Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(ilka71 @ 2006 10 28, 12:28)
Tai gali būti vienas iš požymių, jog trūksta pieno. Tačiau žalsvos išmatos būna ne tik dėl to. Nuo  mamos suvalgyto maisto pasikeičia  pienas, tuo pačiu gali pasikeisti ir vaikiuko išmatos. Juk suaugę irgi nevienodai ,,daro"...  rolleyes.gif
Man daug kartų taip buvo, bet tikrai žinau, kad pieno netrūko. Svarbiausiai, kad vaikiukas atrodo sveikai, neviduriuoja, nevemia, nėra mieguistas. Tada nėra reikalo nerimauti.  mirksiukas.gif Pamatysit po kelių dienų vėl leliukas ,,kakos" gelsvai.  thumbup.gif

Ir tikrai, jau daugiau pusantros savaitės vaikelis tuštinasi geltonai. smile.gif Kartais būna ir žalsvai, bet dažniau geltonai. Man jau ramiau.
Kitą pirmadienį eisim į polikliniką svertis, tai labai tikiuosi, kad vaikelio svoris auga normaliai. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eglius @ 2006 10 28, 15:14)
nepergyvenk del tu zalsvu ismatu, vaikeliui augant keiciasi ismatu spalva ir kvapas, o del visa ko, kad butu ramiau nunesk kakuti tyrimui

Sveika! As taip pat maitinu krutimi mano kudikiui jau greitai trys menesiai. taip cia mamos teisingai sako, kad kudikiui augant ismatos keiciasi. Kudikio zalsvos ismatos, todel kad jos labai greitai pasisalino is zarnyno. Motinos piene esantys fermentai skatina greita medziagu asorbacija ir kudikis daznai tustinasi, bet nevisada. As buvau labai issigandusi kai mano kudikelis nekakojo 4 dienas. Sesele pasake nusitrauk pieno ir pazesi ar uztenka, bet as to nedariau pasitikejau savimi ir savo jegomis. Be to zinojau, kad nusitraukti pieno nera gerai. Taigi jei vaikas laimingas, noriai zaidzia, istustines viena kruti paparaso kitos ir ja istustines jauciasi sotus, per para 6 slapi vystiklai, vadinasi viskas puiku tavo pieno jam uztenka. Ir zinoma pagrindinis rodyklis, kad pieno tikrai uztenka, tai augantis svoris. Mano kilusioms abejonems labai padejo daktaro Vingro knyga "Jusu vaikas".
Atsakyti
QUOTE(friculis @ 2006 10 17, 21:31)
nu va...antra diena bandom naudot kuo maziau soske, t.y. vietoj soskes papa kisu... daznai susipykstam... tada duodu sosdke ir bandau po keliu sekundziu sukeisti - siaip pavyksta, tik man rodos narvuoju vaika ir tiek.  nes krutine kazkokia visai minksta, gal dabar nebespeja pasigaminti, nors bega pinukas kai vaikas uzpuola :-) - buvo ipratusi kad istustina kas 4val....tikriausiai cia jau ir man stogas vaziuoja

o dar ka reiskia kai krutine sugelia ir pienas ppasipila - ar cia pasigamina ar cia atleidzia krutis? kazkaip seniau buvo tarpuose tarp maitinimu po pora kartu ir maitinimo metu- o dabar tik kai maitinu pora kart pasilieja...

sveika. butinai atsisakykit soskes, nes gali laikui begant pritrukti pieno. mat vaikas nebemokes istustinti krutines tinkamai ir palaipsniui mazes pieno. dazniau vaikas pradeda valgyti kai jis auga ir jo poreikiai dideja, tada jis dazniau ciulpia kruti, taip krutis gauna signala kad reikia gaminti pieno daugiau ir per savaite vel viskas nusistato, kudikis vel reciau prades zisti. ir dabar kai kudikis praso daugiau pieno butinai glausk ji prie kruties ir siulik kiek tik jam reikia. nepasiduok ir pieno jam bus pakankamai. ir neklausyk tu kurie siulys pabandyk po maitinimo duoti misinuko, to nedaryk. O soske atsisakyti galite taip. daugiau rodyk kudikiui demesio ka nors naujo sugalvokite, kad jisai pamirstu soske, o migdyk nakciai ji maitindama krutimi, kai jis uzsnus dar pasupk lopselyje ir pamatysi laikui begatn jis pamirs soske, tai ilgas procesas, bet ka padarysi jei nori maitinti krutimi kuo ilgiau. Sekmes
Atsakyti
Sveikos,

