Žinoma, nesiginčiju. Suprantu, kad būna visokių situacijų. Tik norėjau pasakyti, kad ne labai tikiu chalvos ir kitų dalykų auksinėm galiom. Kartai būna kalta ir žindymo technika ir daug kitų niunsų ( pvz. fiziologinių). Bet stengtis ir norėti žindyti, verta. Ir apskritai, tos mamytės kurios nori maitinti pačios ir stengiasi, vertos labai didelės pagarbos
QUOTE(Tutė @ 2006 04 23, 00:33)
Nu nežinau. Man atrodo, kad maitinimas krūtimi yra 90% psichologinis dalykas. Jei nors kiek suabėjojat, prisiklausot močiučių, tai tada bėdos ir prasideda... Vyresnėlę maitinau 2metus ir 2 mėn. Ir visą tą laiką galvojau, kad mano pienas yra vienintelis maistas mano brangiausiam vaikeliui, jeigu jo neturėsiu, vaikutis kentės, alks. Tai suveikgdavo kaip geriausios arbatos, chalvos ir pnš. Su tokia pat nuostata maitinu ir jaunėlę. Pienuko sumažėja apie 4 mėn. , nes leliai tuo metu sparčiausia pradeda augti , o mamytės organizmui reikia prisitaikyti prei didesnių leliaus poreikių. reikia tik kantrybės. žinoma, 2 l per dieną skysčių nepamaišys
Visokios nesamonės apie neriebų pieną arba jo kiekį man kelia juoką...Tik netingėkit, negailėkit šilumos, meilės, krūties mažyliui ir viskas bus gerai.
O psichologijos pavyzdys štai:
kai atėjo laikas nujunkyti dukrelę, jos nemačiau savaitę. Pienukas man gaminosi, jo krūtyse buvo, bet kai aš pamačiau savo vaiką jis pas mane tiesiog akyse pradėjo bėgti. Tekėjo upeliais, nors nieko nedariau. Laikaiu apsikabinusi dukrytę o pienas liete liejosi. Abi likom šlapios.
Visokios nesamonės apie neriebų pieną arba jo kiekį man kelia juoką...Tik netingėkit, negailėkit šilumos, meilės, krūties mažyliui ir viskas bus gerai.
O psichologijos pavyzdys štai:
kai atėjo laikas nujunkyti dukrelę, jos nemačiau savaitę. Pienukas man gaminosi, jo krūtyse buvo, bet kai aš pamačiau savo vaiką jis pas mane tiesiog akyse pradėjo bėgti. Tekėjo upeliais, nors nieko nedariau. Laikaiu apsikabinusi dukrytę o pienas liete liejosi. Abi likom šlapios.
pasakyta ..visiškai sutinku.. pvz. su antru buvau tiesiog įsitikinus (suplanavus), kad maitinsiu iki 8.5-9 mėn. Ir ką jūs sau manot... atėjo tos dienos ir mano pieno vis mažėja... žiūriu jau ir vaikas nenoriai ima... Galvoju na ir liuks... nutraukiau matinimą
sveikutės... turiu ir aš tų problemėlių su maitinimu.Mums dar tik 3 savaitės, bet vos kartais susilaikau nuo pradėjimo maitint pieno mišinuku, nes kartais kantrybė bene trūksta.Rodos gerai prie krūties lialiuką pasidedi, rodos neblogai traukia tą minutę, bet še tau, kad nori ima ir išspjauna.Ir vienaip ir kitaip paduodi ir vis kažko negerai ...Žinda tik tada kai ir aš šalia guliu .Bandžiau keist padėtį , nė velnio nepadėjo ...Gal ir jums mamytės taip pasitaikė?Kokioje padėtyje jūs maitinate savo vaikiukus?
QUOTE(Tomike @ 2006 04 26, 15:59)
sveikutės... turiu ir aš tų problemėlių su maitinimu.Mums dar tik 3 savaitės, bet vos kartais susilaikau nuo pradėjimo maitint pieno mišinuku, nes kartais kantrybė bene trūksta.Rodos gerai prie krūties lialiuką pasidedi, rodos neblogai traukia tą minutę, bet še tau, kad nori ima ir išspjauna.Ir vienaip ir kitaip paduodi ir vis kažko negerai ...Žinda tik tada kai ir aš šalia guliu .Bandžiau keist padėtį , nė velnio nepadėjo ...Gal ir jums mamytės taip pasitaikė?Kokioje padėtyje jūs maitinate savo vaikiukus?
Su maže ir man taip buvo. Tik nepanikuok. Pieš duodama krūtį ją pamasažuok: trink nykščiais ir link spenelių, išspausk kelis lašelius pienuko. Dar gali būti, kad pienelis per greit bėga, nespėja ryti, o tai jai nemalonu. Ar nespringsta?
Jei jauti, kad krūtys pilnos, o lelius nenori, tai jam gal per sunku traukti?
