kad viskas bus OK - tai iš tikrųjų ir bus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 05 sausio 2007 - 20:43
Labas mamos.
Is anksto aciu!!!

Mes treciam menesi priaugom tik 300 gramu unsure.gif cray.gif ir daktare nieko nepatare, ar reiktu primaitint ar ne, as pabandziau is tos nevilties kist jam ta buteli su misiniu, o jis viaukcioja, neima nors tu ka, soskes irgi neima.
Papildyta:
QUOTE(Nidule @ 2006 12 25, 19:59)
As duodu arbatyte is puoduko, nes is buteliuko springta ir nemoka. Labai paprasta. Pabandyk ir pamatysi.  4u.gif

O kam ta arbata?
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2006 12 26, 21:42)
Geriausiai man budavo vienai leisti laika su vaikuciu, valgydavom kada ir kaip noredavom, ziuredavau i savo mazai grazu mieganti spokiuka, ir pieniuko niekuomet nepritruko, net nepastebejau, ar buvo ten kokios krizes. Ypac svarbu mamos ramybe, ramus buvimas su vaikuciu niekam netrukdant pirmaji menesiuka. Paskui, kai jau procesas isivaziaves, vaikiukas keliu menesiu, gal jau aplinkiniai taip nebeveikia, bet pacioj pradzioj bent mane tai veike labai.

Patikek veikia ir veliau
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2007 01 05, 21:42)
Ir aš tą patį pasakysiu - vaikiukas ne robotukas ir tų lentelių nežiūri... Vieną mėnesį priauga daugiau, kitą mažiau, ir nieko čia baisaus... Bandykit maitint dažniau, nors ir kas valandą, jei atrodo, kad mažylis alkanas. O jei gerai jaučiasi, tai, matyt, jam visko užtenka, juk jo savijauta svarbiausia, o ne tos lentelės... Mano mažoji kažkurį iš pirmųjų mėnesių irgi buvo priaugusi tik apie 300 g, o paskui vėl po daugiau... ir išmaitinau iki pusantrų metų, nė buteliukų, nė mišinukų nereikėjo.
Sėkmės, nesinervinkit ir tikėkit, kad viskas bus OK - tai iš tikrųjų ir bus  bigsmile.gif

Ti va mes ir priaugom tik 300, bet kazkaip labai supanikavau,kad vaikas gal tikrai neprivalgo, svarbiausia, kad ta 3 men krize gal mums, bet dienom buna viskas ciki, o vakarais katastrofa , beveik nepaleidzia manes, istraukia abi krutis, ir dar nori, bet misinio ne uz ka schmoll.gif , tai ka as darau: isgeriu arbatos, ir toliau valgom doh.gif
Atsakyti
Labas mamos.
Is anksto aciu!!!

nu cirkas manoji 5 su puse mėn svėrė 6,5kg ir nieko mamos pienas drinks_cheers.gif .man atrodo,kad dabar kiti nuo gimimo jau vitaminus ir kitą š... ryja,tai ir auga gigantai.prisiskaičiau ir galvojau kad mano vaikas liliputas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2006 12 25, 19:59)
As duodu arbatyte is puoduko, nes is buteliuko springta ir nemoka. Labai paprasta.

O kam ta arbatyte?
Atsakyti