Va as ir galvoju, kodel sakoma, kad zmogu pasitinki pagal ruba, o palydi pagal prota, kodel gi vaika poliklinikoj (ir ne tik, deja) kaip kokia kaledine zasi visada pagal svori , juk tai ZMOGUS .
Esu ta mama Nora (kazkurioj temoj apie pagalba tel yra ir mano tel), skaitineju skaitineju, ir tiesiog ne nezinau kiek daug graziu zodziu mamytems pasakyti norisi, palaikyti jas, zinot, kartais isklausai, ir jau mamai palengveja, ziurek ir patarimo nebereik, ramybe sirdy .Nebijokit skambinti konsultantems, patikekit, kartais klausanti sirdis padeda ne maziau, negu balto chalato patarimai
QUOTE(DAISY @ 2004 08 19, 09:15)
Be to, kūdikis verkia nebūtinai dėl to, kad yra alkanas. Tik du požymiai drauge:
- blogai augantis kūdikio svoris (mažiau nei 500 g per mėnesį ar mažiau nei svėrė gimęs, praėjus 2 savaitėms po gimimo);
- retas šlapinimasis koncentruotu šlapimu (mažiau nei 6 kartus per parą) ir papildomas žalios bado išmatos patikimai rodo, jog kūdikis dėl kažkokių priežasčių gauna per mažai pieno.
- blogai augantis kūdikio svoris (mažiau nei 500 g per mėnesį ar mažiau nei svėrė gimęs, praėjus 2 savaitėms po gimimo);
- retas šlapinimasis koncentruotu šlapimu (mažiau nei 6 kartus per parą) ir papildomas žalios bado išmatos patikimai rodo, jog kūdikis dėl kažkokių priežasčių gauna per mažai pieno.
Štai tos žalios bado išmatos mane ir neramina.
Aš kol kas nežinau, kaip svorio priauga mano Mažylis, ne sdar nebuvo poliklinikoje ir nesisvėrėme, tai darysime, kai sūnui bus mėnuo. Šlapinasi ir tuštinasi vaikas, manau, pakankamai dažnai - tai galiu spręsti iš sauskelnių. Miega ramiai. Valgo intensyviai 10-15 min, paskui jau krūtį žinda beveik snausdamas.
Tačiau pastarąsias tris dienas jo išmatos žalsvos spalvos (o buvo prieš tai geltonos). Ar tikrai vaikui trūksta mano pieno?
nu va...antra diena bandom naudot kuo maziau soske, t.y. vietoj soskes papa kisu... daznai susipykstam... tada duodu sosdke ir bandau po keliu sekundziu sukeisti - siaip pavyksta, tik man rodos narvuoju vaika ir tiek. nes krutine kazkokia visai minksta, gal dabar nebespeja pasigaminti, nors bega pinukas kai vaikas uzpuola :-) - buvo ipratusi kad istustina kas 4val....tikriausiai cia jau ir man stogas vaziuoja
o dar ka reiskia kai krutine sugelia ir pienas ppasipila - ar cia pasigamina ar cia atleidzia krutis? kazkaip seniau buvo tarpuose tarp maitinimu po pora kartu ir maitinimo metu- o dabar tik kai maitinu pora kart pasilieja...
o dar ka reiskia kai krutine sugelia ir pienas ppasipila - ar cia pasigamina ar cia atleidzia krutis? kazkaip seniau buvo tarpuose tarp maitinimu po pora kartu ir maitinimo metu- o dabar tik kai maitinu pora kart pasilieja...
Sveikos mamytes,
reikia jusu patarimo. Mano mazyliui tuoj bus 3 savaites. Ir nezinau kaip geriau geriau daryti, kad nesugadinciau pieno gamybos. Mazylis valgo ilgai, 1-2 valandas is vienos kruties. Jeigu bevalgydamas dar pakakina -einam keisti pampersu. Su visokiom oro voniom ir panasiai tai trunka irgi apie 1-2 valandas. Bet po to mazylis vel nori valgyti. Klausimas: ar duoti vel ta pacia kruti? Ar kita? Ar cia skaitosi tas pats maitinimas? Pvz jeigu tarpas gaunasi maziau nei valanda?
Ir dar, buna, kad valgo is vienos kruties (su nugrauztu speneliu), ilgai ir atrodo kad niekaip nepasisotina. O jeigu perkeliu prie kitos (sveikos) - labai greitai privalgo nuluzta ir viskas. Ar galiu pekelineti prie kitos, ar kankintis ir laikyti prie nugrauztos?
reikia jusu patarimo. Mano mazyliui tuoj bus 3 savaites. Ir nezinau kaip geriau geriau daryti, kad nesugadinciau pieno gamybos. Mazylis valgo ilgai, 1-2 valandas is vienos kruties. Jeigu bevalgydamas dar pakakina -einam keisti pampersu. Su visokiom oro voniom ir panasiai tai trunka irgi apie 1-2 valandas. Bet po to mazylis vel nori valgyti. Klausimas: ar duoti vel ta pacia kruti? Ar kita? Ar cia skaitosi tas pats maitinimas? Pvz jeigu tarpas gaunasi maziau nei valanda?
