Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Kaštonė @ 2006 08 12, 17:01)
katiliuk, ar duodi savo vaikeliui ką nors apart krūties - vandens iš buteliuko, čiulptuką ar pan. Tokie dalykai, patikėk, gali atpratinti vaiką gerai apžioti spenelį ir gerai žįsti...

čiulptuko gyvenime nemačius, o buteliuką gal kokius 3 kartus pirmom gyvenimo dienom.
nieko panašaus neduodu.
Atsakyti
Oi, tik dabar pasižiūrėjau, kad taviškei jau greit metukai. Gal ji jau nusprendė baigti tave valgyt, juk jau turbūt įvairaus maisto ragauja. Nepergyvenk. Galbūt sunkiau, kai vaikas pats atsisako krūties, ypač jei mama tam dar psichologiškai nepasiruošus.
Jei nepataikiau su savo samprotavimais, atsiprašau...
Atsakyti
As savo dukryte baigiau maitinti pries 3 dienas.Jai dabar 14.5men.Labai bijojau to momento,nes nezinaujau kada nebemaitinti,kaip reikes viska baigti.Kilo visokiu klausimu,bet viskas gavosi savaime.Bemaitindama supratau,kad pienelio vis mazyn ir mazyn,kad mano mazyle tik tampo naktim krutine ir pyksta.Tai as vis duyodavau,galvoju kai atsibos tai pati ir atsisakys.Zinokit taip ir atsitiko,pati mazyle atsisake krutines.Tai dabar as supratau,kad atejo laikas viska baigti.Tai nei man blogai ir mergaite jauciasi puikiai.Manau atidaviau savo mazylei viska ka galejau.Visom mamytem linkiu kuo ilgiau maitinti savo mazylius! 4u.gif
Atsakyti
mano dukrytei dar tik 6.5men, bet pienuko jau visai vos keletas lasiuku, tai mes perejom prie kito maitinimo,
tik dabar as nebezinau ka man daryti su tuo pienuku, kuris per kokias tris ar keturias dienas kaupesi krutineje ir dabar ja po truputi skauda.
kaip man teisingai elgtis kad to pienuko visai nesigamintu?
ar reikia ta susikaupusi nutraukti, ar laukti kol viskas savaime praeis ir susitvarkys.
kadangi geriu hormoninius vaistus, tad net tu keliu lasiuku nebegaliu siulyti dukrytei.

labai laukiu jusu patarimu
Atsakyti
QUOTE(godaiva @ 2006 09 01, 17:06)
mano dukrytei dar tik 6.5men, bet pienuko jau visai vos keletas lasiuku, tai mes perejom prie kito maitinimo,
tik dabar as nebezinau ka man daryti su tuo pienuku, kuris per kokias tris ar keturias dienas kaupesi krutineje ir dabar ja po truputi skauda.
kaip man teisingai elgtis kad to pienuko visai nesigamintu?
ar reikia ta susikaupusi nutraukti, ar laukti kol viskas savaime praeis ir susitvarkys.
kadangi geriu hormoninius vaistus, tad net tu keliu lasiuku nebegaliu siulyti dukrytei.

labai laukiu jusu patarimu

na kadangi savo lialiui negali duoti istraukti,tai kai prisipildys krutys ir ims tempti nutrauk piena-na ne visiskai o tiek ,kad palengvetu ir atleistu tempima. Taip matysi poreikis nutraukti vis retes ir pienas savaime dings. As taip per kelias dienas pradanginau piena su pirmu lialium blush2.gif
Atsakyti
Noriu paklausti,o kai nutrauket maitinima,ar jusu veido neisverte spuogais?Nes as nemaitinu jau savaite,tai i veidrodi nebegaliu ziureti,vieni spuogai.Gal kam taip buvo?Ir ar savaime praeis? g.gif verysad.gif
Atsakyti
SVEIKOS MAMOS!!!
NEZINAU, KA IR GALVOTI.... unsure.gif PIRMA SUNU MAITINAU METUS IR PORA MEN. , PIENUKO VISADA UZTEKDAVO....
DUKRYTEI DABAR TIK 2 SAV., O TURIU JAU PRIMAITINET doh.gif doh.gif doh.gif ISCIULPIA PILNAI 2 PAPUKUS IR DAR NORI, KAI PADARIAU MISNUKO, TAI PLIUS DAR 50 G SUVALGO...NESUPRANTU, NES SKYSCIU VARTUOJU PAKANKAMAI, ILSIUOSI IRGI umn.gif ... KA DAR DARYTI, KAD PADAUGETU PIENUKO verysad.gif
ESU UZ NATURALU MAITINIMA, BET KAD NELABAI ISEINA cry.gif