Blogiausiu atvėju nutrauk pienuką ir tada duok iš šaukštelio arba puoduko. Nebijok, jie puikiai geria. Sėkmės
Ir as kankinausi pirma menesi lyg paima ir vel verkia negerai kazkasir vel bandai nuo pradziu ir pozas keiciau ko tik nedariau Poto ir mama subalamutino ji nedavalgo ,kodel ji verkia tu gal pieno neturi ir tt. Tai priverte ,ikalbejo damaitinti misineliu nu ka bandziau duodavau 1 karta vakare poto ir 2 kartus ziuredavau jei neima kruties tada misineli darydavau.Ir kazkur taip nepilnai iki 1.5 men.poto jau bandziau neduoti visai misinelio ziuriu mano mergina apsiramino,nesipriesina ,o dabar jau maitinu pati ir jau 4 menuo , nereikia jokiu misineliu.O visa priezastis man taip atrodo buvo gal pilvukas,as dabar taip manau Tai va bandyk gal rasi ir sau iseiti Sekmes
As irgi pirmus menesius vargau, nes pilvuka pute, tai mane apdauzydavo, kruti paimdavo, patraugdavo ir spjauna...tai pamiluodavau, paglostidavau, duodant kruti svelniai kalbedavau...taip ir zaideme pora men., paskui normaliai valgyti pradejo...Bet dabar kitos problemos prasidejo...Jau maitinu 3 men., mano bicas augte auga, o ir pienuko poreikis dideja, tad pienuko tiek nebeprigamina (vakare jis pas mane apie 250ml. suvalgo), nes daznai ir daug valgo, krutis istustina, jos taip greiati nespeja pasigaminti...geriu daug arbatu, sriubu, vandens...skysciai skysciai skysciai...nenoriu jokiu misinku, bent iki 4 men. tempti, tada kosytes bandysime, vis labiau pasisotins, tai gal didesnis laiko tarpas tarp valgymu bus...As tai tik uz motinos piena vaikuciui...kad tik tos mano krutys nepavestu
QUOTE(kakajedze @ 2006 04 30, 02:47)
As irgi pirmus menesius vargau, nes pilvuka pute, tai mane apdauzydavo, kruti paimdavo, patraugdavo ir spjauna...tai pamiluodavau, paglostidavau, duodant kruti svelniai kalbedavau...taip ir zaideme pora men., paskui normaliai valgyti pradejo...Bet dabar kitos problemos prasidejo...Jau maitinu 3 men., mano bicas augte auga, o ir pienuko poreikis dideja, tad pienuko tiek nebeprigamina (vakare jis pas mane apie 250ml. suvalgo), nes daznai ir daug valgo, krutis istustina, jos taip greiati nespeja pasigaminti...geriu daug arbatu, sriubu, vandens...skysciai skysciai skysciai...nenoriu jokiu misinku, bent iki 4 men. tempti, tada kosytes bandysime, vis labiau pasisotins, tai gal didesnis laiko tarpas tarp valgymu bus...As tai tik uz motinos piena vaikuciui...kad tik tos mano krutys nepavestu
bus poreikis bus ir pienuko daugiau. tik pora dieneliu kantrybes
QUOTE(kakajedze @ 2006 04 30, 02:47)
Tikrai nepergyvenk dėl pienuko. Man irgi kartais taip būna, ypač vakarais. Atrodo jog pienuko nėra, nes lengvutės ir minkštos krūtys būna, bet kai pradedu maitinti, tai savaime iš kažkur atsiranda.
QUOTE(kakajedze @ 2006 04 30, 01:47)
O iš kur žinai, kad jis būtent tiek suvalgo -- gal nusitraukinėji pienuką? To tikrai daryti neverta. Kaip jau kitos mamytės sakė, svarbiausia tikėti, kad peino tikrai bus -- ir jo iš tiesų atsiranda. Beje, apie 3-4 mėn. fiziologiškai pieno kiek sumažėja -- esą, mamos organizmas taip tikrina, koks pienuko poreikis. Tai tuo metu tiesiog dažniau vaikeliį reikia dėti prie krūties -- tai skatina laktaciją. Ir ypač svarbūs naktiniai maitinimai, kaip bebūtų sunku keltis... Jei tik vaikelis prašo, vertėtų pavargti...Sėkmės ir kantrybės
QUOTE(merepopins @ 2006 05 04, 14:39)
Ir ypač svarbūs naktiniai maitinimai, kaip bebūtų sunku keltis... Jei tik vaikelis prašo, vertėtų pavargti...Sėkmės ir kantrybės
O ka daryti, jei naujagimis nakti retai praso valgyt, ar ji zadint? Ismiega kokias 5 val. Bet juk tokios pauzes mazina laktacija..
QUOTE(Izabele @ 2006 05 15, 14:01)
O ka daryti, jei naujagimis nakti retai praso valgyt, ar ji zadint? Ismiega kokias 5 val. Bet juk tokios pauzes mazina laktacija..
jokiu būdu nežadink. Mano mergička irgi naktį miegodavo po 5-6 val. ir neprašydavo valgyti. O pienuko užteko iki 1 m. 1 mėn. Manyčiau, jog dar geriau, kai mamytė turi laiko pamiegoti, pailsėti, tada ir pienuko daugiau gaminasi, o ne kai esi išvargusi. Nežinau kaip kitos, bet aš pastebėjau, jog po gero nakties miego ar pokaituko pienelio būdavo kur kas daugiau nei po bemiegės nakties su kūdikiu ant rankų.
Mamytes, patarkit ka daryti, mano dukrytei jau trys dienos, bandau maitinti tik krutimi, o speneliai siandien labai sutrukinejo ir pradejo kraujuoti, negaliu net prisiliesti, sesele dave kazkokias plasmases isideti i liemenuka, kad greiciau zaizda uzgytu ir patare padaryti kokiu 6 val pertraukele, o leliukui duos misinuko, net ne is buteliuko, o is tokio specialaus kauselio. Ar tai yra gerai? ar yra kokiu kitu budu kaip istverti sitas zaizdas ir ivengti misinelio is buteliuko?