Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Kai perskaičiau pasisakymus apie pienuko trūkumo krizes(jei galima taip pavadinti) tai dabar ramiau širdy pasidarė. Jau kurį laiką pastebėjau, kad mano mažius patraukia apie 5min. ir pakėlęs akytes žiūri į mane vis nepatenkintas. Tada vėl griebia ir vėl žiūri, vėl griebia ir vėl žiūri... Po to pradeda pykti. Man toks jausmas, kad tikrai neberanda pienuko, nors kai pakeliu atsirūgti neverkia ir jei nori užmiega. Todėl šiandien pirmą kartą pamaitinus krūtimi daviau 60g mišinėlio ir jis lyg niekur nieko išgėrė verysad.gif Man taip liūdna darėsi kai žiūrėjau kaip skaniai jis traukia iš buteliuko tą sintetinį maistelį sad.gif Bet dabar nutariau jo nebeduoti.Gal ir teks kiek pasikankint bet tikiuos, kad pienukas atsistatys. Jis dar toks mažiukas ir taip norėtųsi dar maitint tuo skanumynu...

QUOTE(Mona @ 2005 04 24, 09:47)
O ką daryti, jei vaikiukas išvalgo vieną krūtį, išvalgo antrą krūtį ir vis tiek ieško valgyt? Ima tą tuščią krūtį, traukia, pyksta, verkia, vėl griebia i t.t., o pienelis nebėga  verysad.gif . Negi laikyt alkaną, kol vėl pieno prisigamins??? Pastebėjau, kad man va šitaip pienelio trūksta per vakarinį maitinimą.

Ta pati problemėlė ir pas mus, bet mažulis pavalgęs taip ir pakeltas atsirūgti nurimsta ir miega iki pat 5 ryto, jei ir paniurzgia gavęs čiulptuką užmiega ir po to jau šaukia 6 valandą. Tai gal to pienelio jam pakanka? Gal jis išvargsta per dieną ir nori krūties tik nusiraminimui?
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 09 15, 12:55)
Atrodo, kad patekai į užburtą ratą. Vaikutis mažiau suvalgė tavo pienelio, nes davei mišinėlio -- mažiau jo ir gaminsis, o kur dar nerimas, kad jis alkanas. Taip galima ir įsikalbėti, kad pieno nebėra... doh.gif Mišinuką lengviau iš buteliuko traukti, o ir jis pats ilgiau virškinamas, todėl mažylis "renkasi" jį. Bet jei tik yra galimybė, reikėtų stengtis kūdikį savo pienu maitinti. Gal išties dantukai jam kalasi, o gal kokio specifinio maisto valgei -- pavyzdžiui rašoma, kad kai kurie vaikai atsisako neįprastą skonį įgavusio pieno (kai daug svogūnų ar česnakų mama užvalgiusi ar pan.). O kokia dabar padėtis? Sėkmės tau ir kantrybės 4u.gif

Kaip užėjo taip ir praėjo.Vėl viskas gerai ,valgo pasigardžiuodamas.Kažkur persakičiau kad išgėrus alaus vakare,pieno padaugėjo ryte.Nors labai buvau prieš alkoholi žindymo laikotarpiu,bet vyras ibruko.Ir tikrai ryte pieno krūtys pritvinke,nežinau gal tai sutapimas buvo g.gif.Bet daugiau negersiu schmoll.gif visgi manau ,kad tai negerai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(@GITANA @ 2005 09 17, 16:03)
Kaip užėjo taip ir praėjo.Vėl viskas gerai ,valgo pasigardžiuodamas.Kažkur persakičiau kad išgėrus alaus vakare,pieno padaugėjo ryte.Nors labai buvau prieš alkoholi žindymo laikotarpiu,bet vyras ibruko.Ir tikrai ryte pieno krūtys pritvinke,nežinau gal tai sutapimas buvo g.gif.Bet daugiau negersiu  schmoll.gif visgi manau ,kad tai negerai blush2.gif

O man kaip tik jei tik lašą užgeriu ko nors nedoro pienuko būna mažiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(@GITANA @ 2005 09 17, 15:03)
Kaip užėjo taip ir praėjo.Vėl viskas gerai ,valgo pasigardžiuodamas.Kažkur persakičiau kad išgėrus alaus vakare,pieno padaugėjo ryte.Nors labai buvau prieš alkoholi žindymo laikotarpiu,bet vyras ibruko.Ir tikrai ryte pieno krūtys pritvinke,nežinau gal tai sutapimas buvo g.gif.Bet daugiau negersiu  schmoll.gif visgi manau ,kad tai negerai blush2.gif

