Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Egle100 @ 2005 09 05, 08:13)
Aciu SINDY, uz patarimus. Del tu 4 valandu - tai ir gydytoja klause ar mazyle isbuna 4 val., ir drauges vaikiukas isbudavo, tai man ir kilo klausimas... 3 val. tarpas irgi butu neblogai. Nes i darba galiu nuvaziuoti porai val., po pietu dar porai. Taip is aplamai galeciau pati ismaitinti be jokiu buteliuku. Nes su mazyle bus aukle, ir, deja, ji nevairuojanti. O man iki darbo 15 min. Tai 3 val. viska issprestu, bet kaip ta pasiekti??? Kitas dalykas - ji tik nakti ir ryte atsikelus valgo apie 10-12 min. O diena dazniausiai (su retom isimtim) 5 min. ir viskas. Pieno tikrai yra, bet nebeimanoma issiulyti... o ciulptuka duodu, bet ji nelabai juo zavisi, padeda labai tik kai uzsimano miegucio, tai ciulptukas jai padeda atsipalaiduoti ir greiciau uzmigti.
Ir dar... istisai ciulpia kumstelius. cia kieno nors pozymis ar tiesiog vaikai taip daro...

Manau tavo bedas issprestu ciulptukas (nuosirdziai patariu Nuko firmos, tokios suplotos formos, nes jis nekenkia sukandimui ir t.t.) Maniske irgi nesizavejo ciulptuku, bet pripratinau. O kumstuku ciulpimas manau ir parodo, jog ciulptuko reiketu mirksiukas.gif
Gal pavyktu bent vienam maitinimui pienuko pritraukt? tada butu atsarga extra atvejui. (man tai nepavykdavo.. blush2.gif )
O tarpa iki triju valandu po truputuka didink, turetu priprasti. Juk kazkada (kai as buvau maza) gydytojai liepdavo maitinti lygiai kas trys valandos (nors mano mama pasakojo, kad neklausydavo, ir vistiek man duodavo kai pradedavau baubti.. biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sindy: 05 rugsėjo 2005 - 08:23
Visiškai pritariu Sindy drinks_cheers.gif Pastebėjau, kad mūsų nuomonės labai dažnai sutampa biggrin.gif Matosi, kad mamytė ilgai vaikelius maitinusi krūtimi -- patirties daugiau turi, nei kai kurios gydytojos. Ypač man keista, kad gydytoja tikisi, jog motinos pienu maitinamas kūdikis 4 val. gali išbūti sotus schmoll.gif Na, dar naktį kai kurie mažyliai sugeba tiek išmiegoti neprabudę, tačiau dažniausiai natūraliai maitinami vaikučiai praalksta kas 2-3 val., o kai kurie ir dar greičiau. Priežastis -- motinos pienas greičiau virškinamas, nei mišinėliai. Aišku, gerai būtų ir "čiulptuku" savo kūdikiui nedirbti, bet man taip neišėjo -- užaugo maniškis be soskės, bet daugeliu gyvenimo atveju jam visa paguoda būdavo mano krūtis....
Atsakyti
QUOTE(oksanan @ 2005 09 05, 09:28)
ti blink.gif krai labai idomu

Oksanan, tau nemazai mamyciu pavydetu, nes kaip matau i tema pataikei paciu laiku mirksiukas.gif
Tikiuosi musu patarimai pades ateityje ax.gif
merepopins, as pirmajai galedavau bet kada ir ber kur, ir bet kiek duot krutine, gal todel jai ir nereikejo ciulptuko, o vat su antraja jau teko kviestis i pagalba ciulptuka, nes darbai trukde..
Atsakyti
QUOTE(MELA @ 2005 09 04, 10:46)
Labutis 4u.gif . Norėčiau paklaust Jūsų patarimo - ką daryt jei pienas liesas cry.gif . Dieną dar kenčiu, bet naktį vos ne kas 2 val. valgom cry.gif  - pienuko turiu, nes bėga čiurkšlėmis smile.gif . Viena pažįstama pasakė, kad ko gero mano pienas liesokas, tai ką daryt, kad jis pariebėtų cry.gif - nejau pradėt riebiai maitintis, o taip nesinori priaugt nereikalingų kilogramų, jau ir taip 9 kg svorio laikosi, nors tu ką doh.gif

nesąmonė, bet jei labai nori tai riebumą galima patikrinti. kiek žinau nunešiti į laboratoriją galima. o šeip gal tavo vaikelio medžiagų apykaita greita ar jis buvo tik ištroškęs, ar šeip tik nusiraminti reikia. maniškis tai pradžioj visą naktį papą įsikandęs miegodavo kai užeidavo pačiulpia pačiulpia ir toliau pučia į akį. tiesiog vieni vaikai valgo dažniau, kiti rečiau kaip ir mes suaugę, o jie juk patys nemoka pasakyti noriu gert, valgyt tai ir verkia. nepergyvenk aš manau, kad viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 04, 21:29)
MELA, as irgi itariu ta pati, kad mano pienukas mazai kaloringas... Nes valgau beleka ir belekada. Kazin ar tai nebus mano klaida? Gal gali kas pakonsultuoti ar pieno kokybe priklauso nuo to ka mama valgo.

