Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

sveiki, labai smagu skaityti patarimus apie sekminga zindyma ir t.t.
mano patirtis tokia:antra diena po gimdymo mano abu speneliai buvo nugrauzti iki karujo, nes esu baltaode. laukelis ir speneliai per visa nestuma taip ir neparudavo. jie liko roziniai, kaip ka tik gimes parselis.seseles gyre, kad teisingai maitinu, kad is karto isejo, kad maziuke gerai apzioja ir taip toliau.kai atsidare zaizdos i latakeli, buvo jau nejuokinga.3 kartus prasidejes uzdegimas, iki sirdies veriantis skausmas dukrytei bandant zysti(skausmas panasus, kai bandai uzsideti trinanti bata ant jau kruvino kulno).antra savaite nusipirkau pientrauki, ir po dvieju menesiu pienas baigesi.2 menesius zaizdos negijo, nes kiekviena karta nutraukinejant piena, zaizda issiziodavo.kai po 1.5 menesio ant zaizdos pagaliau uzsidejo sasas,kiekviena karta nutraukinejant jis man atplysdavo, ir kraujas tekedavo i buteliuka. taigi as turejau po 2 paspaudimu nuvalyti kruvina speneli, ir toliau traukti.po tokiu kankyniu tikrai apsidziaugiau, kad pienas dingo. patikekit, jauciu sazines priekaista ir apmauda, nes kazkur pasamonje kirba mintis, kad padariau kazka ne taip.dar ir dabar kartais bandau savo maziukei duoti kruti. bet mazoji vampyriuke net nesiduoda i kalbas.
Atsakyti
su antruojju vaikeliu (tikiuosi jis tikrai bus) darysiu daug ka kitaip. dziaugiuosi, kad dabar turiu pienelio sociai, nors kai kada i pientraukio puse jau ziuret negaliu, kaip pavargstu nuo to melzimosi.
gaila, kad tik padariayu, matyt esminiu klaidu ir vaika tenka maitinti nutrauktu pienu.
taciau daug kur izvelgiu ligonines klaidas (antakalnio) kai neatnese vaiko, kai ji kaip koki gyvuliuka isnese, suzverejusi sesele, ai.... net baisu prisimint man ta ligonine
Atsakyti
Pirmaja dukrele maitinau tik pora savaiciu, nes pasigavau kazkokia infekcija sad.gif dabar antrajai 2.gif beveik keturi menesiai, iki siol maitinu, nors pradzioje buvo baisu: iki kraujo suskile speneliai, mazoji ligoninej viena krauja ir tevalge, bet pradejau maitinti su antspeniais ir taip du menesius (zaizdoms labai padejo Garmastan tepalas - jo sunaudojau net 4 tubas), o dabar be antspeniu ir viskas gerai, matyt reikejo laiko speniams priprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Digita @ 2004 11 08, 22:59)
dabar be antspeniu ir viskas gerai, matyt reikejo laiko speniams priprasti smile.gif

Uztat ir raso "protingose" knygose, kad tokiam darbui spenelius reik ruost jau nestumo metu - siurkstesniu ranksluosciu patrint kaskart po duso, vyro "pagalbos" paprasyt wub.gif
100% pritariu ausytei, kad "viskas formuojasi mamytes galvoje". Jei pradedavo rodytis, kad pieno per mazai, uztekdavo ijungti vaizduote ir isivaizduot, kaip tas pienas latakeliais teka link spenelio. Iskart padedavo. Ir nusiteikimas, kad maitinsiu, kol noresiu, padejo man ismaitint pirmaji iki 2.5 metu, o antraji - iki 1.5 metu (teko nutraukt del mane priciupusio plauciu uzdegimo).
O is aplinkiniu irgi teko isgirst, kad "kur tai matyta - tokiam dideliam vaikui prie papo sedeti.."(taip apie 9 men. kudiki) ir visokiu panasiu dalyku. Grubiai sakant, "spjaudziau i barzda" kiekvienam(-ai), kas su tokiom kalbom lindo i akis.
Beje, po maitinimo spenelius sutepdavau savo pacios pienu, isspaudusi kelis laselius.
