Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Neringa78 @ 2005 09 06, 20:51)
blink.gif  g.gif nieko tada nesuprantu, kad net ant kmynų pakuotės parašyta, kad reguliuoja virškinimą ir t.t. o vaikučiams kmynų arbatelę dėlto ir duoda  pagerti g.gif

Aš irgi iš pradžių nesupratau g.gif, bet galiausiai išsiaiškinau, kad kmynų arbata veikia vienaip, kai geriama tiesiogiai, ir kitaip, kai vaikutis gauna ją per motinos pieną. Taigi, jei mama geria kmynų arbatą arba ja girdo kūdikėlį, tai ji gerins virškinimą ir mažins pūtimą, o jei vaikutis gaus per pieną, tai didins pūtimą tongue.gif. Kaip pavyzdį cituoju medikės žodžius iš šių metų "Tavo vaikas" Nr. 6: "Žindyvei negalima užplikinti kmynų verdančiu vandeniu ir gerti, nes tada jie labai pūs pilvuką jūsų angelėliui. Geriau pavirinti kmynus, bet ir tada jie pūs pilvuką. Gal apsieikime be jų...". Beje, tą pačią nuomonę radau ir kituose straipsniuose, bet jų dabar neturiu po ranka. Tas pats sakoma ir apie pankolį bei anyžius sad.gif.
Atsakyti
Keista.. As laabai daug geriau Hipp pankoliu arbatos (kur parasyta, jog skatina laktacija), bet dideliu bedu su pilvuku neturejom g.gif
Na persasi isvada tokia: jei bijote kmynu, pankolio, tai gerkite kad ir avieciu ar braskiu arbata, ar bet kokia kita, juk pienukui ypac svarbu, kad mama gertu daug skysciu mirksiukas.gif
Atsakyti
O as is viso prisilaikiau viename straipsnyje isdestytos nuomones, kad nuo maisto ( taip pat ir arbatos) pusti vaikui pilvuko neturetu . smile.gif Va tada emiau ir pabandziau suvalgyti pupeliu misraines- ir ka, ogi nieko jokio pilvelio putimo smile.gif tai nuo to karto valgau viska ka tik noriu, ir tikrai pilveli mum skaudejo laabai mazai. Tame zurnale rase, kad pagal naujus tyrimus pilva pucia nuo rekimo, kuo daugiau verkia, klykia, tuo daugiau oro prisirija . va taip va. uz tai valgiau viska ir nesukau sau galvos

O mum su maitinimu ne kas sad.gif tiksliau viskas gerai, priaugam svorio esam laimingi, pienuko yra, bet va hemoglobinas zemeja ir todel liepe nuo 5 men primaitint, o as labai to dar nenoriu ir va vis tempiu guma ax.gif ir pati nezinau blogai labai as cia elgiuos ar ne
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2005 09 08, 09:19)
o mum su maitinimu ne kas sad.gif tiksliau viskas gerai, priaugam svorio esam laimingi, pienuko yra, bet va hemoglobinas zemeja ir todel liepe nuo 5 men primaitint, o as labai to dar nenoriu ir va vis tempiu guma  ax.gif ir pati nezinau blogai labai as cia elgiuos ar ne

Varvara, klausyk gydytojų, nes hemoglobino tyrimas jau realus ir neginčytinas įrodymas, o ne šiaip svarstymai, kad trūksta pieno. Juk kai nėštumo metu krenta hemoglobinas, tai skiria papildomai geležies, kartais ir į ligoninę guldo. Visokių vaikų yra ir visokie jų poreikiai, gal taviškis sunkiai ar ne viską įsisavina iš tavo pienelio. Juk kai maitinsi daržovytėmis, galėsi įdėti burokėlio, kur kraujukui gerai, o vėliau ir mėsytės. Manau, kad per maistą gaunami vitaminai geriau, nei geriami sintetiniai. Juk tu savo vaikeliui nori paties geriausio ir, kad jis augtų sveikas.
Pvz., maniškis sunkiai įsisavina vitaminą D ir kalcį. Ir, ką, dabar liepė gert papildomus vitaminus.

Žodžiu, reikia trupučiuką dėmesį atkreipt ir į mediciną.

Nors, aišku, kiek žmonių, tiek skirtingų nuomonių. Ir visokių situacijų. Pvz., mano viena pažįstama iki 6mėn. išimtinai maitino pati, dbar vaikui 1metai ir 2mėn. ir vis dar maitina, o vaiką kamauoja baisiausios alergijos. O va, kaimynė, jau nuo 2 mėn. tik mišinuku maitina ir vaikas auga gerai be jokių alergijų. Ir žinok dabar, kodėl vieniems taip, kitiems kitaip.
Atsakyti
tai kad burokeli galima duot tik nuo 10, 11 men, tai 5 men per anksti sakyciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2005 09 08, 10:19)
O as is viso prisilaikiau viename straipsnyje isdestytos nuomones, kad nuo maisto ( taip pat ir arbatos) pusti vaikui pilvuko neturetu . smile.gif Va tada emiau ir pabandziau suvalgyti pupeliu misraines- ir ka, ogi nieko jokio pilvelio putimo smile.gif tai nuo to karto valgau viska ka tik noriu, ir tikrai pilveli mum skaudejo laabai mazai. Tame zurnale rase, kad pagal naujus tyrimus pilva pucia nuo rekimo, kuo daugiau verkia, klykia, tuo daugiau oro prisirija . va taip va. uz tai valgiau viska ir nesukau sau galvos ...

