Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

0 mėnesiu[quote=kkatrinka,2006 09 25, 17:33]
[/quote]
Sveikos patyrusios mamytes, mano dukrytei menesiukas, ja maitinu savo pienuku, thumbup.gif bet turim problemele doh.gif jo yra per daug!!!!!dukryte viso nesuvalgo net is vienos kruties, o ka kalbet apie antra!!!krutyse pajutau verianti skausma, ypac vakarais, ir atsirado guzu verysad.gif . norejau paklaus kaip padaryt kad mergaite suvalgytu visa pienuka?ir jei gersiu maziau skysciu ar sumazes jo? nusimelzinet nepatare, nes jo kiekis nemazes.
[/quote]
Man irgi iš pradžių taip būdavo,tad gerdavau mažiau skysčių, nevartodavau produktų, kurie man didindavo pieno gaminimąsi (na čia pastebėt lengva - jei ką "ne taip" suvartoji, iškart krūtys upeliais patvinsta), kuo dažniau duodavau vaikui krūtį - iščiulpdavo guzus, kas, kad pieno viso nesuvalgydavo smile.gif, ir dar labai gelbėdavo karštas dušas ir masažas. dar sako, kad nuo tvinkimo krūtinę kopūstlapiu gerai apvyniot, bet aš pati nebandžiau, užtekdavo dušo. jei prisižiūri, viskas susitvarko, ir vėliau jau tas pienas nebesigamina taip smarkiai. Būna tiek, kiek reikia vaikui.
Atsakyti
Man irgi pirmus du menesius pieno upes tekejo, mano mazyte pilnai pavalgydavo is vienos kruties, o ir tos pilnai neistustindavo. Dabar jau kartais tenka antra kruti duoti maitinant, bet ne visada.
O nusitraukti, manau, BUTINA kai labai verzia krutine, nes kitaip gali guzai susidaryti ir paskui dar didesniu bedu buna... Man teko net echoskopa daryti ir pas chirurga eiti konsultuotis del guziuko (nemazo), kuris antra savaite po gimdymo man susidare prie pat spenelio. Tai is pradziu pati bandziau ismasazuoti ji (su vyro pagalba), bet kai niekaip nepavyko ir uzkilo temperatura iki 39 C, tai kita ryta nulekiau i RK pasikonsultuoti. Akuseres ir daktare apziurejusios ir gerai pamaigiusios pasake, kad tai tikrai ne uzsilikes pienas ir nusiunte echoskopa pasidaryti... po to israse antibijotiku. Chirurgas sake, jei nesumazes - pjausim... verysad.gif
Bet as, kadangi maitinau ir tikrai nenorejau gerti antibijotiku, paklausiau mamos ir isbandziau liaudiska priemone - slapimo kompresa. Gal ir nemaloniai skamba, bet svarbu, kad po poros dienu mano guzas beveik visai isnyko! smile.gif Ir as toliau sau laiminga maitinu savo mazyle! smile.gif smile.gif

Taip kad mamytes tikrai nebijokite nusitraukineti. O pieno gamyba vis tiek poros menesiu begyje tikrai normalizuojasi pagal vaikucio poreikius smile.gif
Atsakyti
labas mamukai,
maitinu savo suneli jau 6 menesiukai, deja pries savaitele pradejo mazet pienelio (gali buti, kad del mano pacios kaltes - pora dieneliu smarkiai pasinervinau ir va tau).
o noreciau maitinti iki 1.5 metu, taigis labai sunerimau, bet ka darysi, pradejau po sauksteli kosem primaitint...
Pries kelias dienas sveciuose isgeriau gokul arbatos su pienu uzkasdama sauksteliu medaus ir ka jus manot - pieno upes.
Nezinau, gal tai atsitiktinumas... dar ta vakara valgiau svieziu avieciu, tai gal nuo ju pienelis... bet man kazhkodel atrodo nuo gokul.
mamukai, kam pienelis baiginejasi, pabandykit, gal ir jums pades.
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2006 10 10, 12:29)
Pries kelias dienas sveciuose isgeriau gokul arbatos su pienu  uzkasdama sauksteliu medaus ir ka jus manot - pieno upes.
Nezinau, gal tai atsitiktinumas... dar ta vakara valgiau svieziu avieciu, tai gal nuo ju pienelis... bet man kazhkodel atrodo nuo gokul.
mamukai, kam pienelis baiginejasi, pabandykit, gal ir jums pades.

Jooo, jei tik neišbers cool.gif .
Tikrai nesiūlyčiau tokių eksperimentų. Moksliškai įrodyta, kad jokios arbatos ir visokie ten maistai, kaip chalvos ir kt., nepadidina pieno gamybos schmoll.gif , reikia dažniau ir ilgiau duoti žįsti krūtį, ir pieno gamyba susireguliuos pagal vaiko poreikį thumbup.gif .
Atsakyti
Reikia norėti maitinti ir duoti tada, kai vaikas nori ir pieno bus pakankamai bigsmile.gif
Atsakyti
laba diena, noriu patarimo.. kaip nustatyti ar tikrai trūksta MP...pradėti damaitinti mišinėliu bijau, kad nesumažėtu pienuko dar labiau. tuo labiau, kad kartais kai pavyksta pienuko nusitraukti - ir tuos kelis lašus sugirdyti pastangų reikia - neryja taip jau smarkiai kaip alkanas, kad butu...