Atsakyti
mano maziui jau metai ir sesi menesiai tuoj bus vis dar maitinu, bet jau net bloga darosi sad.gif naktimis miegoti neduoda vis jamreikia ciulpti kruti blink.gif jam tai gerai jis tai visa nakti kaifa gaudo o as bemiego, nervuota pavargus, issekus ir ....is vaizdelio mano visi jau pradejo klausineti ar as kokia liga nesergu, kad tokia sukudus huh.gif . tad viskas nusprendziau baigti saves kankinima jau nebegaliu... aisku dziaugiuosi, kad pavyko taip ilgai ismaitinti ir aplamai nuo pat pradziu galejau dar du vaikus papildomai maitinti tiek to gerio turejau biggrin.gif ir maziui kai susirgdavo budavo patys geriausi vaistukai ir nusiraminimas. nors is mano puses gimine niekaip negalejo susitaikyti su tuo kad as taip ilgai maitinu, anot ju tai jau nenormalu biggrin.gif . per visus susitikimus mane visi aiskindavo kad tokio didelio berno jau nereikia maitinti, negrazu ir t.t. kaip jie mane visi nervuodavo mad.gif beto man ir maitinti buvo labai malonu, toks ypatingas rysys su vaikeliu atsiranda abu murmedavom sava kalba ir kaifuodavom... bet dabar jau kafuoja jis vienas as jau nebepajiegiu...
Atsakyti
Sveikos, mamytes, daug skaiciusi ir girdejusi buvau apie visus zindymo privalumus, apie tai, jog tik anksciau budave labai daug mastitu, o dabar, moterims dedant vaika prie kruties pagal jo poreikius, to neturetu buti ir buna retai blink.gif Nezinau, nuo pirmu vaiko gimimo dienu buvau nusiteikusi optimistiskai,- nedejevau, kai pirmomis dienomis buvo speneliai nugrauzti,- nes zinojau, kad turi praeit biggrin.gif Taciau kai prasidejo tos baisiosios laktostazes, su temp iki 40, maniau,- negali buti, kodel, juk viska darau kaip knygose rasoma,-maitinu kada jis nori, net kai ''guzas'' susidaro ta kruti dazniau duodu ciulpt g.gif Maniau, kai vaikas susidarys ritmiska valgymo rezima po pirmo menesio, bus geriau.........Dabar pypliukui 3.5, bet bedos kartojasi........nezinau, kazkas toj literaturoj yra ne taip, gal yra isimciu......O beto, tas pasakymas:'' jei atsirado ''guzas'' dazniau is jos maitink ''.... ohmy.gif kazkokia nesamone,-gerai, kai vaikas yra iki 1 men, jis valgo jei duodi ir dazniau, o dabar maniskiui 3.5, ir pabandyk tu jam dazniau ikist,- ''pazaidzia'' su vargsu papuku ir baigta, o tu nors is skausmo kauk sad.gif Todel ir maitinu, nes zinau, kad maziui sveika, o man, kaip knygelese apie zindyma rasoma:'' tikras malonumas''. Gerai, dar kad turiu ilgai nedelsiant kur kreiptis, o tai visai liudna butu...... wink.gif Taip kad isgaravo visas optimizmas siuo klausimu, bet, kaip sakoma, motinos meile besalygiska, ........todel maitinu toliau blink.gif
Atsakyti
Idomiai cia su tuo naturaliu maitinimu iseina.
Po dideliu pastangu mano 1 men. kudikis pagaliau ismoko zysti kruti. Labai dziaugiausi, kad nebereikes su pientraukiu vargti. Taciau, pradejus zysti kudikiui, labai sumazejo pieno. Turbut mano tinginukas neisciulpia tiek, kiek pientraukiu pati istraukdavau... g.gif Siuo metu jau praejo menuo mano zindymo krutimi stazo. Taciau vis kiekviena karta veriamai skauda kudikui pradedant zysti, iki kol pienas pradeda stipriau teketi. Ir isvis, man tas kitu mamu deklaruojamas zindymo malonumas atrodo gerokai ispustas. Na bent jau as, jokio fizinio malonumo nuo to nepatiriu, nebent moralini pasitenkinima del pastangu buti gera mama.
