Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Neringa78 @ 2005 09 26, 18:36)
Tikrai  nežinau g.gif , nes beveik visos mamos iš bendraamžių matina naktimis labai daug kartų. Gal tik tų vaikučiai išmiega naktį,kurios savo pieneliu jau nebemaitina doh.gif Tada per dieną jie privalgo daug sočiau ir naktimis nebeatsikelia pasistirpinti......

Man atrodo, kad mūsų vaikučiai (pusės metų ir vyresni) naktį ne tiek pasistiprinti keliasi, kiek iš noro prisiglausti prie mamytės krūties ir pasijusti saugiai smile.gif. Mano mažiukei dažnai užtenka tik kelis kartus truktelėti krūtį ir ji toliau miega, o per tuos kelis truktelėjimus ji tikrai neprivalgo schmoll.gif. Galbūt tiesiog įsitikina, kad mama čia ir niekur nedingo g.gif? O prabudinėja mano panelytė tikrai daug kartų doh.gif. Tuo tarpu, vyresnioji dukra užaugo maitinama mišinuku ir būdama pusės metų jau nesikeldavo naktį valgyti. Matyt, buteliuko nepasigesdavo biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2005 09 26, 20:24)
Man atrodo, kad mūsų vaikučiai (pusės metų ir vyresni) naktį ne tiek pasistiprinti keliasi, kiek iš noro prisiglausti prie mamytės krūties ir pasijusti saugiai  smile.gif. Mano mažiukei dažnai užtenka tik kelis kartus truktelėti krūtį ir ji toliau miega, o per tuos kelis truktelėjimus ji tikrai neprivalgo  schmoll.gif. Galbūt tiesiog įsitikina, kad mama čia ir niekur nedingo  g.gif? O prabudinėja mano panelytė tikrai daug kartų  doh.gif. Tuo tarpu, vyresnioji dukra užaugo maitinama mišinuku ir būdama pusės metų jau nesikeldavo naktį valgyti. Matyt, buteliuko nepasigesdavo  biggrin.gif.

drinks_cheers.gif jiems tikrai reikia pasitikrinti ar mamytė šalia ax.gif bet maniškis dar plius ir valgo doh.gif traukia kaip reikiant.....
viena mamytė, auginanti jau trečią vaikutį pasakė( pirmam jau 15metų, antram 7metai, o trečias 9 mėnesių), kad kadangi dabar vaikučiai maitinami tik mamytės pieneliu, todėl jie labai dažnai keliasi naktį valgyti, o gal tik pasitikrint kur mamytė rolleyes.gif tikrai tada nepatikėjau, nes dar mano keldavosi 1 kartelį, o dabar žiūriu, kad teisybę sakė.... ax.gif maniškis naktį valgo kokius 4 kartus doh.gif nes košių nelabai mėgsta, tai dieną neprivalgo ir stiprinasi naktį....bet kaip nors išaugsim ir šitą periodą biggrin.gif
Atsakyti
Mano sūneliui krūties reikia tik migdantis ir naktį.Naktiniai žindymai nebėra tokie dažni kaip iki metų,bet manau,kad jie išliks ilgiausiai.Atrodo,kad tai labai svarbu vaikui-būtent pasijusti saugiam,kad mama yra šalia.Ir dabar kai pieno nebeturiu,galiu tuo įsitikinti-žindymas ne tik alkio numalšinimas,bet ir kitų poreikių patenkinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 26 rugsėjo 2005 - 21:07
QUOTE(Neringa78 @ 2005 09 26, 19:56)
drinks_cheers.gif jiems tikrai reikia pasitikrinti ar mamytė šalia ax.gif bet maniškis dar plius ir valgo doh.gif traukia kaip reikiant.....
viena mamytė, auginanti jau trečią vaikutį pasakė( pirmam jau 15metų, antram 7metai, o trečias 9 mėnesių), kad kadangi dabar vaikučiai maitinami tik mamytės pieneliu, todėl jie labai dažnai keliasi naktį valgyti, o gal tik pasitikrint kur mamytė rolleyes.gif tikrai tada nepatikėjau, nes dar mano keldavosi 1 kartelį, o dabar žiūriu, kad teisybę sakė.... ax.gif maniškis naktį valgo kokius 4 kartus doh.gif nes košių nelabai mėgsta, tai dieną neprivalgo ir stiprinasi naktį....bet kaip nors išaugsim ir šitą periodą biggrin.gif