Aš irgi šitą straipsnį skaičiau mirksiukas.gif ir labai norėjosi man jam pritarti, bet deja, deja... sad.gif. Pati įsitikinau, kad nuo tam tikrų produktų mano mažiukei pūsdavo pilvuką ir baigta. Tačiau, kai nustojo pūsti (buvo 2 mėn.), galėjau valgyti ir iki šiol valgau ką tik noriu - jokių problemų su pilveliu nebeturim thumbup.gif.
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2005 09 08, 15:54)
Aš irgi šitą straipsnį skaičiau  mirksiukas.gif ir labai norėjosi man jam pritarti, bet deja, deja...  sad.gif. Pati įsitikinau, kad nuo tam tikrų produktų mano mažiukei pūsdavo pilvuką ir baigta. Tačiau, kai nustojo pūsti (buvo 2 mėn.), galėjau valgyti ir iki šiol valgau ką tik noriu - jokių problemų su pilveliu nebeturim  thumbup.gif.

smile.gif Mona bet gi aisku as viska su saiku valgiau, jei jau pupeliu misraine tai truputuka, na tokia nedidel porciaj vis tiek jei jos daug suvalgysi tai ir mamai ne kas butu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
O man jau svyra rankos,nebežinau ka daryti.Kelinta naktis jau bemiegė,Vaikiukas atsisako krūties cry.gif Vos po 5 min ima raitytis,verkti.Duodu kita ir vel tas pats.Krūtyse pieno yra ojis nevalgo.Jau seniai valgau viska ir problemu nebuvo.Gal dantukai? g.gif Viena jau turim kai mums buvo 4mėn.ir6 dienos 4u.gif
Padariau nusikaltima ir daviau mišinėlio blush2.gif Suvalgė ir kuo ramiausiai išmiegojo 3 val.,kas mums yra prabanga.Šiaip valgo kas 2val. ir pertrauka nuolat mažėja cry.gif Nebežinau ko griebtis cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Tiek įvairiausių nuomonių iš aplinkinių sulaukiau maitindama, kad jau net bloga buvo : iš pradžių ar turite pieno - ligonineje nutraukineti liepe, paskui nebeliepe, paskui kai sunui sukako 1,9 metų kodel taip ilgai zindai jau cia taip nebegrazu... O man vistiek as vaika visur maitinau ir zoosode ir bažnyčioj ir kelaivau su vaikais visur pati sau viena prie juros išvažiavau. dabar galiu kitoms patarti reikia išklausyti patarimus, bet visada pasikliauti savo nuojauta ir širdimi.
Atsakyti
QUOTE(@GITANA @ 2005 09 14, 11:44)
O man jau svyra rankos,nebežinau ka daryti.Kelinta naktis jau bemiegė,Vaikiukas atsisako krūties cry.gif Vos po 5 min ima raitytis,verkti.Duodu kita ir vel tas pats.Krūtyse pieno yra ojis nevalgo.Jau seniai valgau viska ir problemu nebuvo.Gal dantukai? g.gif Viena jau turim kai mums buvo 4mėn.ir6 dienos 4u.gif
Padariau nusikaltima ir daviau mišinėlio  blush2.gif Suvalgė ir kuo ramiausiai išmiegojo 3 val.,kas mums yra prabanga.Šiaip valgo kas 2val. ir pertrauka nuolat mažėja cry.gif Nebežinau ko griebtis cry.gif  cry.gif  cry.gif

Atrodo, kad patekai į užburtą ratą. Vaikutis mažiau suvalgė tavo pienelio, nes davei mišinėlio -- mažiau jo ir gaminsis, o kur dar nerimas, kad jis alkanas. Taip galima ir įsikalbėti, kad pieno nebėra... doh.gif Mišinuką lengviau iš buteliuko traukti, o ir jis pats ilgiau virškinamas, todėl mažylis "renkasi" jį. Bet jei tik yra galimybė, reikėtų stengtis kūdikį savo pienu maitinti. Gal išties dantukai jam kalasi, o gal kokio specifinio maisto valgei -- pavyzdžiui rašoma, kad kai kurie vaikai atsisako neįprastą skonį įgavusio pieno (kai daug svogūnų ar česnakų mama užvalgiusi ar pan.). O kokia dabar padėtis? Sėkmės tau ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
JANIKE, pries menesi tu klausei del mama-mamai palaikymo grupes... Jei dar nesusiradai, tai maitinancios mamos renkasi ketvirtadieniais 16 val. Aukstaiciu 10, 204 kab. Taip sakant 'bendram issilavinimui' gali nueiti, bet...nepatariu...
Tiesa, pradedancios maitinti ten tikrai gali rasti pagalba, bet veliau blaiviai mastancioms ten nera ka veikti... Geriau pasikonsultuok telefonu.
Atsakyti
Ačiū Egle100, už palaikymą. Ne, nesikreipiau

O dabar jau išvis nekreipiu į visus pamokymus dėmesio, nes jau antrą dieną mano mažiukas sunkiai valgo. BET KĄ, verkia muistosi ir pan. Būčiau labai laiminga, kad nors mišinukus valgytų ar košeles bet žiauriai žiauriai sunkiai, o ir krūtį pavyksta įkišti tik kokius 4 kartus per parą.

Buvau pas gydytoją, sakė mažiukas sveikas, neturi prie ko prikibti. Sakė, gal dantys dygsta g.gif
Atsakyti