Atsakyti
[B][SIZE=1][Sveikos mielos mamos. Norėčiau pasidalinti savo patirtimi apie maitinimą krutimį. Mano vaikui dabar 1 metai ir 10 mėnesių. Šiuo metu pradėjau nujunkimą. Manau kad tam esu pasiruošusi aš ir mano sūnus. Būdama nėsčia labai norėjau maitinti kūdikį pati ir, manau, mano nusiteikimas man labai padėjo. Nors mano krūtis mažos pieno turėjau pakankamai ir primaitinti pradėjau tik nuo 6 mėnesių. Mano vaikas neragavęs mišinukų, nors ne vienas žmogus patarė man primaitintį. Dažnas maitinimas kiek vaikas norėjo ir kada norėjo padėjo stimuliuoti pieno gamybą. Esu labai laiminga, kad sugebėjau pati maitinti kūdikį ir linkiu tuo kitoms mamos. tongue.gif ]
Atsakyti
Sekmingo zindymo salygos - psichologinis nusiteikimas, miegas ir gera mityba. Sunku pati maitinau iki 1 m. 6 men.
Pirmi du menesiai sunkiausi - paskui kasdien lengviau. Tik kad vargino uzdegimai - krutine uzsidegdavo bene karta i menesi (viso 8-9 kartus, pirmi kartai su temperatura iki 40). Paskui ismokau pajusti simptomus - tik jauciu sukietejima, vaika prie krutines ir tegu darbuojasi mamos ir savo naudai smile.gif
Atsakyti
nors dar nemaitinu,bet renku sau informacija:sakykit ar teisingai supratau

kai pamaitini vaika is vienos kruties ,kita maitinima duodi kita krutine,ar taip<>?
ir ar tikrai nereikia nutraukineti,kiek suvartoja nesvarbu,visitek kita maitinima duoti kita kruti<>?mama kazkaip pasakojo,kad butinai nusitraukineti,nes ji prisimena kaip jai buvo uzdegimas ir t,t kaip jai paaiskinti,kad nereikia<>?ir kodel jai tie uzdegimai<>?

ir ar jus duodad arbateles ar vendanuko,as irgi kazkaip manau,kad uztenka pienuko,kam to vandens ir arbatos<>?nors draugei mama sakiusi<>?jus nuomone<>? wub.gif
Atsakyti
apie zindyma dar nescia budama daug skaiciau,bet jokiu metodu netaikiau,kad ilgiau maitinti.dar ir dabar sekmingai maitinu.jau kartais pagalvoju,kad uztenka,bet pats susiranda,tai negi atimsi smile.gif skaiciau,kad nuo pusantru metu vaikui pienukas nebemaistingas,tik jis reikalauja nusiraminimo,artumo.ka jus manot?gal jau atpratint reiketu?
Atsakyti
Labai labai labai norejau maitinti pati.Ligoninej per vienos seseles"malone"vos nepraradau pieno,kadangi nemokejo apzioti kruties ji atnese misinuko ir dave maitinti is pipetes.Visa laime kad kita vakara dirbo kita sesele kuri pakraupo tai pamaciusi ir apsviete mane kad pirmom dienom pienelio ir nebuna-tik priespienis,ateme ta pipete ir liepe maitinti paciai(aciu jai!!!!!)Bet apzioti taip ir neismoko-vis nugrauzdavo spenelius,todel pradejau maitinti ir visa laika maitinau per antspeni(ne taip patogu,bet dziaugiausi kad nors taip).Maitinau 4men.2savaites ir 3dienas,deja padariau pacia didziausia klaida-paklausiau kitu patarimu kad mano pienelio jai nebegana ir pradejau primaitinti misineliu.Po keliu dienu pienas visai dingo.Dabar noriu plaukus nusirauti is apmaudo ir padaryciau bet ka kad tik jo vel atsirastu,bet maza vilties...NEKLAUSYKIT KITU,NES GAILETIS TEKS JUMS!!!! doh.gif doh.gif doh.gif
P.S.Tik nustojo valgyti MP ir susirgo-temperatura,gerklyte,sloga.Gal tai tik sutapimas,bet labai jau nemalonus.
Atsakyti