Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Maitinu dukrytę jau 1,4 mėn.,
o ji kuo toliau, tuo labiau nori "papo",
(ji taip sako: "mama, nio papa..."). Taip juokinga, vaikas jau šneka, o vis dar nori "papo".
Aš visada galvojau, kad, kai turėsiu vaikuti, tai maitinsiu jį iki metų- tai tikrai, ir manau, kad tas įsitikinimas ir labai stiprus noras, o vėliau- ir meilė kūdikiui, tai ir įtakojo, asmeniškai man.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deva @ 2005 11 30, 22:42)
Maitinu dukrytę jau 1,4 mėn.,
o ji kuo toliau, tuo labiau nori "papo",
(ji taip sako: "mama, nio papa..."). Taip juokinga, vaikas jau šneka, o vis dar nori "papo".
Aš visada galvojau, kad, kai turėsiu vaikuti, tai maitinsiu jį iki metų- tai tikrai, ir manau, kad tas įsitikinimas ir labai stiprus noras, o vėliau- ir meilė kūdikiui, tai ir įtakojo, asmeniškai man.
smile.gif

Aš irgi saviškį maitinau iki 1,5 metų (tik jis dar nemokėjo taip pasakyti , kaip taviškė smile.gif)). O prieš tai galvodavau, kad iki metų pamaitinsiu ir tikrai užteks... tongue.gif Visiškai drinks_cheers.gif , kad tokiame amžiuje vaikui pienas jau nebe maistas, o galimybė pajust mamos artumą, šilumą, saugumo pojūtis. Ir man pačiai tai buvo labai svarbu. Psichologiškai gal net mamai yra sunkiau atjunkyti vaikelį, nei jam pačiam.

Kadangi žinojau, kad netrukus turėsiu kelioms dienoms išvažiuoti be mažylio, tai nusprendžiau, jog tai gera proga jį atjunkyti. Iš pradžių nebeduodavau krūties iš vakaro (jis buvo įpratęs su ja užmigti blush2.gif ), bet naktį dar duodavau, jei prireikdavo, o po kelių dienų ir naktinis pamaitinimus nutraukiau. Ir ką jūs manot -- vaikas tik šiek tiek paprotestavo ir viskas. O pienas dingo be jokių vaistų ir problemų. biggrin.gif Tikiuosi, kad ir būsimą mažylį taip sėkmingai pavyks išmaitinti. Jei ką, klausiu supermamų patarimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa78 @ 2005 09 26, 17:36)
Tikrai  nežinau g.gif , nes beveik visos mamos iš bendraamžių matina naktimis labai daug kartų. Gal tik tų vaikučiai išmiega naktį,kurios savo pieneliu jau nebemaitina doh.gif Tada per dieną jie privalgo daug sočiau ir naktimis nebeatsikelia pasistirpinti......