man iskilo toks klausimas, nes itariu kad pradeda trukti pienuko g.gif Daug kas raso kad nereikia jokiu budu po maitinimo duoti misinuko, bet ka daryti jei matai kad vaikas pavalge ir jam tikrai neuzteko, nes muistosi, iesko kruties, neuzmiega, inirtingai ciulpia soske? Negi rekdyti vaika glaudziant prie kruties kurioje nebera pieno?
Atsakyti
QUOTE(Torres @ 2006 11 12, 20:30)
Sveikos,

man iskilo toks klausimas, nes itariu kad pradeda trukti pienuko g.gif Daug kas raso kad nereikia jokiu budu po maitinimo duoti misinuko, bet ka daryti jei matai kad vaikas pavalge ir jam tikrai neuzteko, nes muistosi, iesko kruties, neuzmiega, inirtingai ciulpia soske? Negi rekdyti vaika glaudziant prie kruties kurioje nebera pieno?

zinoma duok ir nenervuok vaiko ,visada pirmiausia duok kruti o po to misinuka ,galbut vaikutis budamas sotus ilgiau pamiegos ir tu pailsesi ,ir pienelio daugiau atsiras,tik nesinervuok ir daug skysciu gerk ,mano mazius budamas menesio atsisake kruties tai pora savaiciu pieneli nusitraukinejau ir girdziau is buteliuko ,po to vel pradejo imti ir maitinau ilgai.vieniem reikia daugiau pienelio kitiem maziau ,gal taviskiui reikia daugiau
Atsakyti
QUOTE(Torres @ 2006 11 12, 21:30)
Sveikos,

Krutis vaikui ne tik maistas, tai mama, jos siluma, kvapas, na kaip jam kitaip ja palaikyt, kaip ne uz papo blink.gif . Pieno trukumo pozymiai ne vaiko muistymasis ar verkimas, o 1 - retas slapinimasis. Jei krutys ir atrodo tuscios ar mazos, nesvarbu, jos tik kaip kraneliai biggrin.gif , taip kad glauskit prie sirdies ir kruties, taip Jusu vaikas "uzsisakys" pienelio, po keliu dienu tikrai turetu susitvarkyti. Ir nesikankinkit gerdama, jei Jums nebelenda biggrin.gif , mamos kunas is paskutiniuju viska atiduos vaikeliui. Yra toks Meksikoj padavimas, kad mama su naujagimiu pasiklydo dykoj vietoj, ir be vandens numire, o vaikas ant kruties dar kelias dienas gulejo ir pieneli vlgydamas liko gyvas, tai mamai net statulele pastatyta yra, nezinau, ar tiesa, bet labai jau ta istorija wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 13 lapkričio 2006 - 19:30
QUOTE(Torres @ 2006 11 12, 20:30)
Sveikos,

Nu aš iki pat šiol nesuprantu tų mamyčių, kurios kategoriškai aiškina neduok mišinuko, neduok soskės...ir t.t. kiekvienas vaikiukas yra toks individualus, kad nėra tokių taisyklių ir kad jos tiktų visom mamytėm ir jų vaikučiams. Aš pati savo 1mėn 7 mėnesių angeliuką dar ir dabar matinu naktim, bet pradžioj prisiskaičius tokių paistalų apie tai, kad neduok mišinuko, kad jam užtenka tiek kiek yra, kad pasigamins daugiau, jei dažniau žįs-vos neatsidūrėm ligoninėj, nes pasirodo vaikas žinda, žinda, bet nieko neištraukia, neaugo svoris, vaikiukas verkė, o po to išvis pasilpo. Ačiū dievui, kad laiku susigriebiau-pradėjau nusitraukinėt pienuką ir duot iš buteliuko, daviau ir mišinuko. Taigi jis buvo tinginukas, tingėjo traukt ir su tokiaistinginukais taip dažnai būna-jie atsiduria ligoninėj dėl mamyčių didelio noro matinti krūtimi ir dėl tokių pamokymų, kad jokiu būdu neduok iš buteliuko ar mišinuko.Jums pačiom geriausia matyt, ar vaikiukas alkanas, ar ne-juo labiau kad ir pienuko nevienodai pas visas būna-vienos plaukia, o pas kitas vos vos užtenka, net tų įklotėlių nereikia. Bet viena aišku iš mano patirties-nelaikykite jų alkanų, jei jis verkia, ar valgo kas val.-jam ryškiai trūksta maistelio ir netaisyklė, kad kuo dažniau laikysi prie krūties, tai daugės pieno-ne visom tai būna. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Sėkmės, aš aišku už ilgą maitinimą krūtimi, ir dabar man tos akimirkos pačios smagiausios, bet visur reikia proto, o ne tų straipsnių apie ilgą ir sėkmingą žindymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 13 lapkričio 2006 - 20:23

