Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Aš ir gi turiu problemą. Mažulėlei 2 sav., bet su maitinimu problemos nuo pat gimimo. Ligoninėj liepė duot mišinuko, nes labai jau daug svorio neteko. Gimė tik 2910 (išnešiota), o numetėbeveik 300 g. grįžus nemo mišinuko nebedaviau, o stengiausi maitinti pati. Maitinau kas 0,5 val. nes vis rodė kad nori valyti, buvo nerami, nemiegojo. Kai pamačiau, kad svoris neauga, o jau vėl mažesnis nei gimus, išsigandau ir nutraukiau savo pieną. Tai tą dieną vaikas miegojo kaip ir priklauso, buvo rami. Tai taip ir pradėjau nutraukinėti. Duodu savo papą pažįst, bet tuoj nori valyt, tai duodu nutrauktą pieną. Man atrodo, kad ji tinginiauja (sako, kad tokių vaikų yra), arba jau nuo pat pradžių nemoka žįsti (tikriausiai sugadinta su buteliukais). Labiausiai bijau, kad nedingtų pienas. Kiekviena diena, kai yra pieno, man džiaugsmas.
Atsakyti
QUOTE(Jurgutis @ 2006 11 17, 19:14)
Aš ir gi turiu problemą. Mažulėlei 2 sav., bet su maitinimu problemos nuo pat gimimo. Ligoninėj liepė duot mišinuko, nes labai jau daug svorio neteko. Gimė tik 2910 (išnešiota), o numetėbeveik 300 g. grįžus nemo mišinuko nebedaviau, o stengiausi maitinti pati. Maitinau kas 0,5 val. nes vis rodė kad nori valyti, buvo nerami, nemiegojo. Kai pamačiau, kad svoris neauga, o jau vėl mažesnis nei gimus, išsigandau ir nutraukiau savo pieną. Tai tą dieną vaikas miegojo kaip ir priklauso, buvo rami. Tai taip ir pradėjau nutraukinėti. Duodu savo papą pažįst, bet tuoj nori valyt, tai duodu nutrauktą pieną. Man atrodo, kad ji tinginiauja (sako, kad tokių vaikų yra), arba jau nuo pat pradžių nemoka žįsti (tikriausiai sugadinta su buteliukais). Labiausiai bijau, kad nedingtų pienas. Kiekviena diena, kai yra pieno, man džiaugsmas.

drinks_cheers.gif Mano mažius taip pat tinginukas. Vos tik duodu žįsti krūtį pačiulpia, pačiulpia ir ima muistytis, verkia, nebevalgo. Iš pradžių galvojau, kad pieno trūksta, pamėginau nusitraukti ir taip jau mėnesį laiko nusitraukiu pieną ir maitinu iš buteliuko verysad.gif Ką daryti, kad viskas grįžtų į ankstesnes vėžes g.gif
Atsakyti
QUOTE(NERINGUKAS @ 2006 11 17, 20:02)
drinks_cheers.gif Mano mažius taip pat tinginukas. Vos tik duodu žįsti krūtį pačiulpia, pačiulpia ir ima muistytis, verkia, nebevalgo. Iš pradžių galvojau, kad pieno trūksta, pamėginau nusitraukti ir taip jau mėnesį laiko nusitraukiu pieną ir maitinu iš buteliuko  verysad.gif  Ką daryti, kad viskas grįžtų į ankstesnes vėžes  g.gif