Ir dar, buna, kad valgo is vienos kruties (su nugrauztu speneliu), ilgai ir atrodo kad niekaip nepasisotina. O jeigu perkeliu prie kitos (sveikos) - labai greitai privalgo nuluzta ir viskas. Ar galiu pekelineti prie kitos, ar kankintis ir laikyti prie nugrauztos?
QUOTE(Biufka @ 2006 10 17, 19:47)
Aš kol kas nežinau, kaip svorio priauga mano Mažylis, ne sdar nebuvo poliklinikoje ir nesisvėrėme, tai darysime, kai sūnui bus mėnuo. Šlapinasi ir tuštinasi vaikas, manau, pakankamai dažnai - tai galiu spręsti iš sauskelnių. Miega ramiai. Valgo intensyviai 10-15 min, paskui jau krūtį žinda beveik snausdamas.
Tačiau pastarąsias tris dienas jo išmatos žalsvos spalvos (o buvo prieš tai geltonos). Ar tikrai vaikui trūksta mano pieno?
Ir mano mazyles ismatos buvo zalsvos spalvos. Labai pergyvenau, bet gydytoja nuramino, kad tai nuo tulzies fermentu. Mazyliams taip buna, kai kurie tiesiog pieneli sunkiau virskina. Tokios ismatos buvo vos ne iki 4 men, nors dukryte svorio tikrai normaliai priaugo ir jokiu kitu sveikatos sutrikimu nebuvo.
QUOTE(Kaštonė @ 2006 10 19, 14:55)
Maniškis irgi labai ilgai žįsdavo.
Jei tarp maitinimų mažiau nei 1,5val., reikia duoti tą pačią krūtį, nes tas "galinis" pienukas yra riebiausias, o jei ilgesnis tarpas - kitą. Tik aš skaičiuodavau laiką nuo maitinimo pradžios.
Gal aiškiai parašiau...
Jei tarp maitinimų mažiau nei 1,5val., reikia duoti tą pačią krūtį, nes tas "galinis" pienukas yra riebiausias, o jei ilgesnis tarpas - kitą. Tik aš skaičiuodavau laiką nuo maitinimo pradžios.
Gal aiškiai parašiau...
O jeigu kruti zinda kokia valanda, ar jau gauna ta riebu pienuka? Na aisku tas zindimas nera istisinis, su pertraukom, bet krutis tokia visai minksta pasidaro. Ir kaip zinoti kad jau istustino kruti? Man buna, kad ilgo maitinimo pabaigoj kai vaikutis traukia piena, tai atrodo kad gyslos is kruties gilumos traukiasi. Ir paskui po maitinimo skauda kruti. Ar cia reiskia, kad jau viska istustino?
QUOTE(Stitch @ 2006 10 19, 21:02)
O jeigu kruti zinda kokia valanda, ar jau gauna ta riebu pienuka? Na aisku tas zindimas nera istisinis, su pertraukom, bet krutis tokia visai minksta pasidaro. Ir kaip zinoti kad jau istustino kruti? Man buna, kad ilgo maitinimo pabaigoj kai vaikutis traukia piena, tai atrodo kad gyslos is kruties gilumos traukiasi. Ir paskui po maitinimo skauda kruti. Ar cia reiskia, kad jau viska istustino?
Sveiki Mamyte, auginu 5 vaikucius pirmi dvynukai. taip dvynukus maitindavau is kart abu tai po to gime toks pavadinimas mato papas ir antano papas vienas gime didelis 3500, kitas 2800, tai man budavo patogiau taip susideti vaikucius, kad prie kaires puses budavo Matas, tai ta krutis liko mazesne, nes tas vaikutis tiek turedavo sveikatos, na as manu kad vaikui papa zisti valanda pusantros tai jau blogai jis zaidzia su papu, kaip su ciulptuku, aisku mazas kudikelis nori buti salia savo mamos, ir tai jis daro tokiu budu, as kai pagimdziau 5 mergyte tai visi nori su ja pabuti pazaisti tai galima sakyti iki pat kudikystes (28 dienos) kaip as sakau jis ir prabuvo man ant ranku, dabar maitinimas is kruties jei naturaliai stipriai nespaudziant pienas nebega, tai tikrai jokio reikalo nera reikia duoti kita kruti nes vaikutis ir neturi jegu jis pavargsta, taip gali po to visai nebenoreti kruties, kaip sakoma is buteliuko lengviau. Ir as visada doudu abi krutis, vaikus maitinu ilgai, na nebent jie nebenori, tada viena karta is vienos kita karta is kitos, pienas taip naturaliai gaminasi visada jauciu kurioje krutyje labai daug pieno. Stai ir kai paskutini karta gimdziau ligonineje liepe piena duoti is abieju krutu, taip tuo virsutiniu suvilgai vata nuprausi vaikuti isvalai ausytes, galima tuo pieneliu valyti ir popos paraudimus, nors as visada plaunu po tekanciu vandeniu, bet pieno turiu daug, galiu BARA atidaryti. Svarbiausia naturaliai turi susireguliuoti, nereikia skubeti , o kai leliukas per daug uzsizaidzia reikia graziai is leto istraukti, ir manau maitinti is abieju. Dekoju Skaitytojui, Su pagarba
Aciu uz patarimus,
man irgi atrodo, kad jis tiesiog pavargsta sunkiai traukti piena ir ilsisi, o jeigu tuomet i lovyte guldai-tai nepatenkintas - dar nepavalge. Tai kol kitos neduodu, kur lengviau bega-tai neuzmiega. Tik kad ta antra tai jis ne visa isvalgo. Ar man sekanciam maitinimui vel ja duoti? Kad nusigautu pieno mazejimo del neisvalgymo.