Saviski tai as dar maitinu ryte ir vakare, bet nakti tai jis valgyti nenori. Net noredama neikisciau. Nuo 10 menesiu pats pradejo nebevalgyti, nors zirzti, tai dar ir dabar kartais i ryta pazirzia. Jeigu zirzia, tai ikisu soske arba pasiguldau prie saves. Nurimsta ir uzmiega. Bet valgyti net duodamas jis nakti neima.
Atsakyti
Abu vaikučius maitinau savo pienu. Deividą iki 8 mėn. Po to jis turėjo ausų uždegimą ir pats nustojo traukti pienuką. Išsikankinom su liga mėnesį, po to jau nebeėmė. O Simoną maitinau iki metų ir 5 mėn. Pieno turėjau fontanais. kai dėl ligos teko nutraukti maitinimą, tai vaikštinėjau savaitę kaip Pamela. Meldžiaus, kad mano pienas persiduotų toms kurių vaikučiams jo gal būt verkiant reik, nes maniškė jau juk didelė. Net nežinau iš kur tiek to pieno, nes pas mano mamą sakė jo nebuvo visai. Buvau prišakldžius dar atliekamo pilną kamerą maišelių. Būna tokie spec. skirti pieno užšaldymui. Bet kadangi neradau kam jo reik tai vaikui vyresniam su tuo pienu blynus sukepiau. Tada dar neturėjau interneto, būčiau kuriai padovanojus po puslitrį kasdien biggrin.gif
Bet nutraukimas mano mažąjai buvo skausmingas.Ir netiesa, kad vaikas užmiršta krūtį per 3 ar 7 dienas. Aš jau nebemaitinu beveik 2 mėn ir visai neseniai kažkaip neapgalvotai persirenginėjau prie savo zylutės. Kai pamatė krūtis, kaip puolė pradėjo rėkti niamnia, aš sakau neniamnia, o ji niamnia niamnia. Graudu paliko. begau į virtuvę , kad atkišti nors ką nors. dabar būsiu labai budri ir stengsiuos neparodyti jai daugiau nuogos krūtinės. gal mažesni ir greit pamiršta, bet didesni manau ilgai atsimena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėtružė: 12 gruodžio 2005 - 08:56
Nuo pat gimimo zindziau savo lalaila labai sekmingai smile.gif Tiesa, keleta kartu buvo susidare guzeliu, bet jokiu rimtu pasekmiu nepaliko. Iki 8 menesiu ji valgydavo kas 2 valandas diena ir mazdauk kas 3 valandas - nakti. Jai jau metukai r dvi savaites, iki siol nakti valgydavo mazdauk kas 3 valandas...Jauciu nuovargi ir
pagaliau pasiryzau ir radau savyje valios atpratinti lalaila nuo nuolatiniu ir besaikiu naktiniu valgymu ir jau tris naktis Mildute negavo mamos pienelio! Pirmaja buvo labai sunku, verke ir pyko, tai ant ranku nesiojau, kai prabusdavo, o antra nakti ir sianakt, jau ramiau miegojo, nebeverke, ant ranku nebereikejo imt, tik vezime pasupdavau, kai pabusdavo ir toliau sekmengai uzmigdavo...sianakt i lovyte bandysim kelt, bet bijau,kad neuzmigs be supimo...
Atsakyti
Aš manau, kad aš taip ilgai maitinau todėl. kad aš kažkaip iškart žinojau, kad aš savo vaiką ilgai maitinsiu ir buvau tam morališkai pasiruošus. Mano manymu, tai buvo pagrindinė priežastis. Nes sūnų maitinau tik 3 mėnesius, nes buvau jauna, kvaila ir jau iš anksto nusiteikusi, kad maitinsiu kažkur iki 3 mėnesių. Vis atrodydavo, kad jam mažai, pastoviai primaitindavau. Mergytę auginau visai kitaip. Nors kartais atrodydavo, kad jai neužtenka pienuko, tada dažniau duodavau krūtį kad ir kas 10 min. bet jokių primaitinimų. Išmaitinau iki 2 metukų. Tuoj išeisiu į darbą, tai nusprendžiau atpratint mažylę nuo MP. Taigi jau kažkur 5 dienos, kai mažylė nebegauna pienuko, nors dar naktim kartais bando prašyti. blush2.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad pats svarbiausias dalykas, kad pati mama jaustųsi gerai, nesvarbu kuo mažiukas maitinamas - MP ar mišinukais. Juk vaikutis jaučia visas mamos nuotaikas. Aš pati nėštumo metu sakiau, kad maitinsiu tik MP, buvau 100 proc įsitikinus, kad mano pieno užteks. Po gimdymo prėjus pusantro mėn apturėjau mastitą, po ko labai sumažėjo pieno. Kai pagalvoju dabar kiek be reikalo prisinervinau dėl tų kelių gramų mišinuko, kurio tekdavo duoti vaikučiams papildomai doh.gif Ir nors pas mane galvoje pienas kibirais tekėjo, tačiau į papus jis taip ir nesugrįžo, nors ir stengiausi daug gerti, ilsėtis, pozityviai nusiteikti... Vis gi pienas ne tik smegenyse gaminasi...
Atsakyti
Mano vidinis nusistatymas buvo MAITINTI bet kokia kaina...Pieno buvo daug, abu vaikus maitinau iki pusantru metu. Tikiuosi, kad greit ateinanti i si pasauly vaikeli irgi maitinsiu ilgai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Drulka @ 2004 08 19, 16:31)
Laaabai geri patarimai, žindau dar tik 7 savaites (tiek laiko mano sūneliui), o jau tiek pridariau "klaidų". Kaip gaila ,kad anksčiau neteko pasiskaityti tokios naudingos informacijos. Niekaip negaliu atsistebėti mūsų daktarų bukumu ir "sovietiniais" gydymo būdais. Dar ligoninėj (man atliko cezarį) kūdikį žindyti atnešė 2 dieną po opracijos, liepė pieną nutraukti po kiekvieno žindymo, jau nuo pradžių pas mane jo gaminosi tiek, kad maitinau keletą naujagimių. O baisiausia buvo, kai liepė nežindyti pakilus temperatūrai (išgėriau kelias tabletes nuo karščiavimo, nes temperatūra buvo pakilus virš 39). Daktarais visiškai nebepasitikiu, nors maitinu sėkmingai....