Džiaugiuosi dėl tavęs clap.gif O dėl alaus -- aš irgi iš draugės esu girdėjusi. Atseit alaus kokią pusės stiklinės išgėrus ir šiltoje vonioj pagulėjus pieno gamyba suaktyvėja. Bandyti nereikėjo, nes pieno ir taip užteko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@GITANA @ 2005 09 17, 16:03)

O tu gerk nealkoholinį alų. Ten alkoholio yra ne daugiau 0,5 proc. (kaip kefyre) wink.gif.
Man alus irgi padeda.
Atsakyti
QUOTE(Slyvute @ 2005 09 18, 17:03)
O tu gerk nealkoholinį alų. Ten alkoholio yra ne daugiau 0,5 proc. (kaip kefyre) wink.gif.
Man alus irgi padeda.

TIKRAI? NA TADA REIKS PABANDYTI ,NES KARTAIS UŽEINA TOKS BEGALINIS NORAS ALAUS doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Merginos, kaip manot, ar 4 men. beibiuka galiu su vandenuku pradeti atpratinti nakti valgyti... g.gif Soskyte ima, bet nevisada jos pakanka. Maitinu pati, bet miega lovytej atskiram kambary. Valgo nakti tris kartus doh.gif , o man i darba ne uz ilgo.
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 23, 10:19)
Merginos, kaip manot, ar 4 men. beibiuka galiu su vandenuku pradeti atpratinti nakti valgyti... g.gif Soskyte ima, bet nevisada jos pakanka. Maitinu pati, bet miega lovytej atskiram kambary. Valgo nakti tris kartus doh.gif , o man i darba ne uz ilgo.

o kaip isgelbes vandenukas? juk vistiek keltis reikes g.gif ir gali buti, kad dazniau, nes bus alkanas g.gif manau, kad vaikutis pats susireguliuos.. turi jau greitai ismiegoti visa nakti be valgio.
Atsakyti
QUOTE(Bony @ 2005 09 23, 17:47)
o kaip isgelbes vandenukas? juk vistiek keltis reikes  g.gif  ir gali buti, kad dazniau, nes bus alkanas  g.gif manau, kad vaikutis pats susireguliuos.. turi jau greitai ismiegoti visa nakti be valgio.

Na, vandenukas isgelbes tuo kad, kad po kiek laiko "nebeapsimokes" keltis tik del vandenuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 24, 10:13)
Na, vandenukas isgelbes tuo kad, kad po kiek laiko "nebeapsimokes" keltis tik del vandenuko  smile.gif

Nežinau, ar tikrai taip bus, nenoriu nuliūdinti, bet dauguma mažylių nuo 4 mėnesio, maitinami tik krūtimi , naktimis dar daugiau keliasi pavalgyti unsure.gif
Bent jau iš savo ir draugių patirties kalbu.....Linkiu, kad vandenukas tau padėtų 4u.gif nes man nepavyko taip apgauti...nors pabandžiau tik kelias naktis, bet nieko nepavyko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa78 @ 2005 09 24, 13:57)
Nežinau, ar tikrai taip bus, nenoriu nuliūdinti, bet dauguma mažylių nuo 4 mėnesio, maitinami tik krūtimi , naktimis dar daugiau keliasi pavalgyti unsure.gif
Bent jau iš savo ir draugių patirties kalbu.....Linkiu, kad vandenukas tau padėtų 4u.gif nes man nepavyko taip apgauti...nors pabandžiau tik kelias naktis, bet nieko nepavyko doh.gif

Hm... O kada realu butu tokiu priemoniu imtis..? Nuo puses metu..?
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 25, 19:04)
Hm... O kada realu butu tokiu priemoniu imtis..? Nuo puses metu..?

Tikrai nežinau g.gif , nes beveik visos mamos iš bendraamžių matina naktimis labai daug kartų. Gal tik tų vaikučiai išmiega naktį,kurios savo pieneliu jau nebemaitina doh.gif Tada per dieną jie privalgo daug sočiau ir naktimis nebeatsikelia pasistirpinti......
Atsakyti