- vaikiukui 9sav.
- gimėm 3150g., 1men-4040g, 2men-4600g.(+600 dar leistina riba bet...)
- valgom kas 4val (naktį ir 5val išmiegam)
- valgom kol pienukas bėga laisvai su mielu noru, kai reikia jau padirbėti pradeda spjaudyti, rėkti, įsiverkia iki begalybes ir...nusiramina tik su soske (deja santariskese teko ir soskes griebtis) - tada vėl po truputi kruti įkiši ir vėl kelias sekundes pažaidžia ir iš naujo...
- valgom jau apie 3sav. iš abiejų krutu
- nusitraukti pieno sekasi sunkiai, nors kai vaikiukas traukia atrodo dar ir čiurkšlele bėga nors krūtinė ir labai jau minkšta.
- tuštinamės skystai gelsvai, po 1-2kartus per diena, šlapinamės taip pat daug

taigi, viskas kaip ir normalu, apart "spjaudimosi" ir paskutinio mėnesio svorio. gal Jus patarsit kaip vaikiukui padėti ištuštinti pilnai kruti, o gal ten nieko nebėra tik keli lasai...
dėkui labai už pagalba.
Atsakyti
4u.gif Man buvo sunkumu su pirmu vaiku, lygiai tokios pacios: pradziai atrodo pavalgo ir vel spjaudymaisi ir verksmas. abejojau, kad turiu pakankamai pieno. Kreipiausi i akusere, ji ir krutu zinove. Tai man liepe apsiginkluoti kantrybe, pieno kiekis priklauso nuo maisto kuri valgom ir nuo musu psichologines bukles. As pradejau vartoti daugiau grudiniu produktu, varskes ir geriau arbatas su pankoliu, kmynais, dariau namine gira (tais laikais parduotuves atrode kaip po karo 1992m) Ir vaiko zyndymas tapo ritualu: atsiguldavau patogiai(!) vaikuti salia, atsipalaiduoju, pamaitinu, uzmiega, po kiek laiko vel nori as salia, neduodu isiverkti kad pavargtu, visai neilgai mums su sunum taip teko zaisti, po menesio visai sauniai ivejom i normalu maitinimo rezima. Nakti visada miegojo salia, kad net kojos man is lovos nereiketu kelti. Maitinau sunu iki metu, nereikejo jokiu misinuku papildomai, nutraukiau maitinti pati, nors pieno turejau.
Kiekviena situacija reikalauja savo sprendimo, bet pirmiausia mano nuomone tik be panikos, jokiu nervu, tikslas vienas , kad vaikas butu sotus. thumbup.gif
Sekmes! Zinau tikrai pavyks! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanitaa @ 2006 10 14, 14:52)
Reikia norėti maitinti ir duoti tada, kai vaikas nori ir pieno bus pakankamai  bigsmile.gif

Lengva pasakyti, pirma menesi ir as taip galvojau. Knygose irgi raso kad pieno gamyba susiregulioja pagal vaikelio poreikius ir panasiai. Vaikeliui jau trys menesiai, o pas mane pienuko tai yra tai nera, pvz. tris dienas upeliais teka, o paskui dvi tris labai sumazeja, duodu is abieju krutu, bet vistiek per mazai nes pradeda daznai noret valgyt, keliasi keliskart nakti, nors pries tai visa nakti atsiputes miegodavo. Ir atrodo valgau ir geriu normaliai, nesuprantu kodel taip yra. Kazkodel apie tokias situacijas niekas neraso. O gal kam taip buvo g.gif . Mamytes patarkit ka daryt, nes jau kyla ranka bent nakciai misinuko duot kad miegotu.
Papildyta:
QUOTE(friculis @ 2006 10 16, 16:55)
laba diena, noriu patarimo.. kaip nustatyti ar tikrai trūksta MP...pradėti damaitinti mišinėliu bijau, kad nesumažėtu pienuko dar labiau. tuo labiau, kad kartais kai pavyksta pienuko nusitraukti  - ir tuos kelis lašus sugirdyti pastangų reikia - neryja taip jau smarkiai kaip alkanas, kad butu...