[QUOTE]
Krutis vaikui ne tik maistas, tai mama, jos siluma, kvapas, na kaip jam kitaip ja palaikyt, kaip ne uz papo . Pieno trukumo pozymiai ne vaiko muistymasis ar verkimas, o 1 - retas slapinimasis. Jei krutys ir atrodo tuscios ar mazos, nesvarbu, jos tik kaip kraneliai , taip kad glauskit prie sirdies ir kruties, taip Jusu vaikas "uzsisakys" pienelio, po keliu dienu tikrai turetu susitvarkyti. Ir nesikankinkit gerdama, jei Jums nebelenda , mamos kunas is paskutiniuju viska atiduos vaikeliui. Yra toks Meksikoj padavimas, kad mama su naujagimiu pasiklydo dykoj vietoj, ir be vandens numire, o vaikas ant kruties dar kelias dienas gulejo ir pieneli vlgydamas liko gyvas, tai mamai net statulele pastatyta yra, nezinau, ar tiesa, bet labai jau ta istorija

aciu labai uz patarimus,is tiesu lyg ir pradeda gamintis daugiau pienelio, nes vaikinas slapinasi kaip didelis biggrin.gif , na daviau per pora dienu viena karta misinuko, bet isgere tik 30 ml, tai manau kad krutis gamina pieneli nors ir atrodo minkstos, be to kartais jauciu kai vaikas zinda kad pienas gaminasi, nes apima toks lyg ir dilgsejimas visoje krutyje ir tuo metu vaikelis pradeda dar energingiau zisti smile.gif na tikiuosi viskas susitvarkys nes labai noriu pati maitinti

lekiu nes kleckas jau valgyt praso wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Torres @ 2006 11 14, 14:00)
aciu labai uz patarimus,is tiesu lyg ir pradeda gamintis daugiau pienelio, nes vaikinas slapinasi kaip didelis biggrin.gif , na daviau per pora dienu viena karta misinuko, bet isgere tik 30 ml, tai manau kad krutis gamina pieneli nors ir atrodo minkstos, be to kartais jauciu kai vaikas zinda kad pienas gaminasi, nes apima toks lyg ir dilgsejimas visoje krutyje ir tuo metu vaikelis pradeda dar energingiau zisti smile.gif  na tikiuosi viskas susitvarkys nes labai noriu pati maitinti

lekiu nes kleckas jau valgyt praso wub.gif

Tai zinoma, Jums puikiai atrodo, nes tai yra tiesa, kad pienas gaminasi vaikuciui zindant ir dilgciojimas rodo, kad skiriasi oksitocinas, kuris skatina pieno begima - bet juk Jus turit upes pieno thumbup.gif , maitinkit vaikuciui i sveikata biggrin.gif , tai dar vienas argumentas nenusitraukineti pieno, kad pamatuotum, kiek yra, nes tai Procesas!!! Krutys ne kibireliai, o kraneliai biggrin.gif , tik pirmom dienom jos buna patinusios , ir net ne tiek nuo pieno, kiek nuo skysciu pasiskirstymo organizme, ten ir kraujas priplusta (ar priminti erotine paralele su vyru blush2.gif ).
Sekmes ir geros nuotaikos (o tai, patikekit, labai svarbu!!!) 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(tsima @ 2006 11 13, 21:22)
.Jums pačiom geriausia matyt, ar vaikiukas alkanas, ar ne-juo labiau kad ir pienuko nevienodai pas visas būna-vienos plaukia, o pas kitas vos vos užtenka, net tų įklotėlių nereikia. Bet viena aišku iš mano patirties-nelaikykite jų alkanų, jei jis verkia, ar valgo kas val.-jam ryškiai trūksta maistelio ir netaisyklė, kad kuo dažniau laikysi prie krūties, tai daugės pieno-ne visom tai būna. mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
Sėkmės, aš aišku už ilgą maitinimą krūtimi, ir dabar man tos akimirkos pačios smagiausios, bet visur reikia proto, o ne tų straipsnių apie ilgą ir sėkmingą žindymą.

