Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(egliuke @ 2006 07 29, 20:02)
Jei tikrai tikrai pienuko trūksta ir vaikiukas svorio nepriauga, tai tiesiog reikia tiesingia primaitinti ir mamos pienas niekur nedings. Bent jau aš taip manau, nes nuo 3 sav turėjau duoti mišinukus, bet jau 2 metai ir vis dar maitinu ir pati thumbup.gif

Ar butina vaika taip ilgai maitinti g.gif
Man atrodo 6-8 mėn. pats tas, vėliau gauna gi paildomo maisto, ir dantis jau turi.
O 1 metų vaikas jau valgo iprasta maistą.
Kokia prasmė ?
Atsakyti
QUOTE(žalia @ 2006 08 02, 07:56)
Ar butina vaika taip ilgai maitinti  g.gif
Man atrodo 6-8 mėn. pats tas, vėliau gauna gi paildomo maisto, ir dantis jau turi.
O 1 metų vaikas jau valgo iprasta maistą.
Kokia prasmė ?

Aš tai matau prasmę tame, kad vaikui motinos pienas sveikatos prideda. Maniškis per metus sirgo ti 1 kartą ir pasveikom su homeopatiniais vaistais, o bendradarbės nežindomas tokio pat amžiaus vaikas sirgo gal 3 kartus (jei ne daugiau) ir antibiotikų reikėjo. Be to, mano mažius alergiškas, tad mano pienas jam buvo vienintėlis pieno produktas, kurį jis vartojo.
Atsakyti
As tai irgi uz ilga maitinima MP thumbup.gif nes daug kam pasitvirtina, jei kad trumpai maitintas MP arba visai ne, tai labai daznai serga unsure.gif tik pas mus beda verysad.gif jau trecia diena rekia nelabai papa ima verysad.gif ir pastebejau kad peino sumazejo, siandien daviau net soske verysad.gif nors zadejom apsieiti be jos, bet kad niekas nepadejo tai teko isiulyti verysad.gif . dabar stengiuosi kuo daugiau skysciu gerti, gal viskas atsistatys, nes zadu maitinti iki 1m. o seniau tai bego upeliais pienas unsure.gif
nepergyvenkit del dazno maitinimo, mes irgi su savo mazium guledavom ir guledavom lovoj, sakydavau turbut jau nebeatsikelsiu is lovos. o paskui retejo maitinimai ir dabar kas 3 val valgo. bigsmile.gif nu kartais kas 2val, priklauso nuo nuotaikos. duodu arbatos ramuneliu smile.gif po maitinimo, nes buvo problemos su kakojimu lotuliukas.gif dabar kas antra diena kakusi daro thumbup.gif
sekmingo maitinimo visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif svarbiausia daug gerto skysciu, ir nesinervinti wub.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Mano žindymo stažas nėra dar labai ilgas - 1metai ir 2 dienos biggrin.gif Bet ką pastebėjau - svarbu vartoti pakankamai skysčių. Per tuos metus ir paskaitas lankiau, ir egzaminus laikiau - stresas jokios įtakos pieno kiekiui neturėjo schmoll.gif Tarp paskaitų nusitraukdavau pieną (čia man laaabai padėjo avent įranga thumbup.gif , nes rankomis tik keli lašiukai išbėgdavo) ir užšaldydavau kitai dienai. Kai manęs nebūdavo mano mama tą pienuką pašildydavo ir sugirdydavo. Pagėrus iš buteliuko zirzdavo prie krūties, ale kai daugiau nieko negaudavo tai sueidavo biggrin.gif
Dabar vis dar maitinu ir žadu maitinti iki 1,5 metų. Tik neramina tai, kad daugiau nieko apart pieno ir nevalgo beveik. Gydytoja prigąsdino, kad truks medžiagų vaikui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natute @ 2006 08 02, 10:44)
Aš tai matau prasmę tame, kad vaikui motinos pienas sveikatos prideda. Maniškis per metus sirgo ti 1 kartą ir pasveikom su homeopatiniais vaistais, o bendradarbės nežindomas tokio pat amžiaus vaikas sirgo gal 3 kartus (jei ne daugiau) ir antibiotikų reikėjo. Be to, mano mažius alergiškas, tad mano pienas jam buvo vienintėlis pieno produktas, kurį jis vartojo.

Na bet ateis tas laikas kai nebežindis, ir ką ?
Kiek žinau pabaigus žinditi visos ligos ir užpuola, joks ilgalaikis imunitetas nesusiformuoja.
Skysčiai tai gerai, aš irgi geriu daug, net jei ir nesinori.
Vyrui jau atsibodo mineralini namo temti biggrin.gif , sakė nerelu kad tu tiek išgeri.
Atsakyti
Na ilgas žindymas turi labai daug pliusų, keista, kad kai kas apie tai nieko nežino ax.gif . Ir netiesa, kad baigus žindyti, vaikui neliks jokio imuniteto. Būtent ilgas žindymas sumažina meningito riziką 5-10 metų vaikams, taip pat iš dalies apsaugo nuo leukemijos ir limfomos vaikystėje. Be to mamai net kelis kartus sumažėja rizika susirgti krūties ir kiaušidžių vėžiu ir tos rizikos sumažėjimas tiesiogiai priklauso nuo žindymo trukmės(kuo ilgiau tuo geriau). Ir tai tikrai ne viskas, galima tęsti ir toliau, pasiieškokite internete, tiek daug informacijso su nuorodmis į moksliniu tyrimus! wink.gif Aišku nereikia prarasti sveiko proto ir mokyklinukus maitinti turbūt jau nereiktų doh.gif

Rasandra, neliūdėk, juk vistiek vaikiukas gauna tavo pieno ir labai daug jam reikalingų medžiagų, kas kad sotumo jam šiek tiek suteikia ir mišinukas. O jei turi primaitinti, tai aš patarčiau būtinai duoti ne iš buteliuko, o iš šaukštelio ar taurelės nes tai pagrindinė priežastis, dėl ko vaikutis vėliau atsisako krūties. O gal tau pienuko ir visai netrūksta arba tai laikina krizė ir nurimus nervams susireguliuos pieno gamyba.