- vaikiukui 9sav.
- gimėm 3150g., 1men-4040g, 2men-4600g.(+600 dar leistina riba bet...)
- valgom kas 4val (naktį ir 5val išmiegam)
- valgom kol pienukas bėga laisvai su mielu noru, kai reikia jau padirbėti pradeda spjaudyti, rėkti, įsiverkia iki begalybes ir...nusiramina tik su soske (deja santariskese teko ir soskes griebtis) - tada vėl po truputi kruti įkiši ir vėl kelias sekundes pažaidžia ir iš naujo...
- valgom jau apie 3sav. iš abiejų krutu
- nusitraukti pieno sekasi sunkiai, nors kai vaikiukas traukia atrodo dar ir čiurkšlele bėga nors krūtinė ir labai jau minkšta.
- tuštinamės skystai gelsvai, po 1-2kartus per diena, šlapinamės taip pat daug

taigi, viskas kaip ir normalu, apart "spjaudimosi" ir paskutinio mėnesio svorio. gal Jus patarsit kaip vaikiukui padėti ištuštinti pilnai kruti, o gal ten nieko nebėra tik keli lasai...
dėkui labai už pagalba.

man atrodo kad viskas cia normaliai, 600 g tikrai gerai, pirma menesi visada priauga daugiau, o paskui svorio augimas suleteja. Valgot kas 4 val- tai cia rojus, mes valgom ir kas dvi, kartais kas valanda. Kad truksta pienuko rodo noras daznai zisti kruti ir sumazejes slapimo kiekis. ir nereikia vaikuciui grusti kruties jei nervinasi, jis galbut, ir mano taip daro, nori tik paciulti be pienuko, del to ir nusiramina tik su soskyte, o ne su krutim soske.gif
Atsakyti
rolleyes.gif g.gif Maistas visada svarbu, bet kaip pacios savijauta, nerimas kiekviena akimirka kai tik reikia maitinti daro savo meskos paslauga, kudikis labai jaucia mamytes nuotaika, ar ji rami ar visa issitempusi laikia, kada jis prades verkti, tai ko laukia daznai ir sulaukia. Leis maziukui liesti tavo krutys! Lialiukai labai minko kruti kuria zinda, gali ir skaudziai suspausti. As busiu tiesmuka, ar kada matete kaip kate maitina kaciukus, ka jie daro tuo momentu kai zinda....jie savo letenelem "minko" kates pilva, tai savotiskas masazas, kuris skatina pienuko gamyba. Mes zmones labai daznai su savo logiskais, net pernelyg logiskais sprendimais pridarome klaidu. Primaitinimas ne iseitis, o tik dar didesne problema. Kantrybes, vaikuciui reikia laiko, jums abiems reikia ismokti jausti vienas kita ir suprasti poreikius. doh.gif
Atsakyti
del to ir neduodu misinuko, vis laukiu kada ta gamyba susireguliuos, bet nesusireguliuoja, tai yra pieno, tai nera. Sakykim viena ryta yra, net krutis verzia, o kita diena ryte nera, nors vaikelis valgo vienodu daznumu. As negaliu suprasti nuo ko tai priklauso, nes issimiegu gerai, lelius ramus, nereksnys, ir valgau ir skysciu man atrodo pakanka, tai kas yra a doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

as daznai paskaitineju Jusu rasomas zinutes. Man labai padeda, kai nebezinau ka ir begalvoti... Pastebejau, jog problemos vis tos pacios smile.gif O sprendimai irgi nuo senu seniausiai atsiremia i kantrybe smile.gif

Mano dukrytei jau 4 men. Nuo pat pradziu ji priauga tik po 600-700g per menesi. Poliklinikoje sake, kad primaitinciau. Gerai, kad turiu gera drauge-sese, kuri sunkia akimirka labai padejo-neleido ir pagalvoti, jog pienelio neuztenka! Taigi, ne be jos pagalbos dar ir dabar dukryte valgo MP. O valgo kada tik uzsinori- tai kas 2val, tai kas 4 val, o jei nori po 1val, tai irgi ne problema smile.gif Budavo, kad ir ji patraukia patraukia kruti ir ima pykti, bartis, blaskytis. Pries dvi sav. viena vakara jau buvau susiruosisi misinelio pirkti! Gerai, kad drauge-sese nuramino tongue.gif Siandien buvom poliklinikoj-pasirodo viskas puikiai tongue.gif Tiesa, kartais labai padeda papildoma nuomone. Viena labai sauni daktare graziai nuramino pasakydama, jog nieko tokio, kad dukryte priauga minimaliai, juk ir tevai ne gigantai thumbup.gif (ir istikruju mes nei stori, nei auksti) Manau, jog kiekvienam savo-negalima visu isprausti i vienus remus

Visoms kantrybes

Atsakyti
friculi, jei vaikiukas daug šlapinasi, tai reiškia, kad nebadauja doh.gif . Kas kad šį mėnesį mažiau priaugo, gal sekantį priaugs dvigubai tiek. Tikrai nepergyvenk, gal tik dažniau (tarkim kas 3val.) bandyk pasiūlyt krūtį.
Tikrai neduok mišinuko, net ir savo pienelio nenutraukinėk ir nebandyk duoti iš buteliuko, nes kai pabandys žinduko, dar labiau "tingės" žįsti.
Kantrybės 4u.gif
Atsakyti