man irgi atrodo, kad jis tiesiog pavargsta sunkiai traukti piena ir ilsisi, o jeigu tuomet i lovyte guldai-tai nepatenkintas - dar nepavalge. Tai kol kitos neduodu, kur lengviau bega-tai neuzmiega. Tik kad ta antra tai jis ne visa isvalgo. Ar man sekanciam maitinimui vel ja duoti? Kad nusigautu pieno mazejimo del neisvalgymo.
Labas rytas, as visada duodavau ta kruti is kurios jauciu, kad daugiau pieno ir niekada nenutraukineju po valgio, jis ten krutyse tikrai nepasigadina ir tt. nusitraukiu tik tada kai kur bunu konferencijoje ir jauciu kad tuoj begs savaime upeliu tada tinkamoje vietoje einu ir traukiu. ir per 7 metus zindymo nes pagimdzius ganta taip nesustodama ir maitinu, na cia neiskaitau dvynuku, ne karto nebuvo jokiu problemu su krutimis, ir vaikus maitinu labai ilgai. maciau jusu kudikelis dar labai maziukas, na kiti tokio amziaus kudikeliai valgo kas 2 valandas, kiti kas 3.5, svarbu kad kudikio mikro klimatas apie ji butu 26 c, tai kambaryje turetu buti 25c silumos, kaip sako skandinavai kudikelis turi buti aprengtas minkstai ir gausie bet rankytes ir kojytes turi buti nuogos (nes per jas geriausia kvepuojama), bet as visada ir kojytes laikau siltai. Kai vaikutis siltai aprengtas ir patogiai (jo paziureti neatlekia broliai ir seses) jis pavalgo ir miega, po to miegodamas valgo ir vel miega, tai mano ausrine sugebedavo ismiegoti po 14 valandu as per ta laika pakeisdavau mieganciai pasikus, pamaitindavau .... na cia jau nebe apie krutis, nevisada ta krutis is kurios praejusi laika nuciulpe mazai kita karta buna daugiau pieno, joje naturaliai gaminsis maziau, pries maitinan nusiplaunu po siltu vandeniu ir is kart jauciu kurioje daugiau pieno kurioje maziau, siltas vanduo atlaisvina lrutis ir pradeda tieketi pienas, kai nera galimybiu plauti, tada pridedi kudikeli, man tai uztenka apie maista pagalvoti ir pienas bega, su tuo virsutiniu pienuku nusiplauni kruti, vaiko veideli, ausytes nosyte, jei blogai kvepuoja ir pradeda kamuoti sloga tai savo pieneliu nuplauni. Gerai baigiu sekmes mazam karalaiciui.
QUOTE(Biufka @ 2006 10 17, 19:47)
Tai gali būti vienas iš požymių, jog trūksta pieno. Tačiau žalsvos išmatos būna ne tik dėl to. Nuo mamos suvalgyto maisto pasikeičia pienas, tuo pačiu gali pasikeisti ir vaikiuko išmatos. Juk suaugę irgi nevienodai ,,daro"...
Man daug kartų taip buvo, bet tikrai žinau, kad pieno netrūko. Svarbiausiai, kad vaikiukas atrodo sveikai, neviduriuoja, nevemia, nėra mieguistas. Tada nėra reikalo nerimauti. Pamatysit po kelių dienų vėl leliukas ,,kakos" gelsvai.
QUOTE(ilka71 @ 2006 10 28, 14:28)
Tai gali būti vienas iš požymių, jog trūksta pieno. Tačiau žalsvos išmatos būna ne tik dėl to. Nuo mamos suvalgyto maisto pasikeičia pienas, tuo pačiu gali pasikeisti ir vaikiuko išmatos. Juk suaugę irgi nevienodai ,,daro"...
Man daug kartų taip buvo, bet tikrai žinau, kad pieno netrūko. Svarbiausiai, kad vaikiukas atrodo sveikai, neviduriuoja, nevemia, nėra mieguistas. Tada nėra reikalo nerimauti. Pamatysit po kelių dienų vėl leliukas ,,kakos" gelsvai.
nepergyvenk del tu zalsvu ismatu, vaikeliui augant keiciasi ismatu spalva ir kvapas, o del visa ko, kad butu ramiau nunesk kakuti tyrimui