O tai kaip sekasi nusitraukinėti? Ar pienelio nemažėja? O juk jo reikia vis daugiau. Iš kur tas papas sužinos, kad reikia daugiau gaminti? Beje, su kokiu pientraukiu trauki? Kažin ar jis turi kokios įtakos?
Atsakyti
Iš pradžių atrodė, kad pienelio mažėja verysad.gif nes nusitraukdavau labai mažai. Jau galvojau, kad teks mišinukais maitinti. Bet nenuleidau rankų, pradėjau gerti šiek tiek daugiau skysčių, ir nusitraukinėjau pienuką reguliariai - iš pradžių kas 2 val, nes nusitraukdavau tiek pieno, kad vienam kartui pamaitinti neužtekdavo schmoll.gif bet dabar viskas tvarkoje, nusitraukiu pienuką kas 3-4 val., maždaug po 160-200 ml. Naktį mažiukas valgo iš papuko, tuomet lyg ir užtenka g.gif
Naudoju AVENT pientraukį thumbup.gif
Kažkas jau lyg ir minėjo, kad pienas gaminasi smegenyse. Todėl ir aš manau, kad labai daug kas priklauso nuo pačios mamos savijautos, ramybės, pailsėjimo ir pan.
Atsakyti
nezinau ar man paprasciausiai labai pasiseke, ar padejo nusiteikimas. dar budama nescia sakiau, kad maitinsiu savo mazute maziausiai puse metu, o maitinau septynis menesius ir dar galejau maitinti (pienas visiskai dingo kai mazylei suejo metukai), bet isdygo dantukai ir pradejo skaudziai kandziotis rolleyes.gif
o gal padejo ir tai, kad man dukryte gan greit atnese, nors ir buvau po operacijos. ir dar labai naudinga buvo, kad po gimdymo dar ligonineje (siauliu gimdymo namuose) isklausiau paskaita kaip taisyklingai zindyti mazyli.
mielos mamos, tereikia labai noreti, nebijoti, nepergyventi, sociai valgyti (tada pienas bus sotesnis), atsipalaiduoti ir nenoreti, kad vaikiukiai iskart viska moketu. kol ismokom, as kaip reikia paduoti kruti, mazute kaip reikia paimti, apsizioti kruti, kol atradom mums abiems patogia valgymo poza, praejo ne viena diena. ligonineji sis valgymo ir bendravimo procesas trukdavo apie pora valandu. praejus menesiui, pradejau vel eiti i paskaitas, tai tekdavo piena nutraukti, bet ir tai nesukele problemu. pasirinkau buteliuku su kietu ciulptuku, kad mazyle nepajustu malonumo legvai traukti piena ir viskas buvo gerai thumbup.gif
uzjauciu tas, kurios del vienokiu ar kitokiu priezasciu negali patirti maitinimo krutimi dziaugsmo, bet nepasiduokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 11 17, 07:32)
Sakykit, ar nuo antibiotiku gali sumazeti pieno? Senu paziuru daktare liepe nebemaitinti leliuko is kruties geriant antibiotikus, tai dvi paras, verkiau, kad sitaip atsitiko ir turiu nutraukineti piena (mano lelius isvalgydavo 150, nutraukdavau tik iki 50 ml). Kol galu gale nebeiskentusi nuejau pas vaiku daktare, ir ji liepe butinai maitinti, beje, ir terapeute antra diena man israse geresniu vaistu, kuriuos geriant galima maitinti. Pati to nezinodama, liepia nutraukti  doh.gif  Ar galejo nervai ir toks nutraukinejimas beveik visiskai sunaikinti pieno gamyba, tai vakar po pietu vaikutis istrauke su visais guziukais, dabar is ju viena skura  doh.gif 
Ar imanoma viska atsatyti i savo vietas? prarandu vilti.... nors be galo noriu pati maitinti...

yra kazkokie antibiotikai kuriuos galima gert maitinant, pati geriau, kai dukrytei buvo mazdaug menesis. as manau duo tu jai ciulpt kruti ir daug skysciu . vaikas istraukia tiek kiek jam reikia. o paskui vel viskas atsistatys. ant savo kailio isbandziau.
Atsakyti
QUOTE(NERINGUKAS @ 2006 11 17, 20:02)
drinks_cheers.gif Mano mažius taip pat tinginukas. Vos tik duodu žįsti krūtį pačiulpia, pačiulpia ir ima muistytis, verkia, nebevalgo. Iš pradžių galvojau, kad pieno trūksta, pamėginau nusitraukti ir taip jau mėnesį laiko nusitraukiu pieną ir maitinu iš buteliuko  verysad.gif  Ką daryti, kad viskas grįžtų į ankstesnes vėžes  g.gif

Nežinau, gal menka aš patarėja, bet... Mano mažius pirmus tris mėnesius valgė be jokio grafiko, būdavo kad ir kas pusvalandį... bet aš kentėjau... Jis irgi būdavo, kad patraukia ir viskas, užmiega, o po pusvalandžio (ar dar mažiau) vėl rėkia... ir taip visą parą. Aš tiesiog išlaukia šitą laiką... Po poros mėnesių viskas normalizavosi. Pieno pradėjo gamintis tiek, kiek reikia. Vaikas sustiprėjo, pradėjo pavalgyti normaliau. Nors vis tiek pusę metų (kol nepradėjau primaitint) valgė kas porą valandų (naktį truputį rečiau). Bet man tai jau nebuvo kliūtis...