Visiškai drinks_cheers.gif Nors tuo metu, kai naktimis tekdavo N kartų keltis ir sunku buvo , guodė mintis, kad suteiki vaikui tai, ko jam išties reikia -- ne tik maistą, bet ir saugumo jausmą. Bet atrodo, kad man netrukus vėl teks prisiminti šias bemieges naktis ax.gif
Atsakyti
Del sauguma pritariu. Plius dar ir nuo vaikelio priklauso, kiek jis kelsis nakti ar visai nebesikels. Mano panos pametinukes. Pirmaja maitinau iki metu (ilgiau daktarai jau kategoriskai nebeleido unsure.gif , nes antroji ruosesi belstis i si pasauli.. ). Antraja maitinau iki 2m. Pirmoji buvo nuo gimimo nerammesne, ji ir diena manes stengdavosi nepaleist nei per zingsni, o naktimis kelesi kogero iki 2 metu, o gal ir ilgiau (kol buvo maitinama krutimi, man buvo lengviau, nes nakciai (kai atsibodo vis keltis ir eit pasiimt ja is lovytes) tad perkeliau ja i savo lova. Tad ji manes net dorai nepazadindama susirasdavo kruti, patiutindavo ir toliau miegodavo. Speju, kad ir pati nelabai tenubusdavo tuo metu biggrin.gif O kai nustojau maitinti krutimi, ir naktimis teduodavau vandenuko ar arbatos, keldavosi tiek pat daznai. Matomai issivyste troskulio jausmas. Beje galite pacios ismegint: kokia savaitele kasnakt atsikelkite ir atsigerkite vandens - veliau jau naktimis nubudinesite nuo baisaus troskulio! O jeigu ta savaite gersite visada vienodu laiku, tai veliau ir laikrodzio nebereikies - troskulys butent tada ir zadins biggrin.gif
Mazoji ramesne, letesne. Ir gana greitai nestojo zadinti mane naktimis. Kogero nuo kokio pusmecio jau ismiegodavo iki 6val ryto. Tad po kurio laiko iskeliau ja i lovyte. Ir tada ji bent kelis kartus per nakti atsibusdavo ir atselindavo pas mane i lova. Kruties neieskodavo (bijodavo mane pazadint, kad nenunesciau atgal). Jeigu vistik pajusdavau kad atejo, guodesi kad pabaisos i sapna ateina.. Tada jau priglausdavau, pamigdydavau, bet po pusvalandzio ar kai vel imigdavo, nesdavau atgal. Ir budavo, kad po valandos ji vel gryzdavo. Nemanau, kad ja taip labai tie kosmarai kamavo, nes butu atsiliepe ir dienos metu matytusi O ir siaip miegas butu neramus. dabargi, jei miegodavo salia - tai visa nakti kaip kirvukas pramiegodavo. o ir paklausta kokios to pabaisos, vartydavo akeles ir nelabai ka pasakyt turedavo. Kiek ja pazystu - sugalvodavo pabaisas tam, kad i lova nenuginciau biggrin.gif
Zinoma apie sapnus kalba vyko jau veliau, kai pramoko kalbeti. O iskart po perkelimo i lovyte miegojo kaip miegojusi, matomai neiskart susivoke, kad naktimis mama jau nebe salia - as ja lovyte nunesdavau tik imigusia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sindy: 27 rugsėjo 2005 - 10:44
Maniskiui be 9 dienu jau 4 menesiai. Maitinu MP, taciau jauciu, kad vakarais jau jo neuztenka... o dar atsisiko taip, kad nustojo jis man naktim ilgai miegot, vis atsikelia valgyt... seniau puikiai miegodavo nuo 20val iki 5-6val! Dabar jau menuo, kai nustojom taip miegoje... cry.gif
Mamytes, ar jums buvo toks jausmas, kad neuztenka jau jusu pienuko, nors ir labai noris paciai maitint?! Ka daret!? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirdukas @ 2005 10 04, 00:02)
Maniskiui be 9 dienu jau 4 menesiai. Maitinu MP, taciau jauciu, kad vakarais jau jo neuztenka... o dar atsisiko taip, kad nustojo jis man naktim ilgai miegot, vis atsikelia valgyt...  seniau puikiai miegodavo nuo 20val iki 5-6val! Dabar jau menuo, kai nustojom taip miegoje... cry.gif
Mamytes, ar jums buvo toks jausmas, kad neuztenka jau jusu pienuko, nors ir labai noris paciai maitint?! Ka daret!?  4u.gif

