Man atrodo, jau galėtum po truputį duoti kito maisto. Bet krūtį taip pat reiktų siūlyti dažnai, nors ir atrodo, kad nėra pieno, kuo daugiau vaikutis čiulpia, stimuliuoja spenelius, tuo daugiau gaminsis pieno...Blogiausias variantas - galvoti, kad nebėra pieno ir pereiti ant mišinukų. Mišinuko beje irgi galėtum kažkiek duoti, bet ne iš buteliuko ir tik po krūties.
Maitinu savo leliuka tik MP jau 2 menesius. Is pradziu viskas labai gerai ejosi, jokiu problemu. Dabar pastebiu, kad desine krutis gamina daug daugiau pieno nei kaire. Ir su desine krutimi turiu daug daugiau problemu, buvo karta suskilinejusios kraujagysles odoje kai mazylis ismiegojo 8 valandas:) Man atrodo, kad suneliui pavalgius, pieno krutyse lieka labai daug. Bijau pradeti nusitraukineti, kad nesigamintu man jo dar daugiau. Vis laukiu, kada savaime pieno pasiula susilygins su paklausa. O kaip darote tokiu atveju Jus? Jei jauciate, kad pieno lieka po maitinimo dar daug?
godaiva> o kaip tu pati maitiniesi ir kiek skysciu geri? gal mazai valgai ir permazai skysciu vartoji? bent man tai labai atsiliepdavo,pvz. jei nevalgydavau vakarienes tai ir pienuko nakti budavo maziau. na aisku noras maitinti krutimi irgi manau labai labai daug itakoja, nors mano mazytei jau 2+ metukai, dar turiu pienuko sociai
QUOTE(Redi @ 2006 07 12, 11:02)
godaiva> o kaip tu pati maitiniesi ir kiek skysciu geri? gal mazai valgai ir permazai skysciu vartoji? bent man tai labai atsiliepdavo,pvz. jei nevalgydavau vakarienes tai ir pienuko nakti budavo maziau. na aisku noras maitinti krutimi irgi manau labai labai daug itakoja, nors mano mazytei jau 2+ metukai, dar turiu pienuko sociai
taip, ko gero truksta man reguliaraus maitinimosi ir gero poilsio
reiks susiimti, gal ir as nors iki metu ismaitinsiu MP, o taip noretusi.
aciu uz patarimus
mamos, turiu klausimėlį...kaip jūsų mažiai valgo? maniškė matau, kad išalkusi, dudu krūtį, bet ima ir meta lauk, vos sugrūdu spenelį, tai tik kai pavyksta gerai įsisiurbti nurimsta....kame problema? pieno yra, nes kai pati paspaudžiu, tai bėga...gal jis giliai yra ir ji neištraukia? o gal jai karšta prisiglaudus prie mano kūno? nes labai karšta, aš visa suprakaitavus, nespėju praustis
gal man nusitraukti pieną ir jai duoti? šiaip vieną kartą bandžiau, ber pusvalandį tik 20 ml bet per mėnesį paugom 1300 g tai suprantu, kad pieno užtenka, tik aš gal nusitraukti nemoku
gal man nusitraukti pieną ir jai duoti? šiaip vieną kartą bandžiau, ber pusvalandį tik 20 ml bet per mėnesį paugom 1300 g tai suprantu, kad pieno užtenka, tik aš gal nusitraukti nemoku
aš dar negaliu pasigirti ilgo žindymo paslaptimis, nes dukrytei tik daugiau virš dviejų mėnesių , bet aš tiesiog tikiu, kad man pavyks bent jau iki metukų maitinti krūtimi ...
manau reikia atsipalaiduoti, nusiraminti dažniau glausti prie nuogo kūno savo nuogą mažylį, ir tiesiog nusiteikti, kad pienuko yra tiek kiek jai jo reikia...
tam reikia ruoštis dar būnant -man akušerė vis sakydavo, kaip malonu yra maitinti ir t.t./kiekvieną kart vis kartodavo, kad tai nuostabu/,aš kažkaip ja pasitikėjau ir įtikėjau, kad ir man pavyks.
tkiuosi, kad maitinsiu dar ilgai nes tai nepakartojama
manau reikia atsipalaiduoti, nusiraminti dažniau glausti prie nuogo kūno savo nuogą mažylį, ir tiesiog nusiteikti, kad pienuko yra tiek kiek jai jo reikia...
tam reikia ruoštis dar būnant -man akušerė vis sakydavo, kaip malonu yra maitinti ir t.t./kiekvieną kart vis kartodavo, kad tai nuostabu/,aš kažkaip ja pasitikėjau ir įtikėjau, kad ir man pavyks.
tkiuosi, kad maitinsiu dar ilgai nes tai nepakartojama
taip,as irgi tikiu kad zindymui turi itakos mamos fizine bukle,jos ramumas, streso nebuvimas, geras maitinimasis, geras poilsis ir kuo daugiau praleisti laiko su kudikiu reikia.
o jei gyvenimas nelaukia, jei yra daugiau nei vienas vaikas seimoje, jug ir tam vyresneliui reikia demesio, jei nera kam pagelbeti buityje ir dar daug jeigu....
tai ka tada viskas ?pieno nebus?, deja as pati tuo isitikinau, jo tikrai nebega upeliai.
kaip nebutu gaila, bet auginant antra vaika, kai pirmas yra dar nedidukas, nera taip paprasta islikti ramiai ir nestresuotai, tai ir to pienuko kur kas maziau pasigamina,
as kartais jauciuosi kalta pries savo ramia dukrale, nes ji gauna maziau demesio, nei jos aktyvuolis ir reiklusis broliukas.
tikiuosi pagausyte minti, apie ka as cia, nes ir dabar tas aktyvuolis ant sprando lipa, o mazoji ant ranku.
toks jau gyvenimas
o jei gyvenimas nelaukia, jei yra daugiau nei vienas vaikas seimoje, jug ir tam vyresneliui reikia demesio, jei nera kam pagelbeti buityje ir dar daug jeigu....
tai ka tada viskas ?pieno nebus?, deja as pati tuo isitikinau, jo tikrai nebega upeliai.
kaip nebutu gaila, bet auginant antra vaika, kai pirmas yra dar nedidukas, nera taip paprasta islikti ramiai ir nestresuotai, tai ir to pienuko kur kas maziau pasigamina,
as kartais jauciuosi kalta pries savo ramia dukrale, nes ji gauna maziau demesio, nei jos aktyvuolis ir reiklusis broliukas.
tikiuosi pagausyte minti, apie ka as cia, nes ir dabar tas aktyvuolis ant sprando lipa, o mazoji ant ranku.
toks jau gyvenimas