Šiaip jau gydytojai teigia, kad nuo mamos mitybos pieno riebumas nepriklauso - čia taip man atsakė SM konsultuojanti gydytoja, bet aš kažkodėl nelabai tikiu schmoll.gif. Bent jau tokį dalyką, kad nepavalgius mažėja pienelio, aš tikrai patyriau, nors aiškinama, kad maisto, kurį suvalgo mama, kiekis irgi įtakos neturi g.gif.
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2005 09 05, 20:38)
Šiaip jau gydytojai teigia, kad nuo mamos mitybos pieno riebumas nepriklauso - čia taip man atsakė SM konsultuojanti gydytoja, bet aš kažkodėl nelabai tikiu  schmoll.gif. Bent jau tokį dalyką, kad nepavalgius mažėja pienelio, aš tikrai patyriau, nors aiškinama, kad maisto, kurį suvalgo mama, kiekis irgi įtakos neturi  g.gif.

Nu žinot, mes ne karvės, kad pienas būtų riebus biggrin.gif Aš net nusitraukiau pasižiūrėt, ar daug riebalo tam mano piene...nu ir ką, man pasirodė, kad visai normaliai nusistovėjo to riebaliuko tongue.gif Nusitraukiau pasižiūrėti, nes vaikas irgi labai dažnai prašydavo valgyt. dar iš pradžių neduodavau taip dažnai. Žiūrėdavau į laikrodį,kaip kokia beprotė, kad nors dvi valandas ištemti , po to mano mama pamokė, kad nelaikyčiau vaiko alkano, nes jis pastoviai zyzdavo. o kai pradėjau duoti bele kada,tai vaikutis pasidarė ramesnis ir geresnis. nuo to laiko ir man ir vaikui lengviau gyvent pasidarė biggrin.gif
pienuko kiekis labai priklauso nuo suvartotų skysčių, nes net maitinant jau pradeda troškinti. gerti arbatas reikia bele kokias. paskutiniu metu kalbama, kad kmynų arbata yra tik mitas. bet čia kiekvienam savo. Aš ją gėriau ir geriu, pirmiausiai labai skanu, o ir vidurius pareguliuoja, pagerina virškinimą thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Neringa78 @ 2005 09 05, 20:15)
pienuko kiekis labai priklauso nuo suvartotų skysčių, nes net maitinant jau pradeda troškinti. gerti arbatas reikia bele kokias. paskutiniu metu kalbama, kad kmynų arbata yra tik mitas. bet čia kiekvienam savo. Aš ją gėriau ir geriu, pirmiausiai labai skanu, o ir vidurius pareguliuoja, pagerina virškinimą thumbup.gif

Auksiniai zodziai thumbup.gif O beto kmynu arbatele ir mazylio viduriukus pareguliuos - tad dviguba nauda mirksiukas.gif ir pienuko bus daugiau ir mazyliui netai pus pilvuka.
Atsakyti
Merginos, o del ciulptuko...kai kumstelius istisai ciulpia...
Tai ar jus duodat visada kai mazylis nemiega? Ir kai linksmas, stengiasi kalbeti, nori zaisti...? As iki siol duodavau tik pries miegeli, bet beveik visa likusi laika kumsteliai burnoj.
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 06, 07:38)
Merginos, o del ciulptuko...kai kumstelius istisai ciulpia...
Tai ar jus duodat visada kai mazylis nemiega? Ir kai linksmas, stengiasi kalbeti, nori zaisti...? As iki siol duodavau tik pries miegeli, bet beveik visa likusi laika kumsteliai burnoj.

Kai nores kalbet - ciulptuka isspjaus biggrin.gif
Na as kaskart istraukciau kumstukus, ir ideciau ciulptuka, bent jau tam kartui, nes nuo kumsteliu ciulpimo gali pereiti prie pirstuko, o nuo sito veliau atpratint bus keleriopai sunkiau nei nuo ciulptuko, nes ciulptuka galima paslepti, o pirstelis visada bus salia...
Atsakyti
QUOTE(Sindy @ 2005 09 06, 10:22)
Kai nores kalbet - ciulptuka isspjaus  biggrin.gif
Na as kaskart istraukciau kumstukus, ir ideciau ciulptuka, bent jau tam kartui, nes nuo kumsteliu ciulpimo gali pereiti prie pirstuko, o nuo sito veliau atpratint bus keleriopai sunkiau nei nuo ciulptuko, nes ciulptuka galima paslepti, o pirstelis visada bus salia...

drinks_cheers.gif jau geriau čiulptukas, o ne rankytės.
Atsakyti
QUOTE(Sindy @ 2005 09 06, 00:42)
Auksiniai zodziai  thumbup.gif  O beto kmynu arbatele ir mazylio viduriukus pareguliuos - tad dviguba nauda  mirksiukas.gif  ir pienuko bus daugiau ir mazyliui netai pus pilvuka.

Bet kažkodėl medikai visur triūbina, kad jei mama geria kmynų arbatą, tai vaikiukui gali pūsti pilvuką g.gif. Mano mažei labai pūtė pilvelį, tai ieškojau literatūros, ko man negalima valgyti, ir ką gi, net internete radau lentelę, kurioje tarp produktų, pučiančių pilvelį, yra ir kmynai sad.gif.
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2005 09 06, 20:05)
Bet kažkodėl medikai visur triūbina, kad jei mama geria kmynų arbatą, tai vaikiukui gali pūsti pilvuką  g.gif. Mano mažei labai pūtė pilvelį, tai ieškojau literatūros, ko man negalima valgyti, ir ką gi, net internete radau lentelę, kurioje tarp produktų, pučiančių pilvelį, yra ir kmynai  sad.gif.

blink.gif g.gif nieko tada nesuprantu, kad net ant kmynų pakuotės parašyta, kad reguliuoja virškinimą ir t.t. o vaikučiams kmynų arbatelę dėlto ir duoda pagerti g.gif
Atsakyti