Labas, turiu 4 men dukryte. Maitinu pati bet kartais duodu ir misinuko, nes matau kad nori valgyt, o sunkiai pienukas bega tada ji pradeda pykti ir niekaip nesusitvarkau. Buteliuko sosyte sunkiai ima, bet kaip pavyksta apgaut tai suvalgo viska ir buna labai patenkinta.
Gal patartum kokiu arbatu ar koks maitinimas padetu padidinti pieno gamyba? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raflezija @ 2006 01 15, 11:55)
Labas, turiu 4 men dukryte. Maitinu pati bet kartais duodu ir misinuko, nes matau kad nori valgyt, o sunkiai pienukas bega tada ji pradeda pykti ir niekaip nesusitvarkau. Buteliuko sosyte sunkiai ima, bet kaip pavyksta apgaut tai suvalgo viska ir buna labai patenkinta.
Gal patartum kokiu arbatu ar koks maitinimas padetu padidinti pieno gamyba? ax.gif

kmynų arbata taip man paskatina pieno gamybą, kad bijau gerti ir negeriu, nes pienuko pakankamai. biggrin.gif . Maitinu septynis mėn ir savaitė. Svarbiausia noras ir teigiamos emocijos.
Atsakyti
QUOTE(Raflezija @ 2006 01 15, 11:55)

O gal geriau ne primaitink mišinėliu, bet dažniau krūtį duok? g.gif Kuo dažniau dukrytė žįs, tuo daugiau pienelio gaminsis. Rašai, kad mergaitė ima pykti ir tada nesusitvarkai. Tai irgi klaida -- pirma taisyklė jaunai mamytei -- išlikti ramiai. Juk kūdikis viską jaučia. Čia gal net gali būti atvirkščiai -- dukrytė jaučia, kad tu nerimauji (ar užtenka pieno, ar ji ims krūtį ir pan.) ir pati darosi nerami. O tai, kad tik trumpai pažindus ji atsisako krūties, nėra gerai -- juk iš pradžių ji tik atsigeria, nes bėga liesesnis pienas, o tik po to gauna riebesnio, nuo kurio ilgiau būna soti. Dar vienas dalykas -- fiziologiškai žindyvėms kas kelis mėnesius sumažėja pieno -- taip organizmas tarsi pasitikrina, ar dar reikia tokius kiekius gaminti. Tuomet irgi padeda dažnesnis kūdikio dėjimas prie krūties -- tai skatina pieno laktaciją. Kaip ir naktinis maitinimas -- kad ir kaip sunku kas kelias valandas prabudinėti. O tuo, kad dukrytę pasiseka "apgauti", džiaugtis neverta -- supratusi, kad iš buteliuko traukti mišinėliui pastangų reikia kur kas mažiau, nei iš krūties, ji pastarosios visai gali atsisakyti. Tie mano patarimai padrikoki, tačiau iš tiesų labai daug ką reiškia motinos nusiteikimas ir pasitikėjimas savimi. Pati maitinau MP beveik iki 1,5 metų, nors dar gimdymo namuose anyta man "diagnozavo", kad pieno aš, matyt, neturėsiu, nes vis vaiką prie krūties laikau blink.gif Taip kad sėkmės ir kantrybės jums abiems. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merepopins: 16 sausio 2006 - 11:23
mano jaunėliui 1.7 m. bet jį sėkmingai maitinu savo pienuku.labai vargome su maistuku ,kai jam buvo 1 metukai ,teturėjo 4dantis,dėl to teko trinti maista ,kitokio nevalgė ,o ir su pertrintu maitinamas ,nebuvo patenkintas,vis trūkdavo maisto/o gal neskanu buvo/.prisikankinus prie lėkštės ,pažvelgdavau į jo graudžias akutes ir imdavo dilgčioti krūtys-pieno padvigubėjo.viska valgyti ėmė tik 1.4m bet pieno neatsisako 3-4 kart per diena ,o karteli ir nakti nori. taigi ,pienas gaminasi ....smegenyse.vaikas kada norės ,tada pats pames krūtį ,reikia duoti tiek kiek nori.mamos ,atsikratykite visų fobijų ir laimingai maitinkite savo angelėlius
Atsakyti