P.S.: Maitinau 11 mėnesių. Nutraukiau savo noru. Jokių problemų nebuvo...
Atsakyti
Ir aš įkišiu savo trigrašį.
Tinginiukai atpratinami nuo buteliuko parinkus soskę su mažesne skylute. Tada lengviau krūtį traukt, nei buteliuko soskę čiulpt.
Kūdikis žisdamas nusiramina. Ką jis žįs: čiulptuką ar krūtį, spręsti Jums pačioms.
O dėl maitinimo krūtimi. Norint žinoti kiek kūdikis iščiulpia, reikia jį pasverti prieš ir po maitinimo (neperengus, nekeitus sauskelnių). Nors yra viena problema, nes ne kiekviena namuose turim svarstykles galinčias sverti bent 50 g tikslumu.
O dėl pieno. Per žindymo laikotarpį būna visko: ir trūkumo, ir fontanų. Reikia tik suprasti, kad krūtyse pieno visada yra tiek kiek reikia.
Man pieno kiekis normalizavosi (sumažėjo, kad neprabusčiau šlapia, šlapiuose pataluose) maždaug po 1,5-2 mėn. Ir krūtys minkštos pasidarė. Ir pilnumo jausmas, tik ilgiau (negu paprastai) nemaitinus atsirasdavo.
Kai tokius simptomus pajuto mano draugė, tai nustojo maitinti. Sakė, kad pieno mažai. Siūliau svert, bet svarstyklių neatsirado, tai pradėjo primaitinti. Tuo jos maitinimas ir baigėsi. Bandžiau sakyti, kad ir nereikia tų pieno fontanų ir upių. Bet...
Taigi pagrindinis rodiklis gali būti kūdikio svoris. Nors jis irgi priklauso nuo maitinančios krūtimi mamos mitybos. Ir nebūtinai didelis svoris yra gerai.
Atsakyti
As irgi buvau ipratusi, kad pirmus 2 menesius krutys tiesio plysdavo nuo pieno pertekliaus, o 4 menesiuka jau visai buvau issigandusi, kad pienelis dingsta verysad.gif , nes krutine pasidare minkstesne nei ipratusi buvau blink.gif
O dar maze vis kartais atsisakydavo zysti kruti, tai isbudavo diena nevalgiusi 4val. O karta net 6 val nieko nevalge verysad.gif kai tik pabandydavau duoti kruti, tuoj rekti pradedavo, tai jau net nusitraukiau pientraukiu ir siaip ne taip isiuliau is buteliuko atsigerti. Pet po kiek laiko nusprendziau, kad reikia ir per prievarta isiulyti mazei savo kruti ir kiek pasistengus man pavyko.
O apsiraminau ir isitikinau, kad mano pienelio uztenka, kai pasisvereme - per menesi priaugome 1000g thumbup.gif
Atsakyti
Na mano mažoji krūtį ima, bet tikrasi žindimas (kai girdžiu nurijimą) gaunasi labai retai. Tai tikrai suprantu kad pieno ji neištraukia tiek, kiek jai reikia, nes po to duodu iš buteliuko, tai išgeria apie 100 ml. Paskutiniu laiku duodu iš buteliuko su maža skylute, tai, žiūriu, irgi nori tinginiauti. Žodžiu, baisus vargas ir krūtį duoti, ir pieną traukti, ir dar pamaitinti. Bet, kad krūtį žinda taip pat kaip ir nuo gimimo, įsikanda tvirtai, kartais rezultatyviai patraukia, o dažniausiai kažkaip nevykusiai žinda (tikrai nieko nenuryja), juda apatinis žandikaulis, o juk būna išalkusi kaip žvėriukas. Su pirmu vaiku tokių cirkų nebuvo.
Atsakyti
Gal esat kas girdeja ar isbande cesnako tabletes? Semetos kursuose minejo kad cesnako tabletes uzgerti pienu tada vaikutis greiciau auga, ir cesnako kvapas jam patinka, tik ant pakuotes parasyta zindancioms pries vartojant pasitarti su gyditoju, tai vat ir domu ar verta pabandyti...
Atsakyti
QUOTE(Pakeliautoja @ 2006 11 29, 22:44)
Gal esat kas girdeja ar isbande cesnako tabletes? Semetos kursuose minejo kad cesnako tabletes uzgerti pienu tada vaikutis greiciau auga, ir cesnako kvapas jam patinka, tik ant pakuotes parasyta zindancioms pries  vartojant pasitarti su gyditoju, tai vat ir domu ar verta pabandyti...

o čia ne bajeris buvo blink.gif g.gif
kiek pamenu, mum jis aiškino neprisivalgyt be saiko česnakų ir svogūnų...
Atsakyti