Aš pati primaitindama naudojau pagalbinę maitinimo sistemą, kuri daug kam padidina pieno gamybą ir nereikia vargti su šaukšteliais. Jei čia yra klaipėdiečių, kurioms tikrai trūksta pienuko ir reikia primaitinti, tai mielai paskolinčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuke: 06 rugpjūčio 2006 - 21:20
QUOTE(Melisiukas @ 2006 07 03, 15:19)
Ilgai nemaitindavo?? Nu čia dabar per naujiena. Maitindavo ilgai, ne tik iki metų. Ir pieną nutraukdavo po kiekvieno maitinimo, kaip ir liepdavo gydytojai. O dabar visas požiūris apsivertė aukštyn kojomis. Kažin, gal mūsų vaikams kals į galvą, kad reikia pieną nutraukinėti ir t.t. Užburtas ratas. manau kiekviena turėtų pagal savo organizmą žiūrėti. stebėti, ar to pieno daug (o tai būna pirmąjį mėnesį dažniausiai, bet vėlgi tai ne taisyklė), o ir vaikas viso neišvalgo, tai gal ir vertėtų nutraukti ir pan. O dabar kažkodėl visi aklai tiesiog "eina", o po to ašaros - mastitas ir visa kita...

Cia tai as noreciau papriestarauti. Statistiskai yra labai sumazeje mastito atveju ir gydytojai tai aiskina tuo, kad neberekomenduoja kiekviena karta po maitinimo nusitraukti pieno "likuti".
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 08 06, 21:13)
Na ilgas žindymas turi labai daug pliusų, keista, kad kai kas apie tai nieko nežino ax.gif . Ir netiesa, kad baigus žindyti, vaikui neliks jokio imuniteto. Būtent ilgas žindymas sumažina meningito riziką 5-10 metų vaikams, taip pat iš dalies apsaugo nuo leukemijos ir limfomos vaikystėje. Be to mamai net kelis kartus sumažėja rizika susirgti krūties ir kiaušidžių vėžiu ir tos rizikos sumažėjimas  tiesiogiai priklauso nuo žindymo trukmės(kuo ilgiau tuo geriau). Ir tai tikrai ne viskas, galima tęsti ir toliau, pasiieškokite internete, tiek daug informacijso su nuorodmis į moksliniu tyrimus! wink.gif Aišku nereikia prarasti sveiko proto ir mokyklinukus maitinti turbūt jau nereiktų doh.gif

Na o kas gali patvirtinti tu tyrimu teisinguma.
Man atrodo labai daug propagandos tuose dalykuose.
Juk kai nustatomas pvz: vezys niekas gi nesako, kad susirgai todel kad nemaitinai vaiko.
O nuo miningito yra skiepai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žalia: 09 rugpjūčio 2006 - 15:45
QUOTE(žalia @ 2006 08 09, 15:44)
Na o kas gali patvirtinti tu tyrimu teisinguma.
Man atrodo labai daug propagandos tuose dalykuose.
Juk kai nustatomas pvz: vezys niekas gi nesako, kad susirgai todel kad nemaitinai vaiko.
O nuo miningito yra skiepai.

žalia, nežinau kokių patvirtinimų tau reikia, ar pvz moksliniai tyrimai tau tiktų? g.gif biggrin.gif
Čia tik keletas, kur rizikos sumažėjimas tiesiogiai susietas su žindymo trukme.
Breast-feeding and risk of childhood acute leukemia
Breast-feeding and the Risk of Breast Cancer

Nepyk, na bet kokia prasmė išgalvoti šių tyrimų duomenis, žindančios mamos nelabai kam galėtų nešti pelną g.gif
O ligos deja atsiranda ne taip paprastai, kad galėtume suversti kaltę vien žindymui.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 07 29, 21:02)
Jei tikrai tikrai pienuko trūksta ir vaikiukas svorio nepriauga, tai tiesiog reikia tiesingia primaitinti ir mamos pienas niekur nedings. Bent jau aš taip manau, nes nuo 3 sav turėjau duoti mišinukus, bet jau 2 metai ir vis dar maitinu ir pati thumbup.gif

O kaip reikia teisingai primaitinti? Gal gali pasidalinti savo patirtim? Mano 4 mėn. mažius per 3 savaites tepriaugo 50g. Gydytoja patarė primaitinti. O man širdis plyšta, nes norėčiau maitinti pati. Žinau, kad primaitinant pienas greitai baigiasi.
Atsakyti
mamytės patarkit ką daryt
jau kokia savaitė mano dukrytė nesitengia žįsti, tik pažaidžia apžiojus, ir dar neatsileidus pienui traukiasi nuo papo. Jei tik ji iš pradžių intensyviau pažįstų tai jau kai pienas pradeda tekėt tada žindžia, bet tai pavykasta tik naktį. O kai ji žvali tai ir netraukia normaliai. Nežinau ką daryt, buvau nusprendus žindyt iki 1,5 metų. jaučiu kad ir pienelio mažiau pradėjo gamintis verysad.gif
Atsakyti
katiliuk, ar duodi savo vaikeliui ką nors apart krūties - vandens iš buteliuko, čiulptuką ar pan. Tokie dalykai, patikėk, gali atpratinti vaiką gerai apžioti spenelį ir gerai žįsti...
Atsakyti