ACIU
Atsakyti
Jei iščiulpia pilnai, tai laikyk toliau prie papuko, kad papukams būtų signalas, kad daugiau pieno gamintų, o ne mišinuką duok ax.gif Nes bus atvirkščias variantas. Juk pienas gaminasi nuolat, jei vaikas pridėtas prie krūties, tai nors atrodo tuščia, bet jis iščiulpia pienuko ir papukai supranta, kad reik daugiau gamint smile.gif O jei mišinukas dar iš buteliuko tai tiesus kelias į pieno mažėjimą...
Atsakyti
QUOTE(anuska:) @ 2006 09 08, 15:03)
SVEIKOS MAMOS!!!
NEZINAU, KA IR GALVOTI.... unsure.gif PIRMA SUNU MAITINAU METUS IR PORA MEN. , PIENUKO VISADA UZTEKDAVO....
DUKRYTEI DABAR TIK 2 SAV., O TURIU JAU PRIMAITINET doh.gif  doh.gif  doh.gif ISCIULPIA PILNAI 2 PAPUKUS IR DAR NORI, KAI PADARIAU MISNUKO, TAI PLIUS DAR 50 G SUVALGO...NESUPRANTU, NES SKYSCIU VARTUOJU PAKANKAMAI, ILSIUOSI IRGI umn.gif ... KA DAR DARYTI, KAD PADAUGETU PIENUKO verysad.gif
ESU UZ NATURALU MAITINIMA, BET KAD NELABAI ISEINA  cry.gif 

ACIU

Aš tai siūlau šią temą paskaityti nuo pradžių- man padėjo bigsmile.gif
Atsakyti
Dar norėjau padėkoti SINDY wub.gif ir kitoms mamoms už diskusijas ir vertingas žinias. Jūsų dėka išmokau išlaukti, turėti kantrybės ,,pasitikrinimo" periodais. Jei ne Jūs būčiau vaiką pradėjusi primaitinti nuo kokių 1,5 mėn. , o dabar mūsų lialiai jau 5 mėn., ir ji be mamos pieno dar nėra ragavusi kito maisto. Auga kaip ant mielių.

Mamytėms, kurios priėjo kritinį momentą, patariu- nepatingėkit, nuosekliai perskaitykit visą šią temą nuo pradžių. Aš asmeniškai tiesiog viskuo įtikėjau.(pasakiau kaip tikėjimo žody hihihi.gif , bet tai tiesa)
KANTRYBĖS ir RAMYBĖS!
Ačiū SINDY!
Atsakyti

[/quote]
Sveikos patyrusios mamytes, mano dukrytei menesiukas, ja maitinu savo pienuku, thumbup.gif bet turim problemele doh.gif jo yra per daug!!!!!dukryte viso nesuvalgo net is vienos kruties, o ka kalbet apie antra!!!krutyse pajutau verianti skausma, ypac vakarais, ir atsirado guzu verysad.gif . norejau paklaus kaip padaryt kad mergaite suvalgytu visa pienuka?ir jei gersiu maziau skysciu ar sumazes jo? nusimelzinet nepatare, nes jo kiekis nemazes.
Atsakyti
[quote=kkatrinka,2006 09 25, 17:33]
[/quote]
Sveikos patyrusios mamytes, mano dukrytei menesiukas, ja maitinu savo pienuku, thumbup.gif bet turim problemele doh.gif jo yra per daug!!!!!dukryte viso nesuvalgo net is vienos kruties, o ka kalbet apie antra!!!krutyse pajutau verianti skausma, ypac vakarais, ir atsirado guzu verysad.gif . norejau paklaus kaip padaryt kad mergaite suvalgytu visa pienuka?ir jei gersiu maziau skysciu ar sumazes jo? nusimelzinet nepatare, nes jo kiekis nemazes.
[/quote]

Labutis, man pradzioj irgi taip buvo - pienuko prisirinkdavo tiek daug, kad labai skaudedavo krutine, ir guziuku atsirasdavo, tai as duodavau viena kruti patraukt, o po to kita, kad is abieju pienuko apmazintu. Tai kuri laika taip ir zaidziau, kad tik ta skausma nuimtu, ir stengdavaus dazniau duot. Budavo, sedziu ir laukiu kad greiciau mazius pabustu, kad greiciau pienuka duot, nes labai skaudedavo. O dabar jau greit metukai musu pagrandukui, ir vis dar maitinu. Iki 6 men. maitinau vien tik savo pienuku, kol jis pats pradejo prasyt ka ir mes su tetuku valgem, nuo tada ir pradejau primaitint. Dabar diena jam pienuko nereikia, bet nakti vistiek keliasi pora kartu pavalgyt is kruties. Sekmes ir jum 4u.gif
Atsakyti