pienuko nevienodai pas visas būna-vienos plaukia, o pas kitas vos vos užtenka - netiesa, labai reti apsigimimai neleidzia mamoms maitinti. Pienuko bus, jei mama tures daugiau info ir zinos, ka ir kaip daryt, ir pries tokias ieskancias atsakymu as nukeliu skrybele hi.gif
ir netaisyklė, kad kuo dažniau laikysi prie krūties, tai daugės pieno - vel klystate, taisykle, bet yra isimciu, tada reikia padaryti dar kai ka ir vis bus thumbup.gif
bet visur reikia proto, o ne tų straipsnių apie ilgą ir sėkmingą žindymą - papildysiu, kai kalbam apie patinkancias spalvas - tai musu nuomoniu sfera, bet yra kai kuriu dalyku, kurie jau nera diskusiju objektas, na mat teko susidurti ir su PSO ir su vietine sveikatos ministerija, taip kad kai kas jau yra zinios, o ne nuomone 4u.gif
Ir puiku, kad Jus uz ilga zindyma drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2006 11 14, 16:50)
pienuko nevienodai pas visas būna-vienos plaukia, o pas kitas vos vos užtenka - netiesa, labai reti apsigimimai neleidzia mamoms maitinti. Pienuko bus, jei mama tures daugiau info ir zinos, ka ir kaip daryt, ir pries tokias ieskancias atsakymu as nukeliu skrybele  hi.gif

lengva pasakyti, sunku padaryti... maitinu savo pienuku, tačiau didžiąją dalį mes suvalgom iš buteliuko... Kodėl? Esam neišnešiotos, prie krūties mergaitė pirmąkart buvo pridėta tik kažkelintą parą, vėliau vėl niekas neleido dėti prie krūties. Dabar rezultatas toks - mergaitė moka paimti krūtį, moka patraukti, bet.. patraukia truputį ir paleidžia krūti, pailsi, vėl patraukia ir vėl paleidžia... Bandėm primaitinti iš pipetės, bet galų gale mergaitė tiek išalko, kad tik verkė ir viskas...
Nežinau, ar mums bepavyks maitintis iš krūties, nežinau, ar man ilgai užteks pienuko jį nusitraukinėjant, bet kitos išeities jau nebematau...
Atsakyti
pasiskaminkit konsultantem. tikrai verta. nors as paskambinau jau beveik zinodama ka daryti, bet visviena padejo - nuramino, paaiskino, apsitarem kaip geriau ir i ka demesi atkreipti. to rezultatas per paskutini men priaugom 900g. - tereikejo neeist kleckui ilgai miegot o vis papa duot - tad ir kleckas sotus ir pieno vel daug. As skambinau p.Živilei - tikriai didelis jai ačiu už palaikyma ir konsultatcijas.
Atsakyti
Sakykit, ar nuo antibiotiku gali sumazeti pieno? Senu paziuru daktare liepe nebemaitinti leliuko is kruties geriant antibiotikus, tai dvi paras, verkiau, kad sitaip atsitiko ir turiu nutraukineti piena (mano lelius isvalgydavo 150, nutraukdavau tik iki 50 ml). Kol galu gale nebeiskentusi nuejau pas vaiku daktare, ir ji liepe butinai maitinti, beje, ir terapeute antra diena man israse geresniu vaistu, kuriuos geriant galima maitinti. Pati to nezinodama, liepia nutraukti doh.gif Ar galejo nervai ir toks nutraukinejimas beveik visiskai sunaikinti pieno gamyba, tai vakar po pietu vaikutis istrauke su visais guziukais, dabar is ju viena skura doh.gif
Ar imanoma viska atsatyti i savo vietas? prarandu vilti.... nors be galo noriu pati maitinti...
Atsakyti