Va mums būtent taip ir nutiko, kad nuo 4 mėnesių naktimis pradėjo atsibusdinėt kas 2val doh.gif Aš tikrai nemaniau,kad pienuko mažėja...o kodėl jo turėtų mažėti, jeigu jo gaminasi pagal vaiko poreikius....kiek suvalgo, tiek ir pasigamina ax.gif
Tiesiog vaikiukas auga, pienukas suvirškinamas per 1,5-2 val, jis greičiau išalksta.....nieko čia nepakeisi doh.gif Tik nenusimink ir maitink toliau savo pienuku 4u.gif Mes nieko daugiau nekeitėm ir nedarėm.....gal kai košes pradėjo valgyt( bet maniškis prastas jų valgytojas),tai naktim mažiau atsibusdinėja pienuko, kokius 3-4 kartus, nes ankščiau ir 7 karteliai būdavo doh.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
aciu tau, Nering 78 4u.gif tikrai paguodei, nes jau vakar paeksperimentavau ir maziui daviau vakare po valandos jo zindymo 90ml misinelio... ir ka... nieko nepakeite, vistiek teko keltis 2.30h nakties... blink.gif nutariau, kad tikr:hm ai neverta dar su misiniais draugaut, jei vistiek jie neprailgina miegojimo... doh.gif
Atsakyti
Man pieno laktaciją skatina puse taures vyno ir kmynu arbata. Tai, merginos, zinokit net bijau gerti, nes naktį piene su vyru voliojamės. Pradeda veikti po šešių val. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dukryte maitinau iki 1,5 metu. Neturejau jokiu problemu, pieno buvo tiek, kad galejau dar du vaikus ismaitinti..Mane drauges gasdino, kad neturesiu pieno, nes turiu nedidele krutine, bet isitikinau, kad dydis visiskai nieko nereiskia.Niekada net nesuabejojau, kad negalesiu maitinti, man tai atrode taip naturalu, kad kitaip ir negaletu buti..Na o dabar auginu suneli ir istorija kartojasi..Linkiu visoms mamytems pirmiausia niekada nesuabejoti, kad jos negales pacios maitinti!
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2005 09 26, 21:24)
Man atrodo, kad mūsų vaikučiai (pusės metų ir vyresni) naktį ne tiek pasistiprinti keliasi, kiek iš noro prisiglausti prie mamytės krūties ir pasijusti saugiai  smile.gif. Mano mažiukei dažnai užtenka tik kelis kartus truktelėti krūtį ir ji toliau miega, o per tuos kelis truktelėjimus ji tikrai neprivalgo  schmoll.gif. Galbūt tiesiog įsitikina, kad mama čia ir niekur nedingo  g.gif? O prabudinėja mano panelytė tikrai daug kartų  doh.gif. Tuo tarpu, vyresnioji dukra užaugo maitinama mišinuku ir būdama pusės metų jau nesikeldavo naktį valgyti. Matyt, buteliuko nepasigesdavo  biggrin.gif.

O vat šito ir nesuprasi g.gif Aš jau sugalvojau, vakare mišinuko duoti, kad ilgiau pamiegotų, na tai kartais gal ir padeda, bet šiaip vistiek keliasi mažiausiai 4 kartus, o būna, kad ir 10 kartų, pažinda pažinda ir užmiega, o, kad pieno nėra, tai tikrai nepasakyčiau, nes vos paspaudus bėga. Et sakiau sueis metai ir nebemaitinsiu, bet ką jau čia, kai toks pipiras atsisėda ir pareikalauja, negi rikdysi naktį, kai kiti vaikai miega. O mišinėlį meta lauk tongue.gif Vat ir šnekėk žmogus, sakiau sueis metai ir užteks maitinti, nes šiaip pieno tai iki senatvės turbūt pakaktų tongue.gif , o dabar maitintu, nes gi labai jau tingėčiau naktį lakstyti su buteliuku doh.gif
Atsakyti
maniskiui jau 1.5 metuku, bet dar maitinu, nors jau kaip ir galvoju baigt, bet tik galvoju, o siaip maitinu 3 kartus dienoj
gimdoj yra zaizdele ir daktare sake, kad ja reikes pridegint, bet tik tada, kai baigsi maitint, nes kol ji yra negaliu naudoti jokiu KT
Atsakyti